Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Szoftverlopásért meg akasztást.

A tolongásról: Debrecenben bevezették az elsőajtós módszert. ''Természetesen'' először szidták az anyjukat, ment az idióta szövegelés a helyi újságban is, milyen felháborító, borzalmas, satöbbi.
Mostanra gyönyörűen kialakult. Érdekes módon rájöttek az emberek, hogyan lehet értelmesen használni ezt a rendszert.
Sőt, még abban is segített, hogy alapban ugye úgy működik a sok surmó, hogy felszáll az ajtón és helyben megáll. Itt ez nem megy, lassan rászoktak, hogy szépen bemenjen a jármű belsejébe, és adjon helyet a többieknek. (Ha ugyanis nem így tett, letiporták.)
Olyan nincs, hogy megvalósíthatatlan. Olyan van, hogy egyesek megmakacsolják magukat, mert a sérthetetlen és nagyszerű egojuk elleni mérhetetlen bűncselekménynek fogják fel, de SZVSZ az ilyen magasról le van.
Egyébként a frekventált járatok elég sűrűn járnak, de tisztelet az autósoknak, anyira egymásra összetorlódnak, hogy a menetrendet képtelenség betartani.
Még a villamosnál is ez a helyzet, ugyanis sokan ráfordulnak a sínekre, majd öt percig várják, hogy lemászhasson róla...
Hidd el, ha nincs dugó, baromira gyors és kényelmes ám a busz is!
Sipi -
atuci
őstag
''Tudod, sok helyen még az is működik, hogy a legnagyobb tumultusban csak elöl lehet a buszra felszállni... Ott az emberek előre beállnak valami sorfélébe, és szépen, egyesével felszállnak. A bérletet/jegyet _előre_ kikészítik, így nem vesznek el 5 percet _msok_ idejéből addig, amíg az előre ismert helyeken, ahol még be is mndják, hogy ellenőrzés van, tessék elővenni, bemutatja...''
pl Anglia, York, amit fentebb említettem.
És kifogástalanul működik. Az emberek ezt szokták meg, nincs hőzöngés, tulakodás. -
Kaoru
senior tag
De tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal is, de ennek még mindig kisebb a valószínűsége, mint az, h én elhagyom, ill. ellopják pénztárcástul/tokostul.
Hál' égnek én pont sem az a ''látszik rajta, h a tojáshéj is aranyból van a seggén'', sem a gyanús suttyó/lotyó kategóriába nem esek bele. -
neduddki
nagyúr
HI!
Es csak ugy jogom van szagolni a hajlektalanokat maer nekik joguk van ott buzlolgni a tomegkozlekedesen jegy nelkul hetfo reggel full reszegen es budosen...
akkor inakbb nemet mertrostilusban ket doberman es hajraf:- (((
bocsnat de a mosdtalansagot es buzt vhopgy rohatt nehezen viselem:- ((( grrrrrrrrrr
udv
neduddki
p.s. elnezest ez am kigyutt...:- ((((( -
Kaoru
senior tag
szerintem pl ez egy értelmes megoldás lenne, de már csak azért is szeretném egyszer ezt úgy látni, h ez a bkvra milyen következménnyel lenne
''Sőt, a nem jogtiszta szoftverek használata is az - így már jó?'' Ezzel szerintem mindenki tisztában van, engem igazándiból az érdekelt volna, ha a ''piti'' jegybliccelésért egyesek 5 milkás csekkeket/börtönt javasolnának, vajon egy nagyobb mértékű/értékű lopásnak tekinthető szoftverkalózkodást/jogvédelem alatt álló dolgok reprodukálásáért milyen nagy hangerővel hangoztatnák a ''tolvaj, meglopsz mindnekit, fizesd meg x összegű büntetést, de úgy h belerokkanj'' c. hozzászólásaikat. És teljesen mind1, h egy 400e hufos adobe photoshopról, v csak egy dvd borítóról lenne szó. És hangsúlyoznám, engem nem az érdekel, h kinek milyen cucc van a gépén, csak azért hoztam és hozták fel mások, h érzékeltessék miről is beszélünk.
A gyakroltai oldaláról a sorompóknak/1 ajtónak. Nem tudom, h te jártál e már 7 és 8 között újpest központban, de 1x érdemes lenne megnézned mi folyik a piros 96os megállójában, v a ferenciek teréna 7esek megállójában. A jelenlegi körülmények között ez megvalósíthatatlan, h kultúráltan, tolongás és időveszteség nélkül működjön, sajnos ez Magyarország és nem Franciaország. Ha közvetlenül nem is a bkv, de közvetteten igenis ők (is) a felelősek a rendszertelen, kevés járat miatt (de ez hárítható az egész rossz budapesti közlekedési hálózatra). -
atuci
őstag
Arra nem gondoltál, hogy úgy mint a kocsikat, megfigyelnek és tudatosan a TE kulcsaidat lopják el, mert hozzátok akarnak betörni? Jó tudom ez csak fikció, de ilyen is megtörtént már.
Igazolvány azért kell, hogy nálad legyen pl. elüt az autó/villamos (mondjuk amin nem lyukasztottál) és eszméletlenül kerülsz kórházba, legalább tudjanak szólni a hozzátartozóidnak, mi történt veled. De egyébként mikor a rendőr is igazoltat (megteheti bármikor) akkor simán bevihet pár órára az őrsre, amíg nem igazolja valaki a személyedet. Pl azért , mert hasonlítasz egy fantomképre, előfordulhat.
Ezt csak azért írtam, mert Te szereted megelőzni a bajt, de erre nem gondoltál, pedig ez is megelőzés. -
Obi-1
őstag
A sorompóknál szvsz inkább kifelé lesz tumultus, kivéve egy pár nagyon forgalmas beszállóhelyet (Deák tér). Befelé amúgysem olyan gázos, mert mögötted az egész aluljáró a sorbanállásra, de kifelé, a mozgólépcső és a sorompó közt nincs sok hely, a mozgólépcső meg okádja fel a népet.

Buszozás a nyugati nagyvárosokban nem mozgat akkora tömegeket, azért működhet az egyajtós módszer. A 7-es busz, a 4-6-os villamos helyett már rég metró kellene. -
Lortech
addikt
Nem is azt mondtam, hogy nincsenek. Kátyúkról, buszok korszerűségéről, állapotáról nem ők tehetnek. Van amelyikük úgy vezet mint egy idegbeteg (bár ennek is megvannak az okai valszeg), de amúgy semmi problémám velük. Eddig mindegyikük megvárt, vagy kinyitotta az ajtót újból, mikor szaladtam a busz után.

[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
de ebben a buszon fázós dologban azt nem értem, hogy ha az buszon fázol, micsinálsz mikor leszállsz? Mert ugye az ember nyílván a kinti időhöz öltözik. A buszon legalább szél nincs
szerintem az egyetlen ami rossz a hideg buszon, hogy ott ugye kapaszkodni kell, és a jéghideg csövet elég szar megfogni, az utcán meg ugye nem fogsz semmit 
Jó azért jobban belegondolva... mikor az utcán vagy, gyalogolsz, kevésbé fázol mint egy helyben állva. De a zsúfolt buszokon még a leg hidegebb időben is meg lehet dögleni a melegtől
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Azert vannak jofej soforok is. Pl 91-es buszon hallagtom neha:
''Elso megallo a Tatra utca. Lesz majd valamikor...''
''Megkezdjuk a dokkolast''
meg ilyenek
csak hogy valami pozitiv is legyen...
En amugy azt gondolom hogy az utazzon BKV-val aki megveszi a jegyet/berletet. Nem ertem mit kell ezen vitatkozni, az ellenervek mind onigazolasnak tunnek a kognitiv disszonanciatokra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
_Gudella
üzenetére
Hát én utaztam elég sokat a 60-as busszal pl mínuszokban és nekem nem volt túl kellemes, hogy nagykabátban is majd megfagytam néha, pedig nem vagyok egy fázós típus. Abban gyakorlatilag biofűtés volt csak, semmi egyéb, és mikor a Batthány-n vár 10percet induláskor nyitott ajtók mellett..
Másik, hogy némelyik sofőr is megér egy misét. Egyik mikor kifordult a térről, majd beborult a busz. Aztán úgy 50-60-nal a telezsúfolt busszal, a 30centis kátyúkkal terített úton a padkától 20centire verte neki végig. Volt benne hidegvér az biztos.
-
Sipi
addikt
Ne tegyük fel, mert elég halvaszületett és jogtipró ötlet.
Ettől függetlenül a lopás még lopás.
Sőt, a nem jogtiszta szoftverek használata is az - így már jó? Ha negyon akarod, eljöhetsz, megnézheted a Gentoo Linuxomat, csak hogy megnyugodj.
A bliccelőkből nem hiszem, hogy túl nagy hasznuk lenne, mert a notórius bliccelők kamu adatokat nyomnak be, és nem is szoktak fizetni...
Ha sorompók lesznek, két eset van: vagy a primkó magyar is eljut arra a szintre, mint Nyugat-Európában mindenki, és szuperül, esetleg gyorsabban megy a közlekedés, vagy marad mindenki az eddigi alacsony színvonalán, és nagy tumultus lesz.
Tudod, sok helyen még az is működik, hogy a legnagyobb tumultusban csak elöl lehet a buszra felszállni... Ott az emberek előre beállnak valami sorfélébe, és szépen, egyesével felszállnak. A bérletet/jegyet _előre_ kikészítik, így nem vesznek el 5 percet _msok_ idejéből addig, amíg az előre ismert helyeken, ahol még be is mndják, hogy ellenőrzés van, tessék elővenni, bemutatja...
Mivel máshol megy, itt is mehetne. Ha nem fog, nem a BKV hibája.
Pl. nézd meg, mekkora tumultus van most mindig a jegypénztáraknál. És erről sem a BKV tehet, ugyanis lassan mindenhonan az folyik, hogy totális ellenőrzés lesz, ergo _nem_lehet_bemenni a metro területére jegy/bérlet nélkül. Ergo, sok marha _nem_ vesz bérletet, holott hónapokig így lesz még, hanem minden nap veszi a jegyet egyesével... ?!?
Sipi -
faster
nagyúr
Nem véletlenül kerültek le azok a sorompók anno. Ja és ezt mind, h oldod meg busz, villamos és troli esetében? Mert szerintem a lógások nagy arányban ott történnek.
Párizsban is vannak sorompók, úgyhogy az a rendszer is működhet. Busz és troli esetén meg más módszer kell, de attól még a metróban lehet sorompós megoldás. -
Törzsfőnök
tag
Mi a helyzet akkor, ha valaki szélsőséges időpontban utazik a 2-es metróval (mondjuk hajnal 1/2 5-kor és az utolsó metróval jön haza)? Abban az időpontban megnézem hány ellenőr van. Lefogadom mind alszik.

Én ha utazok mindig szélsőséges időpontban utazom. És ha lehet kerülöm a metrót.
-
Kaoru
senior tag
Ja igen és még, szerintem a legnagyobb bevételt nem a jegyek vásárlásából szerzi a BKV, hanem a reklámfelületek bérbaadásából+állami támogatás.
A legnagyobb kiadás/veszteség pedig az erőforrások fizetése (benzin, áram... amit ugye az utóbbi időben rohamosan emelnek), nem pedig a bliccelők.
Tegyük fel elméleti szinten, h a fizetésedből levonnának havi 2000FT-ot mindenkitől, a fenmaradó részt úgy is a munkahelyed kifizeti és ez mind a BKVhoz jutna (elnézést, nem a BKV-hoz, hanem az adott város közlekedésfentartó vállalatához), így mindenki alanyi jogon használhatná a tömegközlekedést (persze vannak, akik hőzöngenének, h ő gyalog/kocsival jár stb., de a nagy átlag ezzel csak ''jól járna''..szvsz). És szerintem, amikor ez megvalósulna, akkor kezdene a BKV rohamosan defficites lenni. Mert ugye mégis csak a bliccelőkből van a legnagyobb hasznuk (azonali bírság 3000ft, utólagos 15000 ft, és utánna halmozódik... azt egyszercsak fizetheti az ember a 200000 ft-ot részletekben). Legalábbis szerintem.
Sorompó téma, sokmindenki megemlítette, de valahogy az ellen oldal soha nem reagálta le, azt a kérdést, h szerintetek mi történne, ha lennének a sorompók, egyesével lehetne csak beszállni és ez mind csúcsidőben? 1 lépést se lehetne előre ill., hátra tenni a tömegnyomorban, gondolom akkor is fantasztikus ötletnek tartanátok, v nem? Nem véletlenül kerültek le azok a sorompók anno. Ja és ezt mind, h oldod meg busz, villamos és troli esetében? Mert szerintem a lógások nagy arányban ott történnek.
Aztán még 1-2 megjegyzés, pont azok, akik többször is megemlítették a lopás fogalmát, azok közül érdemben csak 1 ember reagált a szoftver/másolás kérdését illetően, tudom, h ez nem ebbe a témakörbe tartozik, de ez azért jelent valamit nem?
Másik tildynek, nem mindenkit támogat a munkahelye tömegközlekedés ügyben. Én pl megbízói szerződéssel rendelkezem, engem nem illet meg semmmilyen juttatás a rendesen alkalmazott kollégáimmal szemben, és szerintem még lehetne sorolni a kívételeket. -
_Gudella
senior tag
A diák bérlet ára mondjuk elfogadható...de ha valamelyik hónapban nem akarok annyit utazni, diák jegyet mértnem lehet venni???
Amit viszont a ''felhasználók'' részéről nem értek: a fűtés hiánya miatti panaszkodás. Télen ugye hideg van kint, az ember felöltözik ehhez mérten. Azt meg rohadtul utálom, hogy felszállok egy buszra, van helyem állni. De a buszon jóval melegebb van. Ezért táska le, kapaszkodót elengedve megpróbálom levenni néhány ruhámat, szerencsés esetben nem fékez nagyot a busz közben, utána foghatom a kezemben, és mikor közeledek a célomhoz ugyanez a tortúra feolöltözéssel. Kínkeservessé teszi az utazást, hogy a járművön melegebb van mint kint. (jó...ha kint -25 van akkor a járművön legyen -5, de azt általában biztosítja a tömeg jelenléte
)
Esetleg akkor fűtsenek, ha már biztosítani tudják azt, hogy mindenkinek jut normális ülöhely, és a fűtés mait, leveendő ruhadarabokat valahol, pl az ülése fölött mint a vonaton, el tudja helyezni, úgy hogy az a hely még dzsuvás se legyen, hanem nyugodt szívvel tehesse oda a ruháit
[Szerkesztve] -
scang
senior tag
-
Kaoru
senior tag
a lakáskulcs pótlása 5 perc és 500ft, zárakat meg nem kell cserélni, mert okmány hijján nem tudják beazonsítani, h hol lakok. (ja meg kihallott már olyat, h ha nincs pénz, akkor kulcsot lop?). Ehhez képest egy teljes okmánykészlet lecserélése sok pénz és sok idő.
Nem vagyok negatív, csak szeretem megelőzni a bajt. -
BatemanX
tag
A BKV egyáltalán nem a bliccelők miatt veszteséges. Az utazóközönségnek 10%-a bliccel, az ''optimális'' érték 5% lenne, ez azért nem olyan hatalmas arány. Érdekes módon elég jónak mondható a magyarok morálja ilyen téren. Nemrég olvastam egy amerikai mozis lapon a Kontroll rendezőjével. Az ami újságíró tisztára le volt döbbenve, hogy nincsennek nálunk beléptető kapuk, csak ez a pár szerencsétlen ''jogfosztott'' ellenőrzi, vettünk-e jegyet és mégsem bliccel a fél város.

-
-
luciferc
őstag
bizony biztonsági őr bármit akar (kivéve ha nem akar beengedni), te nyugodtan kérhetsz rendőrt. debreceni sparban egy időben divat volt, hogy boldog boldogtalan táskájába belekukkaantottak a pénztárosok, illetve időnként a bizt őrök is. pusztán annyit kellett mondanom a bizt őrnek, hogy rendőrnek bármikor örömmel, hívjon rendőrt és tartson ott addig. már mehettem is...
-
szucsi
őstag
O.K. A jegy nélkül utazás mi? Korábban azt írták itt, hogy nem az (szabálysértés), pedig az lenne a logiskus, hiszen egy 1xxHUF árú szolgáltatást használsz fizetés nélkül, ez egyanolyan, mintha a tescoban felzabálnál a pelenkák és az intimbetétek közé elbújva két kukoricás bucit.
Úgy tudom, 5000 fölött bűncselekmény, de lehet, hogy azóta följebb rakták a lécet, de addig szabálysértés.
Szóval szabálysértésnél csak a rendőr tartóztathat fel, állíthat meg, nem? Pl. valaki áthajt a piroson, de senkit nem gázol el, semmit nem tör össze, furán venné ki magát, ha utánaerednék, és lekommandóznám. Ezt csak a rendőr teheti meg.
[Szerkesztve] -
''Ha nem közterület, akkor ugyanúgy lehet fizikailag korlátozni valakit a szabad mozgásban, mintha pl. a tescóban elkapják bolti lopáson?''
Ebbol a szempontbol az, hogy ez kozteruleten tortenik-e, tok mindegy, ha buncselekmenyt kovetsz el, akkor a biztonsagi ornek (ill. ugy remlik, hogy barkinek) joga van addig feltartoztatni, amig a rendorseg ki nem er.
A nem-kozteruletiseg arra jo, hogy a biztonsagi or kidobhat a maganteruletrol, akar eroszakkal is. Ennyi. -
válasz
vjannus2
üzenetére
Halihó!
Most közelítsük meg ezt a békávés dolgot egy kicsit másképp. Képzeld magad a BKV tulajdonosába és látni fogod, hogy a bliccelők miatt veszteséges a céged évek óta. Mit teszel ez ellen? Növeled a jegyek/bérletek árát eléggé horribilis módon, miközben nem tudsz tenni semmit annak érdekében, hogy növekedjen a BKV nívója, mert nincs rá keret, magyarul ördögi kör, vagy a 22-es... Viszont teljesen egyetértek azzal, hogy az ellenőrök meg azok a túliskolázott metróőrök degenerált és fasztalan módon bánnak az emberekkel... Na inkább az image-re kellene sztem rárakni, hogy ne egy penészesfejű büdös piroskarszalagos tróger szólítson a bandzsa szemével és a sárga fogaival, hogy a jegyeket vagy bérletet mutassam fel... és ha nem akkor megfogja a kezemet és hozzámér!!! Baaaah De Vikthor Tauren módra nyomott neki egy War Stompot és a stun effekt 5 mp-ig tartott....
Szóval BKV gotohell.... -
-
luciferc
őstag
Lopsz ---> elkapnak, bevisznek az irodába, feljelentenek.
erőszakkal bevinni szvsz nincs joguk. ha valakit elkapnak és nem megy velük, akkor nem vihetik be semmiféle irodába. ugyanez érvényes akkor is, ha az árujelző hamisan sipákol. nem vagy köteles velük menni.
Ha leszálltak veled akkor már nagyon nehezen tudják bizonyíatni, hogy te blicceltél, ilyenkor ha nagyon el akarsz menni, akkor hagyni fognak.
[Szerkesztve] -
szucsi
őstag
Ha nem közterület, akkor ugyanúgy lehet fizikailag korlátozni valakit a szabad mozgásban, mintha pl. a tescóban elkapják bolti lopáson? Mert ott mondjuk nem lenne a dolog meglepő. Lopsz ---> elkapnak, bevisznek az irodába, feljelentenek.
Nem okfejtettem, csak kíváncsi vagyok ezekre a dolgokra. Túlkapás ugyanis van mindkét oldalon. Ha a buszmegállóban leszállnak veled, és fogdoznak, meg feltartóztatnak, nincs jogod bemosni egyet? -
Lortech
addikt
Én innen merítettem, hogy szabálysértés, elnézést akkor, ha rosszul mondtam.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Nem.
A BKV ellenorenek nincsen semmi plusz joga. A biztonsagi or nemileg jobban el van eresztve, de o sem tartoztathat fel, eroszakkal meg plane nem. Raadasul a jegy nelkuli utazas nem buncselekmeny, de meg csak nem is szabalysertes, max polgari peres ugy lehet belole, ami aztan tovabb korlatozza a lehetseges akciok tarhazat. Vagyis egy ellenor nem tartoztathat fel, nem kerheti el a szemelyidet (ill. elkerheti, de rajtad all, hogy odaadod-e, vagy sem), egyaltalan, semmi olyasmit nem tehet, amihez a munkaja vegzesehez szuksege lenne. Csoda-e, ha frusztraltak? (Es csoda-e, ha azok az utasok, akiken ezt a frusztraciot levezetik, szinten nem boldogak?) -
Agyasima
őstag
Elgondolkodott már valaki azon, hogy ennek a topicnak mi az értelme?
köcsög ellenőr vs. köcsög bliccelő
nem fizetek rohadjanak meg vs. rohadj meg, ha nem fizetsz
Azt hiszem, h ezt a két sort taglaljátok mostmár több, mint 300 HSZ óta... NINCS JOBB DOLGOTOK?!
mondom én, aki szintén ide ír... de már megyek is innen, hallgatni a fű növését, annak több értelme van. -
Lortech
addikt
Viszont az, hogy jegy nélkül utazol, tudtommal nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. Szóval nem hiszem, hogy jogszerű lenne erővel ott tartani bárkit is. Az, hogy etikus kifizetni a bírságot, ha már ingyen utaztunk és rajtakapnak (nem pedig fejberúgni), az más kérdés
.
szerk: agyasima: én is inkább azt csinálnám, csak fúj a szél, és nem hallom.
[Szerkesztve] -
Obi-1
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Azért kérdeztem, mert Budapesten szvsz ezt már senki sem tartja be, pedig talán ezzel is lehetne nyerni egy keveset. Egyáltalán a busz-villamos bliccelési morál nagyon magas, és szinte semmi ellenőrzés nincs rajtuk. Igaz, állítólag naponta 1 millió metró-utazást hajtanak végre a budapestiek, tehát ott jobban rajtuk lehet ütni, meg biztonságosabb is az ellenőröknek.
Csak levelező egyetemistaként ''blicceltem'', a nappali diákra átragasztott matricával, de akkoriban igyekeztem elkerülni a kontrollt, és elég könnyű volt. Csak a metrót kellett kerülni, az nem is esett útba akkoriban. -
heihachi
addikt
Most írja le mindenki, aki nem bliccel a BKV-n, hogy milyen illegális programokat használ. Ugyanaz a kategória...
Megjegyzem, három és fél Év alatt egy délelőtött nem volt bérletem, akkor is elkaptak... Meg egyszer egy hójapig bérletem volt, de diákom nem
-
Johnny
senior tag
Magyarország: Fónyódon megtaláltam egy illető pénztárcáját, benne iratokkal, bankkártyákkal meg 30e készpénzzel. Bevittem a helyi rendőrségre, ott persze várni kellett, mire le tudtam adni. Gondoltam felhívom az illetőt, hogy hol keresse. Válasz? Mi a faszt zavarom én őt ilyen hülyeséggel, majd kiviszik a rendőrök neki. Magyar mentalitás

-
Kaoru
senior tag
az én kultúrált megoldásom az, h közlöm vele nincs nálam pénz, se okmány. Eddig csak egyszer fordult elő velem, h rendőrt hívtak, megkértek, h nyissam ki a táskám és mutassam emg nekik a tartalmát. Miután tényleg látták, h nincs nálam semmi, otthagytak az ellenőrrel. Az ellenőr meg bocsánatot kért a kollégája nevében és azt mondta, h ha rajta múlott volna már rég elengedett volna, s h mondjak neki valami kamu adatot. Nem muszály elhinni, de így történt. A többi esetben is ez szokott lenni, h lökdösődés és verekedés helyett kész tények elé állítom. Nekik az több munkába van, h letartóztassanak, mint az, h tovább engedjenek (megjegyzem a hívom a rendőrt duma megrémísztésre szokák használni). Egy bizonyos skalp fölött őket már nem érdeklik a bliccelők. Persze, aki pofátlan azokat szívesen szívattják, stílus kérdése.
-
szucsi
őstag
Naszóval: ha valakinek nincs jegye, vagy nem hajlandó azt bemutatni, az fizikai erővel korlátozható a személyes szabadságában? Akár leszállás után közterületen is?
Ez érdekesen hangzik. Valószínűleg nagyon illedelmesen megkérném az illetőt, hogy vegye le rólam a kezét, de azonnal.
Ha valaki a fizikai erőszak eszközével él ellenem, úgy tudom, van jogom megvédeni magam. Hol kezdődik a fizikai erőszak? Ahol már fáj, vagy ahol a szabad mozgásban akadályoznak?
Ha bárkivel szemben, aki az utcán / buszon kezet emel rám / feltartóztat élhetek jogos önvédelemmel, pont egy közmunkát végző személlyel szemben nem tehetem ezt meg?
Nincs egy jogász a közelben? -
Obi-1
őstag
A buszokon régen meg kellett mutatni a jegyet/ bérletet a vezetőnek, és csak az első ajtón lehetett le/ felszállni. Ezt miért törölték el? Vagy csak senki sem tartja be? Este 8 után még sosem láttam ellenőrt metrón kívül, így meg semmilyen kontroll sincs.
Most jut eszembe, hajnali, hulla tömött járaton egyszer csekkoltak. -
LK
addikt
A hajléktalanoknak szállás kell.Nem az,hogy a buszon alhassanak.Ez nem megoldás,hogy felengedik a buszra.Nekem is van igényem arra,hogy ne kapjak TBC-t.Kíváncsi vagyok hogyan fogják megoldani a problémát.
[Szerkesztve] -
LK
addikt
Engem az háborít fel,hogy láttam szőke festett körmű bögyöst,akt elengedett az ellenőr.A csajnak fel sem kellett kelni a helyéről.Láttam egy másikat aki éppen teniszre tartott.Annak se volt.Szegény embert elengedték.Most vagy mindenkit büntessenek meg,vagy senkit.20 romától is merné a jegyet kérni az ellenőr? Nem hiszem.Van olyan ellenőr,aki 500-ért elenged.Amíg nem büntetnek mindenkit egységesen,nincs miről beszélni.
Más...Egész évben nem járok bkv-val.De ha egyszer bemegyek a belvárosba 6 jegy 960-ba kerül? Ez is ugyanolyan rablás,mintha nem vennék jegyet.Úgy ahogy a Matávnak sem, a bkv-nak sincs alternatívája.Ha én el vagyok maradva az adómmal,akkor az állam befizeti helyettem? Nem. -
[amne]
senior tag
válasz
vjannus2
üzenetére
Egy ekkora cégből lehetetlen kiszűrni a tolvaj, csöves, stb. egyéneket, képzeld el úgy a dolgot mintha holnaptól, nem akarnál szemetet látni Magyarország utcáin. Szép gondolat, de nincs annyi humánerőforrás, hogy kivitelezhető legyen.
Még tegnap fordult meg a fejemben, hogy nagymértékben csak, egy a füves polgári engedelmességi mozgalomhoz hasonló akcióval lehetne javítani a BKV helyzetén. Mindenki megvenné a jegyét, bérletét aki csak tudja, járműveken, megállókban nem szemetelnénk, szép lenne ez. Elmondom azt is miért lehetetlen egy ilyen. Nem lenne olyan divatos ez a mozgalom mint a füvezés, nem találna még így se megfelelő számú támogatóra.
MOD, #321-re: Szerinted ha minden zsebes venne bérletet, akkor az neki mekkora kiadás lenne, a bevételéhez képest. Egy darab lopásból fedezné egész hónapot. A hajléktalanoktól pedig el lehet venni azt a kevés segítséget is ami van nekik, gettóba is zárhatjuk őket akkor nem kell utazniuk, kérdés, hogy ez erkölcsileg elnézhető-e ebben a fenenagy szabadságban, és jogomvanmindenhez időszakban.
[Szerkesztve] -
vjannus2
aktív tag
válasz
Kalandor
üzenetére
olvas please
Arra utalok, hogy úgy büntessék meg az embert hogy ne menjenek le a csövik + a zsebtolvajok, mert ha sokba van nem fognak ott lenni vagy legalábbis annyira így tisztább lenne a járat és nem lenne akkora nyomor se mert kevesebb ember lenne
--pl úgy mint előző héten az M2-nél
hőkövetős rakétával? 1-2 helyre belőnném nem ártana
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[amne]
senior tag
válasz
vjannus2
üzenetére
Ahoz, hogy valakit kiraboljanak BKV-n, arra utaló magatartást is kell folytatni az esetek többségében. Tudom, én is telefonáltam már nagy értekű készülékkel, amit meglátott egy bizonyos csoport, akik kisebb dulakodás után meg is szerezték. Lassan 10 éve utazgatok egyedül BKV-n és ez volt az egyetlen ilyen eset. Tehát mielőtt meggyanúsítod Aba Botondot, hogy a kisemmizésed ellen nem tett semmit, érdemes a saját házad táján is körülnézned. Másrészt, ha megvernek utcán, BKV-n, boltban, te akkor se torolhatod meg ezt azzal, hogy nem vásárolsz jegyet, bérletet, agyonvered az elkövetőt szívlapáttal. Egyszerűen nem dívik a szemet-szemért, fogat-fogért elv a mai jogalkotásban. Ezt jobb ha mihamarabb elfogadod, vagy komoly összetűzésbe fogsz még kerülni a büntetésvégrehajtással.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A végére pedig engedj meg egy kis tanácsot, capslockos ''veled nem lehet vitatkozni'' -val, nem fogsz különösebb eredményt elérni.
[Szerkesztve] -
vjannus2
aktív tag
Természetesen nem használhatok túlzott erőszakot, de hát
-igen erre gondoltam
Arra utalok, hogy úgy büntessék meg az embert hogy ne menjenek le a csövik + a zsebtolvajok, mert ha sokba van nem fognak ott lenni
vagy legalábbis annyira így tisztább lenne a járat és nem lenne akkora nyomor se mert kevesebb ember lenne
-én ekkor egyből vennék jegyet+bérletet
Na erre gondoltam, de ticsak a lyukasztásról beszéltek és nem mentek tovább -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2
üzenetére
Miért? Egyébként én értem, mit mondasz, tehát azt nem értem, mit nem értesz. Mi a problémád? Akarsz róla beszélni?
Biga is érthetően elmagyarázta: amikor emglátom, hogy lopsz, jogom van téged megállítani és megakadályozni a bűncselekmény elkövetésében, míg ki nem érkezik a rendőr. Természetesen nem használhatok túlzott erőszakot, de hát...
Sipi -
tildy
nagyúr
Engem 7 év alatt, mióta pesten ''élek'' egyszer sem loptak meg bkv-n.
akkor én msot szerencsés vagyok?
Hozzá kell tennem, naponta 6-8 bkv járművön is utazom.(Csak a munkahelyemig 2 átszállással jutok el...)
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2
üzenetére
Ú, az én apukámnak meg nagyobb karja van, bibí!!!
Na jó, akar a fene meggyőzni, ha azt hiszed, hazudok, kedves egészségedre...
Örülj a két hetes angliai üdülésednek meg az ingyenjegyednek. Amit teljesen jogosan kaptál, hiszen valaki meglopott egy BKV-járaton, és ezért nem a rohadt tolvaj a felelős, hanem a BKV. Sőt, emiatt maga az állam, hiszen állami vállalat.
Remélem, személyesen Gyurcsány Ferenc nem felelős a téged ért mérhetetlen sérelmekért.
Már csak azt nem tudom, hogy amikor egy bicikliút kereszteződésén elgázolt egy autó, akkor vajon ki is lehetett a felelős? Az autós nem, ez tuti, hiszen te megmagyaráztad a frankót. A helyi Önkorményzat igen, mert övé az utca. Az ottani lakók is, mert nekik kell ott takarítani, ergo csak. Én is, mert minek másztam be alá. A rendőrség is, hát persze, a rohadt mindenüket, majdnem kihagtam, azok úgyis lopnak-csalnak, miért nem voltak ott, az én pénzemen tartjuk őket!
Sipi -
vjannus2
aktív tag
Nem oda soha többet nem megyek ott megtehetem, de ne az én dolgom legyen már hogy a lopást hogy állítsák meg mert én nem kapok érte 1 fityinget se , amíg meglopnak és nuku tett mutogadhatod a bérletet élküldenek, és a csövis szarba vagy+ retekbe == ez szolgáltatás?, szerintem nem éppen korrekt , ha ők nem korrektek akkor én se leszek az
-
biga
őstag
válasz
vjannus2
üzenetére
Jelzem neked, hogy állampolgári jogom (sőt kötelességem, bár ezt a szót te valószínűleg úgy sem érted), hogy nyílvánvaló esetekben megakadályozzak bárkit abban (szabályozott keretek között), hogy bűncselekményt kövessen el, és ehhez akár még - az illetékes hatóság - kiérkezéséig akár a szabadságjogának a korlátozását is igénybe vehetem. Én legalább is még így tanultám pár éve, bár lehet, hogy azóta változott ez a dolog (nem elképzelhetetlen, nem forgolódok ''jogi körben''). De nem hiszem, hogy ha változott is, jelentősen változott volna. (Egy jogász majd megerősít)
-
Sipi
addikt
válasz
vjannus2
üzenetére
Aha. Vagyis megintcsak megmagyarázod, miért jogos az, ha lopsz.
De, tudod, mégiscsak lopsz. Akkor pedig mi jogod van bármit is pattogni?
Egyébként miért a BKV tehet arról, hogy megloptak a járatain? Képzeld, a metrón pl. őrök is vannak, vagyis megpróbálnak tenni valamit a biztonságodért. De a buszokra nem tehetnek, ezt remélem, Te is belátod.
Egyébként elég érdekesen gondolkozol... Vagyis ha egy Plaza-ban meglopnak, ott sem fogsz többé fizetni a boltokban, mert a Plaza biztonségi szolgálata nem tett semmit? Vagy a bankfiókban? A sarki kisboltban?
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Házi hangfal építés
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)