Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peppe79

senior tag

válasz <Adamsky> #20370 üzenetére

A rögzítés azért volt fontos, hogy ha kell, rögzíthessem azt a targoncára, ne kelljen a hangszórót külön cipelnem. De ahogy korábban említettem is, változatos környezetben használom: hosszú, tégla építésű folyosón, irodában, műhelyben, ponyva sátorban, kültéren. Tehát nem arról van szó, hogy egy targoncán ülök egész nap, amin ott csücsül a hangszóró. Ráadásul többnyire nem is vezetőüléses targoncát használok, hanem gyalogkíséretest. A 360 fokos hangszóró nekem előnyösebb: leteszem a helyiség közepére, és közben dolgozom.
    Emellett, ahogy írtam is, többnyire podcast adásokat hallgatok. Nem a hangzásbeli élmény az elsődleges szempont, az adott hangsugárzóban rejlő teljes potenciált kihasználva, hanem mindössze annyi, hogy több irányba sugározza a hanghullámokat.

A zenehallgatás nálam más atmoszférát kíván, még ha a megszokott stereo hangzást is vesszük alapul. A legutolsó rendszerem egy Heed lánc volt, kvázi omnidirekcionális, Heed enigma hangsugárzókkal. Azelőtt meg egy Monitor Audio RS5-ös álló hangsugárzó-pár. Teljesen más hangzásvilág, ugyanakkor szubjektív élményen alapuló megtapasztalás, hogy kihez melyik áll közelebb, vagy melyikhez képes alkalmazkodni.

Új hozzászólás Aktív témák