- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #63141 üzenetére
Tippek:
"szuperhősös"
- Defendor
- Super"posztapokaliptikus-szuperhősös-vígjáték"
- Turbo Kid"zombis":
- Pontypool
- Maggie
- Extinction
- The Battery (ezt különösen ajánlom, mert nagyon jó szerintem)"western"
- The Keeping Room
- Slow West
- Blackthorn"katasztrófa"
- Right At Your Door
- Take Shelter"tudományos-fantasztikus"
- The Martian
- The Signal -
Tim82
félisten
Lepai LP-2020A+ erősítő eladó - topiklakóknak 4k-ért.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #63093 üzenetére
Sima fehér kenyeret sütünk, két és fél órás sütési idővel, fél óra van hátra.
Nekünk nem para, hogy pár óra alatt készül el, hétköznap este, hétvégén is valamelyikünk mindig ráér ennyire.
-
Tim82
félisten
Karácsonyra kaptunk egy kenyérsütő gépet, most készül a próbakenyér. Kíváncsi vagyok, milyen lesz.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #63037 üzenetére
Kb annyira csacsiság, mintha arra hivatkozva passzolnám azt a kérdést
Duster alkatrészek ezek szerint neked csak úgy hevernek otthon, míg pl. egy micro USB-s töltő vagy egy kisebb micro SD nincsen felesleges - vagy azt is kellene tudnom, hogy neked mekkora micro SD vagy milyen wifi adapter volna megfelelő, mint rendszerelem. Mindent értek!
De szigorúan véve a Pi 2-höz egy töltő és egy micro SD kell (meg nyilván HDMI kábel + monitor és USB-s billentyűzet/egér, de ezek a tabletekhez sem járnak alapból, ahogy a micro SD sem), UTP kábelre dugva már onnan tudod használni, az Indexes újságíróknak is ment. Innen felfelé meg a határ a csillagos ég, szóval #goto saját egyéni igényeid, pont azért, mert modulárisan bővíthető a cucc.
A kavics pedig már most se tökéletes arra aminek hirdetik (aka asztali droidPC) innentől az adott célra adott célhardvert elmélet szép, de...
Akkor leírom harmadszorra (tényleg: [1] [2]), hogy nekem sem lenne az igazi, szóval nincsen a droidPC-hez kapcsolódó "adott célra adott célhardvert elmélet" a részemről, de sebaj, nyugodtan vitázz valamilyen fiktív, általam sosem mondott állásponttal.
sutszi: nincs itt semmi veszekedés, egyszerűen nem látom értelmét a finomkodásnak. Ha ugyanezt élő szóban mondanám, Mercutio_ még a szokásos "akkor most biztosan Mr. Hyde vagy"-kártyáját sem tudná felmutatni.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #63033 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy megnézem az adott célra nekem mi felel meg, hogy az épp tablet, vagy noti alaplap nevet kapott a keresztségben hidegenhagy
Én meg úgy, hogy célfeladatra lehetőleg nem olyan cuccot veszek, ami a célfeladatot is tudja sok más egyéb mellett, de rosszabbul, mint a céleszköz. Ha kényelmetlen arra, az is egy faktor, ami számít nekem.
Ezért kérdeztem a komplett rendszert
Hadd ne álljak neki eldönteni helyetted, te mennyiért milyen házat, micro SD-t, USB-s wifit, micro USB-s töltőt vennél hozzá.
A variációk száma nem végtelen, de elég sok.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #63030 üzenetére
Mivel a kijelző ami a fogyasztás nagyrésze ha azt le lehet tiltani, vagy beállítani, hogy csak bizonyos pl.bill kombóra ébressze szerintem arra is jó lenne.
Meg lehet oldani, de továbbra sem azt jelenti, hogy az igazi lenne a célra. (Tabletet én amúgy tablet-célra vennék, nem tudom, te hogy vagy vele...)
Ez a cucc meg a teszt szerint is 4-5 ablakot bír max, az elég hurka.
Ez mondjuk asszem az OS limitációja jelenleg, nem a cuccé.
Egy komplett málna2 ami ezt tudja mibe fáj?
Úgy emlékszem, olyan 15k körül mozog az ára, itthon is be lehet szerezni. [link] Persze, kell hozzá ház is, meg wifi adapter és micro SD a rendszernek + micro USB-s töltő az áramellátáshoz, ha nincs.
Igaz ott már scrip / programozás is valszeg játszik
Asszem, Linux alapon vannak ilyesmire is gyakorlatilag kulcsrakész disztró image-k.
*
Ami engem illet, főleg médialejátszónak, hálózati zenelejátszónak, illetve alkalmankénti böngészésre tudnám használni, valószínűleg egy Hifiberry DAC+-szal (és a hozzávaló házzal), egy USB-s BT adapterrel meg lenne oldva a billentyűzet kérdése is, meg egy AC600 wifi adapterrel a hálózat is. Valószínűleg ARM-os Fedora + Kodi, de lehet akár ennél is megoldani a dual boot-ot. -
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #63026 üzenetére
Úgy fél órája ugrott be az MS billentyűzetéért és egeréért, üdvözöld a nevemben.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #63022 üzenetére
Nincs feltétlenül szükségem Windowsra és tablet nem az igazi médialejátszó és low-power desktop netezős gép kiváltására.
orichalcos: tudom, ettől még tartok az alaprendszertől. Mondom, nekem inkább RaspPi2 lesz a jó választás, már csak azért, mert sokkal rugalmasabb lehetőségeim vannak vele.
-
Tim82
félisten
Szimpatikus mini PC, csak fázok kissé az Androidtól, mint desktop OS-tól.
(Itt lenne az ideje végre szereznem egy RaspPi2-t hasonló célra.)
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #63003 üzenetére
Lehet, hogy nem véletlenül? Lehet, hogy azért, mert egyáltalán nem ezen volt a hangsúly a mondókámban, hanem a lokáción? Kell még rávezetés?
Btw, a múltkor te emlegettél valamilyen magánfogorvost a Lehel tér környékén, akivel jó tapasztalatod volt, ez valahogy nem jutott most eszedbe.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #62998 üzenetére
Nem tudom, csak kotozkodom, mert Oppenheimer nem irta, hogy maganorvos kell.
Türelmes vagyok, ezért a legnagyobb lelki nyugalommal leírom még egyszer: a lakcímem szerint illetékes körzeti fogorvosommal van tapasztalatom. Magánrendelést azért említettem, mert feltételezem, hogy önkormányzati rendelőkben valószínűleg csak a helyieket fogadják TB-alapon (kivéve sürgősségi ellátás az ügyeleten), ezért is mentem a körzetihez.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #62807 üzenetére
Elköltöztél a Szerémi útról?
-
Tim82
félisten
válasz
Atos23 #62799 üzenetére
Akkor már a Fővám téren a Vásárcsarnokot is megnézheted, egy megálló (vagy 4 perc séta) a Kálvin tértől.
A Kálvintól a másik irányba egy megállót menve a négyes metróval, a Rákóczi téren szintén van egy vásárcsarnok/piac, ott is vannak hentesek/pecsenyézők emlékeim szerint.
Persze a legbiztosabb a Lehel téri piac, ott estefelé is van nyitva 3-4 ilyen üzlet a piacon belül.
-
Tim82
félisten
Na, akkor megint lesz egy eladó Maxell Retro DJ, ezúttal fehér változat, de a gyárinál kényelmesebb fekete párnákkal. (A gyári párnák is megvannak.)
Doboza megvan, lehet, hogy még van valamennyi garancia is rá, előkotrom majd a blokkját. Egyetlen nyűgje van - enyhén sárgul a fejpántja. 3k-ért vihető.
-
Tim82
félisten
Ez már némi túlzással játékgép, egészen jó már az az Intel IGP.
Engem anno lebeszéltek a NUC-ról az offtopikban, a korábbi változatok (Ivy és Haswell alapon az i3, i5 verziók) ugyanis tudtak rendesen forrósodni/throttling-olni állítólag.
Mac Minit Windows-szal használtad?
Szerk.: félreértés ne essék, megértem, hogy nem áll kézre az OS X, csak a "vettem egy Mac-et, majd telepítettem Wint rá"-anti-MacTértem sztorijának szól a vigyorgás.
Ha lenne rá 120-130-140k-m (gondolom, kb. ebben az ársávban fogod meghirdetni), meg is venném, kb. hasonló indíttatásból, mint anno te. (OS X-es emlékeim cseppet porosak, le vagyok ragadva a Leopardnál.)
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #62686 üzenetére
Szerintem megoldom a hét folyamán, a munkahelyemtől kb. 7-8 perc séta.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #62679 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy élek vele, még nem tudom. Van időm eldönteni, hogy melyiket vegyem meg.
A helyzet az, hogy nekem 5 év múlva még a Phenom II x6 is bőven elég lesz. Most sem játék miatt szeretnék fejleszteni, csak néha kevésnek érzem a három magot/szálat, ami most van (Phenom II x2@x3).
Jaja, az elvi FX-támogatást tudom, a jövőre gondolva már úgy két hónapja feltettem a legutolsó BIOS-t. Köszönöm az input-okat, még eldöntöm.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #62672 üzenetére
& pcgamer01:
Ez oké, csak épp az FX-ekhez általában nem elég a régebbi AM3-alaplapok (mint amilyen nekem is van) VRM-je. Az enyémnek is csak 4+1-es, amihez nagyon nem szoktak ajánlani FX-et. (Aztán persze olvasom fórumban, hogy sokan használnak ilyen alaplapokban is FX-et - majd jönnek panaszkodni, hogy throttling-ol a proci, mert nem bírja az alaplap a terhelést.) Alaplapot meg nem fogok cserélni azért, mert esetleg kevés az FX-ekhez; elégedett vagyok amúgy vele.
Olvasgattam frescho cikkét és az alapján meg nem vagyok meggyőzve arról, hogy egy FX6*** igazi előnyt jelentene egy hasonló órajeles Phenom II x6-tal szemben (sőt, egyszálas teljesítményben elvileg a Phenom az erősebb azonos órajelen).
Ha nem tervezek tuningot, akkor miben mutatkozik meg az FX "jövőállósága"? Ugyanúgy AM3-AM3+ platform, az AMD már nem fog fejleszteni ide.
Mondjuk ha erősebb VRM-mel ellátott alaplapom lenne, akkor nyilván egyértelmű lenne, hogy FX6300, de így nem vagyok benne biztos, hogy megér nekem 15-20% + teljesítményt az, hogy elszálljon esetleg a lap.
-
Tim82
félisten
Mivel ti mindenhez is értetek, ezért bedobom ide is ezt a napi kínzó kérdést, mert két szakmai, a kérdéshez kapcsolódó topikban is cs*sznek válaszolni erre.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #62643 üzenetére
Megoldható, viszonylag közel dolgozom.
DeFranco: nem irigyellek. Nekem szerencsére ez az egy fogam rossz a
fogtündérdoktornő szerint.Jut eszembe, nekem Dalocil (vagy Dalacil? már kifogyott és kidobtam a dobozt) nevű antibiotikum volt felírva a gyulladáscsökkentésre, mert kb. hasonlóan kínlódtam karácsonykor. Ha azt kapsz, akkor most előre szólok: fosat. (Már bocs.)
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #62605 üzenetére
Ja igen, nem tudom, melyik irányba jár dolgozni, de Árpád-hídnál pl. 4-4 automata van mindegyik oldalon, ott elég ritkán kell sokáig sorbaállni. (Persze ott meg a pénztárnál szokott lenni hosszú sor.)
Szerk.: én kb. 20-25 perccel a csajod előtt jártam az Árpád-hídnál, akkor egy-két ember lézengett az automatáknál. A pénztárnál akkor is volt úgy húsz ember, de az állandó, szerintem ott valami Szovjetunió hétköznapjait bemutató dokumentumfilmre van permanens statisztaválogatás.
-
Tim82
félisten
Megkockáztatom, hogy annak idején szarhúgy áron megvették a telket. Építkeztek rá. Idejük nagy részét Németországban töltik, szeretnék az egészet, de ahhoz el kellene adni a telket és a házat, amit az azóta is rendületlenül ott álló villanyoszlop miatt csak szarhúgy áron tudnák. Leginkább ettől félnek, nem a villanyoszloptól. Amúgy ez is valid reason, persze, csak sehol sem láttam leírva, hogy harminc éve hadakoznának emiatt a villanyoszlop üzemeltetőjével meg hogy rákot kapott volna a közelségétől a családi tengerimalac.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #62495 üzenetére
Most nem azért, de tök mindegy, hogy pénztár vagy automata, ilyenkor mindig ez megy. Igazából minden hó elején, reggelenként. Mintha nem lehetne előre megvenni a bérletet akár hazafelé, amikor meg nincsen sor, vagy akár napokkal-hetekkel előre. Ha nekem megy, akkor szerintem másoknak is.
Mindegy, az is meggyőződésem, hogy az emberiség 98%-a "augusztusban nem lehet jégkorszak!"-felkiáltással fog kipusztulni.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #62489 üzenetére
Pont azon gondolkodtam, elnézve a Pöttyös utcánál a tizenöt emberes sort az automata előtt (csak az egyik működött), hogy nem jut eszükbe az embereknek, hogy nem kéne az év első munkanapjának reggelére hagyni a bérletvásárlást...
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #62205 üzenetére
Én úgy hat éve. Az ér?
-
Tim82
félisten
No, megnéztük mi is a The Force Awakens-t.
Gondolom, az nem spoiler, hogy a nyitójelenetről az űrdebella jutott az eszünkbe az Űrgolyhókból.
Végre nem rövidlátókból klónozzák a rohamosztagosokat, mintha néha tudnának célozni is, persze szigorúan tíz méteren belül.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #61967 üzenetére
Ez annyira egyértelmű, hogy nem is akartam leírni. De azért köszi.
-
Tim82
félisten
A fogorvos nem mondott semmit, hogy fizetni kellene érte, tegnap voltam nála, akkor kaptam a kedves visszainvitálást gyökérkezelésre.
W10-ből kifejezetten arra a (friss, novemberi talán?) verzióra gondoltam, amelyikkel megy a W7/W8.1 kulcsos aktiválás, többször is írták a W10-topikban, hogy azt valamiért leszedte az MS. De biztosan régi infó. A Media Creation Tool-os telepítési módszert ismerem, köszönöm.
-
Tim82
félisten
Köszönöm.
Nekem megfelel az alap tömés is, illetve nem tudom, milyen anyagú tömést használnak alapellátásnál most, de a 12 éves koromban kapott akkori alap töméssel sem volt semmi gond azóta.
A 2. kérdés témáját még folytatva, biztosan nem egyszerre cserélném az alkatrészeket. De jó tudni, hogy a telefonos aktiválás ilyen esetben problémamentes valószínűleg.
Szerk.: nem az volt, hogy ez a telepítő hol elérhető, hol levette valamiért az MS?
-
Tim82
félisten
Mivel "ti mindent is tudtok" (by Saint_), napi kínzó kérdések-rovatunk következik.
1. A lakóhelyemen illetékes fogorvosnál megtörténő gyökérkezelésért és fogtömésért (ez így együtt asszem simán fogmegtartó kezelésnek minősül) kell fizetni, vagy ingyenes (érvényes TB-vel értve természetesen)? Én azt olvastam, hogy ingyenes, máshol meg azt, hogy a tömésnél a tömés anyagárát ki kell fizetni, úgyhogy kicsit zavarban vagyok, hogy melyik a helyes információ. (A kérdés annyiban lényeges, hogy hétfőn este, amikor sor kerül rá, vigyek-e magammal kápét és mennyit, mert amúgy nem szoktam készpénzzel fizetni, ha lehet.)
Mivel ezelőtt utoljára 12 éves koromban volt utoljára bármilyen fogorvosi beavatkozásra szükség, érthető, ha kissé járatlan vagyok ebben.
2. Windows 10 aktiválással kapcsolatos kérdés. Van egy desktop gépem, amin van egy Windows 7 Pro (természetesen nem warezről beszélünk). Ezen a gépen én szeretnék majd CPU-t, RAM-ot és háttértárat (adattárolásra használt vinyót, nem pedig rendszerlemezt) bővíteni, valamint elképzelhető, hogy hangkártya, PCI-e AC-s wifi és egyéb apróságok is változnának a konfigban. Ha én ezeket a bővítéseket már a Win 10 upgrade és aktiválás után végzem el, akkor újra kell aktiválnom a W10-et? (Ami itt a Win 7 újratelepítésével, újraaktiválásával, újra Win 10-re upgrade-aktiválás-tiszta telepítés eléggé időzabálónak tűnő procedúrájával járna valószínűleg.)
Hozzáteszem, jártam és célirányosan kutakodtam is a Win 10-topikban meg az MS tudásbázisban is, de azon kívül, hogy az upgrade és aktiválás után létrejövő Win 10-kulcs nem csak az alaplaphoz kötött, mint a korábbi Windows verzióknál, hanem úgy általában a hardverelemeket veszi figyelembe, de lila gőzöm nincs, mekkora változtatást visel el az aktiválás érvénytelenítése nélkül.
Gondolom, egy laptopnál, ahol csak wifi és WWAN kártyát akarok jobbra cserélni idővel, ez nem jelent gondot.
-
Tim82
félisten
Velem ivott onnan kávét, chill the fuck out, emberek.
-
Tim82
félisten
Ma vannak nyitva gyógyszertárak (legalábbis a bevásárlóközpontokban), vagy csak az ünnepi ügyeletet ellátók?
-
Tim82
félisten
Sajnos, senki sem vásárolt újabb játékokat a fiókomra tegnap este. (Úgy értem, csak saját bankkártya/PayPal adatokkal tudtak volna.
)
A helyzet az, hogy nekem Steam-en csak dobozosan megvett, de Steam fiókhoz kötött játékok vannak, úgy 10-12 db. Oké, ezek mindegyike AA cím volt anno és nyilván fájna is, ha elvesznének, de a GOG-os fiókom tartalmának elvesztése sokkal érzékenyebben érintene. Steam-en keresztül még sosem vettem semmit, szóval nincsen semmilyen érzékeny adatom megadva.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #61711 üzenetére
Pl. random másik felhasználó fiókadataiba jelentkeztetett be a kliens meg ilyen apróságok.
Hivatalosan "this is not a security breach, it's the page caching gone rogue" - remélem, mindenki megnyugodott ettől.
Valve-ék valamit nagyon elfaragtak így 25-én este.
-
Tim82
félisten
Mókás, ami ment az elmúlt este a Steam-en, így olvasgatva a Steam topikot.
-
Tim82
félisten
válasz
zsolti72837 #61653 üzenetére
Szerinte vagy tíz-tizenöt éve
tiszta vagyoknem néztem meg. -
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #61606 üzenetére
Mikori Linux Mint?
Nem lehet, hogy a flash támogatás nem műxik? Egyrészt a böngésző beállításainál vagy a YouTube oldalán biztosan át lehet állítani html5-re a videólejátszást, másrészt a Mint szoftverközpontjában (gondolom, Synaptics) érdemes megkeresni és onnan letölteni/telepíteni a MiniTube nevű alkalmazást.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #61588 üzenetére
Vagy inkább a részeg emberek valóságtorzító mezeje lépett erősen működésbe.
Mondjuk én meghagytam volna, tanulságos lett volna a józan etejedunak. Nagyjából ugyanis arról volt szó, hogy közöltem, ne haluzzon olyat, amit nem írtam: ez a sztori anno olyan mély nyomokat hagyhatott benne, hogy este szükségesnek érezte közölni, hogy csalódott a szerinte nem létező ízlésemben, mert kínai kutyás pénztárcát ajánlottam.
-
Tim82
félisten
Apám, akinek vannak járás közbeni egyensúly-tartási problémái, ha kileng a vércukra, lévén súlyos cukorbeteg, saját elmondása szerint ilyenkor szokta kapni az ívet, hogy "biztosan részeg a tata".
Amúgy ne aggódj, Mercutio_ érti ezt, csak most úgy tesz a fun kedvéért, mintha nem vágná.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #61096 üzenetére
Bármilyen meglepő, még az is lehet, hogy bármiféle alkohol/drog nélkül van rosszul...
-
Tim82
félisten
válasz
zsolti72837 #61072 üzenetére
Ezt már tegnap is kitárgyalták a Logout-on - nem azzal van a gond, hogy az egészségügyben még AA elemre sincs pénz, hanem megunták, hogy egyes betegek kilopják a cuccból az elemet...
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #61050 üzenetére
Érdekes, én valamiért azt hittem, hogy fake lesz minden ilyen vackon a Windows.
#ironyrulez
-
Tim82
félisten
válasz
zsolti72837 #60702 üzenetére
Most ért talajt a papírtantusz?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest