- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
válasz
renegat1 #4052 üzenetére
Olyan USB-set láttam ezresért, amin CH341A chip van. Az alaplap árával összemérhető költségekbe nem verném magam. Szamárvezetőt láttam a neten, ha már megvan a szerszám, csak nem akarok olyasmit venni, amivel csak a szívás van... ha nagyon vacakolós olcsó "szerszámmal" akkor hagyom a fenébe.
ja igen, annyit akartam még kérdezni, hogy DOS alatt érdemes esetleg megpróbálni? Történhet bármi más, mint instant flash? Eddig mindig instant etettem meg vele a rom file-okat penről, de jól gondolom, hogy tökmindegy igaz?
Az a baj ezekkel manapság, hogy nem tudja az ember mi a tosz van. "Ha érzékel dedikált VGA-t, akkor egyes igpu-ra vonatkozó menük eltűnhetnek", de ég szerelme miért csinálnak ilyeneket? Miért nem lehet egy olyat elkövetni, hogy szakértő mód és minden menü ott van ha kell ha nem. Most ha van benn VGA nincs menü, ha nincs benn VGA kisípol, hogy nem talál GPU-t, mindegy melyik proci van bent toszik IGPU-t használni. Egyesével minden RAM bank működik, de egy csatornán egyszerre csak egy modul. Megy dualban az a kettő A1-B1 vagy A2-B2, de ha 4 modul van benne, akkor A1-B1 nincs megcímezve. Aida látja, hogy benne van, de a BIOS nem címezi meg.
És ebben az átok BIOS-ban nincs memory remap régen ilyen vót, régen minden jobb vót. Jaj de bosszantó dolgok ezek.
-
bot1978
senior tag
SPI BIOS FLASH programozó csipesz használata mennyire pilótavizsgás? Még sosem használtam.
Asrock Z77-es Extreme4M alaplapom north bridge - igpu multi-monitor menü egyszerűen eltűnt a BIOS-ból, pontosabban [ehhez képest] a PCIE3 alatt minden menü eltűnt és hiába frissítem a BIOS-t, cserélgetek ramot, procit, a startup logo változik és a bios verzió változik flash után, de a menük nem jönnek vissza és nem indul az alaplap csak dedikált VGA-val. Egyik napról a másikra tűnt el. Soha nem használtam IGPU-t. Egyszercsak 16GB helyett 8GB RAM-ot írt a Windows, ez tűnt fel.
Ez az ami igazán zavar, hogy csak 2 memória modult címez meg azóta a négyből és ez egyetlen BIOS bug végül is, mert az igpu-nak osztott memóriája lenne ha lenne olyan menü, nyilván az kavar be. Másnak is volt hasonló, hogy eltűnt menüpont a BIOS-ból és nem segített semmi, se cmos-clr, se flash semmi.
Hosszas keresgélés után találtam egy srácot, aki megoldotta.
idézem:Well, since Asrock totally ignored me, I went ahead and removed the BIOS chip and reflashed everything with a SPI programmer, I also removed the lock bytes in BIOS bin to enable host read and write to Intel ME. My overclock settings, IGP, memory settings, etc are back. Thanks Asrock for nothing.
Hopefully if the problem reappears, with host write enabled I'll be able to reflash Intel ME part without the need of the SPI programmer, it's not funny to have to remove the BIOS from the motherboard socket.
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hálózati kábelek és szerelésük
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged