- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hampidampi
senior tag
válasz lazlogogola #799 üzenetére
Kindle-öknél előfordul, hogy elfelejti a dátumot és visszaáll a gyárira (általában resetelésnél, vagy hibás újraindításnál). Az szokott ilyet csinálni. Egy Amazon-szinkronizáció ezt megoldja.
-
lazlogogola
tag
Bosszantó dolgot tapasztaltam a Calibres szinkronizálás után.
Az olvasó a " most olvasott" könyvet leveszi a kezdőlapról vagy elfelejti,hogy hol jártam benne.
Szerintetek?Van erre vmi megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
Üdv!
Frissítettem a Calibre programot a gépemen a 2.25 (64bit) verzióra, de nem indul.
Van valakinek hasonló frissítés utáni tapasztalata?
Mert nem szeretném törölni a progit, csak ha nagyon muszáj.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz hampidampi #793 üzenetére
Meg is tenném, ha a regisztráció garantálná, hogy javítják a hibát. De azért, hogy jó esetben egyetlenegyszer beírjak, aztán vagy javítják, vagy nem, ellenben macera, adatok megadása meg egyebek – inkább meggondolom.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #790 üzenetére
Régi nyűg lehet, már bő fél éve is szívtam hasonlóval. ODT anyagból bárhol képes képet elhagyni, fene tudja mi miatt.
-
BonFire
veterán
válasz hampidampi #790 üzenetére
Fakk! Még regisztrálni is kell egy nyomi bugbejelentéshez? Akkor inkább nem…
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz hampidampi #788 üzenetére
Rendben. ITT lesz. LibreOffice-szal van szerkesztve, nem kizárt, hogy MS Word alatt teljesen másképp jelenik meg.
-
BonFire
veterán
Sziasztok!
Először szerkesztettem képekkel illusztrált könyvet. A nyers fájl ODT, ezzel eddig nem volt gondom. Most van. Bármivé konvertálom (általában EPUB és MOBI szokott lenni), a kész fájlban a legelső kép mindig hiányzik. Annak ellenére, hogy a beállításokban nincs bejelölve, hogy szedje ki az első képet, mégis kiszedi.
Valahogy felül lehetne ezt bírálni?
Egy trilógiáról van szó, amit egybe szerkesztettem, és amely régi kiadásainak borítóképeit szúrtam be a kötetek elejére, míg a komplett könyv már a később egyben kiadott borítóját kapja mint metafájlt. Szóval egyfelől nem fontos a kép, másfelől mégis szeretném, ha benne maradhatna. Meg különben is jó tudni, mi vele a teendő, mert mi lesz, ha egyszer egy illusztráció valóban fontos lesz majd?
[ Szerkesztve ]
-
zileut
tag
válasz hampidampi #785 üzenetére
kösz
-
zileut
tag
válasz hampidampi #783 üzenetére
-
tecsu
addikt
A Calibre fő képernyőjén baloldalt van egy szűrő, ahol válogathatsz, mit jelenítsen meg a jobboldali (fő-) ablakban. Az "Authors" előtti nyílra ráklikkelsz, mutatja a különböző kezdőbetűk alatti szerzőket (zárójelben a műveik számát) és amire ráklikkelsz, csak azt jeleníti meg (plusz jel).
Ha még egyszer ráklikkelsz, akkor csak azokat NEM jeleníti meg (mínusz jel).
Még egyszeri klikkel feloldod, semleges lesz a kategória.
Próbálkozz. ;-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
zileut
tag
Ha a "Szerzők" kategóriákban egy adott szerző nevére kattintok, akkor miért csak kiemeli a szerző műveit, hogyan lehet azt beállítani, hogy úgy viselkedjen mintha mappa lenne és kizárólag csak adott szerző műveit mutassa.
Előre is köszönöm! -
hampidampi
senior tag
Komolyan, nem akarlak megbántani, de ez így nem fog menni.
Miért kéred, hogy írjam le mit csinálj, hogyha nem csinálod meg amit leírok??Akkor még egyszer:
EGYSZERŰ SZÖVEGSZERKESZTŐBEN NYISD MEG (VALAMILYEN SIMA TEXT EDITOR). EZ BÖNGÉSZŐ, AZZAL NEM TUDSZ SZERKESZTENI SEM!
[ Szerkesztve ]
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #777 üzenetére
Ezt én értem, meg is tudom nyitni, de a megnyitott fájlban ( amit Te is látsz) nincs az a rész amit az előzőekben irtál
-
hampidampi
senior tag
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #775 üzenetére
-
hampidampi
senior tag
Hát, ha megnyitottad volna, ahogy írtam, észrevetted volna, hogy kommentelve van a file.
Az számodra érdekes rész ez:
If you do not want the series number to be formatted using roman numerals change {series.roman} to {series}Azaz ezt:
<td class="cbj_series" colspan="2">{series.roman}</td>
írd át erre:
<td class="cbj_series" colspan="2">{series}</td>[ Szerkesztve ]
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #773 üzenetére
De ha megszüntettem az írásvédettséget az xhtml fájlon, hogyan tovább?
-
hampidampi
senior tag
Az a baj, hogy macem nincs, csak pc-re tudom mondani. Ott jobb gomb a file-on/Tulajdonságok/Írásvédett opció mellől leszedni a pipát. Feltételezem, hogy más oprendszereknél is hasonlóképp kell beállítani. Ezután lehet egy egyszerű szövegszerkesztővel megnyitni. Windowsnál ez pl. a jegyzettömb, macnél nem tudom. Ja, a Calibre azért ezalatt legyen bezárva.
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #771 üzenetére
Nem tudom hogyan kell.
Sajnos én nem nagyon értek ehhez.Ha lépésről lépésre leírnád megköszönném
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #768 üzenetére
Igen nekem ez tökéletesen megfelelne, de nekem macMini-m van és azon nem tudom, hogyan kell beállítani.
De azért köszönöm -
hampidampi
senior tag
A tévedések elkerülése végett erről beszélünk, ugye?:
Mert ha igen, akkor a c:\Program Files\Calibre2\resources\jacket\template.xhtml file-t kell megfelelően módosítgatni. Ami persze nem könnyű dolog, ebben tudnak a fórumon segíteni.
Ha nem, akkor meg légy szíves részletezd.
Szerk.: mert a linkelt képemnél is látszik, hogy gyorsan az ajánlás szerint átírtam a sorozatot. Így pl. arab számokkal írja ki, nem rómaival. De jobban sajnos én sem mélyedtem most bele, eddig nem volt rá szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #766 üzenetére
Sajnos így én ezt nem tudom értelmezni.
Azt szeretném elérni, hogy minden esetben úgy nézzen ki, hogy
előszőr a sorozat neve azután meg a sorszáma látszódjék.
Ezt valahogy a "beállítások" menűben kellene megcsinálni, de nem jöüvök rá hogyan[ Szerkesztve ]
-
repro2
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani a calibre-ben a sorozatszámokat.
Pédaként:
Jelenleg így néz ki, ha megnyitom a könyvet
Az utazó
Number I of A forgószelek háza
Juliette BenzoniAzt szeretném, ha így nézne ki
Az utazó
A forgószelek háza 1.
Juliette BenzoniPróbáltam a finomhangolásnál de nem sikerült
-
repro2
csendes tag
-
tecsu
addikt
Nekem is, ha digit-könyvre gondolsz. :-)
Az összes benne van a Calibre Library könyvtárban, csak egyszer kell jobbklikkelni, majd balklikk... (és ugyanez a "paste") akármennyi könyved van. (Néhány GigaByte-ról van szó.)
Rárakod a külsőre, belsőre valami pendrive-ra esetleg még odaadod valakinek így tuti nem veszik el.
