Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
De csakis puszta kézzel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atuci
őstag
válasz
mordeaux
üzenetére
És neked ez megéri, hogy figyelsz mint állat, merre vannak az ellenőrök.
Akkor te ált. egyedül utazol és állsz az ajtóban, nem olvasol könyvet, újságot, zenét nem hallgatsz, nem nézelődsz a buszból/viliről kifelé, csak az utasokat stírölöd.
Ha neked ez megér havonta 5k-t, akkor csináld, de szerintem jobban jársz, ha veszel jegyet, mert akkor amit felsoroltam, arra is lesz időd, és nem kapsz 25 éves korodra gyomorfekélyt a sok stressztől.
peace -
mordeaux
tag
válasz
woodpaul
üzenetére
A biztosra megyek egyik része a rövidebb út, másrészt figyelem a jeleket, annál poénosabb reggel nem is lehetett volna mikor beállt a busz, max 10 ember várt, és már indultam hogy felszállok, mikor 3 ember (ugyebár lerítt róluk hogy ellenőrök) szinte kiugrott a váró reklámos oldalából ahonnan nem lehetett őket előtte látni és felpattantak a buszra. A következő megállóban mint a rémült békák pattogtak le az emberek
(nem volt túl messze úgyhogy láttam : )
Meg még mindig van nálam egy jergyre pénz, a jobbfajta ellenőrök miatt akiknek elég ha megveszed a jegyet, régebben hordtam lejárt bérletet de csakis a 30 naposat, mert ha messziről tartottam fel nem látta
, meg azért nem nehéz kiszúrni az ellenőröket: helyezkedések, természet, ruházat ( karszalag nélkül még természetesen
) szemkontaktus közöttük, meg hasonlók.
Tegyük hozzá metróban még nem történt meg hogy nem volt jegyem és rámszálltak volna, a metró az kényes ügy, de ott is ha voltak csak azt tettem hogy bele a sűrűjébe, tiszta nyugodtan a közepén át, úgy hogy közben mondjuk a kezemben az igazolványtok mintha mutatni akarnám vagy ilyenek, nem nehéz megúszni... -
woodpaul
őstag
Látod, nekem is ez a problémám... Havonta két hétvégét fenntöltök a nagy faluban. Az utazás oda drága, azon belül még drágább. Egyelőre nincs keresetem, és a félretett pénzemet semmi kedvem a BKV markába csepegtetni.

Metrón az esetek döntő többségében eddig is lyukasztottam, villamoson, buszon ezek után sem fogok.
[Szerkesztve] -
Boyfish
senior tag
Nem olvastam el az egész topicot, de srácok:
1. A BKV belekalkulálja a jegy árába a lógások számát, tehát aki jegyet vesz az kifizeti a bliccelést, de ez pl. a TESCOban is ugyanígy van
2. Az államtól a BKV több milliárd forint támogatást kap az államkasszából, ami pl. a saját családom is fizet
3. Én mindig veszek bérletet, mert úgy gondolom, hogy ez a helyes, de diákként könnyen beszélek, de a mostani 6000ft-s bp bérlet, mégha teljesítményben reális, nagyon drága az emberek egy jelentős résznek
4. kb. 2 hete otthon hagytam a bérletem, illetve minden papírom, mert egyben hordom és megállítottak és mondtam, hogy nem fogok 500ft-t fizetni, hogy bemutathassam, és kérem ne szórakozzanak velem, majd ha ingyen lesz a bemutatás, akkor majd élek azzal a jogommal, most viszont egy másikkal fogok élni, miszerint nem vagyok köteles kiadni az adataimat, eere mondta, hogy hív zsarut, és mondtam, hogy hívjon úgysem várom meg....
Ez a véleményem... -
mordeaux
tag
Én soha nem veszek bérletet, mert egyrészt biztosra megyek, másrészt nem is kell annyit utaznom, egyszerűen nem tud érdekelni hogy milyen gondjaik vannak, nem hiszem hogy csakis azért vannak mínuszban mert sok a bliccelő, meg ugye a juttatások, szar az egész.
Dícséret azoknak az ellenőröknek akik nem arra mennek hogy de én akkor is megszivatlak amíg élek te rohadék, vannak értelmes ellenőrök is...
Egy ismerősömnek a napokban mennek a tárgyalásai, mert a metróban visszatartották (régebben küzdősportolt) és hirtelen felindulásból arcbarúgta az ellenőrt, csak 4 en tudták lefogni, de már 3 an voltak rajta mikor eldurrant az agya... kinek kell ez? Nem hiszem el hogy nem lehet máshogy megoldani. -
Lortech
addikt
Bővebben: link
Kedden vettem diákot, 2250 volt, most meg már 2360 van írva...(szerk: jah most látom, h július 1-től annyi)
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Bocs nem fejtetem ki magam normálisan...
-Diák bérletre gondoltam- -
parandroid
félisten
-
Majstor
senior tag
És mennyi mostanában a BKV bérlet???

-
atuci
őstag
válasz
Lászlófi
üzenetére
mondjuk mindennap öltöny nyakkendő, laptop, du bevásárlás melóból hazafelé, és kb. 10 fokban szakadó esőben.
Na ekkor bringázz!
Én is jártam bicajjal suliba, de akkor 16-17 voltam, most valahogy 30 évesen már nem nagyon van rá időm, energiám.
''Igazi extrémsport a városban bringázni, de jelentős időt ráverek nappal akármilyen közlekedési eszközre, úgy, hogy nem igazán eröltetem meg magam.''
azért az megnézem, hogy pl újpest- klinikák útvonalat mennyi idő alatt nyomod le
Nem kötözködni akarok, de ''jelentős időt ráverek nappal akármilyen közlekedési eszközre'' ez csak akkor igaz, ha mondjuk dugó van, és nem a metróval versenyzel.
[Szerkesztve] -
Lászlófi
csendes tag
Az bizony!

Bár a naptáramba esténként pipálom pirossal a napokat, hogy ezt is túléltem.
Az autúsok is figyelmetlen barmok.
Némelyik konkrétan szivatja a bringásokat.
Igazi extrémsport a városban bringázni, de jelentős időt ráverek nappal akármilyen közlekedési eszközre, úgy, hogy nem igazán eröltetem meg magam. -
Lászlófi
csendes tag
Aki dudás akar lenni, kék buszra kell annak menni.

-
Lászlófi
csendes tag
Ha az ember a boltban tejet vesz, azért tejet kap. Ha jegyet vált, v. bérletet, avval ugyan el jut A bontról a B pontba, de nagy jóindulattal sem nevezném sem terméknek, sem szolgáltatásnak.
Ezért az A-B távolság megtételéért a BKV-nak kekkene fizetnie.
járatkiesések,
1000% zsúfoltság,
sok hómlesz szaga,
hányadék és egyéb testnedvek a járatokon,
Ezért még fizessek is????

Eddig blicceltem. Egy éve eljutottam arra a pontra, hogy még ingyen sem kérek ebből a ''szolgáltatásból''.
Vettem egy nagyon drága bringát, ami bírja a napi 40-50 km-t. Felfoghatjuk úgy is, hogy a bérleten és a jegyen évekig megspórolt pénzen.
Avval járok.
Nincs késés, nem kell elviselnem a többi idióta utast (Tisztelet a kivételnek), és ami a legfontosabb:
ÉLVEZET A- PONTBÓlL A B-BE JUTNI. -
fasyrt
őstag
#172-#174

-
salgado
tag
Szarok a bkv-re!
Én brningával járok!

-
aDM|RaL^
őstag
belga - bkv plus.mp3

-
Ha pl. megyek vhova Pesten, a busz, ill. villamosjegyen megspórolom mondjuk a foci utáni 2-3 sör árát!
-
Itt a BKV és az utas csak szenvedő felek! Nem az utas és a BKV tehet róla, hogy itt tart az ország. Nem szólna senki a 200forintos jegyért, meg az x eFt-os bérletért, ha 600000-et keresne! Amíg az életszínvonal ilyen alacsony, mindíg is ilyen problémák lesznek!
-
Razor1
aktív tag
metró kapu sztori: Bővebben: link
-
vtechun
veterán
jegy illetve bérlet nélkül ne utazzatok tömegközlekedési eszközön, ha még nem múltatok el 70 évesek....

-
fasyrt
őstag
a drasztikus verzió: mivel úgyis sok a kocsi Bp-en az utakon, ezzel rá lehetne szorítani az embereket, hogy tömegközlekedéssel utazzanak: szimplán azáltal, hogy kapnád a bérletet, ha tetszik ha nem...
Ez jóóó! Minden budapesti cégnek v. Budapesten lakónak így menne. Csak tod ennek is meglenne a hátránya, egyrész sokan felháborodnának (teljesen feleslegesen!) ezért, másrészt rengeteg buszt/villamost/járművet kéne venni... Golnold el, az autómentes napon is a BKV a határán volt. És akkor az a nagy helyzet állna fennt, hogy elfogytak a női nevek...
Jönnek inkább a férfiak... na neeem, erre sehogy nem vesznek rá, akkor inkább gyalog!
-
Nimrod
addikt
''...a kutya szarát a gazdik az utcán...''
Ott a pont. Munkába menet-jövet nem tudom eldönteni, hogy csak a középkorban maradtam vagy mi a rák van, mert vagy a kutyaszart kerülgetem, vagy morgolódok a kimaradt BKV járatért. Itt az embereken (user) is sok múlna. Kutyám van, odaszarik, zacsiba bele és minden utcában van legalább két kuka amibe bele lehet dobni. Bérlet/jegy dettó. Az ellenőrök nemigen szoktak kötözködni, Volán járatokon akad egy-két okostojás, BKV-n meg sötét paraszt, de ha látja, hogy van jegyed és első ránézésre minden OK, akkor békénhagy, neked meg nemigen jelent időben kiesést sem. -
-
-
Egon
nagyúr
Első esetben szvsz nagyon drága lenne a bérlet, második esetben meg az áthaladás lenne rendkívül lassú.
Szvsz inkább talán másik irányba kellene elindulni. Meg lehetne próbálni egy felvilágosító kampányt indítani, hogy milyen rossz is a sok bliccelő, és milyen jó lesz mindenkinek, ha nem bliccelnek a népek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A másik elképzelésem pedig a munkáltatón keresztül megvalósított bérletadás. Lehetne adókedvezménnyel támogatni a bérletvásárlást, de egy adott részt természetesen a dolgozónak kellene állnia. Valahogy úgy képzelem el, hogy ezt a részt levonják a fizudból, és a cégtől megkapod minden hónap elején a bérletet. Persze aki kocsival jár, az problematikus eset (az meg pláne, aki nem jár kocsival, csak ''papíron'', közben meg lóg a metrón...
), de biztos ki lehetne erre is találni valamit... Pl. a drasztikus verzió: mivel úgyis sok a kocsi Bp-en az utakon, ezzel rá lehetne szorítani az embereket, hogy tömegközlekedéssel utazzanak: szimplán azáltal, hogy kapnád a bérletet, ha tetszik ha nem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Egon
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Na és mit csinálnak a _bérletesek_?

-
Dr.F.E.R.I.
addikt
A francia módszer, hogy pajzsok zárják le a bejutás útját, amik csak akkor vágódnak ki, ha az áthaladni szándékozó beilleszti a jegyét egy arra kialakított nyílásba. A jegyet utána már nem látja viszont, ha pedig bejut, már a kutya sem fogja ellenőrizni, sem a kijáratnál, sem másutt. A pajzsokra egy szem őr figyelt, ha netán valaki trükkösködne - jobb módszer, mint egy hajórakomány ellenőrt szétzavarni és azokat (alul)bérezni.
-
VladimirR
nagyúr
''Amit meg kicsit igazsságtalannak tartok, az a utólagos bemutatásra szabott díjak. Ha vna valakinek bérlete, de upsz otthon hagyta, és bemutatja mi a fenének kell neki még 650ft-ot befizetnie, hiszen mivel már megette, s akár nála van, akár nincs a BKVnak emiatt nincs profitkiesése''
mint mindenki, Te is megfeledkezel arrol, hogy Neked nem csak jogaid vannak, de kotelessegeid is, mint peldaul az, hogy utazaskor nalad kell lennie az ervenyes jegynek/berletnek
ha ezen kotelessegedet barmilyen okbol nem teljesited, akkor fizetned kell (es illik halasnak lenni, amiert a bkv (es a tomegkozlekedesi vallalatok nagy resze) van olyan meltanyos, hogy amennyiben utolag bemutatod a berletedet (amit akar az eset utan, a nagyobb buntetes elkerulesenek erdekeben is megvehettel), akkor merseklik a buntetes meretet) -
Kaoru
senior tag
1-2 dolog:
az állam a bkv jegyek 40%-át állja, avagy a bliccelők aránya, ha mindne igaz 10-16% az bőven belefér. De ha már ki-mi fizet mitbe belecseppentünk, akkor gondolom én az is felháborító, h a nyugdíjasokat is és a 6 éven aluliakat is az átlag utazó polgárnak kell fizetnie.
Persze ez az egész inkább már erkölcsi kérdéssé nőtte ki magát.
Automaták/beléptető rendszerek? Magyarországon? Ahhoz a BKVnak átkéne szerveznie az egész utasszállítsát (képzeld el, ahogy a nagyobb megállóhelyeken a szerelvény ott dekkol, mert az emberek egymás hegyin hátán állnak a beléptetőrendszer előtt, v amikor a skinhead csőcselékek bebaszva vonulnak keresztül budapesten 1-1 focimecs alkalmával), de ami a legfontosabb, ahhoz előbb európai színvonalra kéne jutni, mind hozzáállás szinten (vajon a focimecsek után hány automata maradna éppen?), mind anyagiakat tekintve (mert ugye ennek az egésznek a megvalósítása nem kis anyagi vonzata lehet, az meg ugye elsősorban a jegyárakon ill, adókban fog megmutatkozni). -
fasyrt
őstag
Viszont a sofőr símán megállt egy kisboltnál, kivette a kasszát, bezárta a fülkét , bement, megvette egy perc alatt a reggelijét, majd beült, elnézést kért a várakozásért és ment tovább. Ezt többször is eljátszották más-más sofőrök

------------------------------------------
Mellesleg nehogy már azt higgyétek, hogy ha mindenki fizet tisztább/jobb/szárazabb érzés lesz majd bkv-zni! Azt már többször kimutattál, hogy a bkv-sok 8-15%-a bliccel. Teszem azt, ez a jegyedból 16 huf. Nem sok. De pl. a havibérletből már 590 huf. (Azért akkor már veszek szilikonzsírt.
) Erre ti azt hiszitek hogy a bkv majd tisztításra fogja fordítani. Na meg a nagy büdös lóf@szt. Tudjátok ti, hogy a bkv 1 év alatt mennyi veszteséget termel? Sokat.
Amit ugye Az állam kompenzál (vagy bp. mittudomén, mind1 most). Na ha most teszem azt sentki se bliccel, akkor kevesebb lesz a hiány --- > kevesebbet fogy állam bácsi kompenzálni. Hova lesz a lóvé? Ahova a benzines útfenntartási díj.
SZÓVAL ATTÓL, HOGY KEVESEBBEN BLICCELNEK, NE VÁRJATOK jelentős? JAVULÁST.
Mellesleg anyám minden hónapban ideadja a bérletlóvét, amit rendeltetésszerűen használok fel.
Utólagg még annyit, hogy nem forgalomban firkálják a buszt/villamost/fújjukfelakerekétjárművet, hanem éjjel, miközben istentudjahol parkolnak. Kelenföld, Cinkota, Óbuda.... Szerintetek miért szüntették be a Dózsa Gy. úti kiállóhelyet? Mert oda volt a legegyszerűbb éjjel kijutni & firkálni.
Meg ugye hordónkénti kőolajár, mert a buszok sem bélgázzal haladnak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg az a förtelmes műszaki állapot.
Meg ugye az ababotondoshúszmilliólenyúlós.
Megszoksz, vagy megszöksz.
Aki meg bliccel az viselje a következmény(ei)t, ne a jogaiért pampogjon. Az ilyen embert bíróság elé kéne állítani és 3 hónapig kényszermunkára íténi. Kényszermunkaként meg a jegyellenőri lehetőséget biztosítani. Valószínűsítem utána már nemigen bliccelne. -
Razor1
aktív tag
mondjuk ott sem minden fenékig tejfel: Bővebben: link meg a tisztaságtól ők is messze vannak

-
szesa
senior tag
ez a beleptetos dolog a metroba lehet, hogy jo lesz.
franciaknal lattam ilyet, de azok eleg brutal szerkezetke voltak.
2db jo vastag gumiszeru ajto, mikor berakjuk a jegyet kinyilik 2 masodpercre es utana bezarodik. de akkorat csattan hogy en mindig paraztam hogy egyszer szettrancsiroz
es azt hiszem ott meg kifele is be kellet tenni a jegyet kulonben bent maradt az ember az aluljaroba 
-
iguana
őstag
ez nekem is feltűnt, mikor Londonban voltam...és a segítőkész, kultúrált személyzet is. forgattam a térképet lent a metróban, mint majom a diót, és 2 perc múlva egy hölgy lépett hozzám:''Sir, can i help you?''
szóval bőven van mit fejlődnie a bkv-nak mind a szolgáltatás, mind a személyzet terén (a járműparkról nem is beszélve), de ezért még nem érzem jogosnak, hogy lógjak. -
atuci
őstag
lehet, hogy jól tudsz ''spórolni'' de én szeretek utazás közben olvasni, és nem az ellenőröket figyelni folyamatosan.
Én nem szidom a bkv-t mert hogy koszos, sajna az utazók koszolják össze, inkább az utasokat kéne szidni.
Az meghogy milyen a járatsűrűség szerintem a bp-i közlekedési dugók miatt van. A piros 7-esek néha egymást követik, utánna meg 5 percig semmilyen 7-es nem jön. -
bebean
aktív tag
voltak regen itt is ilyen barna szinü akármik (beléptető), csak azt leszerelték.
szesa: en mondjuk a hanyosokban azt nem ertem minek a tömegközl-en hanynak. utobbi időben többször előfordult, hogy a hevre felszaltak bebaszott 16évesek & odahanytak.
nekem mikor kellett leszalltam, vagy egyaltalan nem szalltam fel, ha ereztem, h. gond lesz.
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
a metros meg egyeb razziakrol csak annyit hogy a metroaluljarok es felszini jaratok gyakran tele vannak reszeg, vagy mar eppen foldon fekvo, osszehanyt, gusztustalan, orrfacsaro buzt araszto ''csovesekkel'', egyeb ''parasztokkal'', meg meg meselhetnek de ezt gondlom ti is latjatok nap mint nap.
hat ezek ellen senki nem tesz semmit.
nem csak jegyuk sincs de ha elolvassatok a kifugesztett utazasban resztvevok infot meg annak sem felelnek meg
ezekkel nem foglalkozik senki es szamomra ez sokkal bosszantobb mint a tobbi.
egy viszont teny a metroban amiota van szekuriti azota legalabb az allomason ritkabban vannak a fentebb emlitett alakok, de azert meg elofordulnak
meg amu ugy az aluljarok kornyeken van az ugy alapbol katasztrofa
nap mint nap jarok pl a nyugatinal, neha reggel 5kor! ott fekszenek a bebxott csovik az italbolt elott, es korbemossak oket!
meg az a sok idiota ako ossze vissza lezeng reszeg, budos, es meg olykor kotekedosek is, es egyre tobb ilyen van.
hanyok ettol a varostol...
de mas is mert pl egy szombat este utan tele van hanyva minden buszmegallo kb... szal nem lehetek egyedul...
fukk -
Razor1
aktív tag
Mondjuk a BKV is nagy ökör h csak most jött rá erre a hatalmas újításra. Kapukat kéne építeni a metróban mint pl Londonban és akkor nem lenne ez a felesleges hercehurca meg utas-ellenőr ellentét.
-
iguana
őstag
nah, igen. csak a bliccelők elfelejtik azt, hogy ők azért utazhatnak, mert mások megveszik a jegyet. ha holnaptól mindenki így gondolkodna, senki se tudna bliccelni, mivel nem lenne amire fel tudna szállni..igen, tudom, h kissé demagóg, sarkított és sztereotíp, de mégis.
jah, és:
lopás=spórolás
[Szerkesztve] -
Hm, engem a metron fellelheto allapotok idegesitenek leginkabb. Mértnem lehet felszerelni forgovillat? akkor csak az tudna bemenni akinek van berlete.
A masik, hogy buszokon villamoson sztem eleg nehez megoldani azt hogy allandoan tisztasag legyen, mert nem lehet ellenorizni minden jarmuvet 5 percenkent. Viszont metron megakadalyozhato lenne a vagonban levo bűz, meg retek.
Velem tortent eset: Haverral este 9 korul megyunk haza ujpesti tecsóbol, varjuk a metrot... Beall, egyik vagon eleg uresnek nez ki, á mondom ide beszallunk legalabb nem kell allnunk a sok cuccal a kezunkben. Beszalltunk es amint becsukodott az ajto rajottunk miert is volt ures a vagon... Az egyik kedves ''utas'' a vagon egyik vegeben fekudt osszehanyva, osszefosva magat. Nem kell mondanom, a kovetkezo megalloban ugy huztunk at egy masik vagonba mint a vadlibak
-
[amne]
senior tag
Ja igen, visszaolvastam és látom hogy erre még nem is reagáltam. Ha ennek az akciónak meg lesz/lenne az az eredménye hogy olcsóbban, kultúráltabb körülmények között utazhatok, akkor az se érdekel, hogyha a bliccelőket nyílvánosan gumibotozzák seggbe a Deák téren zeneszó mellett...
-
iguana
őstag
Annyira unom már, h állandóan azok sírnak a jogaikért, és elégedetlenkednek a legjobban, akik b.sznak bele az egészbe, és duzzogva nem vesznek jegyet. Mert csak. Olyan szépen megtanulta mindenki szajkózni, h ''nekem jogaim vannak...'', de arról megfeledkeznek, h kötelességük is...és ez igaz másra is, nem csak a bkv-s helyzetre.
Én nagyon örülök a tervezett beléptetőknek, meg minden olyan újításra, amivel ezeket a hisztis lázadókat(?) egy szolgáltatás megfizetésére kényszeríti.
[Szerkesztve] -
atuci
őstag
''feltünően takargat''

De ez kint nem volt gond, ott az emberek''birkák'', kivárják a sorukat, nem hőnöngenek, ha nem férnek fel a buszra, és pl. ha kér valaki egy szál cigit tőled a megállóban, azonnal adja érte a 20 penny-st.
Te mikor kaptál pénzt valakitől egy szál cigiért? -
[amne]
senior tag
A boltos tranzakcióra mondok egy itthoni példát, haverral állunk buszmegállóban, cigit szívjük, még van 4 perc vissza. Halljuk hogy csörög a békebeli kapucsengő, eldobjuk imént gyújtott ciginket, felszállunk, második megállónál sofőr kiszáll, bolt, visszatér egy fél literes zacskós tejjel, és valami kis üveggel amit feltünően takargat.
-
atuci
őstag
hali
Elmesélek egy külföldi példát a ''bkv'' működtetéséről.
Nem tudom jártatok-e Angliában, én igen, York-ban éltem 2 hónapig és ott mindennap ''bkv''-ztam.
Az egész ott kezdődik, hogy beáll az ember a buszmegállóba, ha nem elsőnek ér oda, akkor a sor végére. Jön a busz. Ha a megfelelőszámú járat közelít a megálló felé akkor jelzed neki, hogy fel akarsz rá szállni (értsd kinyújtod a kezed és integetsz a sofőrnek)
(Mivel ezt az első napokban nem tudtam, 3x hagyott ott a busz, én meg szídtam az anyukáját a sofőrnek, majd a házigazdámék felvilágosítottak a szokásokról)
Megállt a busz. A sofőr _lesüllyeszti_ a busz elejét (VOLVO) majd sorban mennek fel az utasok és váltják meg a jegyüket, vagy felmutatják a bérletüket.
A sofőr közben nyomja a számláló gombot, mert csak X számú utast vesz fel, hogy ne legyen tumultus a buszon!!! Ha megtelt símán becsukja az orrod előtt és elindul. Ha meg sokan vannak rajta meg sem áll, integethetsz ahogy csak tudsz
Miután mindenki _leült_ elindul.
A buszokra csak az első ajtón lehet felszállni, egy heti bérlet ára 11 font volt (2002-ben) ez kb. 4000 ft körüli összeg volt akkoriban, most nem tudom mennyia bérlet ára. A jegy ára távolságfüggő 0, 5- 2, 0 fontig terjedt.
A buszok vadonat újak voltak, kívül belül tiszták, bár az angol fiataloknál megszokás a szembe lévő ülésre felrakni a lábat. És nem volt összefirkálva az ülés.
Viszont a sofőr símán megállt egy kisboltnál, kivette a kasszát, bezárta a fülkét , bement, megvette egy perc alatt a reggelijét, majd beült, elnézést kért a várakozásért és ment tovább. Ezt többször is eljátszották más-más sofőrök
-
[amne]
senior tag
Személy szerint nem vígasztal, hogy más mennyit szop bérlettel vidéken, egoizmus vagy sem, csak az érdekel, hogy havi 6 rugót kénytelen vagyok kiszenvedni magamból hogy utazhassak a mocskos járataikon, és hogy éjszaka legalább 2 km-re meg tudjam közelíteni otthonomat, és csak onnan kelljen sétálnom. Budapest.
-
Johnny
senior tag
Azért ezt már nagyon szánalmasnak tartom. Az egy dolog, hogy valaki nem vesz jegyet, de ha ezért még meg is merik büntetni, akkor elfut az alkotmánybíróságig is, mert neki aztán vannak jogai
Gratulálok !
Magyar mentalitás, hogy nem veszünk jegyet, mert piszkos a busz/metro, de minden gond nélkül lehajítjuk a szemetünket, odaszaratjuk a kutyánkat és sorolhatnám.
Másrészről: metro területe NEM közterület, szolgáltatási terület, jogilag magánterületnek számít. Ha nem veszel jegyet, nincs jogod ott tartozkodni. ennyi. Lehet vele a bíróságra futni.
Egyébként a beléptetőrendszer szerintem a megoldás. Mert az nem megoldás, hogy a 20% normális ember fizeti ki a 80% lógását. -
Totyi
őstag
A probléma az,hogy a jegy-bérletárakat nem a magyar buxákhoz igazítják.Mennyi egy jegy most?140-150?Nem tudom pontosan.Mész hévvel busszal villamossal,és hopp odavan 2000 froncsi.És ez lehet vkinek a fél napi fizetése.Sztem Te is megpróbálnál lógni..
Pl:az én hév bérletem 8000 ropi.12 megállóra.Nem mindenki veheti meg.És se venném,ha nem jönne folyton a klajzi,és a munkáktatóm nem fizetné ki a 85%-át.
Ennyi.És úgy zárójelben megjegyezném,hogy az utazás minősége hagy némi kívánni valót magy után.Bár ez a sok görény rongáló miatt van.-de az nem hogy télen megfagysz a buszon. -
Kaoru
senior tag
''Én megszüntetném a pótlólagos bemutatás lehetőségét is, noha sokszor éltem vele.'' Azért szívesen megnézném, h egyik nap véletenül másik kabátzsebedben/nadrágodban/akármidben hagytad a bérleted, s ennek nem voltál tudatában, oszt megjelenne a bökövö, elkérné az adataidat, meg rendőrt hívnának, és kapnád a 15rúgos csekket és no excuse
, gondolom akkor is nagyon helyeselnéd az eljárást.
Az újpestes példával teljesen egyetértek, ennél már csak az a jobb, amikor 2 96os jön egymásután, s utánna 30 percig semmi. -
Kaoru
senior tag
Nem azszem 1x megvoltak a rendes adatai, és az alapján hasonlították ösze elvileg a hamisakkal. Deegy ilyen folyamatot én is szívesen végignéznék, ... ahogy a BKV bérli a grafológusokat, h rabszolgákként minden egyes aláírt csekket megnéznek. Kicsit hihetetlen.
én ebben igazándibólazt tartom igen durvának, h egyszercsak elküldenek egy 400e hufos csekket... ha jól tudom ennek fázisai szoktak lenni, először 13ezer, aztán 30, 80... szóval én ezt a részükről gerinctelenségnek tartom -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A rutin, meg az évek...

Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Projektor topic
- Interactive Brokers társalgó
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Yettel topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(nem volt túl messze úgyhogy láttam : )
, meg azért nem nehéz kiszúrni az ellenőröket: helyezkedések, természet, ruházat ( karszalag nélkül még természetesen

egy BKV vmi csapjon el bosszúból...

nekem mikor kellett leszalltam, vagy egyaltalan nem szalltam fel, ha ereztem, h. gond lesz.