- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
Kedves hozzáértők... Mire kell odafigyelni HASZÁLT tükörreflexes gép vásárlásakor? Honnan tudhatom, hogy hány expo-s a masina?
Mondjuk 20D érdekelne inkább, de gondolom, itt is kaphatok használható tanácsot! -
Maksifül
senior tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy mi okozhatja azt, hogy a gépen a JUMP gomb nem akar működni? Semmi nem történt a géppel, nem esett le, nem ázott be, semmi ilyesmi, mégsem reagál egyáltalán a gombnyomásra. Létezik egyáltalán ilyesmi, hogy csak úgy magától megmakkan?
Tapasztalt már valaki hasonló jelenséget? Firmware frissítés segíthet a gondon? Ha ezen nem is, akkor mire jó? -
Maksifül
senior tag
Fotós hátizsákot keresek, Canon 350D-hez, egy kit-obi, egy 50mm, meg egy közgyűrűsor van hozzá... Nagyon jó állapotú érdekel kizárólag, mondjuk lolyantól, aki azét adja el, mert nem fér el benne mindene, de szinte új!
-
Maksifül
senior tag
Canon 350D-vel fotóztam legjobb jpg minőségben. A kreatív zónából a TV volt kiválasztva, vagyis az záridőt állítgattam 10-20 között olykor a gép vakujával, olykor vaku nélkül szobában, egyéb világítás nélkül. Max, ami beszűrődött a függönyön keresztül délután 5-kor...
Volt, amit állványról készítettem, volt amit nem, de nem emlékszem már, hogy melyik melyik volt a 200 képből.
Ja, 2 obit használtam, a 350d-hez járó kitobit, ezt főleg egész alakos képhez, de lőttem pár portrét is, meg a fix 50-es Canon-t, amivel egyéb lehetőségek híjján csak portréképeket készítettem.
Mit is hibáztam? Nem volt elég nagy a mélységélesség? ha jól tudom, azt ilyenkor maga állítja be a gép, nem? -
Maksifül
senior tag
Egy gyors technikai kérdés:
Ha autofókuszon van a gép, és mondjuk a modell fejére élesítek, akkor még lehet homályos a kép?
Úgy értem, ha mondjuk nem kifejezetten a szemére áll rá az élesség, hanem mondjuk az orrára, akkor normális, hogy a szeme nem éles? Portréra, egész alakosra egyaránt igaz... Bele vagyok esve a kétségbe. -
Maksifül
senior tag
No, akkor arra adjon valaki használható tanácsot, hogy miért szembesülök azzal, hogy ami a 350D LCD-jén élesnek látszik, az a legritkább esetben éles a monitoromon is. Meglehetősen nehéz így jó képeket csinálni, főleg makrózás tekintetében... Mit rontok el?
-
Maksifül
senior tag
Szeretnék tanácsot kérni, miként, hogyan, lehet, érdemes ÁLLVÁNYT használni, tisztítani? Főleg az utóbbi érdekel, mikor nyakig sárosan viszem haza, s még a lábait se merem összecsukni, mert félek, hogy behordom a vastagabbik lábba a mocskot.
Vannak ezek ellen hathatós módszerek? -
Maksifül
senior tag
Köszönöm, letöltöttem a pluginokat, de nem teljesen világos a működése.
A SHIFT+J után ad egy ablakot, ahol mindenfelé lehet forgatni, s meg is marad a mérete, csak azt nem értem, hogy ezt minden egyes képnél külön el kell játszani? Nincs olyan funkció, ami alapból átforgatja az összes képet vertikálissá, ami az adott mappában van, amennyiben az függőlegesen készült?
Vagy valamilyen hasonló módszer, vagy program, ami már a kártyaolvasóról átmásolva a képeket, megteszi ezt?
A gépemen be van kapcsolva az automata forgatás /350D/, de az csak az LCD-n való megjelenítéshez forgatja el a képeket, a kártyán attól még a vertikális változat marad...
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Elképzelhető, hogy bemozdult, csak gyanús volt, hogy majd mindegyik kép életlen lett. Persze a legtöbbnél manuállal igyekeztem élességet állítani, úgyhogy biztos az eltekerintett dioptria volt a ludas.
Miért van az, illetve hogy lehet orvosolni, hogy amikor IntranView-val nézegetem a fotókat, és egyiket-másikat amelyek vertikálisan lettek fényképezve, horizontálissá varázsoljam anélkül, hogy a kép mérete megváltozzon?
1152*1728 az eredeti és az ''állóként'' újramentett változat is, 72 dpi mellett, a két kép mérete mégis különbözik. Az eredeti 1 023 810 byte, míg az elforgetott, és ugyanilyen paraméterekkel elmentett kép mindössze 311 253 byte. JPG formátum mindkettő...
Tulajdonképpen az eredeti minőséget szeretném megőrizni a fotóimon, de nem tudom elképzelni, hogy harmadakkora képméretnél, a mentés után ez a vágyam teljesül is.
Van olyan beállítás esetleg az IView-ban, hogy nézegetés közben automatikusan horizontálisra forgatja az összes képet? Ebben az esetben értelmét veszítené, hogy újramentsem a fotókat.
Bocsi, ha hosszú voltam, remélem, más is érti rajtam kívül, amit most leírtam... -
Maksifül
senior tag
válasz
zsiga667 #367 üzenetére
Mi a teendőm, hogy elkerüljem a későbbiekben a hasonló felvételeket?
A tisztogatáshoz van egy mikroszálas törlőkendőm, meg egy nagyobbacska körtefecskendőm, a patikából. Használhatók ezek arra, hogy megszűntessem a jelenséget? Normális, hogy egy 3 hetes gépnél szennyezett legyen a szenzor?
Mellesleg mivel is tudtátok ilyen pontosan belőni, hogy mik a kép adatai? -
Maksifül
senior tag
No, szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy mi a fene szennyeződés, vagy valami hasonló okozta, okozza az alábbi képen lévő szürke foltokat a kép felső harmadában, és mitől vannak a kis piros pontok a fotón? Mellesleg a jelenség gyakori volt a többi képen, főleg a sötétebbeken.
Éjszaka fényképeztem, kit-obival, állványról, vaku nélkül, most éppen nem tudom megmondani, milyen blende, s záridő mellett.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Nem, egy 60e-es városban, Pest megyében... Szóval szerintem bárhol is laksz, vagyis bárhová rendeled is a cuccot, meg fog érkezni. De ha nem bízol benne, akkor add meg a pesti barátod címét. Budapestet biztos jobban ismerik, mint Siófokot.
Bár a németek nem biztos
Meg tudná mondani valaki, hogy hogyan tudok belinkelni ide egy képet, úgy, hogy látszódjon is, ne csak egy link legyen. Egyáltalán hová lehet feltölteni fotókat, hogy be lehessen akár URL-lel linkelni őket?!
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
No, csak siránkozni kellett, s máris megérkezett a messzi külföldről a hőn áhított repi, 256MB-os ScanDisc CF kártya. Segítség gyanánt leírom, hogy milyen címet adtam meg a regisztrációnál, illetve a kártya igénylésénél, hátha valakinek segít:
Név: Ide került a nevem
Cím: Ide került az utca, házszám, ahová várom az ajándékot
Város: Ide került a település neve, ahová a csomagot küldhetik /és most jön a csalafintaság!!!/
Ország:HUNGARY /alatta pedig a következő szerepel:/
United Kingdom
Vagyis a regisztrációnál mindezeket beírtam, s lássanak csodát, megkaptam a kártyát 2-3 héten belül.
KÉRDÉS:
Elképzelhető, hogy azért lett életlen 400-ból kb 180 képem, mert nem a én szememhez volt állítva a kereső optikája, s így próbáltam manuálisan élességet állítani minden esetben? -
Maksifül
senior tag
A 256 MB-os memóriakártya igénylésénél az alsó sorba a doboz oldalán, tetején lévő kódot kell beírni. PROMOTTION-CODE.
Mondjuk még nekem sem jött meg a cucc, pedig több, mint 2 hete regeltem.
Kérdés:
Amikor M-re állítom a 350D-t, vagyis teljes manuálra, hogyan tudom a Blendét állítani? Eddig csak a zársebességet sikerült, s valahogy nem tudok rájönni, mit kell megnyomni ahhoz, hogy a másikat is variálhassam. Help me, pls!
OFF:
Tud valaki Photoshop CS-hez magyar nyelvű leírást?
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Szeretném megóvni a Canon 350D-m LCD kijelzőjét a sérülésektől, karcolásoktól...Létezik olyan műanyag védőlapka, amit e célra gyártanak ehhez a típushoz?
Ha igen, hol lehet beszerezni? -
Maksifül
senior tag
''Ez így ebben a formában nem teljesen igaz...
(Mondom én kb. 3500 db szar LiIon akku után, amit a kedves ügyfelek a mobiltelefonjaikban az össze-vissza töltéssel, és az első három hosszú töltés elhagyásával tettek tönkre...)
Elvileg így van, gyakorlatilag van 1-2 szabály, amit jobb betartani. Az első ilyen szabály, hogy az első 3 töltés hosszú legyen , kb. 12 óra. Ami tilos, 100%-ig lemeríteni az akkut, mert az alámerülést okozhat és utánna az elektronika nem lesz képes elindítani a töltési folyamatot.
Bármikor rá lehet tölteni, de kb. 3-4 hónaponta nem árt neki egy hosszabb töltés, szinte lemerült állapotból (de nem teljesen lemerültből).
Azt azért hozzáteszem, hogy fényképezőgépeknél jóval hosszabb idő után 2-3 év jönnek elő a hibák, mivel nem pár napi szinten történik a töltés/lemerülés ciklus.
A LiIon akku élettartama maximum 3-500 töltés (gyártótól függ, de töltöttségi állapottól nem, tehát a rátöltés is az élettartamot csökkenti). Az akku tönkremenetele az esetek nagy többségében nem a kapacitás csökkenésében (illetve abban is, de kisebb mértékben), hanem az energia leadásképesség csökkenésében jelentkezik. Ez azt jelenti, hogy nagyobb terhelésnél összeomlik az akku és egyszerűen kikapcsol a készülék, még úgy is, ha telit mutat az akkujelzés. ''
Idézet az index fórumáról...
szvsz is meg kell formázni az aksikat, ugyanúgy, ahogy a telefonoknál, de a gyári töltéssel azért én is fotóztam vagy 200 képet, mielőtt feltettem volna tölteni 12 órát. -
Maksifül
senior tag
Nem mondtam, hogy szar a kitobi, hiszen ha így vélekednék róla, biztos nem akarkóék utólag venni. Augusztus 31-én vettem a gépem, 187500-ért, csak vázat, mert úgy gondoltam, hogy az akkori 202.000-es kitobis-ért nem szeretnék ennyit fizetni. Szóval csak vázat vettem, meg mellé egy fix 50mm-est, és azért érdeklődöm, mert hátha van errefelé valaki, akinek ugyanígy nem lenne szüksége a kitobira, vagyis NEM VENNÉ meg még 7500-ért sem, mert van egy tisztességes objektívparkja, mondjuk az előző gépéből átörökítve. Én meg szeretnék egy kit-obit, a nagylátószög miatt, de nem 15.000-ért. annyira nem kell.
De ha valaki csak vázat akar venni, akkor gondoljon rám, pls! -
Maksifül
senior tag
Venne valaki mostanában 350d-t? Szükséged van a kit-obijára? Ha nincs, én szíves-örömest kifizatném az árkülönbözetet a CSAK VÁZ, és a KIT-es 350D között, mert nekem viszont nagy szükségem lenne rá. Írj mail-t!
Légyszi, 15.000-es árakkal ne ajánlgassatok kit-obit, mert a boltban 7500-tel kell csupán többet fizetni a KIT-es 350d-ért, mint a csak váz-ért...
Érdekes jelenségre lettem figyelmes, nem tudom, tapasztalt-e valaki hasonlót, de ha igen, kérem, oszzátok meg velem: A minap fotóztam 200-300 képet egy gyér világítású teremben, szóval villogtatni kellett a gép beépített vakuját, aztán egyszercsak, mikor a második - nagyjából 15 képet tartalmazó sorozatot nyomatta, szintén vakuval - megadta magát a gép. Nem tudtam többet exponálni vele, csak az autofókuszt állítgatta. De a legszebb az volt az egészben, hogy miután egy kikapcsolálssal észhez szerettem volna téríteni, a kijelzőn minden ugyanolyan maradt, mint volt. Vagyis képtelen voltam kikapcsolni a gépet, s fotózni ugyanúgy nem tudtam vele, újboli bekapcsolás után.
Bátortalanul ugyan, de kinyitottam az aksitartó zárat, és lássatok csudát, eltűnt minden a kijelzőről. Örültem is ennek, egészen addig, míg vissza nem kapcsoltam, mert utána egy hosszú BUSY felirat fogadott, aztán meg az Err 99 üzenetet kaptam. Teljes elkeseredésemben ismét kikapcsoltam, és kivettem a gyári aksit, megtörölgettem a csatlakozóit, és visszahelyezés után kifogástalanul működött.
MI LEHETETT A PROBLÉMA? Már a Camera Kft. fenyegető karmaira gondoltam, tűéles fogaikra, melyeket akkor csattogtatnak, ha garanciális javításra visz be hozzájuk az ember egy gépet... -
Maksifül
senior tag
Igaz, hogy regisztrálni kell, de Limitáltként megtehetesd ingyé', és akkor már évezhetőek a képek...
PodMAN : Találkoznunk kellett, mert magam is abban a boltban vettem ma az 50mm-es fix Canont a vázra, meg egy kártyaolvasót...
Én meg még egy lepkefingnyit sem töltöttem az aksira, és ellőttem vele vagy 50 képet. Úgy van, ahogy a kezembe adták. Majd éjjelre felcsapom úgy 14-16 órára.
Mellesleg az indexfórumon egy kedves lélek leírta, hogyan kell tisztességesen formázni az aksikat, és mit szabad, mit nem csinálni velük... Azt hiszem, a 350D totyikban. Érdemes átfutni, mert jók a tanácsok. -
Maksifül
senior tag
Nem tud valaki olyan oldalt ajánlani, ahol Sigma 70-300mm APO Macro Super-rel készített fotók vannak? Használ ilyet valaki Canonhoz, akinek a galériájában csemegézhetnék?
Igazán közeli képeket, mondjuk egy hangya fejéről, szeméről milyen obival lehet készíteni? Canon 350D-vel... -
Maksifül
senior tag
-
Maksifül
senior tag
Köszönöm!
Egy kicsit elszúrtam, mert azt hittem, hogy oda az irányítószám kell...
Most kitöltöttem újra, a fényképező dobozán található kóddal, és már nem küldött üzenetet. Se hibaüzenetet, se normálisat. Ez így jó? Csak üljek a babérjaimon, és várjam, hogy egyszercsak megérkezik az ajándék kártya?
Köszönöm a tippet is, nagyon profi a honlap, rengeteg cuccal, bár az áraik kicsit borsosak, de ha nem lesz más, kénytelen leszek mélyebben a zsebembe nyúlni. Itt egy 10.000-essel drágább a Sigma 70-200mm, mint a Digitál-Fotó-nál. -
Maksifül
senior tag
De, köszönöm, éppen ilyet keresek!
Fel is hívom, amint reggel lesz, hátha megvan még...
Amíg nem sikerül szereznem egy normális obit, nem tudna valaki kölcsönadni egy használaton kívüli kit-obit? Vagy valamilyen jelképes összegért bérbe adni, hogy ne fájjon annyira, hogy a gép csak azért van kivéve a dobozából, hogy a barátaim is gyönyörködhessenek benne? Egyetlen kockát sem tudtam még lőni vele!!
HELP ME!!!
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Egyebek iránt megvettem a Canon 350D-t én is, úgyhogy immáron osztozhatok a boldogságotokban.
Kitobi nélkül van, egy 1GB-os Kingston Elite Pro karival, csak éppen fotózni nem tudok még, mert semmilyen objektívem nincs.
Érdeklődtem a Sigma 70-300 Apo 2 Super Macro objektívje után, amit másfél hét alatt szállítanának megrendelésre. Nem fogom kibírni ezt a rengeteg időt!!!
Így is vonszolnom kellett magamat a kit-obis doboztól, mert ugyan nagyon csábító volt, hogy már legyen egy obi a gépem előtt, de olyan sokan mondtátok, hogy nem igazán éri meg azt a minimális ráfordítást sem, hogy inkább csak vázat hoztam...
Szóval sürgősen szeretnék egy makrofotózásra is használható obit, lehetőleg a fenti típust! Aki tud boltot, ahol van ilyen, s nem csak rendelésre hoznak, sikítson!!!
Köszönöm! -
Maksifül
senior tag
Szia!
Áruld el, légyszíves, hogyan töltötted ki a 256 MB-os kártyaigénylést, mert ennél a lépésnél Bővebben: link nem kívánja elfogadni az irányítószámot. Azt hiszem azt kell legalulra írni. Ezt a hibaüzenetet kaptam:
Der von Ihnen eingegebene Promotion Code ist leider ungültig. Bitte prüfen Sie Ihren Eintrag und versuchen Sie es erneut.
Melyik sor mit jelent, és melyiket kell midenféleképpen, hogy Ausztriából idetaláljon a kártya?
Köszi! -
Maksifül
senior tag
Köszi!
Ausztria megoldható, de ott tudtok nekem valami boltot, weboldalt ajánlani, ahol ilyesmit be lehet szerezni? Megéri csak ezért kimenni? Mennyivel lehet olcsóbb ott egy 65.000 forintos obi? -
Maksifül
senior tag
Mi a különbség ezek között az obik között?
Sigma 70-300 / 4.0-5.6 DG APO MACRO 65.000.-
Sigma 70-300 / 4.0-5.6 DG MACRO 46.000.-
Sigma 70-300 / 4.0-5.6 Super APO 2 59.000.-
Mi az APO illetve a DG jelölés? Mindegyik rendelkezik autofókusz funkcióval is? -
Maksifül
senior tag
Köszönöm, böngésztem már a cikket... Nem tudjátok véletlenül, hogy ki írta? Esetleg valami elérhetőséget hozzá?
Még néhány kérdés...
Life Size Converter micsoda? Az is kell ahhoz, hogy használhassam a fentiek valamelyikét? Vagy ez csak valami extra?
Hol érdemes 1GB-os CF kártyát venni mostanság, és van-e észrevehető különbség mondjuk a Kingston, és a Kingston Elite Pro kártyák között? Mintha valahol azt olvastam volna korábban, hogy nem tudja kihasználni a gép az elméleti sebességmaximumot... Vagy most nagy hülyeségeket mondtam?
Magyarán szólva érdemesebb-e a drágábbat venni, ha ugyanakkora a kapacitás?
Lehet alkudni egy Megapixelben, vagy Extreme Digitalban, ha több dolgot vásárol az ember? -
Maksifül
senior tag
Valaki? Ma szeretném megvenni a gépet, de a világért sem sürgetnélek benneteket!
-
Maksifül
senior tag
Bővebben: link
''objektív: Canon 50.1.8 +közgyűrű''
ez olvasható a linkelt fotó mellett,hogy ezzel készült a kép. Ez egy 50mm-es makro obi lenne 1.8-as fényerővel? nekem nem teljesen világos, de lehet, hogy láma a kérdés...
Hasonló gyönyörűségek készítéseéhez szeretnék vásárolni makro-objektívet, 350d-hez. Tudnátok segíteni?
CANON EF 50 mm f/2.5 makro objektív megfelelne e célra bruttó 80K körüli áron?
Vagy a fenti megoldás is jó?
Vagy van más javaslatotok?
Esetleg olcsóbban jövök ki valami közgyűrűs megoldással? Jó lenne, ha árakkal is alá tudná támasztani valaki az érveléseit, tippeit!
Köszönöm!
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Néhány kérdése lenne egy kezdő fotósnak. Milyen könyvből, vagy internetes oldalról érdemes tanulni a művészetet? Példának okáért annyira nem értek hozzá, hogy azt sem tudom, hogy mi a különbség egyes objektívek között, és melyik jobb a másiknál, illetve mire lehet használni.
Ha mondjuk csak úgy fotózgatnék, természeti képeket, makrókat, életképeket, akkor milyen obi kellene ehhez a géphez? Sokat olvastam róla, és tetszik nagyon, csak elkél a segítség a tapasztaltabbaktól...
Hol lehet legolcsóbban megvásárolni a 350-est most? Alapobjektívvel érdemes venni, vagy anélkül? Adnak hozzá memóriakártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- World of Tanks - MMO
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest