- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A karcsúság ára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi84
aktív tag
Gonoszak vagytok.Ti is meg fogtok öregedni egyszer
-
ginola
addikt
Sziasztok
Virtuális közelséget érzékelő egység, vagy fizikai? -
Tamás1966
aktív tag
Valamelyik nap szó volt itt a képernyő kikapcsolásról. Mindenki a megoldást kereste.
Képzeljétek el, hogy most ahogy itt böngészgedtem, rátaláltam, hogy ha valaki 3 alsó gombos vezérléssel használja a telefont, akkor van egy jó megoldás.
Be lehet állítani, hogy a vissza gomb hosszan megnyomásával kikapcsol a képernyő.
Ez nagyon hasznos, mert így nem kell használni az oldalsó gombot. Nem kopik el, nem megy tönkre.
Remélem most én is tudtam segíteni.
Aki csuszkázik annak sajnos ez nem áll. -
ratobi
senior tag
Srácok! Nem kellene ezt a csoportot zárni.
? -
Tamás1966
aktív tag
Megvan. Sikerült.
Ezen a Gboardos oldalon még nemis jártam
Jó dolgok vannak ott.
Köszi. -
Tamás1966
aktív tag
Ahhh. Köszönöm.
Akkor csak erről van szó. Én 20 éve Androidos vagyok, de Samsungos. Ott egyértelmű a fogalmazás. : "képernyő elforgatása"
Itt a xiaominál kicsit fura a nyelvezet sajnos. Ez a tájolás megzavart kicsit.
Viszont van valami, amire egy másik topikban senki sem tudta a választ. Bemásolom ide. Kíváncsi vagyok ti mondatok e erre valamit. :Ha írok egy szöveget, valami állandóan belejavít.
Én nem tudom. Lehet, hogy a mesteséges intelligencia ?? Állandóan ez van.
Most az elöbb pl.
Leírtam, hogy egy kila kenyér. Ezt valaki autómatikusan átírta arra, hogy "egy lila kenyér".
Vagy az, hogy rendelnem kell, ő a rendelnem szót átirja arra, hogy rendeljen.
Utólag kell vissza javíthatnom.
De állandóan ez van, és a helyesírás ellenörző ki van kapcsolva.
Szerintetek mit kéne még megnéznem ??
Ha emailt írok akkor is ez van. Nagyon idegesítő.
Állandóan belejavít valami. -
ERPY
őstag
válasz
Tamás1966 #1194 üzenetére
Ha jól veszem ki, nemrég kezdhetted az Androiddal való ismerkedést, így még sokminden újdonság lehet. Amit kérdeztél az a kijelző elfordulása, hogy amikor elfordítod valamelyik irányba a telefont, hozzá igazítsa a képet vagy sem. Nyugodtan próbálj ki mindent, tapasztald ki mi mit csinál, mit állít. Bajt nemigen tudsz csinálni. De ha elakadsz vagy kérdésed van, tedd fel bátran, valaki biztos segíteni fog.
-
-
Tamás1966
aktív tag
Köszi. Aranyos vagy.
Én láttam ezt az áruházban, csak nem tudtam, hogy ha letöltöm, akkor az lessz belőle amit nálad látunk.
De így akkor megfogom nézni mindenképp.
Az esetleg megtudod mondani, hogy melyik az a képernyő kikapcsoló vidget, amit befogad ez a Poco, mert látom, hogy nem fogadja be mindegyiket.Ti milyen időközönként gondoljátok, hogy tanácsos a telefonon ujraindítást csinálni. Erről megoszlanak a hírek. Van aki azt mondja, hogy 35 naponta ajánlatos, van aki szerint negyed évente.
Bizonyos időnként ezt úgy tudom meg kell tenni, hogy felfrissüljenek a vidgettek, a proci, meg az egész működési mechanizmus.
Nektek erről mi a véleményetek???
Köszönöm mindenkinek. -
Bazsi84
aktív tag
Nem ellenőriztem le,mert én nem használok ilyet,de egy próbát megér.
To turn off Xiaomi Smart Hub notifications, go to your phone's Settings > Notifications & Control Centre > App notifications, then select "Xiaomi Smart Hub" and toggle the "Show notifications" option to off; this will disable notifications from the Smart Hub on your device.
-
Tamás1966
aktív tag
Az nagyon jó, amelyik telefonon van képernyő kikapcsló vidget. Emlékszem amikor decemberben volt 1 hónapig egy Iphonom, ott is ki lehetett kapcsolni a képernyőt oldalsó gomb nyomkodása nélkül.
Ezek az oldalsö gombok állítólag fél év alatt tönkre mennek, de szervizben kicserélik.
ERPY:
Nagyon szépen megcsináltad a telefonodat. Jó az az időjárás panel. Enyémbe nincs olyan. Nem teljesen egyformák ám a telefonok sem.
Olyan mint a disznósajt. Az se sikerül ugyanolyanra soha. 🤷 -
-
ERPY
őstag
Hogy lehet kikapcsolni a képen bekarikázott feliratot, nem tudja valaki? Van olyan alkalmazás is, ami kilépéskor ír ki így dolgokat. Számomra nagyon zavaró. Nem tudom mi ennek a neve, azért raktam ki képbe.
-
-
D@niel
addikt
Találtam egy olyan lehetőséget, hogy dupla kopp a bekapcsolón és indul a megadott művelet: értesítő, vezérlő, vagy amit megadtál neki.
Mondjuk balkezesként pont sz###s az élet 🤭, a jobb oldali bekapcsoló alapból nem jó.Ugyanitt jelzem, hogy alul a home gombot is tudjuk szabályozni, pl. hosszú megnyomással kijelző lezár (+ sok más lehetőség).
Ez mondjuk a flyme os-en egyik kedvencem volt, mivel gyakran nem akarom bezárni az appot - pl. egy aktív beszélgetésnél - csak a kijelzőt, vagy app bezárás után alapból ott az ujj a gomb felett és egyből le is tudom zárni.
Királyság. -
Bazsi84
aktív tag
-
Tamás1966
aktív tag
Atya ég. De kis ügyeske vagy.
Hát ezt mondtam én pár nappal ezelött, hogy valami nem stimmel, mert az aktuális napot kellene mutatni az ikonnak.
Arról már nemis beszélek, hogy most is 31- ét mutat, amikor a Február csak 28 napos.
Ez mi a jó ég ez a Nova launcher ???
Látom ez a play áruházban van. Ez mit tud?? Kárt nem okoz? Bonyolult beállítani ?? Magyar nyelvű?? -
ERPY
őstag
Csak egy érdekesség. Feltettem a Nova launchert, ha már anno megvettem 53 forintért akcióba, és most a naptár a valós dátum napot mutatja az ikonon.
-
lucifer15
tag
Ma én is beneveztem egy X7 pro 12/512 re. Remélem, hogy nem csalódok.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
peterson1190 #1167 üzenetére
1-2 frissités után megoldják majd valószínüleg.
Yuing: a pwm-re én nagyon érzékeny vagyok,fájt is a fejem minden nap ha sokat használtam a telót.Hiába magas a pwm.Viszont amint átállítottam olvasómódba,eltünt a problémam teljesen.Fene se érti ezt 🙂
-
peterson1190
tag
válasz
Bazsi84 #1160 üzenetére
Teszteltem egyet, előkotortam az asszony ex Pixel-7 telefonját.
Feltelepítettem másolással, ugyanúgy mindent rá mint a Poco-n és azt tapasztaltam, hogy ennél nincs jelen ez a hiba.Nem számít, hogy vezeték/vezeték nélkül csináltam a hívásokat, voice commandokat nem fagyott vagy indult újra. Ez is Android 15 ofc.
A pixelnek csak a modemje egy kalap kaki, hol tudok hívni hol nem, de ez közismert gyengepontja a pixel 7-8 családnak...
-
kbyte1024
veterán
Graphics!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!?! Áááááááááááááá segíts
-
Tamás1966
aktív tag
Köszönöm szépen. Akkor még ott sem.
Akkor jól érzem, hogy ez inkább csak parasztvakítás?
Ez olyan mint az, hogy az én autóm kivetíti a szélvédőre zöldel a sebességet. De könyörgöm. Minek ?? Ott van előttem a digitális panel. Fölösleges az a kivetítés.
A telefon gyártás szerintem megérkezett a csúcsra.
Nincs tovább. Az alma ezt elis ismerte. Ők már csak finomítgatják a telefonjaikat.
Egy csábító szín. Pl sivatagi homok, és egyből ott az új teló, plussz 100 ezer ft- os felárral. Puff neki.
A fiatalok be is kapják.
Ma már az Android is csak finomítgat, és olyan funkciókat tesznek be amire többnyire nincs is igazán nagy szükség , csak emeli az árat. -
Tamás1966
aktív tag
Nagyon jó kis leírást mellékeltél. Kiváló.
Számomra egyben megnyugtató is, mert a felsorolt hátrányok közül rám egyik sem vonatkozik.
Szerintem a hátrányok 90%-a műbalhé. Talán az e-sim lehet az ami ma nagyon menő dolog, de ha jól tudom akkor annak csak akkor van szerepe, ha valaki külföldre megy. Én pl nem megyek.
Ha rosszul tudom, akkor ezer bocsika. -
Ha valakit érdekel: X7 Pro Notebookcheck teszt
1923 Hz-es PWM dimminget használ.
Mondjuk 2025-ben a micro SD kártya és a jack hiányának felróvását nem értem. Ez az általános.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
peterson1190 #1158 üzenetére
Nem,nekem egy régi autóm van.
-
peterson1190
tag
válasz
peterson1190 #1158 üzenetére
Valóban itt többen is jelentik pont ezt a hibát, sokan épp HyperOS/Android15 alatt: [link]
-
peterson1190
tag
-
szkaroly
senior tag
válasz
peterson1190 #1155 üzenetére
"Átmásolta az S24-ről az általam telepített extra appokat"
Válaszoltál a kérdésedre szerintem. Megoldás: friss install.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
peterson1190 #1155 üzenetére
Tudsz a google felé is hibajelentést küldeni,lehet azzal is probléma.De érdekes,ilyet még nem hallottam.
Na egy kis keresés után:
Some Android Auto users are reportedly experiencing a frustrating issue. As per user complaints, this issue is forcing their phones to unexpectedly reboot when they are trying out wireless connections for their car systems. This problem appears to have arisen after the release of Android Auto versions 13.4 and 13.5, leading to a significant increase in user complaints, particularly on Reddit
-
peterson1190
tag
válasz
Bazsi84 #1151 üzenetére
Átmásolta az S24-ről az általam telepített extra appokat, háttereket, pár képet, ennyi történt, a maradékot a Google szinkronizálta.
Egyébként sokszor az is előferdül, hogy rádugom a kocsira és a gesztus alapú navigációs sáv megmerevedik alul teljesen. A vissza gesztus működik oldalról csak lentről nem tudom felhúzni, nem reagál ha rá van dugva.
-
D@niel
addikt
Törölve. SörcsaPH topikba szántam 🤭
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
peterson1190 #1148 üzenetére
Hogy laktad be a készüléket? 0-ról,vagy áthúztad másról?
Nekem eddig nem volt hiba,abban nem tudok nyilatkozni. -
bepe79
addikt
válasz
Fallbala83 #1136 üzenetére
Nekem a Nillkin Super Forsted Pro jött most meg aliról, szerintem egyik legjobb tok ever minden típusra:
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
peterson1190 #1148 üzenetére
Szia.
Várj türelemmel, vannak itt nagyon okos, ügyes srácok, várd meg őket, mert én komolyan mondom, hogy azt sem tudom, hogy egyálltalán miről beszélsz.
A telefon nagyon szuper, tehát szerintem nem a készülékkel van a baj .
Sajnos ez amit mondasz, ez nekem olyan, mintha azt mondtad volna, hogy pl : "bableves". -
peterson1190
tag
Ti tudtok hibát bejelenteni a visszajezés opció alatt?
Sajnos nekem soft rebootol az x7 pro néha mikor megy az android autó és még hívásban is vagyok. Ha meg hangutasítást szeretnék neki adni android autó közben, azonnal összetolja magát és rebootol.
Hibabejelentésnél meg csak teker, hogy feltölti, de soha nem fejezi be a feltöltést, akár wifi-n akár mobilneten próbálom.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
joelke HU #1143 üzenetére
Én csak otthon használom a wifit, munka közben nincs rá időm hogy ezzel foglalkozzak és annyira nem is érdekel, max egy email de az is ritka. Havi szinten 100 Mbit alatt van a mobil netem. Magyarán a B20 hiánya nálam nem egy érvágás
Graphics
Na majd kiderül ha valaki kézbe veszi és rityent róla egy jó kis cikket. Addig meg csak, egy jó kis téma alap
Amúgy annyira nem vészes a dolog mert a Pro -t a lányomnak szántam, bár ő biztosan jobban értékelte volna, a ledes kameragyűrűket
Nekem meg az öreg viharvert snapi erőműves redmi -m bírja még egy darabig. Nyár elején majd körbejárom a lehetőségeket. Igazából egy hőkamerás ulifone illene hozzám, amivel egy szeget is be tudok verni -
-
válasz
lemmy71 #1141 üzenetére
Szokásos menetrend, ebből lesz valamelyik újabb Poco, érzésem szerint az F7-es.
De az csak május körül, mert tavaly is akkor jött az F6-os.
A nemzetközi modellben pedig nem 7500-as aksi lesz, ezt már valahogy pletykálták is, hanem 7000-es.
Most elolvastm annak az oldalnak egy másik hírét... Azt írják ,hogy japánban is kiadták az X7 Pro-t és hogy ott majd 7 év szoftveres támogatást kap... Szerintem ez nem valós infó, a 3 év főverziót és 4 év biztonságit valaki összeadta, mert sehol máshol nem olvastam ezt a hírt így tálalva...
Ha hosszú üzemidejű Telefon kell, akkor sima X7, na az bírja.
-
D@niel
addikt
válasz
joelke HU #1138 üzenetére
Valós és indokolt, hogy nem mindenkinek jön be a
miuiHOS.
Például 1.0.8-on tök felesleges 20%-nál jó vaskos felugró ablakban értesíteni, és nincs rá kapcsoló.
Kompletten letíltottam a security-t, így nem jelez, csak felül a status bar-on (ott sem kellene: 20% az még fél óra játék vagy megjárom Miskolc-Debrecent, majd én töltöm amikor gáz van) hangot ettől függetlenül ad kit, pedig az értesítések hangja üres.
Értesítésnél nem villan fel a kijelző. Minden más felületen van rá kapcsoló, itt nincs.A héten azt vettem észre, hogy amennyiben módosítok valamit a fejlesztői beállításokban (pl. több folyamat engedélyezése és ne a standard legyen a limit, ugyanis, 6gb kevés neki), majd váltok egy témát, akkor az előző bejegyzést alapértelmezettre teszi. Vagy mondjuk whatsapp-nak megadom, hogy a néma értesítés jelenjen meg leugró banner-ként (ne csak felül ikonnal jelezzen, mert alapból az üzenet neki néma értesítés - kérdem én, miért?), majd kilépek a beállításokból és vissza, nem menti el, ismét csak ikonra van állítva. Ezt eljátszottuk 6x, majd egyszer csak tudomásul vette.
Hívás közben nem megy a mobilnet - ez baromi kellemetlen (az F4 képes rá, pixel rom-al alapból tudja, oxygenos-el szintén).
Ehhez hasonló dolgokat tudok mondani, amik korábban is megvoltak, például Redmi note 9S & miui 11.
Nem akarom ekézni, mert el tudom fogadni és így is fogok váltani x7p-re, de tény, hogy még mindig vannak furcsa dolgai. -
lemmy71
őstag
A R. Turbo napokban volt téma. Ez után úgy érzem hogy elkapkodott volt a hét elején megrendelni a Pro -t
-
-
Fallbala83
csendes tag
Nillkin tok esetleg valakit érdekel? Privátban keressetek
-
Tamás1966
aktív tag
Srácok. Egy új észrevétel.
Ti észre vettétek màr, hogy ha használod a telefont, gyorsabban tölt, mint ha csak fejszik- nyugszik
Ha leteszem az asztalra, akkor szépen töltöget
Ha a kezembe veszem, mert meg kell írnim egy emailt, és közben be van dugva a töltő, akkor gyorsabban mennek a számok fölfele, mint amikor használaton kívül, csak pihenget ??
Már többször tapasztaltam ezt. Pillanatok alatt 93%- nál voltam. Te jóságos Isten. Mondtam magamban. Mivel hogy nem javasolt csak 80-85%- ig menni .
Húztam kifelé mint a veszett egér.
Más is tapasztalta ezt, hogy használat alatt gyorsabban tölt ?? -
Tamás1966
aktív tag
Jól van srácok, akkor megnyugodtam.
Az is lehet, hogy az a hirdető fickó, a reklámokkal nem bír el és ezért nem tetszik neki.
Na az nekem nem volt gond. Megnéztem egy bemutató videót, és követve a lépéseket, kikapcsoltam őket. -
qge
aktív tag
válasz
Tamás1966 #1126 üzenetére
Ez a lenti nem az én hirdetésen, csak láttam és meglepődtem rajta.
Sztem sem nehéz kezelni (bár évek óta miui-t használok)...persze, érdemes kehet a beállításokat végig böngészni és ovatosan/ésszel próbálkozni. És onnantól kezdve jó eséllyel tényleg "csak" appokat indítasz. Persze, lehet, hogy én sem használom ki minden lehetőséget, de akkor sem rakéta tudomány egy miui/hyperos kezelés, annyira biztos nem, hogy bukóval emiatt adjak el telefont. -
-
Bazsi84
aktív tag
-
Tamás1966
aktív tag
Hüha.
Most megijedtem, illetve meglepődtem.
Nekem semmi bajom a telóval, de lehet, hogy ez azért van, mert én csak azt csinálom amit az Androiddal kell csinálni ???
Ez a plussz Hyper OS ennek elvileg miben kell megnyilvánulni ???
Lehet, hogy ên ezzel még nemis foglalkoztam, és a telefonom rejtett tartalékait nemis ismerem ??
Segíts mán egy picit kérlek. -
qge
aktív tag
Ennyire nehéz lenne a Hyper OS-t kezelni?
-
ERPY
őstag
Nagyon egy rugóra jár az agyunk, pont ugyanígy vagyok vele én is. A 9T PRO-ban még lehetett választani, itt már ilyent nem találtam. Akkor ezt kell megszokni. Bár a jobb oldali lehúzós dolgok sosem kellenek, de jobb kezes lévén az esik jobban kézre. Akkor marad a jobb oldal le, majd elhúzom a képernyőt jobbra. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Tamás1966
aktív tag
Én úgy tudom, hogy azt nem lehet, de ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg a. Graphics nevű társunkat, ő nagyon otthon van ezekben a dolgokban. Ő szuper jó.
Neked ez így nem tetszik ??? Én direkt ezért vettem Xiaomit, és nem Samsungot.
Szerintem ez jópofa, és olyan jó kis Iphonos.
Kezelni is lehet egy lapos csuszkával, aki úgy akarja.
Így az embernek egy picit Iphonja is van, meg droidja is. Sőt. Most fedeztem fel, hogy ha droidosként használja az ember, akkor a vissza gombot, és a kockázó gombot fel lehet cserélni, ha valaki úgy akarja.
Szuper klassz kis cucc ez a Xiaomi mester.
Olyan mint itt Pesten étteremben a Vang mester.
-
iff
senior tag
Én sem találtam azt a beállítás, hogy csak az értesítési sávot lehessen lehúzni. Ez engem is zavar, hogy állandóan a beállítási menüt húzom le. Jóval többet használom az értesítési sávot. Az is jó lenne, ha meg lehetne fordítani.
Csak a záró képernyőn lehet beállítani, hogy csak az értesítési sáv legyen.
-
ERPY
őstag
Van arra lehetőség, hogy a jelen helyzetben lévő bal fentről, jobb fentről lehúzható értesítési sávot egybe rakja, mint a régi telefonomnál? Ott lehetett ezt állítani, itt nem találom. Hogy bárhol csak lehúzom és ott van minden? Vagy legalább megfordítani a jobb-bal oldalt? Bocs ha hülyén fogalmaztam.
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
Cobold07 #1110 üzenetére
Tuti, hogy nem te kapcsoltad be. Ne kövezd meg magad ezért. Te mindent jól csináltál.
Én azt gondolom, hogy aki 2 kártyával használja a telót, annak ez autómatikusan bekapcsol, hogy tudd ki hív, és melyik kártyáról. Ezt lehet, hogy kise lehet kapcsolni, de ebben nem vagyok biztos.
Aki 1 kártyával használja, annak nem, mert ott eleve csak 1 hálózatról jön a hívás. -
iff
senior tag
válasz
Cobold07 #1110 üzenetére
Nálam ilyen nem volt
, de a színek megváltoztak, valószínűleg téma miatt, de érdekes. Illetve többször, ha volt rendszerfrissítés, a whatsapp és a viber is megjelent, azokat biztos, én telepítettem. Ma volt AI 12 nyelvi frissítés és ott volt a viber is, aztán eltűnt
. Ez érdekes. Utána frissítettem .
-
Cobold07
csendes tag
Google tárcsázóban volt bekapcsolva, eszembe nem jutott hogy itt kell keresni és
tuti nem én kapcsoltam be. -
-
Cobold07
csendes tag
Tudna valaki segíteni, hogy az x7pro-ban hol lehet kikapcsolni azt a funkciót, hogy ne mondja ki a hívó nevét és melyik kártyáról érkezik a hívás ?
Köszi
-
-
toths
kezdő
Én már azt is olvastam, hogy még idén jön az x8 pro, de kiderült, hogy az is csak kamu.
-
Tamás1966
aktív tag
Direkt így csinálták meg. Hogy emiatt legyen vevő tábora a sima X7- nek is. Akinek az fontos, az kénytelen a simát venni.
Ja és várjál. Most jó sok emberrel megvetették a pro-t, aztán meg most olvasom, hogy hamarosan jön az X7 Ultra is.
Na tessêk. Az valószinüleg még csúcsabb lessz, mivel Ultra. Pocóból még soha nem volt, most lessz. -
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Pro majdnem ugyanaz, mint a Redmi 4 Turbo, az alapmodell pedig a Redmi Note 14 Pro, de nem teljesen. Vajon ide miért nem fért be a nagyobb telep?
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest