Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz szab.tam #43465 üzenetére

    2. pest egyik legnygobb, mára lebontott dzsubuj-gettója a gyáli út, illatos út sarkán volt.
    de hát ez történelem...

    Kevered. Az "A" Dzsumbuj volt, a Gyáli úttól arrébb, az Illatos út-Gubacsi út sarkon (már sokkal inkább a Soroksári úthoz közel, mint a Gyálihoz) és a közhiedelemmel ellentétben asszem, még máig nincs teljesen lebontva, az azt alkotó épülettömbök közül pár hónapja legalábbis még állt 2-3 db és a kiszűrődő hangok és fények alapján még laktak is bennük. (Mi asszem 2014 őszén jártunk arra, "hivatalosan" meg augusztusban megtörtént a teljes bontás...) Nem nyert, augusztus elején sétáltunk arra. :)

    Maga a Gyáli út környéke szerintem nem annyira rossz, az ott lévő emeletes téglaházakban nem laknék (nem néznek ki túl biztatóan és úgy gondolom, a közművek állapotával sem állhatnak túl jól - ezek régi, lehet, hogy a második világháború előtt vagy közvetlenül utána épült házak lesznek szerintem), viszont van egy egészen jó kertvárosi rész is, családi házakkal arra.

    A tömegközlekedés viszont nem valami sűrű, 281-es busz jár arra meg 181-es, utóbbi kivisz az Ecseri úti metróhoz, előbbi a Könyves Kálmán körúthoz/Mester utcához. A közvetlen szomszédságban meg ott a Ferencvárosi pályaudvar, ami rossz lehetne, de asszem, felhúztak egészen normális hangszigetelő falat mellé.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák