- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
Igen, valóban nem oda voltak kötve a dolgok ahova kellett volna. A tank pontja a hátsó részénél volt és ez húzta fel, átraktam középre és most ez a része - meg más is már azóta - megoldódott. Már csak azt kéne elintézni, hogy ne dobja le a láncot. De legalább már egyben marad az is.
Most közben más is adódott, majd utána visszatérek még rá.
Köszi!
-
ToMmY_hun
senior tag
A game engine létezéséről tudok, el is kezdtem használni. A kérdésem inkább arra irányult, hogy ki tudnám-e nyerni Python szkripttel a szögadatokat, tehát hogy egy objektum éppen hogy áll. Persze le tudom menteni egy python változóban is és azt módosítani minden forgatáskor, de akkor nem lenne értelme annak, amit csinálok. (Robotkart akarok szimulálni egy egyetemi projekthez) Egyébként más kérdésem is lenne.
Van egy robotkarom, aminek az ízületei parent-child viszonyban vannak egymással. Szükségem lenne a collision detection-re, viszont valamiért csak külső, független objektummal működik. Ugyanazon a layeren van minden elem, rigid az összes és a collosion bound is be van állítva. Mit kellene még beállítani hogy működjön? Újonnan létrehozott kockával tök jól megy, de parent-re nem működik.
Itt van a projekt is, hátha az segít: Dropbox letöltés
Előre is köszönöm a segítséget!
-
buke
tag
Bocsánat, úgy látom félre érthetően írtam, szóval még nem tartok sehol, a "látom a 3D kocka.." szöveg a Te erdeményedre való reflektálás akart lenni,viszont kinyilt a szemem a segítségeddel,mert pár dolgot észrevettem, ami gátolta a további lépéseket.
Mégegyszer köszi a segítséged,remélem sikerülni fog elkészíteni a milkyway mélyég kulisszát. Üdv. buke. -
buke
tag
Szia! Köszönöm, hogy reagáltál. Már a legelején,mert nem jutok el az "image texture"-ig sem. Nekem a leírás 2. része lenne jó,mert 6 db képem van, tehát ezeket kellene feltennem a kockára. Kiválasztom a materiált,de ott nem jelenik meg olyan opció,amivel felrakhatom egyenként, vagy Ő teszi fel egy logika szerint. Utána szerintem egyszerűnek tűnik a műveleti sorrend,de ez a leírás 1 éves.Nem tudom mennyire változott azóta ez a program.
-
DrojDtroll
veterán
NAO téren most ott tartok, hogy pythonból tanulom mozgatni a csontokat, és keyframe-eket létrehozni.
(Sajnos az ujjai nincsenek még animálva, mivel csak az ujjakhoz annyi csont kellene mint az egész robothoz)Gondolkoztam egy időben azon, hogy a Blendert használom Lego robotok szimulálására is.
Pl. most van egy verseny, ahol a robotnak(Lego) egy lejtőn kell tudni felmennie. Virtuálisan meg tudom építeni a robotot, az volna a jó ha Blenderbe át lehetne tenni. Ott már lehetne szimulálgatni a dolgokat. És így a megépítés előtt kiderülne, hogy egy konstrukció rossz vagy jó.
-
DrojDtroll
veterán
Nekem pont a rajzolgatós része nem kell, mert meg van rajzolva előre amivel dolgozni akarok.
Ez a robot van megrajzolva benne.
Ehhez akarok egy csontvázat készíteni.
Ez félig meddig kész is van.
Van ebben a robotban 25 motor.
A motor pozíciót akarom átvinni a csontok pozíciójára. A robotra írt programokat egy virtuális környezetben tudom futtatni, és folyamatosan tudom monitorozni a motorpozíciókat.
A Blender arra kellene, hogy mielőtt lefuttatok egy programot a roboton, megnézzem, hogy nem-e esik el vagy ilyesmi, szóval ide kellene gravitáció, és hasonló finomságok.
-
DrojDtroll
veterán
Én most fogom a kedvencek közzé tenni. Kb 2 hete érdekelt hogy valamit meg lehet-e csinálni benne. Nem akartam bedobni magam a mélyvizbe. Itt akartam utánnakérdezni, de láttam hogy kevés az esély a válaszra. Ez idő közben utánajártam és szerencsére minden oké eddig. Szépen haladok a megvalósítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest