- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
td
senior tag
Hi Rudi!
Tőled kérdezem, mert eléggé képben vagy. (Persze más is válaszolhat :) ) Vettem egy TI4200-t. Ha bekapcsolom az AA-t (mindegy, hogy 2x, 4x vagy az a Quincunx vagy mi), akkor némely játéknál bal oldalt és felül egy keretszerűség jelenik meg. Olyan, mintha egy színes pixelsor lenne, csak azért annál szélesebb egy kicsit. Ez mitől van, remélem nem a kártya a sz*r...?
Driver csak az van fent, amit adtak hozzá, nem raktam még Detonatort, persze semmi húzás nem volt, 800x600/32bit/75Hz-ben megy (a monitor miatt), és az egyetlen dolog, amit még kellett állítani, az a kép elhelyezkedése (Windows alatt el volt csúszva jobbra ill. kicsit föl, de játéknál nem; szóval Display/Properties).
Aminél ''keret'' van, az a Vice City és az F1-2002, aminél meg nincs, az a Wolfenstein (eddig csak ezeket néztem). -
csucsu_17
aktív tag
SMOOTHVISION = teljes képernyős élsimítás ?????????????????????
-
Notes
senior tag
Ha tudod oszd meg lécci! Mert én már kerestem, de nem találtam ilyesmit a CP-ben.
-
Notes
senior tag
Már miért ne támogatná?? Támogatja az. Csak nem tudom hol kell bekapcsolni. 3.1-es Catalyst CP-jén nem láttam ilyesmit. :(
-
csucsu_17
aktív tag
Hello mindenki !
Nekem is lenne néhány kérdésem: 8500-asom van 16x-os aniso-val
-a kérdésem a következő mi a szösz az a SMOOTHVISION jelenleg 4x van állítva és nám látom hogy belassulna a rendzser Quake alatt mondjuk UT2003 nál azért vannak gondok alig megy 27 Fps fölé szerintem ez nem is olyan rosz ha nézitek a gépem.
633@790 MHz Celeron, 384 MB SDRam, 260/230 a 8500-as -
Zsiba
senior tag
Mostanában próbálgattam először ezeket a fícsöröket... Előszedtem néhány régebbi játékomat és hihetetlenül megszépültek :) :) Igaz én 8500LE-n nyomom, szóval újabb játékoknál már gyengének bizonyul :)
Most pl. az Ultima9-et nyüstölöm megint, ami annak idején is izzasztotta gépeket. De most! Britannia a legszebb! :) Kár, hogy nem támogatja a Truformot, mert azért a poligon szám már elég kicsi :) -
nokamiki
senior tag
Akkor te is az Asus Mellett vagy nem?
-
Vitus
őstag
Már kijavították az anisotróp szűrés gyenge minőségét. Már úgyanúgy csinálja mint az ati. De van egy táblázat ammiben %-osan írják mekkora lassulásal jár egy egy szűrő bekapcsolása. A régi hatalmas lassulás már a 5800-ban is javítva lett nagyjából, ez részben driveres probléma volt. De az új 5900 már annyira sem lassul mint az atik. De ezt ki kell tapasztalni mi az amit érdemes. Én úgy vettem észre, hogy 4x-es élsimítás 4x-es anizoval már nagyon jó minőséget ad és ez alíg 6 - 10 %-os teljesítmény csökkenést okoz ami igazán nem olyan sok. Maga az élsimítás az alíg foglalja az erőforrást az anizotróp szűrés eszi nagyon a gpu-t.
-
rudi
nagyúr
Lehet hogy csak nekem szalajt a monitorom de nézd meg a Delta Force Black Hawk Down AA Test-et 8×AAval. Eléggé szembetűnő hogy a lámpán az éles kontrasztos peremeken (pont ilyenkor játszik az élsimítás - AA) az ATi képe jobb.
UT2003 6×AAnál a GF textúrája gyengébb a bal oldali platform peremén és a lépcsőkön is lemarad.
Még valami; ezek olyan pirinyó eltérések hogy állóképben is NAGYON oda kell figyelni rájuk szóval ha egyáltalán szempont a pénz akkor inkább ATI, mert olcsóbb (halkabb) mint az ASUS FX és az MSIfélével gondok voltak intel 875/865el (PHn is volt cikk róla).
Olvass bele a legutolsó linkbe, NAGYON érdekes! -
nokamiki
senior tag
UP!
-
Versus
senior tag
válasz
Cathfaern #43 üzenetére
''Ez a textúráknál gond, akár már a kép közepén is elég elmosottak tudnak lenne. Az Aniso ezeket élesíti ki.'' és ez kb. azt eredményezi amiről írtam ,nem akartam okoskodni a technikai részletekkel,kb próbáltam visszaadni a hatást amit kelt.Igazából álló képen nehéz megmutatni ,ha pl UT2003 Antaluson közelítesz az oszlophoz kicsit olyan mintha ''életre kelne'' a textúra vagyis a távolságtól függően változik az élessége. Marha nehéz ezt szóban visszaadni egy olyannak aki gf2-vel rendelkezik ,elnézést ha nem volt pontos a megfogalmazás természetesen igazatok van!
-
-
nokamiki
senior tag
Hát köszönöm szépen a mélyreható felvilágosítást!
Cserébe küldök egy linket neked amiben van Ultra is!
Akkor ezek szerint ajánlod a kártyát?
Hol vetted és mennyiért! (bocsi ha bunkó vagyok)
Nekem itt a driver beállításoknál ezek vannak: szélátmenet (ez az FSAA?) és Anizó... (a 2.-at tudom) nálam per pill. az 1.-őt 4x-ig a 2.-at 2x-ig lehet állítani!
Ezek angolra fordítva mik és mik lesznek majd az új kártyánál?
Jelenleg GF 2 MX-em van!
Jaaa és itt a link!
[L]http://www.hardtecs4u.com/reviews/2003/geforcefx_5900_roundup/[/L] -
Cathfaern
nagyúr
-
Versus
senior tag
2Xfsaa elég látványosan javít,4X ehhez képest már nem igazán és így tovább. Az Aniso plasztikussabbá tesz a tárgyakat ,vagyis életszerűnek tűnnek nem annyira homogénnek,de pl játék közben inkább csak érzed a minőségi javulást annyira nem látványos mint pl az fsaa.Az aniso szinte semmi lassulást nem okoz ,igazából az fsaa az ami megfogja a kártyát.
Azért megnézném azt a monitort amin te 1600x1200-ban fogod nyomni pl 85HZ-en ,az fsaa-t pont azért találták ki hogy olyan felbontásban is nagyon finom képet kapj (ne recés szélű vonalakat) amit egy mai monitor meg tud jeleniteni pl 100Hz-en. Ha menne ez 1600X1200-ban a monitoroknak gyakorlatilag az fsaa nem is lenne olyan fontos ,viszont végre lenne értelme a 8X AGP-nek ! :)
Momentán én is V9950 tulajdonos vagyok, egy 2X Fsaa + 2XAniso kb 5%-ot vesz le az fps-ből UT2003-nál ,ami már akár CB meccsen is elfogadható ! :)
Majd ha lesz olyan driver ami az Asus szerint ''hivatalosan'' is támogatja a V9950-et kíváncsi leszek mit fog ez jelenteni az így is nagyon kellemes teljesítményben.
A 480/1000Mhz-et stabilan bírja ,a ram 1030Mhz-nél kezd szemetelni.
A tesztben kíváncsi lettem volna egy V9950 ultrára is ,magasabb Fsaa és Aniso beállításoknál érdekes lett volna tudni mennyit számít a 256 Mb ram. Na meg hogy mennyire húzható persze ! :) -
Den
veterán
na mostantól csak az szóljon hozzá aki a témához kapcsoldik. Irígyek inkább hanyagolják a topicot.
-
KnOx
tag
Ez egyre érdekesebb!;]
Nem értem mit aggodik ennyit vki, amikor a piacon fellelhető egyik legjobb kártya lesz a birtokában!
Szeretnék ilyet? -igen
Gyors? -igen
dx9? -igen (nem mintha ez ki lenne jelenleg használva)
brutál effektek? -megvannak
van jobb? -ja 200 000-ért (ultra)
rászánom a pénzt? -igen (de minek?)
Vágo ur van még kérdés? -
crab
senior tag
Sokat számít, nagyon megdobja a képminőséget.
De ahoz, hogy minden a maxon mehessen 128mb memória aminimum, és természetesen egy elég gyors kártya. -
nokamiki
senior tag
Hali!
Annyi lenne ezzekkel kapcsolatban a kérdésem, hogy mennyit javít a képminőségen játékoknál vagy akárminél ugyanis elvileg eléggé belassítja a kártyákat!
Jelenleg sajnos nem tudom kipróbálni a GF 2 MX-em miatt!
Ajánlott ezeket bekapcsolni, mondjuk egy Asus V9950-nél?
Ha igen, akkor milyen beállításnál?
Azt láttam egy teszten, hogy az ilyen szűrésnél nagyon jól szerepelnek a Radeon 9800Pro kártyák viszont ha nincs szűrés akkor jobb a Nvidia FX5900.
És az NV nem is bírja a szűrőket 1600x1200
Nézzétek meg:
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/asus-v9950_8.html[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Jófogás tapasztalatok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elden Ring
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest