Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #48138511 #1047 üzenetére

Ja még hssznos lenne névtelen icloud fotómegosztás és csináljanak egy esemény szervező appot, oldalt. Ökoszisztéma fejlesztése. Meglévő dolgok tökéletesítése.

Sajnos most az AI hype-ot kergeti minden cég, a meglévő dolgokkal alig foglalkoznak, vagy ha igen nincs benne sok köszönet, lásd iOS 18 elvett és elrontott dolgai.

törölt tag

válasz Rage47 #1043 üzenetére

Egyelőre annyi az AI hype előnye, hogy felemelték a memóriát. (Mac is)

iOS 18 AI funkciókat elcserélném simán ezekre:
    rendes magyar nyelv támogatás
    normális Photos, bulk caption
    normális számológép vissza
    normális háttérkép kezelés
    normális Settings menü
    Apple Music smart playlists
    Photos smart albums
    Passwords export-import
    Fitness+ stb. szolgáltatások
    Notes version history
    App Library opciók
    stb.

Amúgy valamilyen EU AI törvény van, lesz, kérdés a hatékonyság. USA-ban a bohóc most törölt el AI szabályokat, nem véletlen minden tech bro ott tapsolt a beiktatáson.

törölt tag

Legújabban ki is kapcsolták az öngóllal bemutatkozott összegző értesítést. [link]
    Téves információk mellett, már eleve az óriási baj, hogy az Apple az adott app nevében, és annak logójával tálalja az AI-val megmókolt értesítést. Ez akkor is óriási probléma és baklövés, ha helyesen működne a funkció. Mint annyi mindent az iOS 18-ban, ezt se gondolták át Cupertinoban.

EU helyében ha már úgyis GDPR és DMA belendültek a törvénykezésbe, akkor törvényileg jelezni kellene minden AI generált szarra, hogy AI, minden Instagram modell szarrá filterezett képére jelezni kellene szerkesztett, nyilvánvalóan kamu facebook posztnál fel kell tüntetni hamis info pl. laposföldhívők, oltástagadók stb. hülyeségekre, ha egy hírportálon egy cikk AI-val készült fel kell tüntetni.

Meg kell csinálni a cigis doboz figyelmeztetés, milyen összetevők élelmiszerben vagy krémben mintájára a digitális figyelmeztetés rendszerét. Különben új generációk csak hülyébbek lesznek, ha eddig az volt a baj GenZ csak okostelefont nyomogat, boomernek internet=facebook stb. akkor mi lesz az AI tartalom ellep mindent? Adblocker mellett lassan már AI blocker is kell?

törölt tag

válasz SharpSA #745 üzenetére

Érvekkel indoklás neked nyafizás? :U

A design ízlés kérdése, ami neked tetszik, nem zavaró, az másnak fordítva. Én a minimalizmust kedvelem inkább. Valami zavar, valami nem. Nem zavar például, hogy a vezérlő gombok lekerekített sarkú négyzet helyett most kör alakúak lesznek.
    (lassan alig van különbség egy Galaxy és egy iPhone CC között)

Amiért fennakadtam a kikapcsoló gombon:

1. Hányszor kapcsol ki az ember egy modern okostelefont? Én szinte soha, tehát számomra felesleges egy külön gomb rá CC-ben, vagy most az lesz a javaslat ne nézzek oda? Napi többször járok CC-be. Nem a világvége, valószínűleg két hónap alatt megszokom majd, vagy feedbackben kérni rá opciót, Apple megszoksz vagy megszöksz, azért beszélgetni lehet róla. Nekem nem tetszik ott van, felesleges zsúfoltság szerintem.

2. Engem nem az zavar kirakták, az zavar nincs rá opció ne legyen ott. Úgy mint a pár frissítéssel ezelőtti Search gomb a főképernyőn kirakva gyengébbek kedvéért, amiatt nem "nyafizok" mert ki lehet kapcsolni és csak lefele swipe a keresés ahogy eddig. (vagy hátsó dupla koppra is lehet állítani)
    Merre megy a design, ha a jövőben minden dologra ki kell rakni vizuális jelzést? Nekem tetszik, hogy pl. az akku %-ot főképernyőn ki lehet kapcsolni, felesleges ott állandóan számomra, de ha pontosan akarom tudni a CC-ben jelzi.

3. Ennyi erővel tegyenek a kikapcsoló gomb mellé restart gombot is, hisz csak még egy plusz pici gomb úgyse zavaró... Minek erőlködni, másolják le a Samsung One UI CC-t, úgyis az Androidról váltók kedvére alakítják mostanában a rendszert.
    Ízlés kérdése, ennyi erővel legyen még több státusz ikon is appoknak aztán nézzen úgy ki mint egy régi átlag Android status bar sok ikonnal.

Más: Settings-ben az "Exposure Notifications" menüt már elpakolták pl. Health alá, vagy kint van főmenüben továbbra is? Ennyi évvel Covid után az is felesleges már oda.

Sajnos a Wallpaper témát múltkor kitárgyaltuk változatlanul rossz, nem képes a csoda Machine Learning normálisan állítani a betűt, ha világos a háttérkép teteje, de sötétebb a közepe, akkor is a tetején fehér betűvel a státusz sáv olvashatatlanul. iOS 15-ig azt hiszem ez normálisan le volt programozva manuálisan, 16 vagy 17 hozta a bugot, amit nem tekintenek bugnak, háttér gyűjteményem fele kuka lett azóta a feature-nek tekintett ronda szöveg drop shadow miatt. Szintén azt hiszem 16 óta új Wallpaper menü csúnya lag még legújabb iPhone-on is. Törölni a gyári képeket továbbra sem lehet.

Nekem nagyon kellene egy szintre hozó iOS-MacOS frissítés is. Kezd fragmentált lenni az ökosztisztéma. Folyton azt lesni melyik új funkció, szolgáltatás melyik eszközön, melyik országban, milyen nyelven érhető el. Smart playlist létrehozás lehessen iPhone-on is, Classical és Journal stb. legyen számítógépen is. Régió korlát mögötti dolgok, nyelvi dolgok, magyar billentyűzet... Az egész USA iPhone vs EU iPhone és AI téma. Apple Sports gondolom továbbra is csak US, UK, CAN régió. (Fitness+ se ér el hozzánk még) Valahogy ösztönözni a kormányokat és fejlesztőket, hogy a Walletbe lehessen berakni igazolványokat, shopping kártyákat, Apple belépés.

Sajnos integráltság helyett ellenkező irányba megy a világ, mindenre külön app és regisztráció kell.

törölt tag

válasz szabonagyur #740 üzenetére

Hát az úgy szar. :( Azért köszi a választ.

törölt tag

válasz markknight #738 üzenetére

Véletlen érintés ismétlem, azért tehették long press mögé.

Én arról néznék meg statisztikák hányan kapcsolják ki a telefonjukat, hogy erre külön gombot kellett kirakni most a CC-be.

Harmadszor a kérdésem: megnéznéd a beállításokban, van opció a gomb kikapcsolására, hogy meg se jelenjen? (ahogy a főképernyő Search gombhoz van opció)

(Felőlem iOS 19-ben már restart gombot is kirakhatnak gyengébbek kedvéért, akik nem tudják Sirit is lehet kérni erre, de csak úgy csináljanak ilyeneket, hogy legyen opció arra ne legyen kint gomb, akinek nincs szüksége rá, mert ismeri az eddigi módszereket.)

törölt tag

válasz markknight #736 üzenetére

Az évek során gyakran írták emberek, hogy a nadrág zsebében bekapcsolt a lámpa vagy elhúzódott a kamera. Ezeknél egy fokkal kellemetlenebb lenne, ha a telefon ki is kapcsolna akaratlanul. Nem is kell zseb forgatókönyv ehhez, csak úgy szimplán ha matatsz CC-ben és véletlenül megérinted. Kisgyerek megnyomja stb. A fizikai gombot is hosszan kell nyomni kikapcsoláshoz, ezek szerint ezt utánozták le a kijelzős gombnál is. Számomra így logikus.

A kérdésem: van opció az új gomb elrejtésére? Nem szeretem a zsúfoltságot és gyakorlatilag soha nincs kikapcsolva a telefonom, ezért az új gomb felesleges zavaró dolog lenne CC-ben.

(Annyit tudok az új CC-ről, hogy visszaállítható egy lapra ahogy eddig, nekem már az is furcsa miért egy szív ikon jelzi a fő kapcsolókat, az embernek kedvenc képei, zenéi vannak, nem kedvenc vezérlői.)

törölt tag

válasz markknight #732 üzenetére

Nem bétázok, de feltételezem az új kikapcsolás gomb szándékosan van hosszú nyomás mögött véletlen érintés miatt. Inkább az a kérdés, hogy van rá opció ne is jelenjen meg egyáltalán a gomb? Mint amikor 1-2 éve a Search gombot kirakták a főképernyőre azok kedvéért, akik nem tudtak a lefele swipe-ról, de lett opció ne jelenjen meg. Nekem nem kell a zsúfolt kinézet. (sajnos userek többsége se útmutató vagy tippek app megnézésére nem képes, így a "láthatatlan" és "nem is tudtam ilyen van" gesztusok helyett az új irány, hogy minden funkciót az ember arcába kell tolni vizuálisan.

Photos app számomra is nagy kérdés lesz, nekem bejött az eddigi tab rész, ha album tabon hagytam ott nyílt meg legközelebb is, ha jól értem most mindig ez a fél képernyő grid fogad majd.

törölt tag

válasz icecave #349 üzenetére

Zenékhez és képekhez legalább van érzelmi viszony, ott találó a szív ikon mint kedvenc szimbólum. Viszont CC-ben? :F Persze ez legyen a legnagyobb baj. Remélem marad az egyoldalas nézet is. Mivel most kinyitották külső appok előtt is a CC-t, a sok új kapcsoló miatt nyilván kellett egy lapozós nézet is. A színes kicsi ikonok a kapcsolókon még furcsa képek alapján.

A Photos app lesz a nagy kérdés számomra, az nem biztos jó irányba megy az eddig látottak alapján, majd használva meglátjuk megszokható lesz vagy visszasírjuk a mostanit.

Redditen nézem az új home screen képeket, hihetetlen milyen rondává szabad már csinálni. :D Innen már csak egy lépés az áruházból letölthető ikonpakk és comic sans font. ;]
    Kihagyták a ziccert, hogy el lehessen menteni az elrendezéseket, témákat. Előre látom az őszi kommenteket: sokkal jobban merül a telefon az új frissítéssel! Hát persze, mert órákig szöszölsz az ikonokkal. Az Apple lemondott kicsit a minimalizmusról, kevesebb több elvről és kontrollról, azt mondták 18 rendszerrel: Go crazy!

Ahogy engedett kicsit a pórázon az Apple és az EU törvény miatt szerintem még több új iPhone user lesz és még több mókolási igény? Hiába mondják, hogy nem kötelező élni az új lehetőségekkel, de egy-egy újítás miatt a megszokott eltűnhet és új funkcióval új bug is jöhet, ezekre 16-17 változtatásokkal volt példa lock screen, wallpaper kapcsán.

törölt tag

18-ban a widgetek méretét végre lehet közvetlenül állítani. Nem kell eltávolítani és újra kirakni, ez nagyon nem Apple módszer volt eddig.

Az új CC-ben vajon mi ihlette a szív ikont? "Imádom a kapcsolóimat!"

törölt tag

Új háttérkép hozzáadása menüben javították a lagot? Hogy úgy rajzolja ki néha mint diavetítés, fehér részek mire betölti. Két éve amióta átvariálták a háttereket és záróképernyőt, azóta gagyi.
    Mindegy pár éves iPhone vagy új 15 Pro 8 GB memóriával, tehát szoftver probléma.

Jelszavak app: csak kiszervezték settings alól, vagy lett valamilyen újítás is?

Ez a topik miért nem az "Okostelefonok" kategória alatt van?

törölt tag

válasz ronin79 #328 üzenetére

Én megőrülnék ha CC-ben teljesen kikapcsolná a location, wifi, bt funkciót, így jó ahogy az Apple kitalálta. Aki akar Shortcuts-cal rakhat ki kapcsolókat főképernyőre is vagy Siri. Egyébként IT fórumon ne lepődj meg angol szavakon és ne az Androidot keresd az iOS-ben.

törölt tag

válasz gretzky77 #231 üzenetére

Gondolom mert te csak sima fehér hátteret használtál. Próbáld ki ezzel [link] és a remek algoritmus elemzi a képet, hogy a nagyobb része sötét ezért fehér betű kell, aztán hiába világos a tetején a kép, ott is a fehér betűt erőlteti a rendszer a státusz sávban. iOS 16 előtt ez normálisan le volt programozva.

törölt tag

válasz gretzky77 #228 üzenetére

Itt még egy példa, nem javították ezek szerint: [link]

törölt tag

válasz gretzky77 #228 üzenetére

Sajnos szövegnél (Javaslatok, Nemrég hozzáadott...) nem fordul át feketére a betű, továbbra is fehér betű ronda árnyékkal. Státusz sáv is inkább képtől függ. Találtam egy reddit posztot, itt látszik a 2 éves probléma: [link]
    Olyan félmegoldást találtam, hogy a háttérképet módosítani, egy fekete csíkot rakni a tetejére és akkor jól néz ki és még a notch is beleolvad. Ez pár kedvenc háttérnél oké, de évek alatt felhalmozott képeket nem fogok egyesével szerkesztgetni.

App Library részt gondolom továbbra sem lehet módosítani, csak a főképernyő ikonok elrendezését nyitották ki.

törölt tag

Kérdés: javították a bugot, hogy olyan háttérképnél aminek világosabb a teteje, a státusz ikonok nem váltanak sötétre? Amióta iOS 16-17 a háttérkép menüt megváltoztatták azóta rossz. Régen kézzel le volt programozva tökéletesre, most a machine learning dönti el a képet elemezve. Szarul. Fele háttérkép gyűjteményem kukába ment. Főképernyőn is az appok neveinél a ronda drop shadow fehér betűs szöveg körül, ahelyett átváltaná feketére a betűt, ahogy régen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés