Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Ha jol ertem, akkor a fejedben nem az a tabulalas van meg, amit a programnak adtal. Vagyis a 45. sorban levo "else" kene legyen a tenyleges feldolgozo a'g, csak nem raktad ki a zarojeleket, es az egyedul az ott kezdodo if-re vonatkozik. Ami veget er a 48.-ban, tehat a 49.-ben levo me'g ures sor eseten is vegrehajtando.
Rakd ki az else utan a blokk-kezdest, ami vegzodik a while vege elott, a 60. sornal.
Valoszinuleg az "osszenott" else if okozta, hogy nem latod pontosan a strukturat. Ilyen egybeirt else if -et en csak akkor szoktam csinalni, ha tobb darab, 1 sorba befero rovid vizsgalat es 1 soros rovid blokk tartozik hozza, szinte egy switch tipusu egymas melletti esetfelsorolas lenne, csak mas tipusu a feltetelem. Mondjuk ilyenkor annak megfeleloen is tabulalom, tehat minden else if blokkja az egybeirastol fuggetlenul uj szintre kerul be. Minden mas esetben hasznos, ha minden nagyobb else-hez kirakod a sajat kezdo-zaro parjat. Szigorubb coding standard szerintem alapbol meg is koveteli.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- DJI Osmo Pocket 3
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-7G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest