Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Nyiscsák #2557 üzenetére
Nincs mit!
Mindig kerüld el ezeket a system(...) jellegű függvényhívásokat, mindig megoldható másképp, könyvtári függvényekkel is.
Ez egy feleslegesen erőforrásigényes rendszerhívás, ráadásul NEM platformfüggetlen.Jester01-nek igaza van, lehet tovább egyszerűsíteni és gyorsítani, így még jobb:
int tobbszor( int* pTomb, int size )
{
int i, j;
for ( i = 0; i < size; i++ ){
for ( j = i+1; j < size; j++){
if (pTomb[j]==pTomb[i])
return 1;
}
}
return 0;
}Tehát a belső for ciklusban i+1-től vizsgálódom, felesleges újra és újra végigmenni az egész tömbön, ráadásul így eleve az aktuális tömb utántól indul a vizsgálat.
======
(#2556) Jester01: you're right.
Először arra gondoltam, az úgy nem jó, mert nem rendezett a tömb, aztán rájöttem, hogy ez baromság, mert egyszer már az elejétől végigszaladgáltunk, minek újból, kicsit fáradt vagyok...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Nyiscsák #2546 üzenetére
Ezt a
system("PAUSE");
baromságot nagyon gyorsan felejtsd el (egyszer össze kéne számolni, hányszor hangzott el ez a topikban).
Gondolom valami gyökér tanár mutatta ezt a szarságot, vagy valami gány fórumon szedted össze.
Ott van helyette pl. a getchar();Ezenfelül jobb lenne, ha azonnal visszatérnél, amint egyezést találtál egy korábbi számmal (minek végigmenni rajta teljesen?).
if (pTomb[j]==pTomb[i])
ez a feltételvizsgálat nálad legalább egyszer mindenképp igaz lesz, amikor önmagával hasonlítod az elemet, felesleges ezt vizsgálni.
Szóval így is lehet:
int tobbszor( int* pTomb, int size )
{
int i, j;
for ( i = 0; i < size; i++ ){
for ( j = 0; j < size; j++){
if (i!=j && pTomb[j]==pTomb[i])
return 1;
}
}
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged