Keresés

Aktív témák

• Versus

senior tag

válasz nokamiki #56 üzenetére

Volt egy Gigabyte Radeon 9700Pro-m , négy napig . :)))

• Versus

senior tag

válasz Cathfaern #43 üzenetére

''Ez a textúráknál gond, akár már a kép közepén is elég elmosottak tudnak lenne. Az Aniso ezeket élesíti ki.'' és ez kb. azt eredményezi amiről írtam ,nem akartam okoskodni a technikai részletekkel,kb próbáltam visszaadni a hatást amit kelt.Igazából álló képen nehéz megmutatni ,ha pl UT2003 Antaluson közelítesz az oszlophoz kicsit olyan mintha ''életre kelne'' a textúra vagyis a távolságtól függően változik az élessége. Marha nehéz ezt szóban visszaadni egy olyannak aki gf2-vel rendelkezik ,elnézést ha nem volt pontos a megfogalmazás természetesen igazatok van!

• Versus

senior tag

válasz nokamiki #1 üzenetére

2Xfsaa elég látványosan javít,4X ehhez képest már nem igazán és így tovább. Az Aniso plasztikussabbá tesz a tárgyakat ,vagyis életszerűnek tűnnek nem annyira homogénnek,de pl játék közben inkább csak érzed a minőségi javulást annyira nem látványos mint pl az fsaa.Az aniso szinte semmi lassulást nem okoz ,igazából az fsaa az ami megfogja a kártyát.
    Azért megnézném azt a monitort amin te 1600x1200-ban fogod nyomni pl 85HZ-en ,az fsaa-t pont azért találták ki hogy olyan felbontásban is nagyon finom képet kapj (ne recés szélű vonalakat) amit egy mai monitor meg tud jeleniteni pl 100Hz-en. Ha menne ez 1600X1200-ban a monitoroknak gyakorlatilag az fsaa nem is lenne olyan fontos ,viszont végre lenne értelme a 8X AGP-nek ! :)

Momentán én is V9950 tulajdonos vagyok, egy 2X Fsaa + 2XAniso kb 5%-ot vesz le az fps-ből UT2003-nál ,ami már akár CB meccsen is elfogadható ! :)
    Majd ha lesz olyan driver ami az Asus szerint ''hivatalosan'' is támogatja a V9950-et kíváncsi leszek mit fog ez jelenteni az így is nagyon kellemes teljesítményben.
    A 480/1000Mhz-et stabilan bírja ,a ram 1030Mhz-nél kezd szemetelni.

A tesztben kíváncsi lettem volna egy V9950 ultrára is ,magasabb Fsaa és Aniso beállításoknál érdekes lett volna tudni mennyit számít a 256 Mb ram. Na meg hogy mennyire húzható persze ! :)

Aktív témák