Vagy még mellékesen megveszed őket hagyományos formában. :-D Nekem mondjuk ez a célom, majd ha otthon leszek.szerk: Na ja, meg van a felhő is. Erre optimális.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
BonFire
veterán
Én megtartom az eredetit is, ki tudja, mire lesz még jó? Az ODT cirka 200–256 kB. Tehát 1 Gigán elfér majdnem négyezer ilyen fájl. Az RTF és a DOC/DOCX érdekes módon több helyet foglal, de azok is 1 Mega körüliek.
Van két 17 Gigás GoogleDrive-om, egy 15 Gigás OneDrive-om, egy 25 Gigás Box.com fiókom, a Copy.com-on 15 Giga, a Shared.com-on meg a tököm tudja mennyi, az is van minimum 5. Úgy durván 95–100 Giga, amibe aztán a szöveges fájlokat duplikálva is feltölthetem, ha nagyon paranoid vagyok, így legalább egyik helyen biztosan meglesz.
És ez a tárhely ingyenes. Nem győzik egymást a szolgáltatók túllicitálni, hogy az ő felhőjüket válaszd.
Az utóbbi években kifogtam egy rossz széria vincsesztert, és ha nem lettek volna a fontos cuccaim a felhőben, nagyon nagy bajba kerültem volna. Így vinyó gariba' cserélve többször is, a fájlok meg ott csücsülnek biztonságban. A Google nem veszíti el olyan könnyen őket, mint én itthon.
-
Degeczi
nagyúr
És az mire szempont?
2500 könyv van a Calibre könyvtáramban, szinte kivétel nélkül min. 2-3 formátumban mindegyik, és így nem sokkal több, mint 3 GB a helyfoglalás - azaz még egyetlen DVD film méretét sem éri el...
(ráadásul nem kell minden alkalommal az összeset másolni, hiszen minden backup megoldás tud inkrementálisan, csak az új file-okat másolva mentést készíteni) -
BonFire
veterán
válasz hampidampi #753 üzenetére
Én manuálisan szoktam megoldani. Időről időre lemásolom a Calibre Library-t és megy fel a OneDrive-ra, meg még vagy két helyre (GoogleDrive, Box.com).
-
-
repro2
csendes tag
válasz hampidampi #749 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos nem értem.
Én úgy csináltam, hogy a külső meghajtón nyitottam egy üres mappát, melynek nevet adtam.
A calibrében ezt jelöltem meg könyvtárnak.
Ebben nyitottam meg, majd konvertáltam a könyveket és itt is maradtak.Tehát ha elszállt a meghajtó, minden munkám elveszett?
-
repro2
csendes tag
válasz paolinho #651 üzenetére
Sziasztok!
Kérdésem nekem is a Calibre-vel kapcsolatos.
Régóta használom a calibre-t. A munkakönyvtárakat külső meghajtóra tettem, de sajnos az megadta magát.
így nem tudom megnyitnia könyvtárakat.
Tudtommal a Calibre a gyökérkyönvtárban is menti az adatokat, de nem tudom, hogy onnan hogyan lehetne visszatöltani.
Ha lehetne lépésről lépésre írjátok le.
Előre is köszi -
Oldman2
veterán
válasz hampidampi #745 üzenetére
Köszönöm, elnézést a figyelmetlenségem miatt.
-
hampidampi
senior tag
-
Oldman2
veterán
Jelenleg egy Calibre Library-t használok, de ma felmerült bennem, hogy ketté kellene ezt a jövőben választanom...
Elég sok könyvet digitalizálok (legtöbbször) PDF-ből, újabban eredeti könyveket is.
Azokat, amik "saját munkák" szeretném teljesen elkülöníteni az egyéb könyvektől.
Tudom, ezt egy könyvtárban is megoldhatom, de ma felmerült bennem hogy ez megoldható lenne-e oly módon, hogy majd az egyikből a másikba kényelmesen (a Calibre segítségével) át tudjak mozgatni egyes könyveket?
-
tecsu
addikt
Fotókhoz az ingyenes Irfanview programot ajánlom.
Filmeket Én magam, mappákban rendszerezem. Kategóriánkánt, azon belül meg ABC rendben (idegennyelvű filmet idegennyelvű címmel, szinkronosat magyar címmel) a cím után zárójelben a dátum, semmi több. A többi infót esetleg tartalmazhatja a filenév - eddig mappanevekről beszéltem, ugyanis minden filmhez van egy mappa és azon belül akár több fájl.
A kategóriák mondjuk: -Animáció; -Dokufilm; -Játékfilm; -Koncert, opera, hangversenyvideó; -Sorozat, TV-program; -Színdarab; Természetfilm; Versvideó stb. A mappa neve előtt a - jel az ABC-ben előre helyezi a mappát, de használok mappaszínező programot is, amivel jelzem, melyik filmet láttam már pl.
A kategórián belül lehetnek alkategóriák pl. magyar ill. külföldi dokufilmek vagy játékfilmeken belül nekem: magyar, francia, orosz, német, amerikai, angol stb. játékfilmek... ún. stílusokra bontani a játékfilmeket - szerintem - nem érdemes, mert a legtöbb film többet is érint ill. gyakran szubjektív annak besorolása.
Az újabb filmeket a főmappában tárolom, amíg nem szortírozom, de a kategóriák után sorolódnak, hiszen a ketgóriák - jellel kezdődnek.
Mondjuk szerintem a legtöbb filmet nem érdemes megnézni, a megnézettek közül a legtöbbet nem érdemes újranézni ill. a maradék néhány "jó" filmet viszont érdemes a legjobb minőségben fellelni és úgy tárolni. :-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
kuruczz
tag
Nem írnátok pl. ezekről a nyalánkságokról, meg az induláskor kapcsolódjon ehhez a mappához, és társaikról valami szösszenetet? Mert én pl. örülnék neki! Olyan: na nézzük, mire is jó ez a menüpont-félét, vagy legalább gyűjteményét annak, honnan is vehetők ilyesféle infók...
Mivel itt rendszerető emberek vannak, óvatosan megkérdezném még azt is, mit kellene használnom a kinőtt fotóalbum, átláthatatlan film és zenehalom rendszerezésére? Ötlet, meglátás, iránymutatás???
-
hampidampi
senior tag
Esetleg a felhasználói kategóriák?
Valamelyik kategóriára (mondjuk Szerzők) jobb gomb - Felhasználói kategóriák kezelése.
Kategória nevéhez írd be mondjuk "magyar szerzők", majd + gomb. Szűrd le szerzőkre és add hozzá a magyar szerzőket a kategóriához. Ha leokézod, bal oldalt megjelenik egy új kategória "magyar szerzők" néven. Ebben benne lesznek a hozzáadott szerzők és a műveik. -
tecsu
addikt
Van olyan, hogy a szerzőket többfelé csoportosítom és egy-egy ilyen csoportot egyszerre szerkesztek?
Pl. magyar és külföldi írók (több száz van mindegyikből) közül a külföldiek sorrendezését átállítanám a vezetéknevükre, de a megjelenítést normálisan hagynám, míg a magyar írók maradnának, ahogy.Ill. lenne más csoportosítás is. pl. külön orosz, angol stb. írókkal... pl. külön tageket rendelnék hozzájuk.
Ezek megoldhatók?https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Joke21
aktív tag
És tudtok mondani korrekt helyet, ahonnan beszerezhetőek a könyvek?
-
BonFire
veterán
Sajnos, csak nagyon nagy munkával. Abban az egy esetben, ha semmiképp nem érhető el más változat, akkor neki kell esni makrókkal és kézi korrektúrázással. Egyébként keresni egy HTML-t, DOCX-et, RTF-et, amit közvetlenül tudunk szerkeszteni szövegszerkesztőbe.
Amúgy is tele vannak az OCR-ezettk könyvek apróbb-nagyobb hibákkal, nem árt, ha bele tudunk nyúlni.
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok.
Most vettem egy kindle paperwhite 2.-t. Felraktam egy könyvet rá, aminek prc volt a kiterjesztése, de a sortörések nem voltak jók. Aztán kipróbáltam a calibre-t, beállítottam hogy nekem paperwhite olvasóm van, átkonvertáltam acw3 fomátumba és úgy sem lett tökéletes a sortörés. Ami fura még, hogy ha megnézem calibre-vel a könyvet és az olvasón, nem ugyan úgy jelenik meg. Mit lehetne az ügyben tenni, hogy jó legyen a sortörés, valamint hogy a calibre-ben ugyan úgy lássam a könyvet, mint az olvasón?
-
Geripapa
aktív tag
-
hampidampi
senior tag
Hálózati meghajtón lévő library jó lehet, csak jár némi kompromisszummal. Ugyanis közvetlenül nem tudsz ilyenkor pl. file/directory nevet változtatni a programból. Ilyet úgy érdemes csinálni, hogy a programban felveszed a hálózatos libraryt mint könyvtár és csinálsz egy lokálisat is. A lokálisban elkészíted pöpecre a könyvet ahogy szeretnéd, majd a programból átmásolod, vagy mozgatod a másik (hálózatos) libraryba.
-
Geripapa
aktív tag
Nekem ugyan nincs tabletem, de van egy asztali meg egy laptop. Az adatbázis nálam a nason van onnan nyitja mg mind a kettő, működik! Egyetlen baja hogy ha mind a két gépen nyitva van a calibre és egyikkel létrehozok egy könyvet akkor a másikon csak a program újraindítása után frissül csak.
[ Szerkesztve ]
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
kuruczz
tag
Lerágott csont, de nem sikerült megoldást találnom.
Van egy adatbázisom a PC-men, és ennek az elemeit szeretném a Windows-os tableten viszontlátni, hogy azon kereshessek, arról küldhessek olvasóra, ne kelljen a PC-t zörgetnem, csak ha szerkeszteni, konvertálni, stb szeretnék.
A problémám:
Némely könyv még szerkesztésre vár, ezért az állomány nem statikus, szinkronizálni kellene.
Amit próbáltam, a Calibre könyvtárát áthelyezni, ill. átmásolni a tablet Calibre könyvtárába, hálózati meghajtóként új könyvként a tabletre a PC-ről felvenni, a két Calibre könyvtárat szinkronizálni. Nekem egyik sem működött. Portable verziót használni, de nem indult. A tablet 32, a PC 64 bites, gondolkodtam a PC újratelepítésén is.
Amit még nem próbáltam, hogy a NAS-ra áthelyezett PC Calibre könyvtárát a PC-ről szerkeszteni, ill. azt vajon tudná-e kezelni a tablet Calibre-je?Véleményeket előre is köszönöm
-
-
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #722 üzenetére
Igen, tehát 4 file-ban van szétosztva rengeteg fejezet.
De végül azt megtaláltam hogy ezt a 4 file-t összefűzöm így talán nem fordul elő az, hogy ha lapozok az olvasón és fél oldalnyi terület tátong az oldal aljáig majd következő oldalon folytatódik, mert a további szöveg a következő file-ban van de még a szöveg egy része az előző fejezethez tartozik.
Köszi ezt kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz pethYeti #721 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros.
Egy 4 file-ból álló könyvet akarsz fejezetenként, 50 darabra vágni?szerk.: Van az EpubMerge és EpubSplit pluginek amivel lehet ilyesmit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Lenne egy nagyon trehányan összehányt könyvem amiben van 4 file és a könyv 50 fejezetes. Van hogy egy file tetején még az előző fejezet utolsó pár sora van alatta új fejezet. Hogy tudnám ezt a könyvet legegyszerűbben úgy darabolni hogy minden fejezet külön fileban legyen?
-
Spy89
aktív tag
Valakinek van ezzel a kérdéssel tapasztalata?
Jön még boardosra lavina! :D
-
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #718 üzenetére
Hálás köszönet!
-
hampidampi
senior tag
válasz pethYeti #717 üzenetére
Párbeszédnyitó gondolatjel után szokás fix szélességű szóközt rakni, hogy ne legyen cikkcakkos sorminta.
Én pl. ha mobit készítek, akkor sima non breaking space-t szoktam használni, azw3-ban viszont ez nem elég (a parser ténylegesen csak sortörés kivédésére használja). Ott vagy en space-t vagy en quadot. Elsősorban en space-t, de csak azért, mert azt a Word jelöli.
Ha jól emlékszem az nnbs is csak mobiban jó, ráadásul szerintem túl vékony. -
pethYeti
addikt
Egy ilyet ráereszthetek az összes könyvemre, hogy:
minden:
>– (space) csere erre:
>–   = NARROW NO-BREAK SPACE
Idegesít, hogy bekezdéseknél amikor gondolatjellel kezdődik a bekezdés itt ott nincs szépen egymás alatt a szövegek kezdése.
"Szabály" szerint csak itt kell ilyen speciális space?
-
SzKG
csendes tag
válasz hampidampi #715 üzenetére
Srácok!!! Köszi!!!
Mind .rtf volt, de ezzel ötletet adtatok. A megoldás:
Beálli'tások\Importálás/Exportálás\Könyv hozzáadása
- Itt a "Metaadatok olvasása elsősorban a fájlból, másodsorban a fájlnévből" elől ki kell venni a pipát!Most már csak a 2.) pont kérdés, de ha arra nem kapok választ, túlélem!
-
SzKG
csendes tag
válasz hampidampi #712 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a a segi'téget!
Akkor már csak az 1.) 2.) pontra kell valami megoldás. Az 1.) ponthoz még annyit, hogy egy könyv sincs több formátumban. Tehát az i'ron ki'vül nincs közöttük kapcsolati. Ráadásul a Calibre BIZTOS beolvas hozzájuk valamit máshonnét, mert amikor a folytatást választom, akkor a szerzőhöz más nevet rakja be, (gondolom az i'ró valódi nevét,) ami nekem nem szerepel sehol a ci'mben. Pl.:
Jan van den Boomen helyett Tóth Zoltán[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
1. "Mondanom se kell, NINCS duplikálás a könyvtárakban. Mi a megoldás?"
Még úgy sem, hogy bizonyos könyv több formátumban szerepel? Egyébként semmit. Hagyd jóvá, és ha tényleg van duplikáció, töröld az egyiket.2. Ebben nem tudok segíteni, a regexphez annyira nem értek, de vannak itt egypáran akik igen.
3. Igen, a Megjegyzésbe teszi.
4. A legtöbb metaadatot file szinten tényleg az epub tartalmazza, de nem igazán lényeges. Mentéskor és küldéskor ugyanis a Calibre automatikusan a könyv mellé menti az metaadatokat tartalmazó opf és borítókép-file-t is. A Beállítások/könyvek lemezre mentése/Save metadata in separate opf file és a borító mentése legyen bekapcsolva.
5. Ld. előző pont.
6. Nem, a Kindle ezt nem veszi figyelembe. Ez sajnos egy súlyos hátránya az új szoftveres Kindle-öknek. Bár trükközni így is lehet. AZW3-nál a könyvszerkesztőben negatív margót adsz meg (nekem kb. -40px jött be).
-
Degeczi
nagyúr
Természetesen az e-book file-ok is tudják tárolni a metaadatokat (hiszen az olvasó eszköz így kapja meg - bár sajnos csak a normál szerző és cím mezőket: még a fülszöveget sem, nemhogy mondjuk a címkéket...), de a Calibre adatbázisban is tárolja ezeket, hiszen nem csak e-book formátumban beimportált anyagokat kezel. Konvertálásnál beleírja a kimeneti file-ba, ha e-bookról van szó.
Formátumként célszerű a natív AZW3-nál maradnod: az is tud minden szükségeset (formázások, feltételes elválasztás), és ha egyszer EPUB-os készüléket kötsz a gépedre, a Calibre automatikusan, felhasználói beavatkozás igénye nélkül annak formátumára fog konvertálni (teljesen jól: ezek pont az egyező képességeik miatt átjárható formátumok)
Margókhoz szerintem a Voyage esetén is szükség lesz margó-hackre, anélkül nem fog engedni kisebbet beállítani (mint ahogy pl. a sorközt sem engedi egy minimumérték alá tenni)
-
SzKG
csendes tag
Sziasztok!
3 napja kaptam 40. szülinapra egy Kindle Voyage ebook olvasót. (Boyue T62-t szerettem volna, de ajándék lónak... [Azért i'gy is örültem neki!!])
Mivel életem első élménye ebook-al, neki is estem, hogy a régóta PC-n levő könyveimet rávarázsoljam. De rögtön elakadtam a Calibre használatában. Ezek lennének a kérdéseim:1.) A fájl neveim egységes rendben vannak. Amikor megpróbálok beolvastatni egy könyvtárnyi könyvet, néhányat beolvas rendesen, de a többire kijelenti, hogy:
"X duplicate found.
Books with this same titles as following already exist in Calibre. Select which books you want addid anyway."
Mondanom se kell, NINCS duplikálás a könyvtárakban. Mi a megoldás?2.) A fájlnévből szeretném feltölteni a metaadatokat. A fájlneveim rendezése 2 féle:
a): Szerző - Ci'm
b): Szerző ~ Sorozat sorszám- Ci'm
A kettőt külön külön be tudom olvastatni helyesen reguláris kifejezéssel:
a): (?P<author>.+) - (?P<title>.+)?
b): (?P<author>.+) ~ (?P<series>[^_0-9-]*)(?P<series_index>[0-9]*) - (?P<title>.+)
Viszont szeretném, ha nem kellene külön külön szenvedni. TUDOM, hogy meg lehet csinálni, de sajnos nem értek hozzá. Valami olyan kellene, mint a programozásban a HA van "~" jel, akkor a "-"-ig levőket olvassa be Sorozat névnek, HA nincs, akkor hagyja figyelmen ki'vül.3.) A metaadatoknál a fülszöveget a Megjegyzés zónába teszi? a nem, akkor hová?
4.) A fájlok jelenleg .doc, .rtf, .html, stb. formátumban vannak. Szeretném átkonvertálni a lehető leg"jobb" formátumra, ami a legtöbb készüléken működik, és a lehető legtöbb metaadatot tartalmazza. Ahogy láttam a legtöbb előnye az .epub-nak van. Ezért ebbe szeretnék. Az nem baj, hogy az olvasóm ezt nem kezeli, majd átkonvertálom .awz3-ba A kérdés az, hogy szerintetek is ez a legjobb választás? Van valami hátránya, (a Kindle kompatibili'tási problémán ki'vül) amire esetleg nem gondolok?
5.) A metaadatotkat a fájlok tartalmazzák, mint pl az MP3-nál a tag-ek, vagy külön tárolja a Calibre? Ha külön tárolja, meg lehet oldani, hogy a fájlba (vagy is) legyen?
6.) A Konvertálás\Közös beálli'tások\Oldalbeálli'tásoknál van egy olyan beálli'tás, hogy margók. Ha ezt kisebbre álli'tom, akkor a beolvasott, és a később átkonvertált könyveknél kisebb lesz a margó? A Kindle miatt fontos, mert a legkisebb margó is szerintem kicsit nagy.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
-
escsé
tag
válasz hampidampi #669 üzenetére
Sziasztok!
Én az amazonra szoktam elküldeni és letölti az olvasóra wifivel a konvertált könyvet (meglehetősen jó külalakban). Csatlakoztatom az olvasót. Calibrével átmásolom a könyvtárba .awz3 fájlt és ott konvertálom pl.: .mobi-ba. (Alapfeltétel egy kindli)
[ Szerkesztve ]
-
repro2
csendes tag
Sziasztok!
Calibre-vel kapcsolatban volna kérdésem
Eddig minden rendben volt.
Most megnyitom a calibre-t és az egész kezelői felületen a hosszú ékezetes betűk helyett "x" jelenik meg.
A monitor felső részén, a calibre legördülő menüjében is az ékezetes betűk ugyanígy jelennek meg, ráadásul ott csak a beállításokat tudom megnyitni, a legördüléseknél semmi nem jelenik meg.
Valamit lehet, hogy elrontottam, de nem tudom mit.
Van valami ötletetek, hogyan tudnám helyrehozni?
Előre is köszönöm -
Oldman2
veterán
Meg kellett néznem, hogy ez tényleg a Calibre téma-e?
Ugyan miért?
-
BonFire
veterán
Köszi a linket! Ezt a topicot kerestem.
Az említettek közül jó néhányat kipróbáltam már, és mindegyik elvérzett valami miatt. Az FB reader tűnik a legjobbnak, persze abban is találhatnék kifogást, de úgy nagyjából be tudtam úgy állítani, hogy nekem megfeleljen. A többi eddig kiábrándító volt. Vagy túl van bonyolítva a GUI és eszi az erőforrásokat, lassú, vagy pedig nem eléggé személyre szabható és kényelmes.
Na, off vége itt.
-
kuruczz
tag
de fent a fejlécet nem lehet full screenen eltüntetni tehát helyet foglal, természetesen ki lehet mint m,inden appon kapcsolni: az Állapotsor beállítások, Állapotsor megjelenítése.
Azért ennél komolyabb dolgokra is gondoltak orosz és ukrán fejlesztőink.
Ha app ajánlót szeretnél, részemről az AlReader, CoolReader, PocketBook Reader a favorit. Fent van a Prestigio Reader, FBReader, és az EBookDroid is.
Emlékeim szerint mindegyik képes %-os kijelzésre, ill. minden eltüntetésére, ha azt szeretnéd.
Régebben nyitottam egy Androidos e-ink olvasók topikot, pl. ott lenne helye az appok boncolgatásának, de van android alkalmazások topik is.Más: A könyvek birtoklása - mivel sokszor egyéni munka is van bennük -, szerintem fontos szempont. Többek között ezért is tartom fontosnak, hogy SD foglalat legyen egy olvasóban.
Minden másról szerintem nem vitatkozni kellene, hanem leírni, kinek mi a fontos, hátha van rá ötlete másnak.[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Pedig igaz, amit ír. A - nem annyira - szubjektív véleményével is egyetértek.
Szóval tényleg, az Amazon szerződési feltételeiben benne van, hogy bizonyos indokból megsemmisíthet minden nálad lévő tartalmat, visszavonhat licenszet stb.
Vagyis cakk-pakk elvesz(het)nek a könyveid, ha pl. valami jogsértésen kapnak.
Már több ilyen eset történt, ráadásul ezeket a könyveket, mint általában a vásárolt digit tartalmakat, halálod után nem örökli senki, oda a nagy gyűjtemény.Az angolszász kultúra pedig... ebben is abszolút igaza van Bonfire-nek, de ez egy hosszú történet... Én nem vitatkozom, ha neked tetszik, olvasd.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
BonFire
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest