- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez abból a szempontból is érdekes kérdés, hogy Sony-nál hiába függetlenítem, attól még a bootloader nyitás nem lehetséges, vagy téglásítom a telefont nem gyári kernel flashelés esetén... Ha Motorolánál is így van az szomorú lenne...de ha ettől függetlenül lehet custom rom-al szórakozni rajta szabadon az lenne a jó...
(#43779) Tim82:
-
Igen azt láttam. Közben már továbbment a gondolatmenet a szolgáltatófüggőség felél, hogy ez tescomobile...én azt hittem "sima box"-ba adják...mint a négercsókot...
De gondolom ettől még lehet független.
#43773) CoolBoy323: Ez még az enyhébb verzió ahogy a munkájukat végzik.
-
Igen, csak a garancia a kérdéses...ki javítaná?! (már ha gond van)
(#43760) aizen92 Ja...samsungokkal nem vagyok kibékülve...már ami az Android érát érinti.
-----------------------------
Amúgy ha már BKV. Holnap várható délelőtt kimaradás az 1. villamos Árpád híd - Erzsébet királyné útja viszonylatban? -
Ace owner
addikt
Mondj egy árat, nem gondolkoztam még ilyen komolyan rajta és elsősorban cserére gondoltam. Priviben is küldheted ha akarod.
Nekem 35-be van egyébként tbh. Nem szeretnék nagyon bukni rajta, töröttek szoktak ilyesmi áron menni szerintem.
Nekem is nagy álmom volt, igaz a fahátlapos, de még így is nagyon szerethető telefon.
Nem, 3 évet nem szívesen mennék vissza az időben
-
aizen92
addikt
1es villamos se jár, pótló buszból a 2.ra férek fel, 2 perc helyett jár 5-6 percenként.... Első pótló 3 ajtós még szép h nem férek fel.
10 perces utamat sikerült 25 alatt megtenni. Még jó, hogy előbb akartam hazaérni igy előbb is jöttem el. Aha. Lofst a seggünkbe, by bkv. -
szab.tam
nagyúr
teljesen korrekt a leírásod.
egyébként kollégákat toborzunk.
sok a meló.
nem jössz?
írjál pü-t...ez egyébként nem vicc.
ingatlanozásra rátermett kollégákat keresünk, mert nem győzzük a melót.
pü-ben meg lehet keresni, most alakítjuk az új belépőknek a feltételeket, lehetőségeket."ingatlanozásra rátermett kollégákat keresünk"
de ebben is segítünk.
a döntésben.
tehát: ha valaki úgy gondolja, hogy az önbizalom hiányában szenved, attól még lehet, hogy alkalmas.***
ezt a kib* gubacsit mindig keverem.
itt az ár is kérdés.
7 milla alatt most normálisnak tűnő lakást taláni pesten művészet.
kérdés, hogy a kérdést feltevő kolléga mely árfekvésben búvárkodik.
csak én feltételezem, hogy ez a fő meghatározó. -
DeFranco
nagyúr
bővítés alatt inkább alkatrészek cseréjét értem, erősebb processzor, nagyobb hdd... több helyen futottam bele, hogy bizonyos beltartalmakat nem kezel vagy nem kezel rendesen a lap
modellek szerint lehetne válogatni, de nem sok szakértelmem van hozzá, meg időm sem nagyon, illetve gondolom azok ára is aszerint alakul, hogy gyakorlatilag többé-kevésbé egy stock egybegépről beszélünk.
nem tudom mennyit fűt egy 4 magos xeon, a 775 nekem egy-az-egyben kimaradt socketA-ról egyből AM3-ra váltottam, de a saját procim fölé nem mennék sem fogyasztásban sem hőtermelésben. teljesítményben meg alá sem. ha jól tudom (de ez tényleg csak halvány emlék) akkor a core2-k azért ezt nem teljesítik tán.
elég kavaros ez így, ott a gond, amit már említettem, hogy alapvető dolgok hiányoznak már ahhoz is, hogy meg tudjam fogalmazni, hogy mit akarok. táp meg az ssd új lesz, az fix (ha nem egybebrand), a többinél indítottam tényleg csak egy gondolatjáték szintű elmélkedést, mert előjött belőlem a spurman. a kinézett trió kb. 30k nettóban (a bruttót felesleges nézni ha használt eszközt hasonlítok, mindegy) ehhez képest mit tudok összerakni, ez volt a kérdés. úgy 10-15k-ra tippelem amennyit meg lehetne ezzel takarítani, brand géppel ha a tápot is megoldom vele, meg az odd-t is, akkor tán úgy 20-25-öt, az azért már nem kis pénz.
áh... mindegy. persze tök ésszerű lenne az apróról lőni valamit, csak korlátozott a racionalitási halmaz ebben a történetben. nyilván áraz a piac, aránytalanul olcsóbban úgy sem úszom meg, amennyivel olcsóbb, annyival több a kompromisszum (első belefingás kapásból ugrik, aztán következik a gari, aztán az utánajárás meg a kockázat, hogy meghal, aztán az elavult platform, aztán a teljesítmény... ezeknek mind ára van, annyival olcsóbb a cucc amennyit ezekből bevállalsz)
oprendszer egyelőre win, a linuxhoz nem értek, és nem most fogom megtanulni, vagy eddig kellett volna, vagy pár év múlva esetleg. supportálni meg fog kelleni, ami azért nulláról elég melós, próbáltam már. nem győzött meg az élmény, pedig csak egy lubuntut akartam beállítani alap szinten.
-
DeFranco
nagyúr
5,25"-ös helyekre így pakolom mostanában a cucut:
annyi, hogy most már az ssd helyén is hdd van, az ssd meg egy emelettel fentebb lóg, most már alátámasztás nélkül. 5 gramm súly, sem nem rezonál sem nem húzza, két csavarral ifixedit.
valahogy nekem 3,5-ös helyekre soha nem került semmi a floppykon kívül, rendes hdd-nek túl szűk/meleg, 2,5-ösöknek meg jobb így.
közben végiggondoltam, és a brand gép a legrosszabb választás lenne. nem bővíthető, csak max. erős korlátokkal, de legalább nem is mobil, és ha megdeglik benne valami, akkor megint szívás a pótlás. hiába jó az ára.
a kérdés a lap/proc/mem rész, az kijönne 15-17 körül használtan AM3 alapon, lehet olcsóbban is, újonnan kb. nettó 30. AM3 mellett/alatt meg nem tudom mi van ami értelmes, S775-ben már nem gondolkodnék, az tényleg végállomás már.
-
Akkor a Fujit úgy néz ki buktam... Ezzel a chipset, alaplap, memória témával mélyebbre ások, hogy ki tudjam találni milyen lapra kezdjek vadászni... G41-et még nem néztem.
Összehasonlítom, hogy jönnék ki DDR2 vagy DDR3 esetén... Lehet inkább a kedvezőbb árfekvés lesz nagyobb prioritású...
A Q965-öt, meg bekevertem a P965-el. Ott már megy az 1333... -
Az nem kevés idő. Remélhetőleg megérte a fáradtságot, és nem lesz gond semmivel.
Néztem ezt a Fujitsu E5916-ot. Nagyon baráti ára van. Már csak a lap megéri ennyiért. Táp mekkora van benne, vagy azt cserélted? A ház használható állapotú?
L5420-as lesz szerintem a kiválasztott. A 30-as drága. A 10-est meg nem kapom meg annyival olcsóbban, hogy megérje. Ebay-en ez most 8200 pénzt jelent meg 500 az adapter. Néztem hazai eladókat, de legjobb esetben is 11K körül mozogna ugyanez.
Még a memória kérdésen pörgök kicsit ami kapcsolódik az alaplaphoz. DDR3 vs DDR2. Előbbi, gyorsabb kevesebbet eszik. Adott mennyiség ára ami döntő lehet. 8GB kellene. Egy pillanatra a jövőbe néztem, de 16-ot már nem ebbe pakolnék. De nem is nagyon menne bele. P45-nél DDR2-ből mehetne 16 de DDR3-ból csak 8.
Ilyen egzotikus korlátozások miatt meg nem rizikóznék nagyon. Így DDR2 felé kezdtem el húzni és akkor maradna a 8GB.
Ami az alaplapot illeti, ott a felszereltség ami érdekes. Az 5916-ról kerestem részletes datasheet-et. De nem találtam olyat amit kerestem, csak szerelési útmutatókat.
Igazán nem tudom mire van/lesz szükségem... dedikált VGA nem lesz. Integrált valami elég. Amúgy is távolról lesz konfigolva. USB3-as kártya kéne. Még SSD/HDD nálam is játszana. De ez még tervezés alatt. Mert szeretném a VM-eket külön tartani az adatoktól. Sőt VM-ek jó lenne ha SSD-n lennének...Szóval alaplap vs memória kérdés amivel nem tudok dűlőre jutni. Most olyan 35-40K körül van a költsége ezeknek. De csak azért mert ilyen jó áron van ez a Fuji félgép.
-
DeFranco
nagyúr
most egy kicsit nagyon megremegett a kezem, hogy mi lenne ha én is valami hasonló okosságot tennék össze, vagy vennék egy sima céges brand gépet az apróról, de aztán kalkulálgattam egy sort és legalább látszólag megnyugtattam magam
szerk:
egy ilyen mondjuk szerintem elkarcolgatna (bár nem tudom, de a cégesem kevesebb ennél), kérdés, hogy belemegy-e egy ssd. ha igen, akkor azzal megy egy kis ram bővítéssel féláron meglenne a projekt.
bizsereg a pókösztönöm nagyon...
-
Earl_Muttley
őstag
Nekem a hangfalak kivételével elvileg Kenwood lesz minden, méghozzá olyan mint amivel példának jöttem, ezeknél nem bánom a '80-as évek design-t, tetszenek is ezek a régi cuccok.
Kazetta az nem fog kelleni, CD-t is meggondolom igazából, ha találok összeillőt olcsón, akkor mehet, ha nem, akkor marad az erősítő és a tuner.
-
Earl_Muttley
őstag
Azt rólam tudni kell, hogy én elég régimódi vagyok ilyen téren, mert a zene ha épp van miről, akkor CD-ről, vagy rádióadás esetén Tunerről megy.
Meg van ismerős a javításukra.
+ 15k-ból lehet hangfalastól, tunerestől, erősítőstől megúszom, lakótelepibe meg nem kell erősebb, pláne ezzel a szomszédsággal.
-
DeFranco
nagyúr
Nem is azért fejtettem ki mert nem érted
Leírtam, mert elsődlegesen újban gondolkodom, ha nem férek bele, akkor marad az aprós. Egy helyről gyorsan összedobálva 89k, 85 a limit, szerintem hozható, ha találok még 3-4 megbízható boltot ahol válogathatok. Ha kijön ennyiből, akkor nem szórakozok a használttal. Saját célra tök mindegy lenne, így nem szívesen magyarázkodom, hogy biztos nem attól döglött meg hogy nem bolti.
-
DeFranco
nagyúr
ODD kb. arra kell, hogy semmire, max. beolvasni valamit vele, nagyon max. kiírni évente 2 dvd-t, szóval úgy hülyeség ahogy van, de mégis azért nem ártana, az ördög nem alszik.
A routerben meg nincs mozgó alkatrész, egy belépő szintűt se húzni se hackelni nem lehet, tök mindegy mennyit megy, ha nincs kitépve a csatlakozója akkor tök mindegy neki hogy használt vagy új.
-
aizen92
addikt
Ahhoz a procihoz ez a videó kell. ez alapján le tudod szedni simán Mercu!
-
vans?
őstag
Koszi a valaszokat. Addig oke, hogy biztonsagi okokbol nem engedi felvenni a rendszer. Bement utana az adott bankba, normalisan nem tudnak persze angolul, odament edesapam is, plusz a batyam 10 000 km-rol felhivta oket (ove a szamla, a csaladja itt el, egyszeruen a csaladi kasszabol vettek volna ki penzt). Nem adjak ki igy sem.
@Melack: de miert kene szolni, ez itt a nagy globalizalt vilag nem? oke, safety first, de hogy a bankban igazolva magat is benyelhessek orokre az egy szem kartyadat...
-
DeFranco
nagyúr
kiegészítettem.
nyilván nem h&b írására késztetek senkit, ezért is kértem elsősorban cikket-bejegyzést ha van, de hogy a platformokat meg a belevaló cpu-k csínját megismerjem azt így vagy úgy de nem tudom megúszni. meg amit nem tudok hogy nem tudok, pl. uefi pl. mittudomén. amire rá lehet futni, csak azt se tudom hogy a világon van.
diszkrét graf kártya pl. nyilván nem kell, elég az integrált, hang szintén off, tárhelyet tápot perifériát meg megoldom saját szakáll, vagy megyek a szaktopicba.
mindenesetre előre is köszi
szerk: ja, meg azért sem erőltettem, mert még csak szó van róla, hogy asztali lesz, jól haladok, de döntés nincs még a kérdésben
-
DeFranco
nagyúr
jó lenne egy kicsit átlátni a jelenlegi hardverpiacot, hol tartunk most foglalatokban, mi jár le, mi az aktuális mi a jövő, hogy állunk a herzekkel, magokkal, threadekkel, apukkal igpkkel, form factorokkal.
nincs időm órákat olvasni róla, kisgyerek mellett impossibru, de ez így kényelmetlen, hogy minden paraméter lóg a levegőben és nem tudom feltenni egy koordinátarendszerre.
régen tudtam, hogy ok, akkor athlon2 x2 250, akkor az 2 mag, 3 ghz, elvagyok vele faszán, 5670 kb konzol szintű grafhoz jó lesz, együtt kb. egyensúlyban vannak a procival, a lap asrock feltörekvő korrekt márka am3 jó, mert ideoda kompatibilis, kurrens, lehet felfelé lépni ha kell, 2 memslot kevés de elég, microATX formátum belemegy a stock 10 éves fehér toronyba is az alap rögzítési pontokon. szóval képbe tudtam helyezni mit veszek.
jó lenne valami aktuális hardverek for dummies, hogy akkor mivel hol tartunk, mert bármit nézek el tudom olvasni de nem értem. van valami ilyen írás?
---
de úgy az egész egyben a kérdés kiegészítve-árnyalva-magyarázva
tehát nem tudom milyen foglalatban érdemes gondolkodni, milyen procival bele, hány mag hány herz a boldogság, hol van most a videó (lap? proc?), van-e olyan lap ami nem támogatja a 7-est (uefi, akármi, arról sem tudom hogy micsoda), ddr4 vajonmi (ezt mondjuk kizárnám, csak mutatom, hogy ezzel is most találkoztam először egy hete)
gyak. ha már lap meg proc van, akkor a memória mennyiségét már el tudom dönteni, a többi meg kb. adott, ssd, odd, periféria. a táp érdekes még, bár valszeg az én fsp350pnf-em menne bele, nekem meg valami új több tyúkbéllel, mert ezek csak két sata van.
-
DeFranco
nagyúr
párótokat már napok óta tervezem megkörnyékezni az ügyben (gondolok itt például de nem kizárólagosan és abc rendben Mercutioalulvonás MurdR urakra valamint Tereád, nem tudom ki az még aki vasban büfé) hogy tán tartana nekem erőltetett menetes gyorstalpalót de nem mertem mert lelkem mélyén egy lepke vagyok.
azért titkon reméltem hogy valaki lecsapja a labdát
konkrét kérdés amúgy az amit leírtam, próbáltam szabatosan megfogalmazni.
-
macilaci78
nagyúr
+1 a Sertz-nek.
Munkadíj: 0,65k
Police titán keret féláron 22k
Üveg lencse dioptriával, cilinderrel, antireflex réteggel, fényre sötétedő, Zeiss 1.6 - párban 33,64k
A hét végén mehetek érte várhatóan.Ofotérttel csak telón beszéltem, titán keretjük nincs.
Bartókon van még egy hely, ahova Párom jár, de a lencseárak magasabbak voltak. -
DeFranco
nagyúr
Jól is működik mind. Jó, apósoménak kicsit véres a torka, nincs balklikk meg ilyenek, de szerintem nyüszítve harapnád az öklödet egy hétig ha látnád hogy használja.
(tipikus példa: ha épp úgy dönt vége van a gépezésnek, akkor fedél lecsuk és azzal a mozdulattal ledob a kanapéra... miközben a gép persze vígan tekeri a hibernálni valót éppen..., az IE (szigorúan IE, pedig ott a Crhome bekonfigolva neki) olyan szintű taskbar hell, amihez már tisztelettel nyúlsz, stb.)
Ennek ellenére fut mind szépen.
@7: Édesanyám volt már gyak ágyhoz kötve hónapokra, infarktus után, bele kell kalkulálni ezt is, azt magához tudja venni. Egyéb hordozhatóság nem szempont, legalább is le fogom beszélni róla, mert 13" fölött ne cipelje, azt meg nem látja. Értelemszerűen sokkal értelmesebb döntés az asztali, ha a fenti szempont nem érdekes (és lehet nem érdekes)
-
MurdR
veterán
-
macilaci78
nagyúr
Ofotértet mondta öcsém. Van is 2 saroknyira tőlem, meg egy másik 5 saroknyira. Van is szimpatikus akciójuk.
Sertz honlapjától nem estem hasra, de meglesem, ha befér időben.
-
macilaci78
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Másodjára már igen.
Sajnos (?) elég sokat vezetek és nagyon sokszor fogom a fejemet, hogy milyen durván balesetveszélyesen, eszetlenül vezet valaki. Nem is azzal van a baj, hogy ha valaki szabálytalankodik, hanem az, ha ész nálkül teszi mindezt. Gyorshajtásért én is fizettem már elég sokat. Autopályán kipakolt értelmetlen 100-as meg 80-as táblák.. Nagyon szeretem én is.
De (kop-kop) eddig csak egyszer fordult elő velem, hogy nem rajtam múlt, hogy nem lett komolyabb balesetem. Tanultam belőle, nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy akkor megérte-e.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest