Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hi!
Egy vector<int>ben tarolom egy matrix ertekeit. A matrix kiiratasat szeretnem megoldani. Alapbol ha minden egyjegyü, ket forciklussal, sortöressel, az elemek utan egy space-t hagyva müködik a dolog. De azt hogyan tudom megoldani legegyszerübben, hogy különbözö jegyü ertekek eseten se csusszanak el sorok?
Pls help.
-
törölt tag
válasz
mgoogyi #3992 üzenetére
Hi,
Nem. Arrol van szo, hogy az "a" vektor egyes elemeiből indulva kummulalom az ertekeket. Kerdes mikor eri el az osszeg leghamarabb a 4-et. De a feladat sztem elvben jol van megoldva. Ha lefuttatod a progit ki is tudtam iratni az eredmenyvektort. De vhogy az elso oszlop kiiratasa nem megy, vagyis megy de utana leall. Vmi memoria gond lehet.
-
törölt tag
Hi,
Egy 2d-s vektor elso oszlopat szeretnem kiiratni. A progi megcsinalja, de utána az irja, hogy az exe has stopped working. Mi lehet a baj? A problemas for ciklust kikommenteltem a progi vegen. Pls help.
(egyebkent arrol van szo egy egy 2ds vektorban gyujtottem ki, hogy egy masik vekotorban balrol jobbra folytonosan milyen legalabb 4 erteku utak vannak. Sor elso eleme az utak hossza, utana meg a bejart ut. A legrovidebb utat szeretnem, ezert kene az elso oszloppal operalnom).
thx
#include <iostream>
#include <vector>
using namespace std;
int main()
{
vector<int> a ={1, 1, 1, 1, 1, 2, 3, 0, 1 };
vector<vector<int>> v;
v.resize(a.size());
int k = 4;
int b = 0;
for(int i = 0; i<a.size(); i++){
int s =a[i];
int j = i + 1;
while(j<a.size() && s<k){
s = s + a[j];
j++;
}
if(s>=k){
v[b].push_back(j-i-1);
for(int l = i; l<=j-1; l++){
v[b].push_back(l+1);
}
b++;
}
}
for(int i = 0; i<v.size(); i++){
for(int j = 0; j<v[i].size(); j++){
cout<<v[i][j]<<" ";
}
cout<<endl;
}
/*for(int i = 0; i<v.size(); i++){
cout<<v[i][0]<<" ";
}*/
} -
törölt tag
Tessek. Meg annyi hogy az input fajl elso sora tartalmazza a sorok es oszlopok szamat.
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <sstream>
using namespace std;
int main()
{
string line;
ifstream myfile ("vmi.txt");
getline(myfile, line);
istringstream row(line);
int n;
int m;
row>>n;
row>>m;
int x[n][m];
for(int i = 0; i< n ; i++){
getline(myfile, line);
istringstream row(line);
for(int j = 0; j< m ; j++){
row>>x[i][j];
}
}
/* //kiiratasra:
for(int i = 0; i< n ; i++){
for(int j = 0; j< m ; j++){
cout<<x[i][j]<<" ";
}
cout<<endl;
}
*/
} -
törölt tag
Okee, igaz, de az elözöt kivetelesen veletlenül irtam el.
Nademost emelejük a tetet. Igazabol nekem egy txt adatait kellenne beolvasnom soronkent es berakni egy matrixba. Ezzel meg is volnek (ket for ciklussal), belathato mennyisegü adatra müködik a program (teszteltem pl 5x5 es jo!!).
De lenne egy 1000*1000 adatot tartalmazo bemeneti txt-m de azt mar nem eszi meg.
Codeblocks azt irja main.exe has stopped working. Beleneztem a fajlba, es lattam hogy nehol a sorok meg vannak törve(akar ugy hogy a sor vegen egy space van, vagy akar egy negativ jel, vagy a szamnak csak az egyik jegye) es szerintem ezt nem tudja kezelni a progi(tehat a sortöres (adatmennyiseg miatt? vagy txt-nel maximalva van az egy sorban levo karakterek szama) ellenere folytatodik a sor). Van valami ötleted mivel lehetne müködesre birni?köszi
-
törölt tag
Hi!
Most tanulgatom a c++, adodott egy problema. Standard bemenetröl olvasok be egy sort amelynek spacevel elkülönitett szamait(pl: "-23 2 785" )bele akarom tenni a tömbe. Na most ha azt egy sstream segitsegevel egy egyszerü int valtozoban tarolom szepen megkapom a sor uccso szamat. Ha a tömb uccso elemet hivon meg miert nem azt a szamot kapom meg?
Itt az alabbi kodban a a[2] miert nem ugyanaz mint a b?
#include <iostream>
#include <stdlib.h>
#include <sstream>
using namespace std;
int main()
{
string s;
getline(cin, s);
istringstream row(s);
int a[3];
int b;
for(int i = 0; i< 3 ; i++){
row>>b>>a[i];
}
cout<<endl<<a[2]<<endl;
cout<<b;
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 11
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Oneplus Nord 5G
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged