Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sghc_toma
    senior tag

C-hez könyv: Brian Kernighan & Dennis Ritchie A C programozási nyelv
    C++ könyv: Bjarne Stroustroup A C++ programozási nyelv

Ezenkívül rengeteg más a témával kapcsolatos könyvet fogsz találni a boltokban, de mind hulladék. Ezt komolyan mondom. Elég ha a terjdelmeket összehasonlítjuk, már akkor is látszik. A lényeg, hogy ha ezen a vonalon akarsz elindulni, akkor először a C-s könyvet utána a C++ könyvet olvasd ki. Utóbbit nem árt többször is elolvasni. Már csak azért is ezeket vedd meg, mert ha később programozónak tanulsz, akkor egyetemen is ezekből kell majd tanulnod.

maganvelemeny kovetkezik, nem megkovezni erte:)
    annyira nagyon nem ismerem a Stroustroup konyvet (referencianak hasznaltam parszor), de szerintem teljesen kezdonek nem a legmegfelelobb.. tul sok infot tartalmaz elsore.. szerintem sokkal jobban lehet tanulni egy olyan konyvbol, ami kisebb problemak megoldasan keresztul nyujt betekintest a nyelvbe.. amikor meg mar van egy ralatasod a dolgokra (es erdekel is a dolog), ugyis utananezel az apro finomsagoknak..

azzal az altalanosan elfogadott nezettel sem ertek egyet, hogy eloszor C, aztan C++.. nem irom le, hogy miert, mert Bartosz Milewski nagyon jol leirja a C++ In Action cimu konyveben, es maximalisan egyetertek vele..

Meg egy konyv van, amit tudok ajanlani C++-hoz: Thinking In C++..

Új hozzászólás Aktív témák