- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A karcsúság ára
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
Terapeuta #1697 üzenetére
Azonos ekvilvalens gyújtótávnál és azonos záridőnél nem lehet különbség. Hacsak nem az, hogy a Canon vázaknak az alsó szegmensben kicsit kényelmetlenebb a fogása ami talán zavaró lehet de azért nehezen hiszem, hogy akkora lenne a különbség egy 350D és egy D40 fogása között, hogy határozottan kijelenthető, hogy az egyiket jóval könnyebb berázni.
A másik különbség az lehet még, hogy a Canon és a Nikon vázakon más a crop szorzó, a Canonnál ugyanabból a valós gyújtótávból nagyobb ekvivalens lesz, mint Nikonon...egy picivel. De ez sem akkora különbség amire bármit is érdemes lenne ráfogni.A kép érdekelne, hátha nem berázás. 1/200-on fura lenne még tele állásban is.
Ellenben a Canon kitobi éppen az 55mm-es végén teljesít a leggyengébben. Ezért is érdekelne a kép, hátha csak simán sz*r a kitobi 55mm-en és azt látod berázásnak. -
-
Hydra SR
addikt
válasz
Terapeuta #1695 üzenetére
Ja hogy a "még egy akksim van" az nálad azt jelenti, hogy még csak egy akksid van, és nem azt, hogy a rakoncátlankodón kívül "még egy akksid van"
Nincs igazán jó tippem amit valószínűnek is tartanék és okozhat is ilyet. Belső rövidzár okozhatna ilyet a vázban de akkor nem működne rendesen a gép, meg egyébként is, hogy történhetne ilyen?
Szóval nincs ötletem, csak megerősíteném, hogy nem normális, ha két nap alatt lemerül használat nélkül a gépben az akksi. Annál többet kell bírnia. Sokkal többet. -
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
Az mennyire normális, ha az aksi a gépben, még ha az kikapcsolt állapotban van (nem készenlétben), akkor max 2 nap alatt lemerül teljesen feltöltött állapotból ? -
Hydra SR
addikt
Pont vakuval nem, de az akksik, elemek megzakkanhatnak. Nem tölt eléggé ami a vakunak nem tetszik. Félig tölt, félig sül ki. Elképzelhető.
Ha így van, akkor a hideg megszűnésével a probléma is megszűnik.Még egy apróság: ha hidegről beviszed, várj vele egy kicsit amíg átmelegszik, addig ne basztasd. Ha a hirtelen páralecsapódás rövidre zár valamit egy ilyen magas feszültségekkel üzemelő cuccosban, abból szép tűzijáték lehet.
-
DZs
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy -5 fokban a vaku megzakkan és csak villog, anélkül, hogy képet készítene?
-
orbano
félisten
válasz
D4rkm4n #1676 üzenetére
én előbb bevinnék egy L-es obit. hiába drágább, kevesebb baja lesz, mint annak a vacaknak...
egyébként az én kitobimnak is van ilyen baja, néha nem hajlandó fókuszálni. ha megtekerem a zoomgyűrűt, akkor rendben van. elég ritkán jön elő, de lehet ugyanaz van a háttérben. ha sokáig pihen az obi, akkor zoomoláskor egy halk reccsenést is hallok. egyszer, aztán ugyanabban az állásban többet nem recseg a következő pihentetésig...
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #1680 üzenetére
Ehhez hallanom kéne a hangot, hogy meg tudjam állapítani: a szokásos fókuszmotor hangot hallom, vagy valami attól eltérőt.
Ütés nélkül is elkophatnak dolgok
Főleg, ha százalékban megadva 100 fölötti a műanyag aránya bennük
A kitobi nem egy masszív darab. Sajna a fix 50-es sem, legalábbis az az 1.8 Mk II-es ami a Soósban is van és amit én is használok.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #1678 üzenetére
Érzékelők lepucolva, de a hiba még mindig fenn áll.
Pontosan nem ismerem a fókuszmotor működését, de olyan hangot ad a cucc, mintha egy kis tengely forogna. Gondolom az a végtelencsiga ami a lencsét mozgatná.
Csak nincs a kettő között kapcsolat.
De ha meg valami ilyesmiről van szó, akkor ez hogy keletkezett? Tudtommal nem érte ütés a gépemet amitől esetleg eltörhetett (?) volna.
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #1674 üzenetére
Mielőtt szervizbe rohannál, javasolnám, hogy finoman tisztogasd meg az érintkezőket a vázon és az obin is. Kicsit olyasmire utal a hiba számomra így látatlanban, hogy a váz látja az obit de nem minden információ megy át. Ezt azért gondolom mert elmondásod alapján obi nélkül exponál. Ha a hiba nem a vázban vagy az obiban van, hanem éppen a kettő között a csatlakozóknál akkor megúsztad egy tisztítással. Ha ugyanez a szervizben derül ki az fizetős móka lesz, a koszolódás nem garanciális ügy.
Ha tudod, próbáld ki az obit másik vázon, illetve a vázat másik obival. Utóbbira az egyik ötletem, hogy bemész a Soós Fotóba ahol szokott lenni használt EF obi és azt kikéred kipróbálásra (meg szokták engedni, ha nem viszed ki a boltból). A honlap alapján épp egy fix 50-es van nekik eladó, ami egyébként szerintem bulifotózásra kifejezetten hasznos darab, akár meg is veheted. Ha bebizonyosodik, hogy az obi a ludas akkor talán elég azt leadnod szervizbe és addig is van egy fix 50-esed. 19000 Ft pedig korrekt ár érte, annyiért hirdetik.szerk: nekem is csinált már a vázam olyat, hogy obival nem volt hajlandó exponálni, mondjuk az egy M42-es volt átalakítóval. Rájöttem, hogy a konverter rövidre zárja a csatlakozókat. Kicsit megigazgattam, azóta nem jött elő a hiba. Ebből gondolom, hogy a váznak gondot okoz, ha "lát" valamit a bajonetten de nem tudja pontosan, hogy mit. Kicsit más eset az enyém, tudom, de hátha nálad is hasonló az oka.
-
ThufirHawat
senior tag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
ThufirHawat #1675 üzenetére
Hát, a bulizó tömegbe nem is egy 70-200L-t fogok bevinni.
Canon Hungáriás. Csak az obit kellene cserélni.
Ha nem tudják megcsinálni, akkor cserekötelesek. Ezért van a garancia.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
D4rkm4n #1674 üzenetére
Ha ilyen panasszal viszem vissza a gépet (amire még 2,5 év garancia van) akkor rögtön kicserélik? Hát persze...
1Ds3-ra. Azonnal. Készletről.
Valószínűbb a 2-3 hetes javítás. Feltehetőleg eredménytelenül, ahogy a magyar szervíz működik. Canon Hungáriás egyáltalán?350D + kit munkaeszköz??? Átgondoltad Te ezt?
-
D4rkm4n
őstag
Hali!
Ma épp munka közben, egyszercsak úgy döntött a gépem, hogy nem hajlandó exponálni.
A ijedtség okozta 10 év öregedés után elkezdtem a hiba okát keresni. Élességet állított a gép, mivel a keresőben villogott a kis piros pötty.
1. Tehát nem az exponáló gomb a kontakt hibás.
Ezek után tettem még pár próbát: kicsit erősebben lenyomva az expo gombot. Hátha. Persze nem akartam túl feszíteni a húrt, tehát csak módjával tettem. Egyszercsak ellőtt egy képet. A minősége jó lett. Furcsa mód, többet azóta nem igen akart csinálni. (100 próbából 3x sikerült az exponálás.)
Szóval hazadöngettem, megnéztem tüzetesebben a gépet, hogy nem-e sérült meg. Természetesen nem.
Levettem a kitobit, majd megpróbáltam az exponálást objektív nélkül. Simán ment.
2. Tehát akkor az objektívvel van a gond.
Amikor átállítottam a gépet manuális élességállítási módra és úgy próbálkoztam a fényképezéssel, akkor is hallani lehetett ahogy a fókuszmotor "cicceg".
Ha ilyen panasszal viszem vissza a gépet (amire még 2,5 év garancia van) akkor rögtön kicserélik?
Mivel munkaeszköz, így égető szükségem lenne az azonnali cserére.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Brian_RL #1670 üzenetére
Erről a teléről még nem hallottam, nem tudom menne-e a 350d-vel. A közgyűrű pedig arra jó, hogy egy adott obi közelpontját csökkenti, tehát közelebb lesz az a pont ahova még tudsz fókuszálni. Ergo adott obival kisebb méretű dolgokat tudsz fotózni vele, mint simán csak az obival. Magyarul makrózni jó. Ha jobban érdekel a dolog, az obis topikban már szétrágott téma. Privátodra minnyá írok választ.
-
Brian_RL
aktív tag
Szevasztok!
Én is egy 350D-t szeretnék venni. Ahogy olvasgatom a fórumokat, megérné nekem is. Olvastam egyszer hogy a kitobit kezdőknek ajánlják, Ti mit javasolnátok nekem? Eddig egy EOS 300-assal fotóztam, és szeretnék egy komolyabbat obit a digitálishoz. Egy telét is kaptam még a régihez, azt tudom majd használni a 350eshez? Egyenlőre ennyi kérdésem volna. -
-
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #1657 üzenetére
Amit írtál fotózgatni a sigma 17-70 az tényleg jó alternatív megoldás kezdésnek mindenre jó és az 50 es obit pedig be lehet szerezni olcsón használtan.Hát igen minden sajna pénz függő csak azért írtam mert ha tényleg komolyabban akar fotózni később akkor gyűjtsön nagy fényerejű obikra .
-
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #1656 üzenetére
Ha a 350D-400D között vacilált és végül 350D lett akkor alighanem a költséghatékony megoldások érdeklik
A zoom kényelmesebb persze, de mire egy nagylátótól 85mm-ig tartó fényerős zoom obit megvesz (már ha egyáltalán van ilyen mert én most kapásból nem tudnék mondani!), hát arra az összes alsónemű rámegy. F1.8-as vagy ahhoz közeli nem is nagyon van zoomban, pedig kell az a fényerő, még az 1.4 sem ártana de az legalább 3-szor annyiba kerül 50-esben. Persze az már USM és fémbajonettes, de még így is kérdéses, hogy megéri-e a többletet. Aki megteheti és annyira fontos neki annak biztos.
F2.8-cal csak ISO1600 és csutkára nyitott blende jöhet szóba jóformán egy koncerten, ha nem akarsz vakuzni, de még vakuval se sokkal jobb mert nem lehet nagy kulcsszámú vakukkal bevillogni a helyszínt mert egyrészt totál megváltoztatja a fényeket, vörösszemet csinál mindenkinek és durva árnyékokat, másrészt orrba vernek ha egy 580EX-et elpukkantasz a sötétből a sok kitágult pupillába direktben, terelés és diffúzor nélkül a téma bevilágítására és kimerevítésre. Derítésre még OK de az nem sokat csökkent a szükséges záridőn.
Ezeket tapasztalatból mondom, bár 580EX-em nem volt csak egy 420EX de azzal se lettek jók a direkt villantásos képek és zavarta is a koncertet, hamar abbahagytam és feltettem a fényterelőt. De a legjobbak a vaku nélküliek lettek, ha sikerült úgy beállítani és olyan pillanatot elkapni, hogy ne mozduljon be. -
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #1655 üzenetére
Portréra a legjobb kb 80 -135 mm közötti fix nagyfényerejű obik csak azok qva drágák bár itt az 1.6-os szorzót is beszámítva 50-90 mm-közötti obik a legjobbak Na ezekből kéne megtalálni a legjobbat legolcsóbban ez a Canon 50/1.8 Mk II tényleg elég jó választás lehet akár portréra is bár a legjobb lenne egy fix 85 mm-es viszont koncertre meg inkább zoom de ez attól is függ,hogy egy embert akar lefotózni vagy többet vagy esetleg ezt is azt is .
-
Hydra SR
addikt
Canon 50/1.8 Mk II
Koncerten, bulin kell neki a tér mert nem valami nagy a látószöge de nagylátószöggel ez a fényerő egy nagyságrenddel drágább. A fényerő meg nagyon kell buliban és koncerten.
Portréra meg egyértelműen jó és a legolcsóbb objektív.
Ha sok pénzed van akkor egy nagy fényerejű nagylátó sem árt.
Alternatív lehetőség még talán a Sigma 17-70 vagy 24-70 F2.8 ami még megfizethető, korrekt fényerejű nagylátózoom csak sok velük a probléma, sok a hibás darab. -
nikitä
csendes tag
Sziasztok!
Én sokáig filóztam a 400D és a 350D között, de aztán többen mondták, hogy a 400 nem jobb annyival, mint amennyivel többe kerül, így hát maradok a 350D mellett. Az én kérdésem az lenne, hogy portré illetve koncert- és bulifotózáshoz milyen objektívet ajánlotok?
köszi: Niki -
Terapeuta
őstag
válasz
Szten Márs #1650 üzenetére
Inkább csak kiemelni akartam, nem ellent mondani. Tudod milyen a kedves fogyasztó...a legolcsóbbtól már azt várja amit írtak neki a fórumon egy közelsem olcsó cuccról...
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Terapeuta #1649 üzenetére
Olvasd mit írtam:
''Egy tükörreflexes képminőségre persze össze sem hasonlítható egy kompakttal sem. Sokkal kisebb zaj, sokkal jobb dinamika. RÉszletgazdagságban is sokkal jobb lehet - ha az objektív ki tudja szolgálni.''
A kisebb zaj és jobb dinamika objektívtől függetlenül áll, részletgazdagságnál meg említettem, hogy ahhoz ki kell szolgálnia az optikának az érzékelőt, szóval azt hiszem aligha írtam olyat, ami félrevezetne bárkit is -
Terapeuta
őstag
válasz
Szten Márs #1646 üzenetére
Persze ha feltesz az ember egy 50e forintos, occsó 70-300-ast, akkor annak a képe igenis összevethető egy kompakt géppel...
-
BiriBum
őstag
350D kontra 400D, szerintetek megéri a pár tízezer Ft-os különbséget a +2 fókuszpont és az a pár szoftveres ficsör, amit belepakoltak?
-
péter007
senior tag
válasz
Szten Márs #1646 üzenetére
köszi a agyors választ
időközben nézegettem még a g7-et de ezekszerint az sem a legjobb megoldás
akkor marad az s3 -
Szten Márs
nagyúr
válasz
péter007 #1645 üzenetére
Az S5 IS-t mindenképpen kerülném, akkor már sokkal inkább S3 IS. Az S5 IS sajnos képminőség terén visszalépés elődmodelléhez képest. Kompakt kategóriában ajánlható még a Pana FZ50, meg a Fuji S9600.
Tükörreflexes kontra kompakt: Először is a 350D és a belépőszintű tökörrefis modellek úgy általában 18-55mm-es objektívvel vannak szerelve, ez Canon esetében 29 - 88 mm átfogást jelent kisfilm ekvivalensben, ez egy 3x-os zoomátfogás. Nagylátóban elég jó, viszont tele tartománya gyakorlatilag nincs. Ha olyan felhasználásra kéne a gép, ahol szükséges a nagy tele (természetfotó általában ilyen) akkor a kitobjektívek, amiket adnak a tükörrefisekhez, nem lesznek megfelelőek. Az S3 és amiket ajánlottam elég komoly telével rendelkeznek, még a Fuji a leggyengébb a maga 300mm (kisfilm ekvivalens) végével. A tükörreflexes gépeket viszont gyakorlatilag korlátlanul lehet bővíteni, olyan objektívvel amilyet csak akarsz, persze nem olcsón, a gép árának töbszörösét is rá lehet költeni, de egy olcsóbb 450mm ekv. vlégű tele olyan 45-50 ezer HUF körül van ezekre.
Egy tükörreflexes képminőségre persze össze sem hasonlítható egy kompakttal sem. Sokkal kisebb zaj, sokkal jobb dinamika. RÉszletgazdagságban is sokkal jobb lehet - ha az objektív ki tudja szolgálni. -
péter007
senior tag
hello mindenkinek
most néztem az extremdigital oladlát és feltűnz hogy az eos350d és az s5 is között nincs is sok különbeség [link] S5 IS
[link] 350D
ha nekem otthoni családi képek készítésére kéne a gép meg pár természetfótóra kkor melyik a jobb választás?
az a 20K annyira nem érdekel ha annyival jobb a 350D -
batesz86
csendes tag
Sziasztok. Valaki eltudná magyarázni a Rebel Xt jelentését?
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
Miért van az, hogy teljes programautomatikán, sötétben nekiáll stroboszkópozni a vaku? Ahelyett, hogy simán szimplán egyet villanna és ellőné a képet? Valamit esetleg rosszul állítottam be?
-
Jinxx
senior tag
válasz
Maksifül #1639 üzenetére
350D-nél annyiszor nullázzák a számlálót ahányszor nem szégyellik (sztem 20D-nél is), szóval azt csak a kamera kft.-nél tudják neked megnézni mennyi kép készült vele ténylegesen. Meg van pár perc alatt, és ha jól tudom ingyenes. Érdemes a külső kopásnyomokat nézni, mennyire durván használta az illető, meg lehet nézni a tükröt, mennyire van összetapogatva, mennyire poros, bele lehet nézni, szenzor milyen állapotban van, stb. Nameg az általános dolgok, működik-e, állítgatni, nyomogatni, csinálni vele képeket, lehetőleg megnézni monitoron, vaku működik-e, ha van lehetőség, megnézni komunikál-e rendszervakuval, minden gomb működik-e, nem e ragad, vagy szorul, hirtelen ennyi jut eszembe.
-
Maksifül
senior tag
Kedves hozzáértők... Mire kell odafigyelni HASZÁLT tükörreflexes gép vásárlásakor? Honnan tudhatom, hogy hány expo-s a masina?
Mondjuk 20D érdekelne inkább, de gondolom, itt is kaphatok használható tanácsot! -
Szten Márs
nagyúr
Hmmm van benne valami, női kézbe valóban tökéletes. Bár miután filmes EOS-t is volt alkalmam kézbe venni (ő is néha hivatalból EOS 1-el kattintgat
) azért a 350D meg hasonló méretű keresők kissé ''furán'' hatnak, egy filmes SLR keresője után sztem az ember csendben sír ilyenkor. A Pentaxok legalább vmennyire visszahozzák az életkedvem, főleg a K10D
Amúgy nem barátnő, csak nőbarát, bár egy időben az előbbire is gondoltam
-
Jinxx
senior tag
válasz
Szten Márs #1636 üzenetére
Ehh...Ezek a nők!!! Az én barátnőm is fotósnak tanul, csak Pesten, az enyém is 350d-t vett, csak nem kitobival, és én is miatta kattantam rá a fotózásra. Én is kompaktal akartam kezdeni (s9500), de inkább végignézegettem a Nikon és a Canon egész palettáját is mielőtt vázat vettem, egyértelmű lett, hogy a legolcsóbbat fogom tudni megvenni. D50 lett volna a nyerő nálam a fogása miatt, aztán, hogy ne legyen más rendszerünk barátnőmmel, én is Canonos lettem. Mindegy, félig egyezik az életrajzunk.
''(igen, tudom leendő fotósnak nem a legűberebb, de akkoriban még nem volt olcsó az sem, és egyszerűen nem volt lehetőség, keret többre, ez is igen nagy anyagi áldozattal járt )'' Szerintem bőven jó munkára is, jó obival ne mondja nekem senki, hogy nem csinál tűéles, brutális képeket. Másrészt gondolom a te barátnőd se egy nagy darab. Az enyém meg se tudná fogni a d70et, vagy 30d-t, nameg telével lehet el se bírná.Szóval ez nekik lett kitalálva.
-
Szten Márs
nagyúr
Na igen, sajnos nem vagyok ''ősfényképmezésmániás'', valahogy úgy kezdődött az egész, hogy van nekem egy igen kedves lánybarátom, aki Pécsett fotósnak tanul és ő vett egy 350D-t kitobival (igen, tudom leendő fotósnak nem a legűberebb, de akkoriban még nem volt olcsó az sem, és egyszerűen nem volt lehetőség, keret többre, ez is igen nagy anyagi áldozattal járt ) és kézbe vettem, kattintottam vele párat és lementem hídba ott rögtön. Az egész feelingje, a tükör hangja, a kereső, minden együtt olyan érzetet keltett, hogy igen én most csináltam valamit és beleszerettem, nem kicsit.
Aztán megnéztem az árát, kicsit szörnyethaltam, majd elkezdtem a kompakt kategóriába kutatni vmi jobb bridge után. Nálam egy ilyen kutatás kb addig tart amíg minden gép minden kis részét ismerem a lehető legapróbb részletekig, mert ha már veszek vmit, akkor a lehető legjobbat akarom az adott árért. Na innen ismerem ezt a kategóriát. De néztem a képeket, amik ezekkel készültek, és nem... egyáltalán nem győztek meg. Mielőtt elkezdtem ilyesmivel foglalkozni abszolút nem láttam semmi különbséget, de relative hamar ráállt a szemem, hogy észrevegyem, hogy mennyire nem az igazi még a komolyabb bridgek képe sem, és mennyi kompromisszumot követel. És rájöttem, hogy azt az x tízezer forintot, amit birdgere költenék, azt sokkal inkább megéri befektetni egy DSLR-be, igaz így egy darabig nem lesz gépem, de megéri a várakozás. Úgyhogy elkezdtem a DSLR-ek háza táján is ugyanígy nézelődni, viszont a Canon teljes mellőzésével. Ugyanis, míg az első pár alkalommal lehidaltam a 350D feelingtől, utána kézbe vettem egy D70S-t 18-70-es Nikkorral és lepetéztem, majd utána a 350D-t kézbe véve nagyon csodálkoztam, hogy eddig mi tetzsett annyira benne. (Félreértés ne essék, nem a képességeiről beszélek, kizárólag a fogásáról) Ezek után, mivel DSLR-es ismerősökből kifogytam, jobb híján elmentem mindenféle boltba, ahol a lehető legtöbb DSLR-t megfogdostam, nem kis ideig tapizva őket, gondolom az eladók nagy örömére, és ezt a műveletet néhányszor megismételve, majd eldöntöttem, hogy a Canon nálam kiesett. Így sajnos mind Canon vázakban, mind obikban hihetetlen műveletlennek sikerült maradnom, de ez van
Mostanra úgy gondoltam már bőven vmilyen gép tulajdonosa leszek, de sajnos pénzügyileg igen ööö.. alternatívan alakult a helyzetem, szóval azóta is várok a seggemen, és már úgy vagyok, hogy ha 140 körül összejön akkor lexarom és veszek egy K100D-t kitobival, pedig K10D lenne a cél Sigma 17-70-el...
Izé... nem gondolom, hogy mkinek az én kis életrajzom olvasása a legnagyobb élmény, de gondoltam leírom -
Jinxx
senior tag
válasz
Szten Márs #1634 üzenetére
Azt hittem poénból írtad
, Láttalak már nem egy fotós topikban, nem számítottam ilyen kérdésre tőled, de így már tiszta. A Canonnál nincs ilyen, minden obiba raknak fókuszmotort, ezért a vázakban sincs mióta eos az eos.
Jahh, és én kérek elnézést!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Mondtam, hogy láma kérdés lesz, az a helyzet, hogy Canon DSLR-eket egyáltalán nem néztem soha, meg nem olvastam róluk, noha amikor DSLR-el van alkalmam fotózni néhanapján az pont 350D. Illetve talán pont ezért, hisz tapasztalatból tudom, hogy ergonómia és egyéb szubjektív okok miatt a 3 számjegyű Canonok nálam totál kiestek, két számjegyűre meg sosem lesz pénzem. Szóval Canonos műveltségem eléggé visszamaradott, én kérek elnézést
Hydra hsz-e viszont elég jól megvilágosítja a miértet, thx mindkettőtöknek
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Izé...létezik egyáltalán olyan Canon EF obi amiben van AF tengely? Szerintem az összes EF és EF-S obiban van fókuszmotor (nem csak a Canon gyártmányokban), mit keresne akkor az EOS vázakban? Nem spórolásból hagyták ki hanem mert nincs értelme, más a rendszer.
Az FD-ben meg még sehogy sem volt AF, sőt, a blendebeugrasztó is tiszta mechanikus volt. -
Jinxx
senior tag
válasz
Szten Márs #1631 üzenetére
Sajnos igaz! Sőt, míg Nikonéknál a d50ben és 70ben benne volt, a Canonnak volt pofája a 400d-ből is kihagyni, a felsőbb kategóriát nem is említve.
Öööö... De ugye te ezt most nem komolyan...Mondd azt, hogy nem...
-
Szten Márs
nagyúr
Extraűberláma kérdés következik, szóval csak bátraknak:
Az edigitalon több helyen is állítgatják, hgoy a Nikon D40-hez hasonlóan a Canon 350D-ben sincs fókuszmotor. Ez most igaz, vagy hülyeség?O.o
-
D4rkm4n
őstag
Az akksitöltőjének a ledje átvált zöldre és kikapcsol ha fel van töltve az akku?
-
biggamer
veterán
válasz
D4rkm4n #1626 üzenetére
Egyik szavaddal ütöd a másikat.
'' Ezt is ilyenkor kell megmutatni? '' ----> '' Már megrendeltem a gépet ás mostmár nem fogom lemondani. ''
Ha megrendelted a gépet, akkor mit számít, hogy 4 órával később szereztél tudomást róla, hogy van ilyen eladó ?
Ha én veszem a fáradságot és belinkelem ide, akkor nem hiszem, hogy lecseszéssel kell megköszönni.
Írhattad volna azt is, hogy '' köszi, de már megrendeltem a gépet máshol ''.
Na mindegy, nem vagyunk egyformák.
És ezzel lezártnak tekintem magam részéről ezt a témát. -
Dtomi
őstag
Persze, nem is mondtam, hogy ezeket kell megvenni a tamron helyett
éppen az ellenkezőjét akartam mondani. Nem feltétlenül szar egy nagy átfogásu zúm csak azért mert nagy az átfogása, ha tudnak nagy átfogású L es obit gyártani biztos, hogy nincs alap technikai hátrány ami miatt azt lehetne mondani igen ez az obi azért szar mert nagy az optikai átfogása. Ez valami olyan misztikum lehet mint a megapixelőrület csak ez az SLR kategória baromsága.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #1619 üzenetére
Azért szerintem feltűnő, hogy egy mindössze 4500 expos gépet markolattal meg mindennel együtt elad 145k-ért. Ez több mint feltűnő. Még ha garancia is van rá akkor is.
Számoljunk utána: a gép + obi 145.000Ft + 35.000Ft a markolat + pótakksi 5000Ft + hand strap 5000Ft... Ez így már 190.000Ft lenne. -
Dtomi
őstag
válasz
AzTeK81 #1614 üzenetére
Nagy zoom nagy kényelem
+ sokkal több lehetőség. és ha ehhez az átfogáshoz Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 ilyen jelölések tartoznak L IS USM vagy Canon EF 35-350mm f/3.5-5.6L USM akkor bizony azok biztos, hogy nem szar obik én spec 50-500EX DG HSM et választottam mert az 500mm nekem nagyon kellett és nem csalódtam benne valószínüleg még jó darabig nem lesz 1es EOS-om a 30D meg nem tekeri jobban az L est mint a sigma EX-est amúgy 500mm en 1/800on a képeim 95% éles 1/500on még megfogom de egy fához nekinyomva csináltam már 500mm(30D-n 800!!) en 1/30ad os tűéles képet. fényerő meg olyan amilyen.
-
-
AzTeK81
csendes tag
THX Guyz
Első kérdésre válasz a fotózást csak annyira veszem komolyan, h mióta megvolt az első 2M-s kölcsöndigitem az életem fele dokumentálva van. Volt mikor jobb volt mikor gyengébb mínőségben. De ez OFF nem ez a lényeg. A Canont is csak azért löttem mert sok jót hallottam róla és úgy gondoltam 30al drágábban sokkal inkább jó beruházás mint egy kompakt amit talán bridgenek sem illene csúfolni.
Viszont ez a 350 nem pite. ElőX életemben el kellett olvasnom a gájdot hogy tudjam mi merre és miért történik. Fázis 2nél járrok aka mit hogyan illikk fotózni.
A Tamron raj, mert nagy átfogása van de én is a fényerőtől tartok... Nomeg nem tudom itt kinek milyen sebész keze van de egy 300as fotónál hótziher h állvány kell. Az obit 30ért venném és így 140ből lenne ki a full fotóapparátusom... Ennyit bőven megér nekem, a kérdésem arra irányult h jó vagy rossz tapasztalat van-é róla... A géppel főleg shima képeket készítenék, makró és ritkább esetben tájképek.
Csak HA jól tudom akkor a zsír mélység-élességhez dukál a nagyobb átfogású obi.
Ha téves mondjátok, köbö 1 hete foglalkozom amatőr fotózással tehát oltani simán ér -
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n #1588 üzenetére
Tapasztalataim szerint nem az számít, hogy mekkora az átfogása hanem, hogy milyen anyagokat és mennyi mérnök munkáját tolták bele a kész daraba. L es canonból is van 2is 10x es zommal mindkettő tökéletes képminőségű obi és én is 10X est használok szerintem nagyon jó képminőségben. Az más kérdés, hogy bármelyik árából 3-4 tamront lehetne elhozni.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Őőőő no offense, és nem is vagyok benne biztos, de mintha úgy emlékeznék, hogy Ken Rockwell volt az, akinek a tesztjeit minimálisan sem tartották mérvadónak, sőt mi több magán a fószeren is mki csak röhögött... de lehet rosszul emlékszem, akkor elnézést. (Az okát már nem is tudom, jó régen olvastam)
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #1603 üzenetére
Ugyanilyenem van csak trágya állapotban, szerintem szét lett szedve és rosszul lett összerakva vagy nem tudom de nagyon trágya, ilyen pacázást nem sűrűn látok amit az csinál. Én 2900 Ft-ért vettem, legalább olcsó volt. Egyszer ha nagyon ráérek, szétszedem, kipucolom aztán meglátjuk, mi lesz.
-
hali01
őstag
Ez a téma leginkább az obis topikba tartozna de mind1.
Kicsit nézzük meg ezt gyakorlatiasan.
28-300 még mindíg.
A 28 kezdő gyt arra jó,h semmire.Városban használhatatlan.Nem fér bele semmi,nincs tere,lapos unalmas szar képek lesznek vele.
másik vége a 300mm 6,3-as fénnyel valószínűleg használhatatlan minőséget produkál rekeszelés nélkül,kevés fényben pedig felejtős.
Minőségi használhatósága valahol 50 és 200mm között lehet.
Most csak hangosan gondolkodtam de gyanítom nem járok messze az igazságtól.
Nekem van egy 24-85-ös obim ami még mindíg kevés mert a 24-be sem fér bele sokminden.Ezért sokszor teszem fel a kitobit vagy inkább a 16mm-es Zenitart.
Ezt majd egy 70-200-al fogom kiegészíteni,addig telének fixeket használok.
Van élet ezen az oldalon is amatőr szinten,csak nemárt meghalgatni azokat akik már csináltak pár képet.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest