- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Handball94
aktív tag
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Agostino #121900 üzenetére
Mert pénzbe kerül, ennyit is spórol. Mert + jel mellett/helyett szükség lehet T alakúra is és a 45°-os vágásokról még nincs is szó. Ahhoz is hülye volt, hogy az élvédőt egy pontba kifutassa, felül hézagos ahelyett, alul elcsalja szilóval.
Bár személy szerint nekem ez a fajta élvédő nem tetszik, sehogy sem fut, hiába ér ki a sarokban egy pontba. Inkább a félköríves, de csak abból a fazonból, amihez van sarokelem.
Mondjuk, én beépített tartályt sem tennék, de ez megint az én ízlésem. De ha már beépített, akkor legalább falsíkban lenne. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
Agostino #121815 üzenetére
vannak bizony szakmailag sokkal erősebb csoportok amott, mint itt.
Ez lehetséges, de nem ez volt a téma.két másodperc alatt búcsút intenek ha nem tartod be a moderációs szabályokat. mert hogy vannak.
A topikgazda rendszer alkalmas lehetne ilyesmire is, de már a puszta tény is, hogy TG-k lesznek, borzalmas indulatokat vert anno. Ha szükséges lesz vagy lesz megvalósítható, jobb ötletünk, akkor lépünk. A zárt vagy félig zárt vagy egyedileg moderálható topikok technikailag egyébként le vannak fejlesztve, csak nincs belőle ilyen rendszer összerakva. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
Agostino #121794 üzenetére
teljesen korrekt emberekkel hozott össze az élet és nekem pl semmi panaszom a szinvonalra. (...) a legtöbb csoport jól moderált, egyértelmű szabályok vannak.
A FB csoportok színvonalát a személyi összetétel határozza meg, ami viszont a csoport tematikájából következik: a modellezés nyilván normálisabb embereket vonz mint "az olcsó autót vennék", vagy például egy Balaton-felvidéki falu csoportja pusztán a hely szelleme miatt jó színvonalú, de nagy általánosságban a FB színvonal borzalmas.
Ha szerinted általánosságban egy random FB komment vagy csoport jobb színvonalú mint egy random PH topik vagy hozzászólás, akkor más mozit nézünk.ilyen szempontból az fb csinálja jól, figyeli a trendeket
Eladja a felhasználókat kilóra, véleménybuborékba zár, algoritmusokkal moderáltat, elérhetetlen-válaszképtelen-számonkérhetetlen és letarol egész piaci szegmenseket, élettereket, hatalmi ágat, kommunikációs formákat, mindent. Majd kiderül, hogy milyen jó lesz ez. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Agostino #121425 üzenetére
szerintem amúgy ez a kezdeményezés nem ürdüngtől való.
ökoszisztémát építenek, megpróbálnak minden szálat a lapcsaládon belül tartani, van törekvés hogy mindenre legyen házon belül megoldás és azok is legyenek használva.
ez ok, szerintem ez érthető, és viszonylag kis fáradsággal követhető is (nem kell az év hirdetését összerakni ha itt akarod eladni, kb ugyanannyi elég mintha egy hsz-t írnál).
ideális esetben erre nem is kellene adminisztratív szabályt hozni (feltéve hogy nem olyan önkéntes főszerkesztőnk lenne aki csak ebben tud gondolkodni) elég lenne a tagok lojalitására apellálni, egy rendes, működő, értelmes közösségben ennyit mindenki képes és hajlandó lenne vállalni.
az hogy ebből is lázadás van, az jelzésértékű és véletlenül sem a konkrét kérésnek szól hanem annak aki is ahogy kéri (nem konkrét személyre utalok ezzel, általános, gyűjtő alany, nevezzük "vezetőségnek" tényleg nem a személy a lényeges) és amilyen működési környezetben kéri.
a másik oldalon meg persze megy a puffogás hogy semmi se jó, vén sz*ok puffognak mindenért, akármi van, ablokkot se kacsolják ki.
hát kérem ilyenkor látszik mennyire visszaüt ha a közösségépítés szándék vagy alkalmasság hiánya okán el van hanyagolva.
-
föccer
nagyúr
válasz
Agostino #116794 üzenetére
Lehet hogy zárlatos lett a fix fázis bekötése a vezérlő fázisával. Így úgy érzékeli, mintha folyamatosan fel lenne kapcsolva a villany.
Vagy ilyen gyorsszolgálatot kell keresni, vagy villanyszerelőt. Ha van egy kis magabiztosságod a villanyszereléssel, akkor szeritem magad is meg tudod csinálni.
üdv, föccer
-
Ayg0
senior tag
válasz
Agostino #116673 üzenetére
Pont a mester utcaiban voltam egy ugyanolyan csavarral, és helyben kipróbáltam a legkisebb kijatóval, de nem volt jó hozzá.
Talán ha előtte megfúrnám, de se fúrógép, se fúrószár, tehát még ezeket is venni kellene, ami két csavar kiszedéséért... Szóval aránytalanul sokba kerülne.
gzbotii
Már néztem, és ez inkább pc barkács topik, de köszi, lehet még is megpróbálom.
-
válasz
Agostino #112855 üzenetére
Valószínűleg ezért nem is fogja senki elvállalni...
A szakemberek inkább olyanba ölik az idejüket, amivel messze többet kereshetnek adott időre lebontva.
Nálam pl egy szaki elhárította a dugulást, de a wct már nem akarta visszatenni, mert azért "pofátlanul sokat kérne el" a munka mennyiségéhez képest. -
Spet
addikt
-
válasz
Agostino #107720 üzenetére
Mi ketten megelégeltük ezt és minden évben kisebb harcba kerül megértetni mindenkivel, hogy nem megyünk sehová. Egyszerű a képlet. Nekünk is van egy elképzelésünk a kajáról, a pihenésről, az élményekről a saját hagyományaink alakításáról... Aki megérti jó, aki nem úgyis jó... De kell az igazi kikapcsolódás a két mókuskerék között...
(Ugyanakkor van akinek ez nem jönne be... Pl kollégák jelentős része utazik ilyenkor rokonságtól rokonságig...) -
macilaci78
nagyúr
válasz
Agostino #107450 üzenetére
Viccen kívül a baptistáknak adjuk. Egyrészt van az utcában gyűjtőpontjuk, másrészt tényleg rászorultsági alapon osztják meg és nem sértődnek meg a használt cucctól.
A Vöröskereszt épületére is rálátunk, de az intézményről már hallottunk visszás dolgokat. Egy utcával lejjebb van a Mátrai Szeretetszolgálat egyik irodája, de ők is finnyásak. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Agostino #106361 üzenetére
legfelso holgynek szavaztam bizalmat a nyaron es megcsinalt par fognyaki tomest ugy, hogy eszre nem venni.
Recommended. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Agostino #90353 üzenetére
Egy volt osztálytársamat vittem ki, pontosabban csak megkértem, hozzam vissza a kocsiját...
Kiszállt, búcsú, elsétáltunk az automatához, az közölte, hogy ingyen kihajthatok, visszasétáltam a kocsihoz, bepattantam és a kiengedő sorompónál felmutatva a jegyet kiengedett.Szerintem ha 5 percen belül bemutatod a jegyed a sorompónál, vagy az automatánál, akkor ingyen volt a manőver. Ha sokan vannak a sorompónál, lehet, érdemes az automatánál kezelni, mert újraindul a számláló.
-
werszomjas
addikt
válasz
Agostino #90353 üzenetére
Sztem ha nem lepted túl az 5 percet nem kell automatazni sem. A plaza, áruház parkolok legalábbis így működnek. Sunyisag lenne ha Ferihegyen akkor is le kéne kezelni a jegyet ha benne vagy még az 5 percben. Csakmert a sor inkább az automatanal szokott lenni és hiába kezeled le, kiirja hogy még ingyenes aztán mire a kapuhoz érsz már lehet hogy kifutottal az időből, pont az automatazas miatt. Én jártam már így.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Agostino #49460 üzenetére
szerintem keress meg egy illetékest (tényleg illetékest) és kérdezd meg mi a stájsz, általában a félinformációkból származó pletykák sötétebben festik le a helyzetet, mint a valós.
szerintem el fogják fogadni nálatok is, mert az a lényeg, hogy igazolva legyen, hogy ruhát vettetek rajta, ami kb. hivatalba felvehető, akkor már le tudják könyvelni úgy, hogy ne kelljen utána adózni extrán. de hogy ez az öltöny-farmer és a lakkcipő-bakancs vonalon hol van, az tök mindegy, csak ne gyerekruha, fürdőruha vagy melegítő legyen, mert azt már nem számolják el.
kérdezz rá annál aki ezt el fogja fogadni. az a biztos.
-
föccer
nagyúr
válasz
Agostino #40359 üzenetére
Karosszériást nem tudok ajánlani.
hamár autó. Kolléga lekoccolt egy ellenfelet. VW Caddy, 3 naposan. Jobb eleje tört meg. Lökös, lámpa, jobb oldalsó lemez, motorháztető. Minimális lakatolás. 250-300ks javítási ktg. Gondoltuk, hogy szakszervíz 500k körül fogja csinálni. Aham. 1M felett állították ki a számlát.
Nesze neked lízingelt kocsi, így nincs beleszólásunk, hogy kivel, mennyiért csináltatják.
Szerencsére nagyrészt fizette a biztosító, illetve a Lízing cég valamiért nem hárította ránk a fennmaradó ktg nagy részét, így csak 80k-t kellett fizetünk érte. De azért az 1M számla egy pöttyet erős volt.
üdv, föccer
-
tomcsi23
veterán
válasz
Agostino #39443 üzenetére
Szupi!
Omv-nél is jó a mosó, bár ott kevesebb a funkció, viszont egy ilyen mosás ott vagy 3-4e lett volna.Mercutio: simán kicserélték a SIM-et, nekem még adtak ingyibe átalakítót is, pedig azt tényleg pénzért adják.
Mondtam neki, hogy olyan készülékben szeretném használni a szolgáltatásukat, amibe a normál kártya nem megy bele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest