- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz Geripapa #1504 üzenetére
Mint előttem írták van rá mód, csak arra kell figyelned, hogy a két könyvtár szerkezete azonos legyen. Tehát mindkettőben ugyan úgy legyenek a szerző nevek és a könyv címek. Én is hasonló cipőben járok, csak még nem álltam neki. Nekem azt kellene megjelenítenie, hogy a meghatározott könyvtárban mi az, ami a másikban nincs meg, de szerintem ez is menni fog.
-
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #1373 üzenetére
Hálózatos mappánál nem az adatbázis nem tudja írni, hanem a mappákat nem tudja átnevezni. Szóval gyakorlatilag bármit át tudsz írni, csak a szerző nevét és azt hiszem a könyv címét nem. Ezt én anno úgy oldottam meg, hogy először elvégeztem mindent az adott könyvön a helyi librarymben, majd jobb gomb a könyvön és Másolás más könyvtárba.
-
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #1370 üzenetére
Á, így már értem.
Bár konkrét megoldást nem tudok adni, mert távolról nehéz, de elvileg működnie kéne annak ahogy elgondoltad. Viszont nem igazán támogatott a file alapú megosztás: [link]. Esetleg van egy hasznos projekt erre a problémára: [link], azt nézd meg.[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #1368 üzenetére
Nem teljesen világos, mit szeretnél és mi a hiba.
Most egy hálózatos felmapelt meghajtóra másoltál egy Calibre Libraryt és azt szeretnéd közvetlenül elérni?
Az utolsó bekezdésed is elég rejtélyes. Most hova klikkelsz, milyen párbeszédablakba szeretnél útvonalat beírni?
Egy kicsit pontosíts, légy szíves. -
faki_
senior tag
válasz Geripapa #1156 üzenetére
Mindkét könyv kijelölése (Ctrl+bal egérgomb) > jobb egérgomb > Metaadatok szerkesztése > Könyvek összefűzése > Csak a formátumok összefűzése az első könyvbe - többi könyv törlése
vagy
Mindkét könyv kijelölése (Ctrl+bal egérgomb) > Alt+Shift+M
vagy
Egy könyv kijelölése (amelyikbe egyesíteni akarod) > Metaadatok szerkesztése > Új formátum hozzáadása (jobb felső sarok, bordó ikon) > a másik formátum betallózása és OK > lehet törölni (a betallózottat a katalógusból)
-
escsé
tag
válasz Geripapa #1000 üzenetére
@(#1000) Geripapa
Az ezredik hozzászólónak további jó napokat jutalmul
Mikor posztoltam, már gondoltam, hogy nem is ide kellene, de azért megpróbáltam, itt a calibre szakfórumon.
Más programokban nem volt ilyen jelenség (nautilus, pcmanfm, libreoffice almenüket néztem).
Visszaállítottam az ikon készletet alapértelmezettre: semmi.
Azt is észrevettem, hogy nem is mindegyik almenüre csinálja a vibrálást:
- Metaadatok szerkesztése
- Mentés lemezre
- Konvertálás
Átváltottam OpenBox-ra és ott nem csinálja.[ Szerkesztve ]
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz Geripapa #988 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Rávilágítottál számomra, hogy a méretminimumra érdemes koncentrálni amíg nem megy az olvashatóság rovására. Ezt akkor ki kell tapasztalnom mit tud az itthoni gép...
Egyelőre nem tervezem megesemmesíteni a papír alapúakat, ha meg azok esetleg elvesznének, leégne a ház stb, akkor legalább lesz egy másolat.
Rákerestem, elektronikus másolatkészítés szabályait a 13/2005 (X.27.) IHM rendelet szabályozza.
Köszi a tippet, ilyen oszlopot én is létrehozok! -
.:Koska:.
csendes tag
válasz Geripapa #931 üzenetére
és (#932) hampidampi
Sziasztok!
Korábban olvastam, de most kezdenék én is ilyen projektbe. A szkennelésnél akadtam le, hogy milyen DPI-ben lenne érdemes. Szerződések, számlák, orvosi papírok stb. szeretném rendszerezni, digitális másolatot tartani róluk. Nektek milyen beállítások váltak be szkennelésnél?
Tudom itt ez off, de nem találtam pörgős topikot szkenneléshez ph-n.
300 DPI-ben gondolkodom, de 200 DPI-ben se vettem észre különbséget, de a méret feleződött.
Multifunkciós készülékek topikban találtam ilyen infót:: "240-300 dpi-ben tökéletes minőségű fekete-fehér scannelés. (jogi dokumentumokat, csak így fogadják el)"Köszönöm a segítséget!
-
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #938 üzenetére
Beállítások/Saját oszlop hozzáadása/zöld "+"-jel
Keresési név: egyszerű, rövid azonosító (pl. esetedben legyen mondjuk: hol_van)
Oszlop címe: Ezen a néven jelenik meg ((pl. esetedben legyen mondjuk: Hol van?)
Oszlop típusa: na, itt lehet jókat választani, pl. esetedben mondjuk: Szöveg, kötött értékekkel. Ekkor az Értékek mezőben a leírás szerint felvitt elemek közül tudsz csak választani (természetesen utólag bővíthető). Pl. esetedben: polcon,szomszédban (mert kölcsönadtam).
A Description mezőbe lehet bővebb, magyarázó leírást adni.
OK.
Ekkor bekerül az oszloplistába. Ha ki van pipálva, meg is jelenik.
Újraindítás.
Ezután vagy oszlopból tudod kitölteni a változó értékét, vagy a metaadatok szerkesztésénél fent az Egyéni metaadatok fülön, vagy akár csoportosan is.
És persze megjelenik bal oldalt a címkeböngészőben is, így tudsz rá szűrni is, ha kell. -
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #935 üzenetére
- Calibre adatbázis kiválasztása ikon (könyvespolc).
- Könyvtár váltás/készítés menüpont.
- Az Új helynél válassz ki egy könyvtárat, ahová majd az új library kerül (mondjuk "munka").
- Alatta legyen a második pont kiválasztva (Üres könyvtár...).
- OK
- Így most már két könyvtárad van, amik közt a Calibre adatbázis kiválasztása ikon menüjében tudsz váltani.
- Jelöld ki a kívánt könyveket.
- Jobb egérgomb - Másolás más könyvtárba - válaszd ki a kívánt könyvtáradat.[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #933 üzenetére
A virtuális könyvtár arra jó, ha egy rendes könyvtáradból (vagy akár több könyvtárból) akarsz gyűjteményt létrehozni. Hasonló, mint a zenelejátszóknál a playlist.
Ha teljesen el akarsz különíteni két témát (mint pl. otthoni és munkahelyi dolgok), akkor érdemesebb két külön libraryt létrehozni. Ezek fizikailag is más-más folderben tárolódnak és külön adatbázisuk is van. -
hampidampi
senior tag
válasz Geripapa #931 üzenetére
Nyugi, egyáltalán nem hülyeség, amit csinálsz. Ha jól el van látva címkékkel, nagyon nagy segítség a Calibre dokumentumok szervezésében. Sőt, igazából ez az elsődleges funkciója, a konvertálás csak másodlagos.
Én egyébként úgy csinálom, hogy a munkahelyi dokumentumoknak külön könyvtárat (libraryt) nyitok. Így jól elkülönül az olvasmányaimtól.
A pdf szerkesztésére valóban külső programot használj. Én a PDFill PDF Tools-t, vagy a jPDFTweak-et ajánlanám erre. Az előbbit könnyű kezelni, a második kicsit bonyolultabb, viszont tud kötegelt feldolgozást is. -
BonFire
veterán
válasz Geripapa #929 üzenetére
Jegyezzétek már meg végre, hogy a PDF direkt azért lett kitalálva, hogy ne lehessen beleszerkeszteni! Ha szerkeszteni kell, akkor kell hozzá egy OCR, ami felismeri bekezdéseket és normálisan széttagolt szöveget konvertál belőle. Ha ez nincs, akkor egy Adobe Acrobat, ami szintén nem két fillér és házi használatra nem éri meg vele pöcsölni.
A PDF-et PDF-megjelenítővel érdemes olvasni mondjuk táblagépen. Egyesek olyat is tudnak, hogy a szöveget áttördelik, ami persze még mindig nem az igazi, de egy elfogadható alternatíva.
Az e-book az HTML-fájl, a PDF meg nyomdakész fájl.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
tecsu
addikt
válasz Geripapa #927 üzenetére
Ha egy adatbázist használ két Calibre, akkor természetesen nem realtime íródnak át a megjelenített adatok, hanem csak ha frissül a tartalom vagyis újraolvassa a (másik program által) módosított részt.
Pl. mialatt nyitva van a Calibre, te pedig kitörlöd az összes könyvet, azok adatait továbbra is mutatja a szoftver egészen addig, amíg nem frissül valami miatt a megjelenített rész, ezután egyszerűen azt írja ki, ohgy nincs könyv az adatbázisban. ;-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
faki_
senior tag
válasz Geripapa #925 üzenetére
Én csak megcsináltam az utolsó hozzászólásban lévő szerkesztést:
https://bugs.launchpad.net/calibre/+bug/1104706/comments/5Megnyitottam root-ként a /usr/bin/xdg-open fájlt és az alábbi sorok mögé...
local file="$(echo "$1" | sed 's%^file://%%')"
...beillesztettem az alábbit:
local printf=/usr/bin/printf
file="$($printf "$(echo "$file" | sed -e 's@%\([a-f0-9A-F]\{2\}\)@\\x\1@g')")"LXDE-t használok, de ennek valószínűleg nincs jelentősége, Xfce-nél is ezt javasolják más oldalakon.
-
faki_
senior tag
válasz Geripapa #923 üzenetére
Nálam ez oldotta meg a hasonló (linuxos) problémát:
https://bugs.launchpad.net/calibre/+bug/1104706
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.