Új hozzászólás Aktív témák
-
totasenior
tag
válasz hampidampi #3038 üzenetére
Köszönöm, nagy segítség volt.
Még az előző válaszomhoz: megadja a sorozat nevét, és a sorszámokat, de a könyv címe alapján állítja sorba. -
totasenior
tag
válasz hampidampi #3038 üzenetére
Edddig azt tapasztaltam, hogy ahol nem volt általam kreált sorozatszám a címben, ott a cím alatt apró betúkkel írja a sorozat nevét és a sorszámot.
-
k.kristof
őstag
válasz hampidampi #2901 üzenetére
Azt hiszem, a probléma oka van, a megoldást még keresem. A documents mappában vannak üres, <Könyv címe>_<valamilyen hashnek tűnő alfanumerikus adat>.sdr fájlmappák, és ezeket nem törli a Calibre, amikor töröltetem vele a letöltött könyveket. Ha kézzel kitörlöm, akkor már nem látom az olvasón sem a könyveket.
-
vonalzoo
csendes tag
válasz hampidampi #2881 üzenetére
altalaban rtf-re vagy txt-be konvertalok olvasashoz.
Én meg úgy értelmezem, hogy epub-ból lesz txt - ami számomra teljes rejtély, már a legegyszerűbb mobil is tud epubot kezelni. Vagy mi az oka? -
rednifegnar
senior tag
válasz hampidampi #2875 üzenetére
hat ez kb ugyanaz mint a konvertalas, ugyanugy megcsinalja a mindenfele konyvtarakat. plusz odateszi az egyeb szmeteket is, ami mondjuk egy txt-nel tok ertelmetlen. plane ugy hogy kiprobaltam a mentest egyetlen formatumba -> txt-re.
nyilvan ossze tudom kopizni az osszes txt egy konyvtarba en is, csak az plusz gombnyomkodas fiekezeloben (tc/far).
(eleve jobb lenne ha az eredeti helyen hagyna a konyveket nem kopizna be maganak egy sajat strukturaba mert minek, igy csak nagyobb lesz redundancia, de mindegy ez ilyen)
kovetkezo kerdes:
a felteteles elvalaszto jeleket ki lehetne vele hagyatni? eleg hulyen nez ki egy txt-ben ez a sok felesleges jel minden szoban tobb darab is (vagyishat zavaro es olvashatatlan).
nyilvan utolag ez is kiszedheto de minek ha mar ugyis dolgozik vele.A camera does not make art, the artist makes art.
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #2875 üzenetére
Persze ettől még a konvertált könyveket a saját mapparendszerébe is elmenti, de ez feltehetően most lényegtelen.
-
Attila!
tag
válasz hampidampi #2802 üzenetére
Ezt próbálom elkerülni, egyenként macerás.
Leszedtem a calibre plugint is, szöszmötöltem
vele egy darabig mire észrevettem, hogy hiába próbálkozom. Arra keresnél alternatívát, kiegészítő eszközt. -
vonalzoo
csendes tag
válasz hampidampi #2792 üzenetére
Bekezdés táv állítása nem praktikus, az pazarolja az értékes kijelző helyet.
Na ja, de ha volt a könyvben, akkor azért illik meghagyni. Főleg, hogy lehet jelntősége a cselekményben.
Az epub is tudja kezelni, ha wordben az adott bekezdésnek egy új stilust állítasz be (pl. nagyobb felső margó, vagy még inkább nagyobb alsó margó az előző bekezdésnek), de a gyakorlatban inkább egy üres sor terjedt el: shift+space, majd enter. -
unravel
őstag
-
vampire17
addikt
válasz hampidampi #2728 üzenetére
Igen, magyarra van allitva. A metaadatok jol vannak kitoltve, ott ekezetesen jelenik meg a cim.
Az emailt a calibre-vel kuldom, a gmail cimem allitottam be. Az biztos, hogy nem a filenevet adja meg, mert a metaadatban szereplo cim teljesen egyezik a Kindle-en szereplo cimmel (a filenev mas) csak az ekezetek hianyoznak...
Most ugy csinalom amugy, hogy calibre-vel letrehozom az epub-ot (metaadattal, coverel) aztan a kindle windowsos progijaval feltoltom. (ahol megadhatom ujra a cimet/szerzot) Igy most helyesen jelenik meg, csak kicsit komplikalt....
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz hampidampi #2657 üzenetére
Másik 5? Amúgy ennek az a lényege, hogy egy távoli NAS-on vannak a könyvek, oda töltöm le a könyveket. Jó lenne ha automatikusan a Calibre beolvasná őket és nem kéne "karbantartani".
-
Melorin
addikt
válasz hampidampi #2654 üzenetére
-
törölt tag
válasz hampidampi #2636 üzenetére
Á tele volt sortörésekkel is. Át kellett raknom docx-be, átalakítani a sortöréseket bekezdésekre és onnan konvertálni mobiba.
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #2628 üzenetére
Köszi az információt, mondjuk engem eddig sem zavart különösebben, csak azért reagáltam rá, mert szerintem unravel is arra kérdezett rá, amiről én is írtam.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #2625 üzenetére
1. Beállítások/Viselkedés/Feigyelmeztetés új Calibre verzió kiadásakor - pipát ki.
Nálam nincs bejelölve (nincs pipa), mégis jelzi, hogy új verzió van: Új verzió: 5.38.0 (18 plugin updates)
-
csima44
friss újonc
válasz hampidampi #2616 üzenetére
Szia, köszi a segítséget
<p class="calibre4">Marianne mondta, hogy kiosztották a próbavizsgákat, szólal meg Lorraine.</p>
Így néz ki egy sor. Van bekezdés, 2 karakterrel beljebb kezdődik a szöveg a párbeszédnél.Időközben rákerestem a könyvre, van ahol bele lehet olvasni és mindenhol így zanzásítva van a dialóg.
Lehet hogy ilyen lenne az eredeti? -
rinpocse
aktív tag
válasz hampidampi #2583 üzenetére
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz hampidampi #2494 üzenetére
Köszi, alakul, de vannak gondok. Most a váltás óta felvett könyvek nincsenek meg. Nem sok, ezért egyesével berakosgatom őket.
Más.
Hogyan kell beállítani, hogy a névelővel kezdődő címeknél az a-t és az-t vegye figyelembe a sorba rendezésnél?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kanocpapa
tag
válasz hampidampi #2488 üzenetére
az ötlet elgondolkodtató!
-
zseko
veterán
válasz hampidampi #2445 üzenetére
Én már sehol, ez volt az első amit átállítottam Egyébként pont azon a két helyen ahol mutatod, és engem zavar. Természetesen abszolút elfogadom, ha másnak a (könyvtáron kívül sehol máshol nem létező) könyvtári rendezés tetszik, és értem is, hogy miért alakították így, és ebből a nézőpontból logikus is, ám ettől még a nevek a fejemben (és a köznyelvben) nem így léteznek, sehol nem így hivatkoznak rájuk, sehol nem így találni meg, és - főképp a külföldiek - a teljes nevükkel jutnak eszembe, így Ken Follett az Ken Folletként jut eszembe, és nem csak Folletként, vagy Karl May az Karl May-ként, nem May-ként, így értelemszerű, hogy a K betűnél fogom keresni, nem az F-nél, vagy az M-nél. Sem könyvtáros nem vagyok, sem robot, hogy így gondolkodjam róla Az egyetlen kivétel talán Lándzsarázó Vilmos mert ő jobban megmaradt sima Shakespeare-ként.
Felőlem, mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, csak ne akarjon meggyőzni, hogy márpedig az ő elgondolása a(z egyedüli) helyes
Még csak azt se mondhatom, hogy nem értek vele egyet, csupán nem érdekelHR24.hu
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #2448 üzenetére
Nem szerettem volna feszültséget gerjeszteni anno a kérdésemmel, de szerintem ez tipikusan a "kinek a pap, kinek a papné" kérdése. Van aki szeret "angolul" (vagy bárhogy másként) gondolkodni, van aki a nem. Az én agyam még anno tinédzserként a Winnetou korszakban is Karl May-ra állt rá (és nem May, Karl-ra), így, ha akkor lett volna ilyesfajta rendezésre lehetőségem, akkor én a "K" betűhöz rendeztem volna az író szerzeményeit, nem az "M"-hez. Bevallom, már rohadtul nem emlékszem, hogy a Szabó Ervin könyvtárban, amikor még jártam oda, mint kisdiák, ezt hogy kategorizálták. De mindegy is, mert én így szeretem kezelni, és szerintem ez a legfontosabb. Természetesen a magyar írokat a magyar olvasat szerinti név alapján sorolom, azaz "G", mint Gárdonyi Géza.
De szerintem ezen kár vitázni, vagy érveket állítani erre, vagy arra, mert mindenki a saját szájaíze szerint rendezi úgy is a házikönyvtárát akár itt a Kindle-n, akár otthon a polcon. -
snowdog
veterán
válasz hampidampi #2445 üzenetére
Lehet hogy már én is vakvágányra tévedtem, de valamikor régen én úgy állítottam be, hogy a kettő azonos legyen. És minden szerzőnevet úgy jelenítsen meg, ahogy arról a képet betettem. Egyéként is mindenhol azzal a formátummal találkozunk, akár a moly.hu oldalra, akár a könyvborítóra gondolunk. Ezeken a helyeken a veszővel elválasztott, felcserélt neveket nem látni.
Tudom hogy ez állandóan visszatérő téma, de én is úgy vagyok vele, hogy mivel nem végeztem könyvtárosi szakon, nekem jobban fekszik a hétköznapi megnevezés.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz hampidampi #2430 üzenetére
'Bár nem értem miért lenne jó neked ha keresztnév szerint lenne rendezve'
Nálam pl. egész egyszerűen azért, mert így hívják és így írják, nem pedig Follett 'vessző' Ken-nek A 'fejemben' is így van, és neten keresve is a normális nevén találni meg pl.
Na meg rohadt idegesítő a vesszőHR24.hu
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #2430 üzenetére
Az elsőre, ezzel próbálkoztam, de valahogy mégis mobi-n marad.
A neveket illetően, így szoktam meg már gyermekkoromtól Karl May óta.
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz hampidampi #2424 üzenetére
Így van, totál nem érdekel hogyan van a gépemen, úgyis a Calibre-ből nyitom meg, és töltöm fel az olvasóra. Nem beszélve arról, ha épp műfaj szerint keresnék valamit.
HR24.hu
-
wolfiu
csendes újonc
válasz hampidampi #2421 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát, akkor amint megvan minden (a borító is), akkor menjek rá, hogy konvertálás és kész is?
A célom igazából az lenne, hogy belerakni az epubokba a metaadatokat és borítót, majd egy külső HDD-re pakolni az összes könyvem. Ott meg saját mappázást csinálnék. Műfajok, szerzők, ilyesmik szerint. Ezért örülnék, ha az elnevezések Szerző - Cím szerint lennének, mert egy mappába így beszórnék több szerzőt is.Szóval, nem egyből külső eszközre küldeném.
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #2413 üzenetére
Csak írnak, de soha sem olvasnak.
Ugyan azt a hozzászólásodat linkeltem be előtte. -
Zozo0525
őstag
válasz hampidampi #2413 üzenetére
Köszi. a portable meg a calibre 64 között mi is a különbség?
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #2406 üzenetére
Persze, de nálam szinte minden könyv konvertálásra került már.
-
hampidampi
senior tag
válasz hampidampi #2404 üzenetére
Pontosítok. Ha egy könyvet felvettél a libraryba és már egyszer konvertáltad egy bizonyos beállításokkal, azt a Calibre megjegyzi. Az utólag módosított közös beállítás ezekre nem lesz alapból érvényes. Csak az újonnan felvett könyvekre illetve azokra amik még nem voltak konvertálva egyszer sem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #2404 üzenetére
Akkor ez a kulcs, köszi, persze már meglévő könyvön próbáltam.
-
D5
aktív tag
válasz hampidampi #2398 üzenetére
Köszönöm! Azt hiszem, rájöttem. Igazából ki kell kapcsolni, hogy piszkálja a betűméretet, és hagyni kell az eredetin. Ekkor a felső index betűmérete is változatlan marad.
-
drmotto
őstag
válasz hampidampi #2359 üzenetére
Köszi
-
atyca
senior tag
válasz hampidampi #2260 üzenetére
Az eddig próbáltaknál igen (epub,mobi,prc), sőt van ahol csak részben látszik a háttér.
Fehér-sárga vegyesen.
Demonstráljam?
Más:
A hasáb szélességet-magasságot lehet állítani?
Mert,ha igen, akkor nem kéne talán a margó.....
Más:
Melyik probléma nélküli verzió ajánlott?[ Szerkesztve ]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
atyca
senior tag
válasz hampidampi #2258 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
scream
veterán
válasz hampidampi #2140 üzenetére
Kár, mert alapvetően nem látnám akadályát/megvalósíthatónak gondolom, hogy már meglévő könyvtár szerkezet kerüljön be egy db-be, ha úgy van.
Persze tisztában vagyok vele, hogy attól, hogy megvalósítható, lehet túl nagy effortot jelentene.
-
pentem
újonc
válasz hampidampi #2104 üzenetére
A képen, az apró nyilacskát szeretném eggyel lejjebb vinni. Az legyen az alapértelmezett.
A módszert nem értem. Hová kattintsak. Ha a szerzőre kattintok bal gombbal, rögtön böngészőbe ugrik, esélyem sincs a Q-t lenyomni.
Jobb gombnál ez az alábbi kép jön fel, de nem lesz ettől még alapértelmezett., És a Q itt sem hatásos. -
repro
tag
válasz hampidampi #2098 üzenetére
Köszönöm!
Volna még kérdésem. MacMni-t használok. A calibre Library-t szeretném menteni másik meghajtóra. Simán át is másoltam. Összese kb. 7Gb anyag. Közben újabb könyvek kerülnek a Caibrébe és egy idő után újra kellene menteni.
Hogyan lehet megoldani, hogy csak hozzáadja az újakat a mentéshez,
Azelőtt használtam a Google Drive-t, de állítólag onnan nem jó visszatölteni a calibre-be. -
luxipapa
csendes újonc
-
luxipapa
csendes újonc
válasz hampidampi #2074 üzenetére
azt írja
"calibre, version 4.6.0
HIBA: Ugyanaz, mint a jelenlegi: A megadott hely (E:\CALIBRE4\Calibre Portable\Calibre Library) tartalmazza az aktuális Calibre könyvtárat"
ha elkezdem egyesével bemásolni a könyveket akkor bemásolja és két példányban jelenik meg új és korábbi dátummal
tehát a könyvtár ott van de nem látni csak azt amit frissen bemásolok[ Szerkesztve ]
luxipapa
-
luxipapa
csendes újonc
válasz hampidampi #2072 üzenetére
Szia!
Bemásolom a mappában ott van de elindítom a calibre-t az nem látja.luxipapa
-
Oldman2
veterán
válasz hampidampi #2037 üzenetére
Mármint a Calibre szerkesztőjében nem lehet ilyet csinálni?
Én Sigil-t használok szerkesztéshez/javításhoz, ott ennek semmi akadálya és utána a Calibre sem problémázik semmiért.
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1807 üzenetére
Szia!
Visszatérnék még egyszer erre a problémára. Egy könyvben háromszintű címszerkezet van. Amikor a címsor1 után nem címsor2, hanem címsor3 következne, a calibre automatikusan címsor2-nek veszi, hiába van a forrásban címsor3-nak formázva. A tartalomjegyzék szerkesztőben valóban sok mindent meg tudtam oldani, de ezt nem sikerült. Fordítva működött, hogy címsor2-ből címsor1-et csináljak, vagy címsor3-ból címsor2-t, de címsor2-ből nem sikerült címsor3-t varázsolnom.
Legutóbb a html kódban sikerült valahogy megoldani, de most nem boldogulok vele.
Segítséget kérek!
Előre is köszönöm! -
venom8888
őstag
válasz hampidampi #2020 üzenetére
Masik kabellel mukodik, de nem ertem miert kell masik kabel, ugyan az a ki-be menet a kabelnek,.
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #2001 üzenetére
Ez is egy megoldás, de minek használjak egy közel 300 MB-os alkalmazást pluszban , ha ezt a funkciót a calibre eleve tartalmazza?
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1945 üzenetére
Köszönöm, látszólag ez rendben van, de mégis van valami baj, mert az epub-ban most sincsenek képek.
-gf-
-
Oldman2
veterán
válasz hampidampi #1924 üzenetére
Köszi, megnézem mi hatása van.
-
repro
tag
válasz hampidampi #1916 üzenetére
Sikerült!!!
Köszönöm. Most már csak az a a kérdés hogy a Calibre-ben levő összes összes sorozatot hogy tudom átállítani, -
repro
tag
válasz hampidampi #1916 üzenetére
Ezt is próbáltam, de akkor nem enged a calibre konvertálni semmit.
-
repro
tag
válasz hampidampi #1912 üzenetére
Hát nem megy.
Kimásoltam az temlate. xhtml-t. azt szerkeszettem volna, de az xhtml kiterjesztésben nem engedi, csak html- be.
Ha azt másolom vissza akkor a calibre nem működik. -
repro
tag
válasz hampidampi #1912 üzenetére
Megpróbálom. Szövegszerkesztővel csináltam eddig
-
repro
tag
válasz hampidampi #1909 üzenetére
Hát nem sikerül. Nálam ".xhtml" kiterjesztés van. Ki is tudtam másolni, megnyitottam a hozzáférést, át is szerkesztettem, de elmenteni nem engedi xhtml-be, csak html-be. Így bemásolva a calibre még konvertálni sem enged.
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1909 üzenetére
... Calibre frissítésekor a program visszahelyezi az eredeti template-et, ilyenkor úja felül kell írni.
Nekem is így van, de nálam az utóbbi frissítéseknél nem helyezte vissza az eredetit. Ettől még nem árt megőrizni a módosítottat.
-
repro
tag
válasz hampidampi #1907 üzenetére
Köszönöm.
Megtaláltam a template.xhtml fájlt, de nem engedi átírni, azt írja nincs jogosultságom.
Mindenütt átírtam, hogy irni-olvasni tudjam, de ígysem engedi elmenteni.
Nekem Mc Mini-m van. Ott a calibre.app-ban találtam meg. -
repro
tag
válasz hampidampi #1481 üzenetére
Végre rátaláltam amit már régen kerestem.
Hol alakítod át , hogy a sorozat így jelenjen meg és ne úgy hogy pl. 1 of sorozat. Úgy meg tudom csinálni, hogy a könyv szerkesztésénél egyenként átírom, de olyan megoldás nincs, hogy automatikusan minden konvertálásnál így jelenjen meg? -
repro
tag
válasz hampidampi #1901 üzenetére
Érdekes amit írsz a megjegyzés kezeléséről.
Én sokáig iPad-on olvastam, most egy Kobo H2o van. Mindkettőn megjelenik a metaadatok megjegyzés rovatában beírt fülszöveg.
Be szoktam írni pl. azt is hogy az eredeti megjelenés éve mikor volt és azt is szépen megjeleníti.
Én csak azt nem tudom beállítani, hogy a megjegyzés szövege mindig sorkizárt legyen, ne kelljen minden esetben kijelölni és úgy tenni sorkizárttá. Természetesen, ha ezt megteszem, úgy jeleníti meg. -
longhair
csendes tag
válasz hampidampi #1901 üzenetére
Köszi.
Sikerült kiszednem a rejtett szóközöket a linkelt rész alapján.
Az olvasón semmit sem látok a metaadatokból, ami annyira nem is lenne baj, de a sorozat részekkel az a gond, hogy ha felmasolok egy 5 kötetből állót, akkor emlékeznem kell, hogyan jönnek egymás után, vagy egyesével teszem fel őket. -
Met
nagyúr
válasz hampidampi #1892 üzenetére
Azzal kezdtem a kérdést hogy Hogy tudok egy prc szerkeszteni?
snowdog Átkonvertáltam AZW3-ba, így már jónak tűnik az olvasó ablakban is. Viszont dropbox sync után összekavarodtak a könyvek az olvasón, pl. lettek ismeretlen szerzők.
Calibre-ben minden rendben van.
Formáztam az olvasó belső memóriáját majd újra sync de továbbra is össze vannak kavarodva.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz hampidampi #1888 üzenetére
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
-
egerj
tag
válasz hampidampi #1834 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de nem működik:
először kitöröltem a hun listát, majd az eng listából is kivettem az A elemet, de semmi változás nincs.
Illetve lehetséges, hogy nem is itt kell keresnem a megoldást, mert ha szó szerint vesszük a beállítás nevét, akkor ez a cím rendezési listára hat, én pedig a mentés lemezre fájlnévben szeretném az eredeti helyén látni a névelőket... -
Dottore
addikt
válasz hampidampi #1824 üzenetére
Sajnos nem jó. Ez történik:Platon_01__Platon_osszes_muvei
Platon_02__Platon_osszes_muvei
Platon_03__Platon_osszes_muvei
Arthur_Koestler__A_teremtesTárgytalan. Megvan a hiba, én néztem el.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz hampidampi #1824 üzenetére
Köszi, nem tudtam, hogy ilyet is tud.
-
tintas.tunya
csendes tag
válasz hampidampi #1823 üzenetére
köszönöm a választ, eljátszogatok akkor a programmal. csak most fedeztem fel, hogy van jobbklikk után egy "könyv szerkesztése" opció is.
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1819 üzenetére
Megnéztem a forrásfile-t. Hát ez tele van <Br>-kel. Akkor ez így szívás.
Akkor marad a favágó módszer.
Köszönöm az infókat! -
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1807 üzenetére
Igen, címsorokra gondoltam. Ez konkrétan azw3 formátumú könyv, és próbálkoztam ezzel a módszerrel, de nem boldogultam.
De azért majd megnézem mégegyszer. -
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1790 üzenetére
Ha új firmware-t kap a Kindle, mindig újraindexeli a könyvállományt?
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1790 üzenetére
......de reseteltem, és az leradírozott minden könyvet. Most kb. 100-150 van feltöltve... Tegnap kb. 3 órát olvastam és 20-25%-kal van lejebb a töltés így szemre.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1784 üzenetére
Nem is az érdekelne konkrétan, hogy ezt hogyan kezeli az olvasóprogram, hanem maga a könyvolvasó? A könyvolvasó helyesen fogja elválasztani a szavakat, vagy esetleg sor közepén is csinál szépen egy kötőjeles elválasztást, ahol erre nem lenne szükség?
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1779 üzenetére
Ha Molyról töltesz le pluginnel, vigyázz a címbeli dupla szóközökkel. Tud tréfás dolgokat művelni.
Annyival egészíteném ki, hogy a második szóköz "láthatatlan"!
-
Payaba
tag
válasz hampidampi #1769 üzenetére
Köszönöm,
én is ezt használom a duplikátumok megkeresésére, de az a problémám, hogy a könyveket felsorolja, egyszerre minden megtalált dupla-tripla példányokat is egymás alá. ...és ezt 1000x kell végig kattintgatni és törölni 1000 találat esetén egyesével. Bonyolítja a dolgot, hogy egy könyvből (cím/szerző keresés) alapján találhat akár 3 példányt is különböző formátumban (pl. azw3-mobi-epub) és csak az egyik kellene.Két különálló könyvtár összehasonlítása esetén nem probléma, mert ott a duplikátum 1x szerepel a felsorolásban és úgy egyszerre törölhető az összes
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1761 üzenetére
Köszi Hampidampi, ezt nem ismertem, de sikerült. 4229 könyvből 4096 duplum. Na most! Hogyan nyerjem ki azt a 133 könyvet a régi könyvtárból?
-gf-
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1757 üzenetére
Köszönöm. Korábban én is ezt a verziót használtam, aztán egyszer valaki írta, hogy van újabb verzió, akkor telepítettem ezt a hibásat. Most visszatettem a régit.
-
Oldman2
veterán
válasz hampidampi #1757 üzenetére
Hálás köszönet!
-
moma
őstag
válasz hampidampi #1750 üzenetére
Nagyon köszi! Hétvégén nekiállok belakni remélem sikerül. Még tök új és üres a kindle
we all deserve a bit of luck.
-
Apollyon
Korrektor
válasz hampidampi #1744 üzenetére
Nos, össze tudnám egy idő után kalapálni ezekből, de ahogy mondod, tényleg OCR volt a forrás. De foglalkozzon ezzel a sátán. Inkább a könnyebb utat választottam, szereztem a kobo store-ból egy kepub forrást, az legalább "natív" a kobo-mra.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
AOD
csendes tag
válasz hampidampi #1714 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nyilván a Calibre mappa maradna a merevlemezen, másolat lenne a Drive-on.Miért ne érdekeljen mi van a Calibre Library mappában? Én azt is szoktam használni, pl ha olvasóra küldök könyvet akkor ott keresem ki.
-
-igu-
addikt
válasz hampidampi #1698 üzenetére
én vágólapra tettem egy ilyen dupla szóközt (normál és nullszélességű együtt), aztán a metaadatok csoportos szerkesztése fül alatt ezt adtam meg a keresés mezőben, a csere pedig egy szóköz (normál)
kb. fél perc alatt végzett 2000 könyvvel[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
Köszönöm az iránymutatást, ezzel is sokat segítettél. Akkor kezdődik a kísérletezés.
Ha megvan a megoldás, közzé teszem.
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1695 üzenetére
Igazad van, csak első ránézésre a metaadatoknál nem vettem észre, ott egynek látszott. Ha kitörlöm a láthatatlan szóközt, akkor rendben van.
Van arra valamilyen bevált módszer, hogy ne egyesével kelljen javítgatnom a címeket? Vagy kezdjek el kísérletezgetni vele?
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1682 üzenetére
Köszönöm Neked is és Snowdognak is!
-
G.F.
aktív tag
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1598 üzenetére
Azt én sem értem, miért ragaszkodnék hozzá? Írtam ilyesmit? Csupán megírtam, milyen formátumban van, meg hogy nem szeretném előlről kezdeni a gatyába rázását a szövegnak, ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
konyvmoly2
csendes tag
válasz hampidampi #1591 üzenetére
A word 2013-hoz még fel lehetett tenni a Kutools nevű kiegészítőt, az gyakorlatilag egy kattintással át tudja alakítani a felsorolásjeleket gondolatjelekké. Ez a List to text és tab-to-space gombok funkciója. Nekem nagyon bejött. (A 2016-hoz nem tudom, működik-e, nem próbáltam.)
[ Szerkesztve ]
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1587 üzenetére
Köszönöm, de nekem ez "magas".
-
G.F.
aktív tag
válasz hampidampi #1589 üzenetére
Nekem már docx-ben van kijavítva, minden a helyén, csak ez a gond. Így nincs megoldás? Újra nem kezdeném...
-gf-
-
Bosco01
tag
válasz hampidampi #1580 üzenetére
és a stílusok css-ét hol találom?
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1580 üzenetére
Én a br elé, te mögé tetted a per jelet, de a leírás szerint nem kell sehova (nem kötözködés miatt írom, csak mert bizonytalan vagyok).
Differences Between HTML and XHTML
In HTML, the <br> tag has no end tag.
In XHTML, the <br> tag must be properly closed, like this: <br />.Kipróbáltam a Calibre szerkesztőben, és mindhárom variációnál működött a sortörés (per jel elöl, hátul, sehol).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hampidampi #1553 üzenetére
Sajnos nincs borító így sem. Érdekes, hogy nincs is cover.jpg a Kindle mappákban. Gondolom benne kéne lennie az azw3 fájlban a konvertálás miatt.
Frissítettem a legújabb firmware-re. Már 3 éve hozzá sem nyúltam. Most újra ráküldöm mindet aztán meglátom mi lesz. -
-igu-
addikt
válasz hampidampi #1538 üzenetére
Igen, a biztonság kérdéses valóban. A leterhelés megoldható, megbeszélés alapján adott időpontban bekapcsolom, aztán meg ki.
De ha te is azt mondod, hogy nem biztonságos, akkor nem engedem ki.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Geripapa
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz hampidampi #1506 üzenetére
Ja azt nem tudtam hogy a calibre sajat osszemasolast csinal... bocs.
-
tecsu
addikt
válasz hampidampi #1486 üzenetére
Jah, hogy erre való a "keresési kifejezés"? Hát azt nem is tudtam, hogy ez automatikus.
Nagyon köszi!Az eszközzel kapcsolatban már szinte mindent kipróbáltam. Másik kábel, másik aljzat...
És azt meg lehet tudni, hogy adott virtuális könyvtárak hány GB-osak? A többes kijelölés sajnos nem összesíti a fájlok tárhelyméreteit.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1484 üzenetére
Köszönöm, de pontosan így írtam be én is.
És készítettem egy egyéni oszlopot is, amibe pedig ez került:
Ezt az oszlopot pedig a "Könyv részletei" sablonoknál választom ki. Így a Calibre-ben ugyan úgy jelenik meg, mint a könyv elején.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1481 üzenetére
Köszönöm, tetszik. Ki fogom próbálni.
-
tecsu
addikt
válasz hampidampi #1468 üzenetére
Egyszerűen ha elöl hagynád a névelőket, lenne mondjuk 20 szekrény A-betűsöd és 20 minden más.
Igen, hiszen ilyenek a címek. Semmi gond nem lenne vele szerintem. (Néhány címet kellene csak két helyen megnézni.) Magyarországon a XIX. században még így rendezték a könyveket több helyen.
A latinnyelvű könyvtárakra lennék kíváncsi, hogy rendezhették az ókorban és a középkorban a különféle irományokat.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #1468 üzenetére
Egyetértek veled. Nem is akartam ebből vitát provokálni, az eredeti kérdésem arra vonatkozott, ha én úgy szeretném használni, hogy a névelő az elején legyen, akkor hol és mit kell beállítanom. A korábbi hozzászólásaimból látható, hogy erre végül is magamtól is rájöttem.
-
-igu-
addikt
válasz hampidampi #1463 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a manuális megoldás
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 5060 micro PC - Core i5 8600T -16GB DDR4 - 256GB NVMe - 1 év gari - ÁFA-s számla is
- Nothing Phone (1) bőr mintás prémium szilikon tok, barna ÚJ! + ajándék hátlapi hidrogél fólia!
- Mini pc Intel 10.gen - 16GB DDR4 - SSD
- Dji avata fly more combo
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest