- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #5636 üzenetére
"Feljavitva?" ez most mit jelent nalad? Mert az uj golyok nem adnak semmit egy Geforce 8600-nak. Eddig egy gep sem jott vissza garanciaban amibe UJ chipet raktam. Egy sem. Reflow, reball mind megpukkant 2-4 honapon belul, aki kerte tettem be uj chipet es a reflow aranak a 80%-at beszamoltam. Egy szart sem er az egesz szinhaz szerintem ezzel a reballos bohockodassal. Csak akkor, hogyha nem kell garanciat vallalni....
Van itt az egyetemen egy ilyen. En eddig 4 gepet megvizsgalhattam vele. A 4-bol egynel sem talaltunk ball hibakat. Egyiknel vetemedes miatt gyanusan torzult golyokat figyeltunk meg, de ott sem tunt meg valoban serultnek a forrasztas.
Akkor csinalok Reflow-t vagy reballt ha kifejezetten azt ker az ugyfel es ugy, hogy megkerdezem, hogy tisztaban van e kockazattal es azzal, hogy SEMMI garanciat nem vallalok ra. De szerencsere ilyen csak ketszer fordult eddig elo.
-
hoax
senior tag
válasz
Benji77 #4740 üzenetére
Ez igaz, de ha kiszámolod, a TME-nél 5000,-Ft-ra jön ki 50db abból amit linkeltem...
Tamás! Az azért nem jó, mert nem menetes a fecsihez csatlakozó része...!
Én ezeket használom már több mint 10 éve mindenféle trutyi adagolásához. Műgyantaöntéshez is tökéletes, de oda a full műanyag csőr a megfelelő.
-
albi31
aktív tag
válasz
Benji77 #4739 üzenetére
ehhez vagyok hozzászokva,és ez így is marad!
(#4736) beeper129 :teljesen egyértelmű,a Kínából jövő sosem lesz Amtech,az max. Kingbo...és a kolléga által belinkelt oldalon az uccsó kép az eredeti Amtech,másrészt,az ára is árulkodó,mert ha olcsón tudod megvenni,akkor az tuti nem az,az Amtech 150g 20eFt+posta!
-
albi31
aktív tag
válasz
Benji77 #4563 üzenetére
ez a te véleményed, az meg az enyém,ennyi!(másrészről nevét nem említve,van egy kedves szervizes aki már akkor tudta ezt,amikor még mi csak hallottunk az Nvidia-s problémáról,sőt merem azt mondani,hogy itt ő posztolt először az Nvidia sza@ságáról...sőt biztos!
(#4564) kikihun : persze hogy ott és azért...értem!
-
Tamás9x
őstag
válasz
Benji77 #4377 üzenetére
Mondtam nem veszekedni akarok, de oké, rengeteg kókány gépet javítok és 90%-a rámelegített "szar" 1-től 1-ig majdnem mind (kivéve 1-2 szénné égetett) saját gpu-val üzemel azóta is. Chip fáradás, más néven tervezett elavulás, nem magától megy tönkre, egy szilícium ostyának rendeltetés szerü értékek, és használat közben kb 100-150 évig kellene üzemelnie nonstop, hogy meghibásodjon, ezért is kell máshol keresni a hibát, az elektro tanárom nem hiába verte a fejünkbe, hogy "valami miatt ment tönkre, nem elég a biztosítékot cserélni, ki kell mindent mérni a biztonság kedvéért" Nem hiába üzemelnek +/- 5-10% os pontossággal azok a regulátorok amik a notikban vannak...
Erre csak a saját gépemet tudom példának hozni amit nap mint nap használtam, megjárt nem 1 szervizet még régebben mindenhol chip cserét mondtak, mert kuka és kimérték, még adatlapot is kaptam róla, majd megvettem a szitakészletemet újra reballoztam, nem sikerült... a kártya a fiókba került, majd egy ismerősömnek ajándékoztam aki másnap hívott telefonon, hogy nem kell a kártyám vissza? mondom miért? hibás.. ő megcsinálta LM939 0,2v-al adott kevesebb feszültséget ezért nem indult el. Azóta mérek szinte mindent. És 10 notiból 7 nek csak ennyi baja van nem megfelelő a tápellátása. az Ominózus kártya kb 3 éve megy nonstop, ez tényleges napi 18-20 óra visszavett magfeszültséggel, emelt órajelekkel per pill egy fotósnál, mert fél éve eladtam. Én nem hiszek a mesékben.
Kocska89: Vannak iszonyat rossz szériák pl.: Nforce4 (nekem eddig vele gyűlt meg legjobban a bajom) de ettől még nem kell mindent azonnal leírni. ha 1-2 GPU defektes lesz a rossz hibaarány miatt, vagy a szakszerűtlen használat ( A gyári garancia a GPU esetében 90 fok alatti üzemhőmérsékletre érvényes csak, amit a mostani gépeknél használt hűtéssel nem lehet garantálni, csakis tiszta állapotban (Asus K50AB) ) miatt.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Benji77 #4374 üzenetére
Én nem kötekedni akarok de félhalott chip nincs. Ez csak egy szilícium ostya. Vagy működik vagy nem. Itt már durván kezdünk átmenni marketingbe, valami miatt halnak meg,pl.: több áramot kap, (ez a leggyakoribb hiba)
egyre több szervizesnél veszem észre, hogy kezd a Márkaszerviz szintjére lesüllyedni, modulcsere és kész, semmi mellékes méregetés, csak leszedem felrakom vagy megy vagy nem megy. Hiába pakolsz fel frisset egy idő után az is kifekszik valami miatt. -
f27
senior tag
válasz
Benji77 #4163 üzenetére
Igen,de ezt mar kiveseztuk.
Mikor en vettem a gepem hong kong bol.
Vagyis gyartattam,mert ugye egy db sem volt keszleten sekinel!
Akkor keztek el lekopintani.
Vagyis ebben a gepben meg minden szinte a 30.000$ amerikai gepel megegyezoen eredeti.
Nyilvan ahogy lehetett kivaltottak mindent kinaira.
Ha most vennek valszeg egy 5x5cm panel vezerelne a futotestekek a 300ezres vezerlok helyett.
En meg idoben vettem. -
Hunter2
addikt
válasz
Benji77 #4081 üzenetére
nézd meg a LVDS kábelt hogy milyen állapotban van. Én is ilyennel szoptam be. belsőre és külsőre sem volt kép. Mint végül kiderült belsőre a szalagkábel miatt külsőre meg a bios beállítás miatt.
Érdekes mód másik kijelzővel adott valami minősíthetetlenül szar képet a sajátjával meg semmit pedig az is jó volt, teszteltem előtte másik gépben.
A másik a webcam kábele ami fo*sá szokott válni az okos tervezésnek hála. -
hoax
senior tag
válasz
Benji77 #4069 üzenetére
Próbáljátok ki a Sipel csipeszeit! Megéri!
5-sa premium
Több éve használom és semmi gond vele! -
Kocska89
tag
válasz
Benji77 #4021 üzenetére
Privátban írj egy árat.
Aztán ha elérhető a gazdája megkérdezem tőle kell e neki
A kettőből lehetne összekalapálni egyet.
Közben javítottam egy régebbi acert is Travelmate 5720 winbond ic és maxim 8744 csere után 3,3V 5V helyrejött. De csak nem kapcsol be, egyszer csak kijött a lan vezérből a füst és elindult
Működik szépen.
Esetleg ha van ilyened arra is írhatnál árat Broadcom BCM5787 -
Kocska89
tag
válasz
Benji77 #3982 üzenetére
A menyire tudom igen, máshol nem volt. 22:00 után már nem volt pofám felhívni a gazdáját
Ott a szerviz címkéje a gépen képeken megtalálod.
Sajnos volt szerencsém olyan hibás tv-t venni ami már megjárta azt a kókler helyet az is hasonlóan nézett ki, na meg összeolt válogatva szinte minden rossz volt bent.
Aztán állítólag javításra leadott konzolt, az optika tálcájára a gazdája ráírta a nevét filccel mire visszakapta eltűnt a név
Aztán barátom aki néha hoz javítani valót. Eladott egy laptopot adásvételivel Mosonmagyaróvárra. Rá 3-4 hónapra behalt a gép bekerült abba a bizonyos szervizbe. A szerviz rámondta villámkáros, ami nyilván hülyeség. Aztán barátomnak kellet a rendőrségre futkosni bizonyítani, hogy ő nem volt bent a biztosítási csalásban. Az volt a szerencséje, hogy az adásvételin fel volt tüntetve, hogy a gép hibátlan állapotban került eladásra.
Aztán ez a szerviz akart elkérni 2db usb aljzatért 3000Ft ot
Szerelés nélkül csak a 2 panelba forrasztható ajzat...
Szóval én csak jót hallottam róluk. Illetve ami onnan volt szétgányolták.
-
Hunter2
addikt
válasz
Benji77 #3982 üzenetére
az a gond hogy kb. az összes PC szervizben van valaki aki érzi magába a kalandvágyat hogy notebookot is vállaljon még ha életében nem is látott belülről egyet sem, és erre az "okos" youtube videók még rátesznek egy lapáttal.
Az előző eszmefuttatáshoz kapcsolódva pedig az életkor nem függvénye a hülyeségnek/kontárságnak.
Az olyan öreg "szaki" aki fázis ceruzát dug egy pcie csatiba már fiatalon is hülye volt az egészhez. -
Piedon
tag
válasz
Benji77 #3916 üzenetére
Nekem volt ilyenem, teljesen jól lehet használni, csak arra kell figyelned, hogy
1. párhuzamos portos égető
2. Win7 alatt trükközni kell vele, hogy működjön (Win7 alatt máshogy van a portkezelés)
3. Kapcsolósor beállításaiMilyen epromokhoz szeretnéd használni?
Amúgy inkább néznék a helyedben egy USB-set, nem tudom mennyi a keret rá, mert azok eléggé drágák (mondjuk rég néztem az árakat).
-
kikihun
csendes tag
válasz
Benji77 #3866 üzenetére
Én főállásként csinálom. A baj nálam, hogy már nem tudom szétválasztani a magánéletet és a munkát, mert így, hogy itthon van nem tudok elszakadni
Feleség gyerkőc meg eszik az életem miatta
Számolni meg egyszerű szerintem mert ha csak azt nézem ami nem jut el hozzám a boltoktól (apróbb, egyszerűen orvosolható hibák) már az sem kevés.
-
-
Mosuka
aktív tag
válasz
Benji77 #3755 üzenetére
Még kezdő vagyok, és nem minden áll kézre. Valamiért nem ment a kézi hőléges felrakás. A kézi hőlégem egy gordak állomás, ami valljuk be nem egy csúcs modell, és némi bénaság is benne van. Már kitapasztaltam, hogy a lehető legkevesebb flux legyen, ez a része már meg van. Havi egy BGA-nál ráérek cserélgetni.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
Benji77 #3738 üzenetére
Nem ebből akarok megélni. Hétfőtől egyetemista leszek 3 évig és csak szabadidőmben fogok játszogatni vele. Csak az itt Angliában lévő fiam számtech. boltjába bekerülő dolgokat szeretném javítgatni, külső ügyfeleknek nem akarok dolgozni, ezért túl sokat nem akarok rákölteni. Most futom még csak a bemelegítő köröket és próbálkozgatok a dolgokkal.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
Benji77 #3735 üzenetére
És abból melyiket érdemes?
Probálkoztam már mindkét Amtech fluxal és a japán Kingbo-val is de ugyanaz az eredmény?
Nem feltétlenül xbox360-kat akarok javítani, mert azok már túl olcsók, de van már több mint 150 hibás laptopunk is és azokat viszont megérné megjavítani, csak azért játszadozok xbox360-kal, mert azokat 5 Fontért veszem és nem szeretném tönkre tenni a laptopokat gyakorlás képpen.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
Benji77 #3730 üzenetére
Bocsi a görbüléssel kapcsolatos válaszom Kocska89 reagálására szólt.
Én meg pont azért vettem IR lámpásat, mert azt olvastam, hogy a hólégfúvósok kisebb hatékonyságúak :-(
Már a fluxon is gondolkodtam, hogy nem jót használok, de kipróbáltam amit csak tudtam és nem javult az eredményem.
Milyen fluxot érdemes használni?
-
válasz
Benji77 #3629 üzenetére
Az a NuvoTON mikrokontroller egy nagy rakász sz@r.
A büdösök ezen is spóroltak; nem a jó kis Windbond-ot rakták bele (igaz drágább pár dollárral)
A low-budget Core i-s notikban szokott előfordulni mostanság, képesek önmaguktól kiürülni. Ja és persze nem lehet őket sorosan programozni, hanem külön vannak a címzés lábaik (á'lá 1990-es évek epromjai)
Úgyhogy ha látom a fent említett kotvány nem küldi az inicializációt az SM bus felé, már rakom is össze a gépet, azért nem indul, mert agyhalott nem azért mert BGA-s. -
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #3631 üzenetére
Zavarni engem sem zavar valojaban. Csupan nem birom az ilyet elviselni. Ha nekem a foton X-et mutat akkor nem akarok Y-t kifizetni. Ennyi. De lassan kezdem nem erteni amugy, hogy hany verzio letezik ebbol. En lattam mar egy olyat amiben meg gyari PLC volt de az sem olyan mint a fotokon. A franc bele a kinaiak ossze vissza kamuzasaba mar. Ez emelte ki oket a szarbol es ez is lesz a vesztuk.
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #3629 üzenetére
En csak azt nem ertem akkor, hogy a neten ezer helyen keringo fotok akkor micsodarol keszultek. Mindenhol egy fiokot mutogatnak amiben Ott csucsul egy elso ranezesre LG PLC. Meroben mashogy nez ki az osszes foto. Ennek ellenere nem primitiv az. A touchscreen -es WinCE soros porton atkuldi a vezerlobe a kivalasztott profilt. Majd a mikrokontroller szepen PID-el megtamogatva levezerli a profilt. A Feri meg azert veri a mellet, hogy neki mennyi minden van a gepeben mert ott kulon PLCk viszik az automatika folyamatait. Nem azert mert olyan atomprofi. Egyszeruen az LY X4 az ugyan olyan kinai "mok". Nyilvan tobb minden van egy automata gepben. Ennek ellenere futesben nem tud az sem sokkal tobbet. Nem is kell tudnia. De attol, hogy 3 PLC van benne, meg nem egy fineplacer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged