Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Magnum_
nagyúr
Megy ki valaki holnap a Bp Auto Showra a Millenaris parkba?
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem aktuális.
-
rizso
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
gzbotii
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Alku van?

-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
köszönöm én jobb árat kaptam privátban

(de ha gondolod szerény közvetítői jutalék ellenében neked is kialkuszom valami kedvezőbb árazást
) -
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére

-
hszilard666
veterán
Jegyzetelek keményen!

Szülinapos kihasznácság! Köszönöm!

-
Magnum_
nagyúr
csak érdeklődésképp kérdezem.
hamarosan hozzájutok egy makulátlan HP 8470p-hez (i5, 4gb, 128SSD, W10, magyar bill., gari + lehet, hogy lesz 19-es HP moncsi + dokkoló, így workstation lesz belőle) + van a CsodaDell2-m, ami szintén fullos állapot - mint ahogyan az tőlem megszokott (E7240, i5, 8gb, 128SSD,msata + 30gb msata SSD, W10, magyar vil. bill., 4-5órás akku).
Kellene-e valakinek valamelyik jó áron esetleg?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
Most (3 hete) vettem át Tim-től egy Logitech Cordless MediaBoard Pro for Playstation3 terméket.
Gyakorlatilag TKL nemzetközi angol kiosztás (kétsoros Enter, í betű a helyén) + touchpad.
BT, vevő nélkül, tablettel, telefonnal próbáltam, szépen megy. Még nem vettem hozzá billentyűzetmatricát.Úgy néz ki, hogy felesleges kacatként tekintenék rá pár éven belül, mintha a birtoklási vágyat most gyűrné alá a józan ész. 7k-ért vettem, ennyiért tovább is adom.
-
gzbotii
nagyúr
Van valakinek eladó touchpades billentyűzete, olcsón?
Androidos mini PC-hez (Remix Mini) kellene, ami most DMP-ként szolgálna (Samsung Smart TV mellett, mivel halálom a YT keresőbe távirányítóval beírni a szöveget) -
TheProb
veterán
Hali!
Nem tud valaki sporttárs kereső csoportról pl facebookon, ahol nem csak pár ember lézeng? Szűkítve a kört squash és XX ker. környéke érdekelne, bár ez már csak tovább szűkíti a scope-ot... Fura, hogy győri, stb. helyeken van egész jó létszámú, pestre meg nem látok semmit. Vagy én keresek rosszul...
-
macilaci78
nagyúr
Akkor csak rezsi. - Meg hitel, karbantartás, felújítás.
bandus: Én amikor csak magamra főztem, tele volt a fagyasztó sok kis kotlával, 5-8 fajta kajával. Hétvégén ha volt kedvem, lefőztem 2-3 fajtát, kiporcióztam, lefagyasztottam. Friss köret, melegítve és kész.
Most fordítva van, pedig csak ketten vagyunk: gyakrabban van frissen főzve, nagyobb adagból kevesebb fajta a fagyasztóban.
Egy főre is lehet gazdaságosan főzni, csak kell egy három fiókos fagyasztó hozzá. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
GabN73
üzenetére
Amit én írtam és az, hogy te sokat kértél hol mond ellent egymásnak?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt egyébként honnan tudod, hogy mindenhonnan elküldtek, mindenhol voltál?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MarkyMark: Tim82 többet tud róla mint én, lévén én rádugtam a gépre, betoltam a Takstar Pro-t és használom. Hangomra nem hiszem, hogy bárki gerjedne, így mikrofont nem használok, ezt a kérdést is passzolom

-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Emlékeim szerint van 24 bit/96KHz, driver nélkül is (az UAC1 ennyit tud és hardveresen ennyi az X-Fi HD plafonja is), de ezt nyilván Mercutio_ fogja tudni megerősíteni vagy megcáfolni.
-
MasterMark
titán
válasz
Tim82
üzenetére
Igen, ezért is aggódom. Alap driverrel is van 96k/24bit?
Mikrofonból sima mezei mikrofonhoz kéne (Zalman ZM-MIC1), alaplapival valamiért nagyon halk bármilyen mikrofon. Most egy SoundBlaster Audigy SE van bent, de ez meg kicsit bugos szegényke, illetve a mikrofon részhez semmilyen beépített szűrés nincs. Így ha a szoftver a gépen nem kínál ilyet, akkor nagyon zajos.
Arról nem is beszélve, hogy ha bekapcsolt gép mellett húzom ki a fejhallgatót, akkor kiakasztja a gépet...
Foobart használok én is, sox-ot is ismerem, nekem is be volt lőve.
De erről a gépről már csak inkább játékhoz kellene, meg háttérzenére. -
Tim82
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Creative termék, szerinted milyen a drivere?

A jó hír az, hogy nem kell neki driver. Windows 7 és Windows 10 is automatikusan felismeri és kezeli, Linuxról nem is beszélve, mert szabvány USB Class Audio kompatibilis.
Amikor még nekem volt, akkor így (illetve részletesebben kifejtve) használtam Foobar-ral.
Mikrofon részét sosem használtam, de nem stúdió interface, tehát fantomtáp a mikrofon erősítéshez pl. nincs benne.
-
rushty
őstag
Ok mennyiből jönnek ki? [link] #meglehetélni
-
Tim82
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Részedről volt fellengzés, amire részemről szarkazmus volt a reakció. Gondoltam, segítek egy kicsit neked, ha már nem ment a felismerése.
Azt is hagyjuk akkor nagyvonalúan, hogy te mostanáig egy szót sem ejtettél főzésről, spongyát rá, hogy beülést, helyet meg menüt emlegetsz, mint alapot, amihez kéne viszonyítani. 
Abba talán ne menjünk bele, hogy attól még, mert drágább árcímkéjű terméket emelsz le a polcról, mennyivel lesz "egészségesebb" az ezekből készített saját főzésű-sütésű kaja. Az összefüggés kevésbé van meg, mint azt bölcs elméd tudni vélné, túl sok kivétel van ahhoz sajnos, hogy ezt így el lehessen sütni aranyszabálynak. Annyiban talán kiegyezhetünk, hogy a bolti termékekkel ellentétben a háztáji, termelői forrásból beszerzett étel alapanyagok esetében azért jobb esélyeid vannak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
mi sem jövünk ki 60-ból a kajával. kicsit több. 65. három főre. háztartási- és vegyiáruval együtt (aka. házikassza).
szart nem eszünk, ellenben a menü egészséges, változatos, tápértékben és élelmi rostban gazdag, az alapanyagok zöme nyers, alapállapot szerinti, vagy lehető legkevésbé feldolgozott állapotban (lisztet még nem őrlünk, de a kenyeret magunknak sütjük) kezdi meg a processzt.
időnk nincs, napi 8,5 órát dolgozunk, plusz 1,5 óra utazás, plusz 6:30-8-ig és 16:30-tól 21:00-ig Elnöki program hétvégén egész nap. a háztartást emellett vezetjük.
-
válasz
Tim82
üzenetére
"ugyanakkor ne felejtsd el, hogy nem mindenki jár éttermekbe/kifőzdében ebédidőben, sokan otthon készítik el az ebédet/vacsorát, ami feltehetőleg gazdaságosabb megoldás, mint napi szinten ezeken a helyeken kajálni" gondoltam segítek kicsit átfogalmazni, lehet ezt fellengzéstől mentesen is

én viszonylag gyakran főzök, mert szeretem tudni, hogy mi van a kajában, plusz szeretem csinálni is. egy főre nem feltétlenül hozod ki olcsóbban, mint egy standard menüs hely árai, főleg, ha nem mindenből a legolcsóbb, legrosszabb minőségű árut veszed le a polcról. cserébe egészségesebb valószínűleg. plusz a két kacsóddal utána el kell mosnod a bepiszkolt konyhai eszközeidet, ami idő, szenvedés, ésatöbbi.
viccen kívül a mai eü. helyzetet elnézve azt tartom az egyik legjobb befektetésnek, ha az ember odafigyel az egészségére és nem a tartósított, finomított, feldogozott cuccokat tolja csak. ezek pedig sajnos többe kerülnek, mint a sztenderd élelmiszerek.
Mercutio: mert az auchanban bejelentve nem dolgozol 260 órát egy hónapban

-
Mercutio_
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Én is közvetlen környezet alapján írtam a felszolgálós és a mosogatós fizut is, és mindkettő teljesen bejelentett volt. Szóval van ilyen és olyan is. Btw ha ugyanannyira jelentenek be mint az auchanban, csak még kapsz mellé zsebbe 100k-t, akkor miért is az előbbi a jobb választás? (feltételeztem, hogy a csaj nem balek, hogy ennyit dolgozzon a lentebb említett 130k-s auchan fizuért, ha igen go to előző hsz-om)
Lépjünk inkább tovább, azaz: Vegyetek USb-s külső hangkártyát, hogy pörögjön a gazdaság
+ legyen tánc!
-
Tim82
félisten
válasz
bandus
üzenetére
na már most egy egészséges, változatos étrend ennyiből egészen biztos nem hozható ki. ha ketten elmegyünk egy közepes helyre, az már rögtön 12-15k, de egy korrektebb ebédmenü is legalább 1500 ft.
Tudom, hogy nehéz elképzelned, de van olyan szcenárió is, hogy az emberek a saját két lábukon elmennek egy élelmiszerboltba, megveszik a hozzávalókat és utána a saját két kacsójukat, valamint konyhai eszközeiket némiképp bepiszkolva sütnek-főznek. Persze valószínűleg csak pacalt tud mindenki otthon.

-
darvinya
titán
Kicsit el van szállva béresési gondolatok, mert minimálbér nettó 120eFt.
Ha mindenki nettóban 350eFt kapna, akkor bizony nem lenne államháztartás, mert ennek arányosan több felsőbb végzetségű ember bére is nőne, ami már min. 1.5MFt lenne, s még siker bérezett banki, vezető, stb. bére min. 5MFt lenne.
Akkor ez összeadva már 30.000MFt nem fedezné.
Ekkor jönne, hogy többi fogyasztási költség bérhez igazodik, és megint ugyanott vagyunk, ahonnét kiindultunt, csak nullákkal megtűzdelve végén.Az, hogy most vannak elszállt szakmai fizetése, nem jelenti, hogy későbbiekben nem realizálódik.
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
tegnap találkoztam egy ismerős csajjal akivel már nem dumáltunk régóta, nagyon kis cuki és mindig rájövök, hogy mennyi módon lehet élni. ő pl. étteremben dolgozik, egy manapság elég trendi helyen, az elmúlt hónapjában pl. 260 órát dolgozott, egy része bejelentve, egy része zsebbe, és mindenhol ez van. de ő pl. így is szereti, hasznosnak találja, annak ellenére, hogy igazából a pénzre amit ott keres nincs szüksége
ennél szerintem egy auchan-os bejelentett munkahely jobb.az pedig örök kérdés marad, hogy mennyiből lehet megélni, mindenkinek mást jelent ez. lásd a thread-et a másik topikból, de már nem akartam folytatni. ott azt írja a srác, hogy havi 60k-t költ kajára. na már most egy egészséges, változatos étrend ennyiből egészen biztos nem hozható ki. ha ketten elmegyünk egy közepes helyre, az már rögtön 12-15k, de egy korrektebb ebédmenü is legalább 1500 ft.
-
Mercutio_
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
Nem auchanba kell menni dolgozni
Belvárosban rengeteg kajázda keres mosogatót, 200 nettó+napi menüt ha nem az első az 5. helyen megadják.
Ha beszél kicsit angolul már pincérkedhet az 250 esetleg még jatt is.
Ha bírja mehet építkezésre napi 15k, bár azt ha nem mozog otthonosan ilyen területet én kihagynám, veszélyes üzem. -
Spet
addikt
Meg hitele mellé.
Fűtés villany gáz vagy fa? Átalány vagy egy összeg? Kolléga valós fogyasztást fizeti például gázra télen simán összejön csak arra 50-60k. Igaz nyáron természetesen sokkal kevesebb.
200k ha egyedül élsz, nincsen se kutyád se macskád, se párkapcsolatod, se hiteled, se semmid, akkor ki tudsz jönni belőle.
Ha ezek közül valami már van, akkor ahogy mondani szokták: éhen haláshoz sok, megélhetéshez kevés.
Rengeteg dolog van amit nem veszel figyelembe.
-
darvinya
titán
Csak hogy tiszta legyen bérezés:
Amit kínálunk:
-kiemelkedő jövedelem(nettó 200eFt plafon)
-évente fejlesztett munkabér
-bérpótlékok, jutalmak, teljesítményalapú ösztönzési rendszer
próbaidő utáni kimagasló Cafetéria-juttatás (SZÉP-kártya, Erzsébet-kártya,
nyugdíj- és egészségpénztár, stb.)
-kedvező munkaidő-beosztás (egy műszakos munkarend)
-azonnali munkakezdés
-stabil, bejelentett munkahely, fejlődési lehetőség, képzések, karrierépítési lehetőség pályakezdők részére is
igény esetén munkásszálló biztosítása
-ingyenes fogászat, kedvezményes üdülés a Társaság üdülőiben, mobiltelefon -
válasz
hszilard666
üzenetére
Egy alja albi kb 100k+rezsi.
200k ,ha egyedül élsz, kb annyira elég hogy egyél, eltartsd magad.
Abból "szórakozni" már nem fogsz. -
Ittnemaz
aktív tag
Sziasztok, pont szakmunkás témába vág:
a nincs itt valaki aki víz- és gázszerelő?
b akár ugyanennek a személynek nincs-e 2 db 50 cm hosszú mindkét végén menetes 3/4" eladó rézcsöve?
c vagy bárki másnak?
d majdnem minden hová elmegyek érte bp-n,
e kp-ért,de akár sört is hajlandó vagyok érte adni! (ebből is látható nagyon súlyos a helyzet. -
föccer
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Miért lenne szégyen végezni?
netto 200k, bármi felelősség nélküli, betanított munkára elmegy. Nyilván megélni nem lehet belőle.
üdv, föccer
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Olvasd újra amit írtam és értelmezd kérlek

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Páromat nem épp bunkónak ismerem, de épp mostanában íratta be a személyijébe a dr-t, hogy az irodista kollégái ne flegmáskodjanak. Gyógyszeriparban dolgozik vegyészmérnökként és amikor a társosztályokra melós ruhában visz át mintát, papírt, lenézik, mint egy szakmunkást, aztán koppannak, mikor bemutatkozik.
Sajnos tényleg nincs jó pedigréje a becsületes,kétkezi munkának.
Csak azt nem ismerik fel, hogy amíg fehér előkelő munkára mindig van ember, a kulimunkára nem éppen. -
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Hagyjuk már ezt a bullshit dumát.
A bunkók vannak lenézve és az utóbbi időkben (se) a szakmunkások a kulturált viselkedés élharcosai
Az emberek pedig a többség alapján általánosítanak (vö segílyke
) így amíg csak 100-ból 1-nek van névjegykártyája.... -
darvinya
titán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen, ismerős.
De pont itt lett anno nagyon elrontva, mert mindenkinek jobb lenne fehér, csak hát a sok jóléti rezsi izé.
-
darvinya
titán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Pont emiatt van az, hogy nem lesz utánpótlás.
És sajnos szürke munkáltatás ismét egyre jobban teret hódít, fekete munka meg kitudja mennyi.Régebben volt mindennek becsületi értéke, ma csak…
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
No igen... A fizikai munkások (pl villanyszerelők) le vannak nézve. Közben az átlag, aki érti a szakmáját kacagva hazavisz 4-5 ropit

Burkoló szintén 5 rongy körül keres átlag...
De koszos, kétkezi munkás, és le van nézve.
Engem is talált már meg olyan lenéző szempár melós cuccban, hogy toltam neki egy névjegykártyát, mint projektvezető mérnök... Mondtam a fura nézésére, hogy igen, mérnök, és projektvezető, csak tudok szerelni is ha kell
Volt is KOPPPP rendesen 
Érdekes az is, h ha pl melós cuccban vagyok, lenéznek kb, ha normálisban (nálam az a farmer, polo) akkor mas a beszed stílus
Szép világ van na

-
darvinya
titán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen, lerottották renomét, mint legtöbb fizikai munkásét.
(#113313) pjen
Konkrétan nincs kiírva, csak miután jelentkezel mondják meg mi a plafon, mert ők is szeretik legolcsóbban megúszni.
Bevallom, hogy érdeklődtem, mint kíváncsiság hajtott. -
CoolBoy323
nagyúr
-
Spet
addikt
válasz
üzenetére
Kb. minden kisebb nagyobb bolthálózat már rendelkezik gyönyörű présgépekkel, amik megeszik az ajumínyium (nem, a vasat nem), illetve a pet palackokat. Ha jól emlékszem eleinte 4-5 Ft/db volt az alu, ma már talán 2 ft/darab (mert valamibő' meg kell gazdagodni). A PET maradt 1 FT/darab.
Szerintem te is emlékezhetsz (ha jártál Budapesten), hogy voltak hajléktalanok buszon 200-es szemeteszsákokkal, amik tele voltak préselt dobozokkal. Mára ezek az emberek eltűntek, túl sokat kell nekik velük dolgozni (bár most van ennyi szelektív kuka az utcákon, biztos felvirágozna a dekás kifli biznisz again).
Maga a hulladékfelvásárlás megy, nagyiparban, nem a civil felhasználókat megcélozva.
Pedig a jövő az lenne, hogy minél több dolgot visszaforgassunk a saját hulladékunkból, kevesebb energia bevitelével. (ezt csinálják a pl a Kínaiak)
Of course, as Def said ignorance is bliss. Szebb és jobb világban élünk majd.
-
GabN73
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
"Más termék előállításhoz egy egész gyár kell, amiben van ilyen újrahasznosító gyártósor, s eljutottunk 100milliós tételhez, s még 1db terméket nem adtunk el."
Vidéken nem egy embert tudok mondani aki darálja és egész jól megél belőle...
De ha ennyire benne vagy, akkor te is kapásból tudsz sorolni 5-7 céget akik 10k tonna+ granulátumot állítanak elő...Mindenki nyugodjon meg.
#youtubealert
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

+ legyen tánc!