Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
sszever
őstag
válasz
Claudius
üzenetére
Kártyaolvasóból szinte bármelyiket választhatod, USB2-esből. Nekem is valami Noname van, és remekül működik.
Az, hogy a photoshop elements kezel e RAW képeket, nem tudom (bár a tippen az lenne, hogy igen), de a neten sok ingyenes, és nagyon jó progit találsz.
Az Adobi Lightroom beta 4 kezel RAW-okat, ha jól emlékszem. [link] -
wendy
csendes tag
fenykepezot szeretnek vasarolni, erdemes 350d-t venni?
-
pitman
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Köszi az infót, nem ismertem a 350D lelki világát.
-
jeni
félisten
válasz
sszever
üzenetére
Sziasztok
Kérdésem az lenne,hogy a 1.1.3. Firmware ''fir ''fájl-t meg lehetne nyitni?Ugyanis jó lenne ha a nyelv kiválasztás menűjében pl.:a kinai helyett magyar nyelvet ki lehessen választani.Ha megtudnám nyitni az első dolgom az lenne,hogy a firmware átdolgozása ill.menűjében a magyar opció kiválasztásának lehetősége.Esetleg vállalkozó kedvű neki látott e már? -
Claudius
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 350d-hez mellékelt szoftverből / solution disk / kell-e mindent feltelepíteni. Azért kérdezem mert egy csomó dolgot feltelepít. Mi az amire igazán szükség van pl. raw képek feldolgozása, képek áttöltése számítógépre.
Ha van Photoshop Elements 4.0 akkor is kell a géphez adott programokat telepíteni vagy nem.
A régi Nikon gépemnél usb-n csatlakoztattam és a képeket átpakoltam egy könyvtárba és kész nem kellett semmi szoftver. Azt tapasztaltam, hogy a 350 d nem jelenik meg mint egy meghajtó azért kérdeztem, hogy a géphez adott szoftverekből mit törölhetek le amire nem lesz szükségem. -
suni100
csendes tag
Hello!
Most fogok egy ilyen gépet venni, és van egy Soligor 30DA típusú vakum. A kérdésem, hogy a kettőt lehet-e együtt használni, itt arra gondolok, hogy tudja-e valaki pontosan a vaku talp feszültségét és hogy mennyit bír a gép? Egy külföldi oldalon azt találtam, hogy 5.25V a feszültsége, de nem tudom ez mennyire megbízhatóadat.
[link]
Ezen az oldalon találtam. -
Villy
tag
Csináltattam a géphez egy kéztartó szíjat. Lassan már egy hete használom és sokkal kényelmesebb mint előtte. Még a telét is könnyebb vele tartani. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
-
pitman
őstag
válasz
sszever
üzenetére
Nem is mondta senki hogy egy könyvtárban 9999 kép lenne, de ott mindenképpen átfordul a számláló, ahogy Csiga írta.
100 képenként nyit új könyvtárat és ezt a könyvtár nevében számozza is, ugyanezt teszi az ezresekkel és tízezresekkel is.
Ha jól emlékszem a mappanév utolsó számjegye a százasok, a középső az ezresek, az első a tízezresek számozását jelenti. -
AMD!4ever
őstag
a 100 a fotozási napok számát jelöli asszem,tehát a 131 az talán azt jelenti hogy a 31.ik bekapcsolásnál készült képek.. asszem
de nálam néha érdekesen pakolássza ide-oda a képeket a gép 
az a 9000az tényleg durva
Nekem 4 honap alatt 3200,és szerintem ez se keves.
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
A menüben a sorszámozást kell átállítani, hogy kezdje újra. Ekkor le fogja nullázni a számlálót. Utána vissza kell tenni folyamatosra, hogy formázáskor, kártyacserekor ne nullázza le megint.
Azt, hogy a 2400 mennyire általános szerintem nem lehet megmondani, attól függ milyen idős a gép és tényleg annyi-e az expozíciók száma. -
jeni
félisten
Sziasztok
Vettem egy Canon 350 D vázat használtan de garival.Kérdésem az lenne hogy miképpen lehet az expot le nullázni?2400 leütés van benne.Gyakorlatban ez átlagos értéknek fele meg?A válaszokat előre is köszönöm.
-
pitman
őstag
Ezek egyértelműen hot pixelek. Ilyen érzékenyég és záridő mellett nem is fogsz mást tapasztalni. Sajnos ez a technológia velejárója. Használj alacsonyabb érzékenységet, hosszabb záridővel, vagy az adott exponálási időt oszd részekre és megfelelő programmal építsd egybe a képeket. Vagy kapcsold ba a gép zajszűréét, cserébe dupla annyi idő alatt fog a kép elkészülni, de nem lesz pöttyös.
Csinálhatod úgy is, hogy a fotózás elején és végén készítesz egy-egy képet a használt záridővel, feltett objektívsapjával, majd ezt a képet kivonod a rendes képeidből, így a hibák eltűnnek.
Ezt neked garanciában az életben nem fogják figyelembe venni, ha mégis visszaviszed. -
pitman
őstag
Azt szerintem tisztázni kellene mit értesz döglött pixelen:
Döglött (dead) pixel az olyan pixel, ami mindig fekete, záridő és érzékenységtől függetlenül. Ez garanciális probléma, cserélniük kell (akár egy pixel esetén is)
Stuck pixel: olyan pixel, ami nem fekete, hanem gyakorlatilag bármilyen színű lehet (fehér, zöld, piros) és szintén záridő és érzékenység függetlenül mindig jelen van. Garanciális probléma, cserélniük kell (akár egy pixel esetén is).
Hot pixel: olyan pixelek, melyek csak hosszú záridők esetén, főleg melegben, hosszú használat után jelennek meg. Ez alapvetően nem garanciális probléma. Ha olyan záridők mellett is megjelenik, amit kvázi még kézből ki lehet tartani, akkor ezt is cserélni/mappelni szokták.
Nekem valami olyasmi rémlik, ohgy iso 800 1s időig nem szabad lenniük, de ez gyártónként változhat. Általában nem cserélni szokták, hanem kimappelik.
[Szerkesztve] -
pBandi
tag
Azt szertném megtudni, hogy milyen ISO érték, zársebesség mellett mennyi döglöttpixel után lehet reklamálni, jelen esetben Extremdigital-nál?
-
pitman
őstag
Esetleg egy 430EX jöhetne szóba szerintem, igaz az pont duplája az általad írt keretnek, de ez már viszonylag kompromisszummentes megoldás lenne, hosszabb távra is. Esetleg lehetne nézni valami nem gyári megoldást (pl. Metz). Ez utóbbi vonalat nem nagyon ismerem, de lehet, hogy érdemes vele foglalkozni. Illetve szét kell nézni a használt piacon, ott már 4x környékén ki lehet fogni 430EX-et.
-
Tatuska
csendes tag
válasz
BlackWoOd
üzenetére
Köszi Neked is a segítséget.Még pénteken bevittem az obit annak a havernak,és most neki sem ment valóban...
Majd megpróbálom ezzel a rekesz dologgal,de ha csak úgy megy,hát megette a fene.Nem akartam volna most költeni obira,de úgy tűnik nem úszom meg.Bár az is igaz,hogy előbb meg kéne tanulnom a gépet kezelni alapobival,oszt utánna nagyobb obi...
De még 1X köszi Neked is. -
Jinxx
senior tag
válasz
csiga997
üzenetére
Én is ezt szeretném, de valamivel el kell kezdeni, viszont nem áll rendelkezésre 70-100k, hanem max 20-30. Valószínű gyűjtögetés lesz ennek a vége, és valamikor csak telik egy jobbra. Azért köszi. Ha valakinek eszébe jutna még valami örülök minden segítő hozzászólásnak.
Üdv.: Jinxx -
BlackWoOd
aktív tag
válasz
Tatuska
üzenetére
Miért működik, miért nem kérdése:
Volt a kezem ügyében egy ilyen ''Error 99''-es régebbi Sigma obi.
A hibát a rekesz beugrasztásakor generálja, tehát amíg a váz nem akar állítani az alap legnagyobb rekeszen, addig nyugodtan fényképezhetsz vele, látszólag működik.
Amint beállítod a vázon pl. az F8-as (szűkebb) rekeszt és készítenéd a képet, a rekesz beállításakor fagyasztja le a vázat Err99 hibaüzivel.
Az ok, ami miatt nálad pl. nem ment, esetleg az lehetett, hogy nem a legnagyobb rekesz volt kiválasztva, vagy valamelyik automata program állítgatta a kép készítésekor. Ha haverodnak ment, akkor elképzelhető, hogy nem program és nem automata (v. motívum) módban használja a vázát, hanem pl. rekesz-prioritáson és a legnagyobb rekeszig vissza volt neki állítva a megfelelő paraméter. Ki kellene próbálni az adott gépen az F8 melletti működést is (szerintem rögtön kibukna, hogy Err99-et csinál azon a vázon is, ahol látszólag hibátlanul működik). -
Jinxx
senior tag
válasz
sszever
üzenetére
Jól látod, hogy nem tudom mire kell a vaku. Barátnőmnek kellene, neki keresnék egy olyan vakut, amiért nem kell egy ház árát kifizetni, és későbbiekben, ha befejezi az iskolát még sokáig használhatja. Mivel még csak most végzi a sulit, nem tudom neked megmondani, hogy mivel fog pontosan foglakozni, ezért kértem itt segítséget, hogy mutassatok egy sokoldalú, széles körben felhasználható kis kütyüt. Illetve véleményezzétek az 380EX-et.
-
Jinxx
senior tag
Üdv!
Ha már 350d topik, itt kérdezem meg, hátha van valaki aki tud segíteni. Szóval erre a vázra kellene egy rendszervaku. Mit tudnátok ajánlani egy kezdőnek, aki most tanul fotósiskolában, de később ''megélni'' is ebből szeretne? Tehát egy olyan jószág kellene, ami olcsó, egyszerű, de később haladóként is hasznát tudjam venni. A Speedlite 380EX használható ezzel a vázzal és megfelel a fenti kritériumoknak?
Mindenkinek előre is köszi: Jinxx -
biggamer
veterán
Végső felszólítás a topic lakóknak !!!

Még elfogadunk jelentkezőket a szeptember 16.-án tartandó Budapesti PHotóstalálkozóra.
A részletekről itt olvashattok : [link] -
csiga997
őstag
válasz
Tatuska
üzenetére
Nagyjából az van leírva, hogy a canon nem adja el senkinek az EOS objektívek protokollját, emiatt a 3rd party gyártók mind kénytelenek visszafejteni a kommunikációt. Ezt nyilván csak a meglévő objektívek és gépvázak viszonylatában képesek megtenni, ellenben a canon bármikor megteheti azt, hogy csavar egyet a dolgon és hopp, a nem-canon objektívek máris megszűnnek működni egy új gépvázon.
A sigmának a Hama a Mo-i képviselete, esetleg érdemes lehet felhívni őket, hogy ilyenkor mi van. A világ boldogabbik felén ilyenkor ingyen kicserélnek bennük valami csipet, és utána minden frankó, dehát mi nem a boldogabbik oldalon élünk
[link]
Hungary
Hama Kereskedelmi Kft.
1191 Budapest,
Hamvas u.7.,
Hungary
Tel:36-1-280-7144
Fax:36-1-281-1400
info@hama.hu
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sszever
őstag
válasz
csiga997
üzenetére
ezek szerint magukkal is kibasznak, ismerősömnek a 20D-je rendszeresen fagy a 100-as makró obijával, pedig echte Canon

Az egyértelmű, hogy a Canon nem fog a Sigma obikra optimalizálni (ez a Sigma dolga Canon vázra), de kissé erősnek tartom, hogy ezt tennék kifejezetten kibabrálásból, mert ahoz ezek a hibák túl ritkán jelentkeznek. (ha gyakoriak lennének, akkor pedig sok új belépőt ijjesztenének el). -
csiga997
őstag
-
sszever
őstag
válasz
Tatuska
üzenetére
ja, olvastam ezt a véleményt a másik fórumon.
Jól mondod BAROMSÁG.
A lebutított szoftver max a régebbi firmware lehet, semmi más.
Edigital németországból szerzi be a kamerát (Canon Deutschland), gondolod a német piacon szarabbat árulnak?
Persze olvastam a másik elméletet is, mely szerint a Canon direk tmegpróbál kibabrálni a Sigmával, mert az saját chip-et használ, meg satöbbi... No, ennek sincs értelme. Sok ember meg sem venné, ha így lenne, és ez rendszeres hiba lenne Canon gépeknél a terméket, mert a gépváz ára egy dolog, de általában az obipark kerül többe, akkor is, ha sigma, tamron vagy tokina obik szerepelnek az obi parkban...
Mondom nézd meg a szoftver verziót, és megtalálod a megoldást. -
Tatuska
csendes tag
válasz
sszever
üzenetére
Azt persze nem írtam,hogy az obik filmes géphez voltak,de EF obik.Egy másik 350D-n szépen müxenek,csak a 2db edigitaloson nem.
Egy baromság.Nem lehet hogy az edigital egy lebutított szofveres gépeket árul,ezért adja őket olcsóbban?
Mondom,lehet hogy baromság.
Amúgy software frissítést az USB kábelen keresztűl lehet elvégezni? -
válasz
Tatuska
üzenetére
pontosan mi ez az error 99?
nekem a microdrive-om miatt mondja azt kb. 10 bekapcsolásból egyszer, hogy error 99.(legalábbis azt hiszem)
elég idegesítő, mert persze mindig akkor jön elő, amikor gyorsan kéne reagálni... és nézem, hogymiért nem csinál semmit, hát persze, hogy err99.
ha kicserélem CF-kártyára, akkor nem csinálja. -
-
Tatuska
csendes tag
válasz
sszever
üzenetére
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 350D-t 2005. szeptemberi, extreme digitalos.
Az a problémám,hogy van 2db Sigma obim,de Error 99-et ad ki hozzá.
Felpróbáltam egy másik 350D-re,azon müxik, viszont szintén egy másik edigitalos 350-esen nem müxik.
Mi lehet a probléma,ill. hogyan lehetne ezt megoldani?
Köszi a segítséget. -
Exymiriem
tag
Köszi a segítséget, akkor én nem rakom fel, lévén nálam tökéletesen műkszik - mármint a gép szoftvere. Makro... Szép világ. De mi a helyzet a közgyűrűkkel? ha jól tudom, 1:1-nél nagyobb leképzést is el lehet velük érni... Vagy mondjuk közgyűrűsor+makroobi... Kifejezetten mazochistáknak

-
Jazz
veterán
Üdv!
350D-be bármilyen obi belemegy, tehát szabvány, vagy csak a Canon? (mert van néhány profi obim, még filmes gépekről, és ha nem muszáj, nem vennék újat)
Köszi -
sszever
őstag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Külön kellene?
-
sszever
őstag
Eladnám a Canon 350D-met, portrémarkolattal, és KIT obival...
-
sszever
őstag
Nincs meg valakinek a 350D leírása PDF-ben?
Nekem megvolt csak nem találom, s kellene egy ismerősömnek... -
d-boy
senior tag
-
szaki1
tag
Kösz a gyors infot!
-
hali01
őstag
Egy bizonyos rekesznyílás alatt már nem javul hanem romlik a képminőség.
Az obik ahogy én látom f5,6-f11-ig adják a legjobb képet.Én 13-nál szűkebbet ritkán használok de leginkább f8-ig szűkítek.Nem beszélve arról,h a nagyon szűk rekesznél már nagyon láthatóvá válik a piszok az érzékelőn emi szinte minden dslr-ben megtalálható.
Így sztem az f22 legszűkebb blende több mint elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Háztartási gépek
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Gyúrósok ide!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Programozás topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrotik routerek
- Star Citizen
- További aktív témák...
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A lényeg, hogy kis feszültségű (<250V), a többi nem érdekes.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de nálam néha érdekesen pakolássza ide-oda a képeket a gép 
A bőség zavarában már válogathatok is.