Új hozzászólás Aktív témák

• Maksifül

senior tag

válasz nimfas #376 üzenetére

Elképzelhető, hogy bemozdult, csak gyanús volt, hogy majd mindegyik kép életlen lett. Persze a legtöbbnél manuállal igyekeztem élességet állítani, úgyhogy biztos az eltekerintett dioptria volt a ludas. :)

Miért van az, illetve hogy lehet orvosolni, hogy amikor IntranView-val nézegetem a fotókat, és egyiket-másikat amelyek vertikálisan lettek fényképezve, horizontálissá varázsoljam anélkül, hogy a kép mérete megváltozzon?
    1152*1728 az eredeti és az ''állóként'' újramentett változat is, 72 dpi mellett, a két kép mérete mégis különbözik. Az eredeti 1 023 810 byte, míg az elforgetott, és ugyanilyen paraméterekkel elmentett kép mindössze 311 253 byte. JPG formátum mindkettő...
    Tulajdonképpen az eredeti minőséget szeretném megőrizni a fotóimon, de nem tudom elképzelni, hogy harmadakkora képméretnél, a mentés után ez a vágyam teljesül is.

Van olyan beállítás esetleg az IView-ban, hogy nézegetés közben automatikusan horizontálisra forgatja az összes képet? Ebben az esetben értelmét veszítené, hogy újramentsem a fotókat.

Bocsi, ha hosszú voltam, remélem, más is érti rajtam kívül, amit most leírtam...

Új hozzászólás Aktív témák