- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.F.
aktív tag
válasz snowdog #3101 üzenetére
Rendben, én csak próbálok logikusan gondolkozni. Egy pár hét óta csinálja, addig jól működött. A Calibre-t sok éve állítottam be, és fórum, a te és az őstagok segítségével, azóta csak használom. Ezt csak úgy mellesleg jegyzem meg. A lényeg az lenne, hogy mit kéne tennem, hogy jó legyen?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz snowdog #3099 üzenetére
Oké, de te is látod, hogy nálam a moly plugin mit ad vissza? A molyon megnéztem, ott rendesen vannak írva a magyar nevek. Ha a metaadatokat olvastatom be, akkor látod, hogy fordítva jelenik meg, nem úgy, mint nálad. Elvileg a kiválasztás után kerül be a Calibre-ba, tehát nekem nem tűnik logikusnak, hogy a calibre kavarja meg, de te meg mutatod, hogy a plugin logjában jó. Akkor mi a magyarázat?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz snowdog #3097 üzenetére
Persze, itt beállítom a rendezési formát, de a magyaroknál a szerzőt is fordítani kell, mert úgy írja be, ahogy a plugin beadja. Ez eddig normálisan volt írva, mint a te fentebbi képeden a #3092 hozzászólásban. A rendezési formát csak egyszer kellene beállítani, de a szerző miatt mindkettőt minden alkalommal...
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Újabban a Molyró a plugin fordítva tölti le a magyar neveket. Ez mitől van?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Nem találom az új moly plugint, nekem mostanában csak + jel jön kiadó helyett. biztos a szemem előtt van, csak vaksi vagyok...
-gf-
-
-
G.F.
aktív tag
Bocsi, hogy ide írom, de hátha érdekel valakit. Van egy eladó, rózsaszínű tokom Kindle 2022 11th-hez. Ha valakit érdekel, írjon privátban. Rossz tipust rendeltünk az Aliról...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
A calibre az azw3-at is átalakítja mobi-vá, miközben töltöm fel a kindle-emre, így mindig duplán kell tárolnim a fájlokat.. Akkor nem mindegy, hogy azw, vagy epub az amiben tárolom? Vagy megadható valahol, hogy az azw3-at is átalakítás nélkül megegye a kindle?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Calibre használata közben "kék halált" halt a gépem, újraindítás után a calibre nézete alapértelmezetten jelent meg. Valahonnan visszavarázsolható a beállítottra?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Létrehoztam egy új könyvtárat a régi mellet, beklikkeltem, hohy új, üreset hozzon létre a jelenlegi alapján. mégis hiányzik pár oszlop, amit én adtam az eredeti könyvtárhoz, viszont párral meg több van, amit meg kivettem at eredetiből. Utólag valahogy lehet átvinni az eredeti könyvtáram paramétereit az újba?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
Épp rendezgetem a gyűjteményemet és nagy segítséget jelentene, ha valahogy lehetne keresni a borítók mérete alapján is. Tudtok valami megoldást?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
válasz Oldman2 #2280 üzenetére
Egyrész a moly plugin, de az látom már frissült (Köszi Hókutya!), de itt van a Hyphenate this!, amit használok... Egyelőre van kettő calibrem, aztán ha minden rendesen frissül, akkor egyik mehet. Amúgy kérdésemre választ találtam, az AppData/Roaming/Calibre könyvtár tartalmazza a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Hogyan lehet átvinni a telepített verzióból egy portable-ba a beállításokat? (létrehozott oszlopokat, scripteket...stb.)
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Én ez használom szinkronizálásra Free RealTimeSync. Ezt időnként futtatva leellenőrzi a két mappa közti különbséget és szinkronizál.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz Zozo0525 #2062 üzenetére
Azért, mert megveszed a windowst, még nem kell újratelepítened, csak aktiválni az új seriallal. (persze, ha azonos a verzió). A portable nem az op. rendszerek közti átjárhatóságot jelenti, hanem az egyfajta op.rendszerek köztit, tehát a portable használatával nem fogod tudni linuxon is használni a win-es változatot. Ellenben, ha külső helyen tárolod a könyveket, használhatod a könyvtárat más-más rendszerek alól. Nálam pl. Nason van, és pc-ről ill. mac-ről is elérem.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Azt meg lehetne-e oldani, hogy a Calibrében, ha van két bejegyzes azonos könyvekről, csak a formátum más, hogy azt egy bejegyzéssé változtatni, de abban mindkét formátum megmegmaradna. Az sem baj, ha ez utólag nem állítható, csak a következő hozzáadandó könyveken. Valahol már látni véltem a megoldást, de nem találom.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz konyvmoly2 #2004 üzenetére
én kis azt használom, de semmi ilyen nem történt. Esetleg nézd meg a könyvtárad van-e megadva, vagy elvesztette az elérési utat...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
Elszált a win10-em és újraíndítás után megváltotott a Calibre - épp nyitva volt a progi - pár beállítása. Egyet nem találok. Régebben a könyv részletei jobb oldalon, függőlegesen helyezkedtek el, most pedig az alján vízszintesen. Hol lehet ezt beállítani?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Valahogy lehetne utólag a sorozatok számát felfelé léptetni? Van egy csomó könyvem (legalább száz), és mindegyik mindegyik a sorozat 1- kötete. Nincs jelentősége a sorrendnek, de legyen különféle a sorszám. Metaadatok csoportos szerkesztésénél nem találtam erre lehetőséget...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz hirlevelem #1947 üzenetére
A saját google accountod biztonság pontjában van olyan, hogy "bejelentkezés a googleba - alkalmazásjelszavak", na ott kreálsz...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1945 üzenetére
Köszönöm, látszólag ez rendben van, de mégis van valami baj, mert az epub-ban most sincsenek képek.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Libreoffice-szal készül docx, ábrákkal. Calibrével átalakítottam epub-ra, de a képek hiányoznak. Lehet hogy linkelve vannak a dokumentumban, mert az html forrásból készült. Hogyan tudm beágyazottá tenni, hogy végül belekerülenek az epub-ba?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Beállítottam, hogy e-mailben tudjam küldeni a könyveimet, egy gmail-os címet, de hibaüzenettel zárul a küldés. Tudna valaki segíteni?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
A calibrében konvertáláskor csak a mobi és a azw3 formátumot tudom választani. Lehet, hogy sikerült a többit eltüntetnem, de nem emlékszem hol lehet állítgatni. Segítséget kérek...
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Count pages plugin beállításához kérek segítséget. A képen látható hibaüzetet jelenik meg, ha elindítom egy könyvre.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Sziasztok!
A 'beállítások - küldés eszközre' egy ilyen sablon van megadva: {author_sort} - {title} - {#rsor} , ami elvileg ugyebár azt csinálná, hogy a kindlemre másolva ezt kapnám címnek: Szerző rendezési forma - Cím - S03. De vajon miért nem működik?-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1790 üzenetére
......de reseteltem, és az leradírozott minden könyvet. Most kb. 100-150 van feltöltve... Tegnap kb. 3 órát olvastam és 20-25%-kal van lejebb a töltés így szemre.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Nem pont calibre téma, de hétvégén a Kindle-m kapott egy frissítést, és azóta radikálisan lecsökkent az akkuidőm. Kb. 3-4 nap alatt nagyon lenn van. Tapasztaltatok ilyet? Csináltam egy resetet a Kindlen, de jobb nem lett...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz drmotto #1772 üzenetére
Nálam a NAS be lett mountolva, kapott egy betűjelet, és a Calibre-ben meg beállítotam, hogy ott nézze a könyveket.
klikk a képhez[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Ismét kérdés: Valahogy ki lehet-e törölni több kijelölt könyvből a már nem kellő formátumot? pl. az összes prc-t. Egyenként a metaadatokhoz lépve nem túl szapora...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Azt hiszem sikerült. Megfordítottam a duplikátum keresést. A régi könyvtárat töltöttem be, és összehasonlítottam az újjal. Kijelöltem és kitöröltem a duplikátumokat. Megmaradt a 133 könyv. Persze másolaton dolgoztam. Még egyszer köszi a tippet.
Ebből adódik az új kérdés. Valahogy lehet egyesíteni a könyvtárakat, vagy csak újként hozzáadni a könyveket?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1761 üzenetére
Köszi Hampidampi, ezt nem ismertem, de sikerült. 4229 könyvből 4096 duplum. Na most! Hogyan nyerjem ki azt a 133 könyvet a régi könyvtárból?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Hogyan tudnék két calibre könyvtárat összehasonlítani? A kisebb méretűt törölhetném, de nem szeretném, ha akár 1 könyv is elveszne. Szerintem 95%-a biztosan egyezik, ezér nem exportálnám át az összes könyvet...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Ha pl. a formátumok között kiválasztok egyet, azt be tudom állítani, hogy a többit ne mutassa? Több ezer könyvnél elég lassan lehet haladni, ha folyon tekergetni kell le és fel, a amíg odajutok a zölddel megjelöltekhez.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Régebben már kaptam választ a kérdésemre, bocsánat, hogy ismét felteszem, de nem találom. A leírásokból szeretném kivenni a "Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz." mondatot.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Olyat valahogyan lehet-e csinálni, hogy a könyvlistát kiexportálni 'író: könyvcím' formátumba, mondjuk txt-be.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
Köszi a segítséget, megoldódott a dolog, igaz egész más úton, de megkaptam "konyhakészen" a könyvet. Mindazonáltal esetleg érdemes lenne elgondolkodni egy olyan segédleten, ami összefoglalná az e-könyvbe konvertálás lépéseit a kevésbé gyakorlottak számára...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1598 üzenetére
Azt én sem értem, miért ragaszkodnék hozzá? Írtam ilyesmit? Csupán megírtam, milyen formátumban van, meg hogy nem szeretném előlről kezdeni a gatyába rázását a szövegnak, ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1589 üzenetére
Nekem már docx-ben van kijavítva, minden a helyén, csak ez a gond. Így nincs megoldás? Újra nem kezdeném...
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Konvertáltam egy könyvet pdf-ből. Jó sokat molyoltam vele, és mostmár csak egy nagy gondom van.
A képen látott módon, néhány párbeszéd gondolatjel helyett 'felsorolásos lista' formázással jött létre. Ezeket szeretném valahogy cserélni rendes gondolatjelre, csak épp nem tudom hogyan... Ebben kérnék segítséget.
Alt. Find ana Replace pluginom van, csak nem tudom mit cseréljek mire...-gf-
-
G.F.
aktív tag
Feltelepítettem a Hyphenate This! plugint, de a plugin-eken kívül sehol sem jelenik meg. Gondolok itt pl. arra, hogy a menüknél sem tudom betenni sehová, mert nem jelenik meg a kiválasztható elemek között. Ez miért van?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
A szerző rendezési forma és a szerző között mi a különbség?
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Nekem egy NAS-on van a könyvtáram, amit a NAS szinkronizál is a google drive-ra.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Azt a txt-be letöltött makrót hogyan kell a wordbe beimportálni, ill. használni?
-gf-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest