Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz tibbike01 #17523 üzenetére

"Te mit gondolsz a JBL közép-magas tartományáról ... "
    Nehéz (nem lehet) erről általánosságban beszélni. Nálam a mono JBL-ek eleve kiesnek. Lehet azon vitázni, hogy ezeknél a hangszóróknál mennyi értelme a sztereónak (a hangkeltők távolsága, ill. a hangszóró és a hallgató távolsága miatt), de szerintem a sztereó mono-ba történő lekeverése egyszerűen "nem szül jó vért".
    JBL-ekről nekem mindig (és szerintem más is így van ezzel) a b@szó mélyek jutnak eszébe. A JBL-ek hangolása elég jellegzetesen V-s szokott lenni. Vagyis (jó)sok mély, egy kis magas kiemeléssel. Ezek jót tesznek a mai EDM zenéknek. Klasszikust, rock-ot, egyéb zenét nem annyira jó rajtuk hallgatni. "Középről" az előbbiek okán szerintem nem nagyon lehet beszélni. Az egyetlen kivétel ez alól talán a BoomBox 3 wifi. Meg is kérik az árát ...

Boom 2: nem különösebben érzem (Alan tesztje alapján) jónak. Egy hangos(abb) Boom, ami se nem szól tisztábban, se nem megy mélyebbre (csak többen benne a már korábban említett "kopogós" mély).

Motion 300: ezt sem tartom egy jó hangszórónak. Nem is igazán értem a koncepciót. Egy outdoor, "üsd-vágd nem apád" hangszóró két széles-sávú hangkeltővel és LDAC támogatással? :F

Szubj. vélemény
    A Soundcore-nak két – igazán jó – hangszórója volt. Az egyik a Motion+, a másik a Boom. Egyik sem tökéletes (bár a Motion+ elég közel állt hozzá), de mégis több egyéniség van bennük, mint az azóta megjelenő modellekben.

A Tribit szerintem a nyakára fog nőni a márkának, és az Earfün is kezd felzárkózni.

#17522 Steevy84
    A support tényleg korrekt. Nekem is küldtek már ingyen (gariban) Liberty 3 Pro-t, és "gumiharangokat"
    A sztori másik fele viszont nagyon gáz. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy félremegy náluk valami a tervezésnél (ld.: Boom Plus passzív membránok ...).
    A hibáról egyébként van felvételed?

• 4ndre

csendes tag

válasz tibbike01 #17523 üzenetére

Ez a lényeg. A youtube-os tesztek nem abszolút eredményt adnak, csak a hangkarakter differenciákra mutatnak rá. (Ja, és a mikrofon egy szint felett kevésbé szól bele az eredménybe, mint a szoba maga.)

Új hozzászólás Aktív témák