Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itt a friss Moto G Stylus
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
válasz
Bazsi84 #1956 üzenetére
Semmi gond a G85-el, kb. mint egy X3 pro pixel rommal.
120hz on, memory extension off, lefuttattam egy bő 1 órás optimációt cmd-ben (adb shell cmd package compile -m speed -f -a és adb shell cmd package bg-dexopt-job - ezt megcsinálja a rendszer magától, amikor 2-3 órát nyugalomban, töltőn van), a 8gb kifejezetten hatékony, gyönyörű és kellően erélyes a kijelző (F4-en ami 100%, az itt 70), hangzás a dolby athmos hangolása után teljesen jó és ami a lényeg, hogy élvezettel görgetem.
A15-öt nem talált, gondolom, pár nap után dobta volna fel, de a Motorolának van erre programja - [link] - ezzel fel is ment.Szerintem akinek nem megy már a Miui/HOS, nézzen rá az Edge 50 fusion-ra.
-
D@niel
addikt
válasz
Bazsi84 #1956 üzenetére
Egyébként - ha már szétoffoltam a topikot - a fotókkal kapcsolatban pár éve kezdtem el egy olyat, hogy - mivel komoly fejlődést nem tapasztaltam kamerás fronton -, inkább az utómunkára fektetem a hangsúlyt.
Fontosabb képeknél - promóciós munkáimra, családi, vagy amikor az épp tesztelt sört kóstolom - lightroom-ban helyére teszem a képet. Összeraktam egy jelenetet, ami javít a színeken + néhány fontosabb tulajdonságon stb. - ezt a beállítást rádobom a képre, néhány mp és kész is.
Poco F4 + LCM 8.4 + config-al, a második pedig már a szerkesztett.
/Nem vagyok rajta./
Bizonyára így nem annyira természetes, de mutatós, látványos.
-
D@niel
addikt
válasz
Graphics #1950 üzenetére
Fog hiányozni, de a kérdésed alapján szerintem másra gondolunk teljesítmény alatt. Poco X3 pro egyéni rommal olyan lazán vitte 120 kockán a cod-ot, hogy nem volt kérdés. Napi 4-5 órát gyakoroltunk vb-re, túl vagyok 12 ezer meccsen 17 legendary medállal, simán jó volt az sd860 (Evolution X, Crdroid).
Hány éves cpu? 3. Miért fogja vissza a gyártó? Mert hülyének néz. F4-en is max. 90-ig engedte, pedig ez 870-es.
Nem szeretem az ilyet. Inkább sétálok egyet a mezőn.
Lightroom-ban egy fotó editálás fog menni a Moto-val is, vagy a napi 3-4 óra tiktok, illetve filmet castingolni xiaomi mi box-ra.Pixel-t is néztem, de nagyon magasan van + 8-as és 9-es kicsi.
-
D@niel
addikt
válasz
Graphics #1948 üzenetére
Az lesz hétfőtől) =) több dologban visszalépés: ufs 2.1 észrevehető, hangzás (első ugye a beszédhangszóró, vagyis, nincs meg a balansz), kb. fele olyan erős, így a call of duty-t elengedem - szerintem a stabil 90fps-t sem tudja.
Viszont a kijelző gyönyörű, kamerára Gcam van, 33W töltés nekem elég, gombok mindenképpen minőségibben klikkennek, cpu miatt borítékolható a jó üzemidő és a fentebb említetteket pedig egyszerűen elengedem a nekem tetsző felület miatt. -
D@niel
addikt
Engedtem egy normálisat F4-ből (70 helyett 60), itthoni webshopból Moto G85-re (8/256) kaptam egy ingyen szállítást + hydrogent felaplikálnak előre (végösszeg 78), így megy ez keleten.
Gyakorlatilag a héten minden nap beugrottam a médiába megnézni és roppant élvezem a pixel-felületet. Nem tudott volna lemenni a pro olyan szintre, hogy mellette döntsek.
Szevasztok -
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1914 üzenetére
Ohh, ne gondold. Megfordítottam a dolgot: mivel az elején nem értettem, így rákényszerítettem magam arra, hogy megtanuljam. Szóbeli nyelvvizsgán hasznos volt, mert a telefonokról beszéltem - 2 perc után le is állították az előadásom, azt hitték valami szakértő vagyok.
@RBJ: igen, sok minden logikátlan és túl van bonyolítva, ez mondjuk az itt feltett kérdésekből kiderül. Biztos vagyok benne, hogy ha már indiában is gyártják ezeket a telefonokat, használják az ottani fejlesztőket.
Nem akarom túlekézni, megszokás kérdése. -
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1911 üzenetére
2009 óta (iPhone 3GS) minden okostelómat angol nyelven használom.
Más: nem sikerült megszoknom az elmúlt 2-3 hónapban a hyperos-t.
Hétvégén volt a kezemben egy Motorola g85, hihetetlen élvezetes az a gyári, steril android ui. Elkezdtem nézni a lehetőségeket: vagy az előbb említett, vagy edge 50 fusion.
Hajlandó vagyok jelentősen engedni a teljesítményből, cserébe a nekem tetsző felületért (ezalatt nem csak a megjelenésre gondolok).
Most már szabadulnék ... -
D@niel
addikt
50 🥵
Ilyenkor szokták ajánlani, hogy kapcsoljuk ki, majd negyed óra múlva vissza, mikor kifújta magát.
Nem túl szerencsés eddig engedni, ezt mondjuk jobban is meg tudták volna tervezni.Ezt is le tudnátok futtatni?: CPU throttling
Csak úgy érdekesség, F4 paranoid A14-en, 15 perces teszten: -
D@niel
addikt
Na jó 🤦🏻
-
D@niel
addikt
Tehát a kérdés, hogy a forint valutát a PayPal hogyan váltja át?
Ezt nem tudom. Bizonyára kedvezőbben, mint a magyar bankok, tehát, ha PayPal nélkül, simán mezei módon fizetsz, ugyanakkor, a PayPal elkér egy bizonyos %-ot.
Bölcsész voltam, nem tudom kiszámolni, hogy az a pár száz forint merre billen 🤭 -
D@niel
addikt
Lengyelből 1 negatív van, miszerint franciából küldték és egy hetet várt rá. Na bumm.
Németből a negatívak azt írják, hogy nem kapta meg, de csomagkövetést nem mellékelt, vagy hogy sérült a csomag de nincs konkrétum. Telefon is sérült? Csak kérdezem.Amennyiben gond van, keressük az Aliexpress helpdesk-et.
Semmiben nem másak, mint egy itthoni, bármelyik viszonteladó.
Nem dolgozom náluk, nem kapok kupont és felelősséget sem vállalok.Amint elment a jelenlegi - remélhetőleg ezen a hétvégén - egyből rendelek.
Szerk. érdemes PayPal-al, igen. Bármi gond van, ők hatékonyabban, gyorsabban eljárnak a visszatérítéssel kapcsolatban.
-
-
D@niel
addikt
Gondolom, ez kérdés volt.
A xiaomi account-os költözés sosem lesz olyan zökkenőmentes, kifinomult és alapos, mint a Google-os. Nem is vagyok belépve, mert feleslegesen szinkronizál a háttérben - kapcsolódva az aksi témához.
Az elmúlt 10 évben kb. 50 költözésen vagyok túl, G photos-al sosem volt gond.
Érdemes ezt és csak ezt használni.
Szerk. #1845-ös kommentedre, itt be tudod adni neki, viszont 20 és 10%-os akksi állásnál ettől függetlenül jelezni fog - ez gyakorlatilag kigyomlálhatatlan.
-
D@niel
addikt
Poco F7 széria premier élőben - 75 perc múlva
-
D@niel
addikt
válasz
Bazsi84 #1781 üzenetére
+2
Szerintem is.
Használjuk rendesen, erre való.
Nekem mondjuk van egy 2m-es uGreen kábelem, pont ott a vége ahol szoktam lazulni tv előtt, gyakran rátöltök 10-15 perceket, észre sem veszem, máris +30-40%. Vagy amíg felérek Pestre Debrecenből, 15W-n autóban szépen felmegy 100-ra, közbe Redmi 9-nek küldi a netet waze-re.
F4, 4500mah-al, sosem volt még kellemetlen szitu.
Nincs még pro-m, áprilisban most már tényleg leütöm.
Sajnos nem tudom megnézni élőben, nekem inkább a kijelző minősége a fontos + fényerő, ebben tudom, mindenképpen jobb a pro.
Amit olvastam, hogy az Ai-cuccokat érdemes kikapcsolni, azok is kajálnak rendesen + Facebook és Titkok háttérbeli tevékenységeit korlátozni.Rajtam múlna, inkább legyen 7 colos a display 5k aksival, nekem ez a 6,78 még mindig kicsike, Note 9S (2020) óta ...
-
D@niel
addikt
A41 ultra kínai verziós, Google keretrendszert ők telepítik (ebből adódhatnak kellemetlen helyzetek, pl. maps menet közben szétfagy és nem indul újra, vagy elveszíti a certifikációt és nem megy a digitális állampolgárság, repont, mcdonalds, banki appok, vagy éppen a whatsapp), nfc nincs és 4g csak elszórtan.
Nem túl ismert modell, nem sok esély arra, hogy jó romot írjanak rá, amivel a szoftveres gondok ideig-óráig megoldódnak, a hardveres korlátokon pedig biztosan nem segít.
Eladásnál tájékozott nem fogja vinni, laikus csak nyomott áron és hamarosan jelentkezik.
Gondold át. -
D@niel
addikt
Számla nincs róla ez ok, itt maga a rendelés száma (+időpont) jelent valamit. Azért fogalmazok így, mert nekem másfél éves Xiaomi router-nak simán visszaküldték az árát (12k), pedig az eladó oldala már nem is jött be. Azt most hagyjuk, hogy valóban gond volt-e vele, vagy csak kipróbáltam a rendszert.
Amennyiben gond van, egyből ott a helpdesk, az eladóra ne írjunk.Ami fontos szvsz, hogy miután megjött a pakk, ne jelezzünk vissza, hogy minden rendben. Ha jól emlékszem (mostanában nem rendeltem) 2 hétig (vagy 1 hónapig) vár a rendszer, majd utána könyveli el a rendelést, addig az eladó nem lát egy fillért sem, így védik a vásárlót.
Garancia pedig 1 év van ezekre, ha nem írja, akkor is.Eladó - mint olyan - nincs, mindenben az AE segít. Nekik mindennél fontosabb az eladó.
Kezeljük helyén a dolgot. Kockázat? Igen. Valamit valamiért. Nekem simán jó, egyből körbe fóliázom elől-hátul, majd vastag tok és vigyázok rá.
-
D@niel
addikt
Bezony.
Pont tegnap gondoltam rá, hogy 2 évre visszamenőleg csinálok egy diagrammot, hogy a legfontosabb Poco gépek árai hogyan változtak, tekintettel ezekre: Aliexpress, CoolMobile és a fontosabb eladók, így 2 hónapra be tudnám lőni a csökkenést mértékét.
Elengedtem a dolgot, mivel számos tényező befolyásolja (cpu amerikai/kínai, rendelések száma), másrészt pedig, minél tovább várunk, annál kedvezőbb a vége, nincs itt semmi trükk. Jó az, hogy A15-el érkezett, tehát fél év múlva is ugyanolyan jó a specs.
Ez a 100 körüli ár már valóban kedvező, nem gondoltam, hogy ilyen hamar elérjük. -
D@niel
addikt
Feketében és zöldben újra rendelhető: [link]
103.440 HUF -
D@niel
addikt
-
D@niel
addikt
Lengyelből 107 pezó: [link] - töltővel.
A 12+256-os: 115, minimális a különbség.
Ugyanitt alap X7 - 88 kiló.
Sok eladásos üzlet. -
D@niel
addikt
Árukeresőből léptél át az oldalra, azért van a csavar.
Nézd meg innen: CoolMobile - poco x7 pro -
D@niel
addikt
válasz
matyics #1679 üzenetére
Üdv,
konkretizáljuk.
A telefonon be tudsz lépni a fiókkal? Amennyiben igen, az account.xiaomi.com oldalon a manage devices pont alatt látod a telefont?Fontos tudni, hogy a Xiaomi megváltoztatta a nyitás követelményeit, most már csak évente 1 gép nyitását engedélyezik fiókonként.
-
D@niel
addikt
@Bazsi84: mgc 8.9-hez készült config, rá tudsz nézni?
[MGC_8.9.097_A11_V25]
[Config Files for BSG's 8.9] -
D@niel
addikt
Itt van, április 1-ig érvényes, nekem 105-re hozza ki:
Aliexpress Big Save -
D@niel
addikt
-
D@niel
addikt
válasz
Bazsi84 #1649 üzenetére
Nyilván, Te pozitív példa vagy, futárként nem kíméled.
Sok óra gps, gyorsan reagálni munka közben - amennyiben ilyen körülmények között pörög, nagy gond nem lehet.Nálad 8gb van, ugye?
Most elképzeltem, ahogy a határon hív az ukrán ügyfél, hogy hányra érünk a Liszt Ferencre, nyitok egy gps-t és felugrik az a tartalom központ - csuklóból árokban landolna 🤭
-
D@niel
addikt
válasz
Tökimanó #1647 üzenetére
Nem fog menni szerintem, redditen úgy olvasom, hogy csak a Google keresővel tudod kilőni.
Amúgy ezek annyira gáz dolgok..
Bármikor le tudnám ütni a rendelést pro-ra, de nem megy, pont a rendszer miatt.Más: tiktokon dobálja rendesen f7 pro és ulta videókat (kicsomagolás, design, stb.).
-
D@niel
addikt
válasz
Bazsi84 #1602 üzenetére
Neked pro mellett van pixel is?
Amennyiben igen, melyiket használod szívesebben?Azért kérdezem, mert nekem még mindig nem túl kellemes a hyperos.
Az új nothing phone 3a kiesett, mivel nincs lehetőség fixen 120 hz-re kapcsolni, a rendszer fakultatívan válogat 60/120 között 🤦🏻, ez pedig nagyon nem ok.
Egyenlőre megvárom a 9a-t, de még a 8a is szimpatikus, hiányzik a vegytiszta, steril pixel ui. -
D@niel
addikt
válasz
crea1984 #1595 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy 5-6 ezresnél is minden nap végén, vagy másnap reggel tölteni fogjuk, legyen 10 vagy 40%-on: úgy a biztos neki indulni, hogy van benne egy komolyabb töltés, pl. 80.
Ehhez jó a gyorstöltés, fél óra alatt még 33W-al is, lekapcsolt kijelzővel egy jelentős mennyiség bele megy.De tényleg, van olyan, aki 30-40%-al el tud indulni otthonról?
Nincs.Komolyabb használatra pedig UlePhone, 10000 mah.
Pont tegnap néztem a portfóliót, elsősorban a masszív struktúra és akkumulátor méret miatt. -
D@niel
addikt
Tiltsátok le a geminit is és az assistot is, feleslegesen foglalja az erőforrást: YouTube
-
D@niel
addikt
válasz
playmore #1554 üzenetére
AccuBattery - ezzel érdemes figyelni, 43C-ig még teljesen egészséges.
-
D@niel
addikt
Régóta agyalok ezen, hogy mi a jó stratégia:
1) hosszútávú termék támogatás relatíve gyorsan érkező frissítésekkel - ennek jó a marketing üzenete,
2) lassan érkező és/vagy elmaradó frissítések - serkenti a vásárlót az újabb vásárlásra és kockázatos, mert csalódást tud generálni.A 2.2-t már javában reszelik, az F5 pedig még nem kapott 2.0-t sem, ez gáztartály ...
-
D@niel
addikt
Egyébként tisztelet a kivételnek, de ezek az üzletek nagyon jól tudják a szabályokat kikerülni és a profitot maximalizálni, mondjuk azt mondom, hogy nem érdeklődöm töltő után, újra csomagolják a pakkot és mivel glamour napok vannak, +3 ezerért megkapom a gyárit.
Nem kérem, majd kibontom és benne van, milyen hálás leszek, legközelebb is náluk rendelek. Nekik mindenhogy jó.Dolgoztam fiatalon ilyen helyen, minden nap varázsoltunk és totál hülyére vettük a vásárlókat. Nem sokkal később le is léptem.
Részemről jogos az új szabály töltő alapján. 4 éves xiaomi 33W hibátlan és az utolsó két vevőmet se érdekelte különösebben, hogy nem adok töltőt.
-
D@niel
addikt
válasz
lemmy71 #1494 üzenetére
Szerintem pontosan tudják, hogy mi van a dobozban és nem a Gsmarena-ról tájékozódnak, hanem közvetlenül a partnertől kapják az infót a csomag tartalmáról.
Gazdasági hivatal simán érdeklődhet, cím alapján ezt nem lehet megállapítani.
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az EU kiadta a rendeletet és nem ellenőriznek.
Az már egy másik szitu, hogy a viszonteladó azt mondja, hogy pl. "úgy tudtuk nincs benne töltő, de nem bonthatjuk fel, mert bontatlant árulunk", így vissza felé mutat.
Nem fognak nyomozást indítani, mert van a dobozban egy minden előírásnak megfelelő töltő.Szóval ez biztonsági intézkedés, centire tudják mi van a dobozban.
Később már más lesz a helyzet. -
D@niel
addikt
válasz
matyics #1462 üzenetére
Nem arcoskodott.
Egyszerűen szeszélyes a HyperOS.
Például:
- beállítom a fejlesztőiben, hogy a memóriában legalább 4 folyamatot engedélyezzen, témát váltok, erre visszaállítja standardra... 😑 teljesen nonszensz.
- felment a legfrissebb poco launcher 5.39.35.1056 és chromeban, ill. redditen nem működik a visszalépés gesztus vezérléssel - keserű az, hogy 6 éves kommentek is már jelezték a hibát.
-ugyanennél a home gomb hosszan - képernyőzár megszűnt, előzőnél még volt ilyen. De miért?
- google keep widgetet nem tudok a képernyőre tenni. Népszerű Google app.
- notification history-val találkozott valaki? MemeOS enchancerral elő lehet hozni, de tényleg ez a megoldás?
- értesítésnél valamelyikre bekapcsol a kijelző (pl. messenger), másnál nem (telegram).Szétanalizáltam a rendszert, túl vannak bonyolítva a beállítások és majd a sw eldönti, hogy mikor hogy működik.
Hosszan tudnám sorolni.Gyakran az a benyomásom, hogy évek óta béta állapotban van és meg tudom érteni azokat, akik ios-t, pixelt használnak, ezeken úgy működik out off the box, ahogy a felhasználó elvárja.
-
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1442 üzenetére
Nem egy elem (cella) kapja meg a töltést, hanem két kissebb, így a keletkező feszültség két felé oszlik, feleződik. Hőhutát biztosan nem fog kapni, jobb lesz az élettartama.
Jó hír, igen.Gondolom ez a dual-cell akkumulátor mostanában iparági sztenderd egy adott méret felett, bár korábban 5000-nél, sőt ha jól emlékszem, 4000-nél is meglépte valamelyik gyártó.
Szerk. közben meg is írák, hogy kik voltak. -
D@niel
addikt
A gyanúm onnan jön, hogy pl. az alábbi videóban is az látszik, hogy made in china az akksi, 6550-es értékkel, na most a global az kínában készül, magyarán, koppra megegyezik az indiaival, amiben hivatalos a 6550.
Ez a csatorna usában székel.Azért nem vagyok 100%-ig biztos benne, mert nem mutatják a dobozt, amin fel van tűntetve, hogy melyik kiadás.
-
D@niel
addikt
Továbbra is úgy gondolom, hogy mindegyik X7 pro-ban 6500-as aksi van és kizárólag szoftveresen van lekorlátozva 6000-re. Költséghatékonysági szempontból teljesen felesleges 2 típust legyártani.
Keresem a global verziós szétszedős videót, ahol látható lenne az akksi méret, de egyenlőre nem találok.Mondjuk ha vagányak, akkor szoftver update-el első boot után feloldják a korlátozást 😁
-
D@niel
addikt
válasz
Tökimanó #1425 üzenetére
Megcsinálod az 5 oldalt, sorrendben:
1) egyes
2) kettes
3) alapértelmezett - ezt akarod látni feloldás után,
4) naptár
5) munka beosztás.Ezután a harmadikat beállítod alapértelmezettnek, ezt csináltad korábban. Így feloldás után megjelenik a harmadik oldal, balra van kettő és jobbra kettő (naptár, munka).
Erre gondolsz?Az ne tévesszen meg, hogy ha nem az alapértelmezett oldalon zárod le a telefont és feloldás után ez az oldal jelenik meg. Ilyenkor előtte mindig lépj vissza az alapértelmezettre és ezután zárd le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Pro majdnem ugyanaz, mint a Redmi 4 Turbo, az alapmodell pedig a Redmi Note 14 Pro, de nem teljesen. Vajon ide miért nem fért be a nagyobb telep?
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Windows 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest