Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz renegat1 #4052 üzenetére

Olyan USB-set láttam ezresért, amin CH341A chip van. Az alaplap árával összemérhető költségekbe nem verném magam. Szamárvezetőt láttam a neten, ha már megvan a szerszám, csak nem akarok olyasmit venni, amivel csak a szívás van... ha nagyon vacakolós olcsó "szerszámmal" akkor hagyom a fenébe.

ja igen, annyit akartam még kérdezni, hogy DOS alatt érdemes esetleg megpróbálni? Történhet bármi más, mint instant flash? Eddig mindig instant etettem meg vele a rom file-okat penről, de jól gondolom, hogy tökmindegy igaz?

Az a baj ezekkel manapság, hogy nem tudja az ember mi a tosz van. "Ha érzékel dedikált VGA-t, akkor egyes igpu-ra vonatkozó menük eltűnhetnek", de ég szerelme miért csinálnak ilyeneket? Miért nem lehet egy olyat elkövetni, hogy szakértő mód és minden menü ott van ha kell ha nem. Most ha van benn VGA nincs menü, ha nincs benn VGA kisípol, hogy nem talál GPU-t, mindegy melyik proci van bent toszik IGPU-t használni. Egyesével minden RAM bank működik, de egy csatornán egyszerre csak egy modul. Megy dualban az a kettő A1-B1 vagy A2-B2, de ha 4 modul van benne, akkor A1-B1 nincs megcímezve. Aida látja, hogy benne van, de a BIOS nem címezi meg.

És ebben az átok BIOS-ban nincs memory remap régen ilyen vót, régen minden jobb vót. Jaj de bosszantó dolgok ezek.

• egymegegy1

tag

válasz renegat1 #4052 üzenetére

Sziasztok végre találtam egy élő topikot bios ügyben. Van egy asus x370pro alaplaom ami a bios frissítés közben ujra indúlt munka folyamat befejezése előtt. Most se kép se hang , billentyűre egérre nem reagál. Sajnos a lehetősegeim kis városomhoz képest korlátozottak mivel bios flash-elésel (eeprom írásal) nem foglalkoznak . Arra gondoltam veszek egy eeprom írót [link] és maga megoldom feltéve ha nem túl bonyolult és nem kell forrasztani. Ezzel a kis kütyüvel házilag megoldható vagy bízzam szakemberre és küldjem pestre 2+2ezer posta +7 ezer ft eeprom írás? :F :F :F :F Az alaplapon bios mellett van JTAG csatlakozó..

Új hozzászólás Aktív témák