Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• F-ECT$

titán

Medes túra.

Bevezető
    Amíg az agglegények vidám életét éltem, nem volt gond, hogy melyik búvártúrát válasszam, nem kellett kompromisszumot kötni. Idén viszont úgy alakult, hogy anyagi és szabadságbeli megfontolások alapján egy úttal kellett megoldani a feleségemmel a nyaralást és a búvárkodást is. Előre látható volt, hogy ez mindkettőnk részéről bizonyos lemondásokkal fog járni, viszont nem volt alternatíva. Nem ez volt életünk legjobb nyaralása, nem ez volt életem legjobb túrája, viszont összességében egy jól sikerült út van mögöttünk.

Utazás
    500 km-nél nagyobb távolság esetén már felmerül az emberben, hogy az autót érdemes repülőre cserélni mind anyagi, mind időbeli megfontolásból. L’Estartit 1833 km-re van Budapesttől, mi mégis autóval mentünk. Persze, így oda és visszafelé is meg tudtunk nézni pár dolgot (autó:repülő = 1:0), viszont sokkal tovább tartott az út (autó:repülő = 1:1). Repülővel Barcelonáig tudtunk volna menni, onnan még 120 km a cél, így ott vagy taxit kellett volna fogni, vagy autót kellett volna bérelni. Mi összefogtunk egy párral, és így 4 felé osztva a költséget az autó olcsóbbra jött ki (autó:repülő = 2:1). (Akik 2-en utaztak csak, ott már a repülő lehet, hogy olcsóbb lett volna, viszont kocsi bérléssel együtt ott is az autó volt a nyerő költség szempontjából.) Emellett autóval sokkal több cuccot lehet vinni, és mivel nekem a búvárcuccom önmagában 22 kg, így nehéz lett volna még mellé egy heti ruhát csomagolni (autó:repülő = 3:1).

Következik: Odaút.

Új hozzászólás Aktív témák