Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Mivel "ti mindent is tudtok" (by Saint_), napi kínzó kérdések-rovatunk következik.

    1. A lakóhelyemen illetékes fogorvosnál megtörténő gyökérkezelésért és fogtömésért (ez így együtt asszem simán fogmegtartó kezelésnek minősül) kell fizetni, vagy ingyenes (érvényes TB-vel értve természetesen)? Én azt olvastam, hogy ingyenes, máshol meg azt, hogy a tömésnél a tömés anyagárát ki kell fizetni, úgyhogy kicsit zavarban vagyok, hogy melyik a helyes információ. (A kérdés annyiban lényeges, hogy hétfőn este, amikor sor kerül rá, vigyek-e magammal kápét és mennyit, mert amúgy nem szoktam készpénzzel fizetni, ha lehet.)

    Mivel ezelőtt utoljára 12 éves koromban volt utoljára bármilyen fogorvosi beavatkozásra szükség, érthető, ha kissé járatlan vagyok ebben.

    2. Windows 10 aktiválással kapcsolatos kérdés. Van egy desktop gépem, amin van egy Windows 7 Pro (természetesen nem warezről beszélünk). Ezen a gépen én szeretnék majd CPU-t, RAM-ot és háttértárat (adattárolásra használt vinyót, nem pedig rendszerlemezt) bővíteni, valamint elképzelhető, hogy hangkártya, PCI-e AC-s wifi és egyéb apróságok is változnának a konfigban. Ha én ezeket a bővítéseket már a Win 10 upgrade és aktiválás után végzem el, akkor újra kell aktiválnom a W10-et? (Ami itt a Win 7 újratelepítésével, újraaktiválásával, újra Win 10-re upgrade-aktiválás-tiszta telepítés eléggé időzabálónak tűnő procedúrájával járna valószínűleg.)

    Hozzáteszem, jártam és célirányosan kutakodtam is a Win 10-topikban meg az MS tudásbázisban is, de azon kívül, hogy az upgrade és aktiválás után létrejövő Win 10-kulcs nem csak az alaplaphoz kötött, mint a korábbi Windows verzióknál, hanem úgy általában a hardverelemeket veszi figyelembe, de lila gőzöm nincs, mekkora változtatást visel el az aktiválás érvénytelenítése nélkül.

    Gondolom, egy laptopnál, ahol csak wifi és WWAN kártyát akarok jobbra cserélni idővel, ez nem jelent gondot.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák