- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityaa23
senior tag
válasz
mgoogyi #1910 üzenetére
Köszi!
Holnap tudok nekiállni. Eléggé amatőr vagyok. Későn kezdtem el foglalkozni vele. Programozás 1 tantárgyon túl vagyok, ami a struktúrákig tartott. Komolyabb dolgokat nem csináltunk. Most a programozás 2 eléggé nehezen megy, jó nagy különbség van nehézség terén a 2 tárgy között. Levelezőn tanulok, 3 hete volt az első óra, szóval nagyon idő se volt gyakorolgatni. Most yútúb videókat nézve kell tanulnom, mert az oktatás az kb annyi, hogy órán legépelünk egy programot, gondolkozni vagy önerő az nulla. Ezen a hétvégén vettük az osztályokat, de a fele anyagot le sem adták. Szuper. 15.-én Zh, addig szerintem minden időmet bele kell ölnöm, hogy összehozzak egy kettest. Házi egyébként a 2006 májusi emelt szintű programozás érettségi egyik feladata, csak ott ugye más nyelven írták.
Esetleg ha van ötletetek, hogyan tudnék gyorsan megtanulni programozni ne tartsátok magatokban!
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy házit programozásból, linkelem is.
Feladat
aminosav.txt
bsa.txtszerk: visual studioban programozunk, C++ programnyelv.
Tudnátok adni ötleteket, hogy hogy kezdjek neki?
konkrétan az a bajom, hogy az aminosav txt-ből hogy tudnám valahogy rendezni vagy az adatokra konkrétan rákeresni. Gondolkoztam, hogy mivel minden sor \n végű így az alapján szét tudnám választani őket és tömbökbe rakni az egyes aminosavakat, innen talán már könnyebb lenne dolgozni velük. Ez lenne kb a 3.-ik feladatig.A 4. feladatban, meg kéne számolni a C, H, O, N, S betűket majd beszorozni egyenként az atomszámukkal gondolom? Bár nem értem azt a részt hogy az aminosavak összekapcsolódásakor kilép egy Hˇ2O molekula.
5.- Feladatban is mondjuk elkezdeném írni tömbbe a beolvasott adatokat, közben keresni kéne az Y vagy W vagy F betűket, és amint talált, egy új tömböt kezdenék? Ha ez megvan akkor a legnagyobb tömb lenne a megoldás, bár nem tudom hogy tudnám a láncban elfoglalt helyét így meghatározni.
6. Feladat. Itt is gyakorlatilag lehetne kezdeni úgy mint az ötösben, csak a keresésnél R majd A vagy R majd V -t talál akkor kezd új tömböt. Az első tömbben megszámolnám a C-betűket majd kiíratnám.
Kezdő vagyok, lehet sokkal egyszerűbben is meg lehetne oldani, nem tudom ezért is várnék némi ötletet ha tudtok! Határidőm December 8 reggel 8 óra a beadáshoz. Ha addig nem tudnám megoldani lehetne számítani valaki segítségére? Fontos lenne, akár egy évet is csúszhatok, ha nem lesz meg a tárgy sajnos...
Köszönöm mindenkinek előre is!
-
pityaa23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1065 üzenetére
Látod-látod! Vannak ilyen elvetemültek, csak elkéstem!
-
pityaa23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1058 üzenetére
Teljesen jogos amit mondasz, de egy próbát megért. Hátha van épp valaki aki unatkozik, és szabadidejében épp elszórakozna egy ilyennel. Természetesen ha olyan fontos lenne, akkor nem csokival erőlködnék. Egyáltalán nem kötelező ezt megcsinálni.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Suliban plusz pontért kaptunk házit, nekem sajnos nem volt időm még foglalkozni ezzel a tárgyal így ma 1 nap tanulás után nem tudom megoldani, de ha valaki megcsinálná, szívesen adok cserébe vmit! (sör, csoki...stb)
Ez volna a feladat:
10 pontos házi feladat
Definiáljon egy saját maga által kigondolt értelmes feladat megoldására egy osztályt,
legyen(ek) benne:
· legalább 4 adattag, dinamikus adattag esetén 2 is elegendő
· kétféle konstruktor, a paraméteres vegye át az adattagok kezdőértékét, a paraméter
nélküli pedig olvassa be a billentyűzetről az adattagokat
· destruktor, ha szükséges
· adattagokat lekérdező függvények
· FajlbaIr() függvény, mely az adattagokat kiírja egy bináris állományba
· FajlbolOlvas() függvény, mely az adattagokat egy szöveges állományból olvassa be
· két darab függvény, melyek az adattagokon valamilyen értelmes műveleteteket hajtanak
végre
A főfüggvényben definiáljon két objektumot (a kétféle konstruktorhoz) és tesztelje a tagfüggvényeket!
Az osztály definíciója külön .h fejlécállományban legyen!
A feladat megfogalmazása megjegyzésben legyen benne a forráskódban!
Házi feladat beküldésének határideje: 2011. május 5. éjfél
módja: gyakorlatvezető címére e-mailbenMint látjátok az idő sürget...
-
pityaa23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #884 üzenetére
amatőr, de működő és meg is kaptam rá a plusz pontokat!
-
pityaa23
senior tag
-
pityaa23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #865 üzenetére
szia!
Köszönöm a segítséget! Végül is sikerült megcsinálni másképp. system pause
először cin.get() -et használtuk, de a tanár áttérített minket erre
itt a másik megoldás:
#include<iostream>
#include<string>
using namespace std;
int main()
{
char SZOV[1000];
int i,j;do
{cout<<"adjon meg maximum 1000 karakterbol allo szoveget: "<<endl;
cin.getline(SZOV,1001);
}
while(strlen(SZOV)==0);
cout<<"kodolas: al=A, fa=B"<<endl;
for(i=0;i<=strlen(SZOV);i++)
{
if(SZOV=='a'&&SZOV[i+1]=='l')
{
SZOV(i)='A';
for (j=1;j<=strlen(SZOV);j++)
SZOV[i+j]=SZOV[i+1+j];
}
if(SZOV(i)=='f'&&SZOV[i+1]=='a')
{
SZOV(i)='B';
for (j=1;j<=strlen(SZOV);j++)
SZOV[i+j]=SZOV[i+1+j];
}
}
cout<<endl<<SZOV<<endl;
system("pause");
return 0;
} -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Totál kezdő vagyok, és prog 1 ből kaptunk házit plusz pont ért, de elakadtam benne.
A feladat:Titkosírás: Kérjen be egy max. 1000 karakterből álló szöveget, majd a szöveg szavait adott kódrendszer segítségével írassa ki kódoltan is. A kódolás szabálya is jelenjen meg a képernyőn. PL.: "Sok alma van az almafa alatt.". Kódolás: al=A, fa=B. Az új szöveg: "Sok Ama van az AmaB Aatt."
eddig jutottam:
#include<iostream>
#include<string>
using namespace std;
int main()
{
char SZOV1[1000],SZOV2[1000];
int i;cout<<"adja meg a szoveget: "<<endl;
cin.getline(SZOV1,1001);
strcpy(SZOV2,SZOV1);for(i=0;i<1001;i++)
{
if(SZOV1=='a'&&SZOV1[i+1]=='l')
{
SZOV2(i)='A';
SZOV2[i+1]='X';}
}cout<<endl<<SZOV2<<endl;
system("pause");
return 0;
}tehát egyenlőre csak az "al"-ra kerestem rá és abból az egyik betűt átírom "A" -ra amire kell is, a másikat meg mondjuk "X"-re és ha végig átírta minden utána kitörlöm az összes "X" -et. És majd megint eljátszom az egészet a "fa" -val is. De nem tudom hogyan lehet kitörölni az "X" -eket egy szövegből...
Tuti van egyszerűbb módja a feladat megoldásának, de mint mondtam totál kezdő vagyok
Holnap kéne elküldenem a feladatot, úgyhogy légyszíves segítsetek!!
köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- SSD kibeszélő
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest