- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
A WD40 Special fehér lítiumos "zsír" elég híg, olajszerű sűrűségű (nem véletlenül spray liszerelésben kapható, a sűrűbb anyag nem jönne ki belőle), ezért jó a lineáris rudakra és nem a menetes orsóra, mert oda sűrűbb zsír kell, mint pl. a MOL Liton EP3.
Én nem tenném a menetes orsóra, csak a lineáris rudakat kenem vele, oda bevált.
Szóval kétféle kenőanyag kell. -
fabula
őstag
Mindkettő jó. Én a lítiumosat használom, de a PTFE tartalmú is jó erre a célra.
A Weldlite TF2 sprayt én a kerékpárlánchoz, forgórészekhez, bowdenekhez használom a mountain bike-omon már évek óta (jártam is vele mindnefelé a hegyekben, hegyi maratonokon), az is víz és hőálló, meg nem ragad bele annyira a por.
A nyomtatóhoz végül azért a lítiumost vettem, mert egy külföldi nyomtatós fórumon még évekkel ezelőtt olvastam róla és többen is használták.
Olvasd el itt a lítiumos leírását [link] , így kezdődik: "A Fehér Lítium Zsír spray nagyszerű védelmet nyújt a nagy igénybevételű, fém-fém alkalmazásokhoz. "
De erről inkább nem nyitnék vitát, ez az én tapasztalatom és a véleményem, amúgy meg mindenki azt és oda ken, amit csak akar.
-
Hy, PWM_S gyári venti - 4 vezetékes.(pwm, fordsz, pozitív, negatív, )
Direkt ilyet kerestem, nem tudhatjuk esetleg később nem lesz-e szoftveres fordulatszám figyelés.
Illetve nem tudom mindig konstans értéken forog-e vagy szabályozza PWM-el. Nocuta már bizonyított, hangban, légszállításban, és strapabírásban. Szerintem ez 5 ezer órát simán elfog menni.
OFF:
Tervben van hogy gyártok bambu fan - sima 4pines pc fan adaptereket, ha esetleg valaki nem tudja magának elkészíteni. -
Tomika75
tag
Én is ezt akartam írni. Nekem még a fólia is rajta van, semmit sem csinálok vele. Mindent a BS-ból vagy Handy-ből.
Más: Esetleg van róla valahol adat, hogy a nyomtatótérben mekkora a legmagasabb hőfok? Még mindig küzdök a tető anyagválasztással. ABS-ABS+-om nincs itthon, a Bambutól szerettem volna venni,de semmilyük sincsen. Szerintem a PETG az kevés lenne. Esetleg PC szóba jöhetne szerintetek vagy PETG CF? -
Tomika75
tag
Köszi a válaszokat, körbe nézek akkor a piacon!
Beteszem ide is hátha valaki a másik topikban nem látta:#44508Tomika75ÚjVálasz2024-01-08 21:15:05
Tomika75
tag
Ha lesz esetleg valamikor végre filament készlet a Bambunál akkor rendelek tőlük valamit. Mivel nem valószínű, hogy kihasználom a 8 tekercses kedvezményt a hónapban ha esetleg kellene valakinek a PLA basic,PLA matte,PETG basic,ABS kombóból valami kedvezményesen akkor tudok neki is rendelni. Elsősorban Tatabánya és környékén tudnám átadni.
Közben nézelődtem Prusáéknál is és nem tudom náluk mekkora akció volt mostanában,de igen szegényes nekik is a kínálatuk most... -
Joshi
titán
"Viszont ha félreértés lenne, akkor:
vasalással nem kell hogy egy síkban legyenek a felületek, mert van olyan opció, hogy a felső felületek (ez van kiemelve a képen amit linkeltem). Magyarul abba beletartozik mindkét felső piros és a fehér felület is. "
Szerintem amire te gondolsz, az a legfelső felület opció, na ez esetben tényleg csak a kiemelt fehér szöveg felületét vasalná. -
Azért ez így nem igaz... szövegek nyomtatásánál ha még lenne fordítva az adott tábla ésegy sikban lenne a szöveg, akkor összesen 2 anyagcsere lenne, mert az ilyen táblánál 2 rétegben van benne a szín a többiben csak a tábla színe... azaz az első rétegen lenne egy zöld-> fehér, majd a második rétegen pedig egy fehér -> zöld csere... a többi réteg már zöld lenne...
-
KisBundi
őstag
Bocsánat, de itt most félreértések sorozata van. Nekem "ETA: Ship before Jan 10th" írtak, ami kis utánaolvasás után nem a célbaérkezesi időt jelenti, hanem a raktárból való kiküldés határidejét. Igazából én erre lettem volna kiváncsi, hogy várhatóan a megjelölt időpont előtt valóban postázni fogják-e vagy ez csak tájékoztató jellegű.
-
Tomika75
tag
Amit rá küldök az is egy Gcode fájl nem stl,obj stb...
Nem akarom lementeni a kártyáról a modelleket. Egyszerűen csak szerettem volna a Stúdióból kinyomtatni, nem pedig a nyomtatónál barkochbázni, hogy melyik névhez mi tartozhat?
Nem vagyok felháborodva csak reméltem ezzel a frissítéssel ez az apróság is sikerülni fog. Hát nem jött össze nekik, tudomásul vettem. -
Scallion
senior tag
Hagyjuk mert csak lali válasza jutna eszembe az üvegtigrisböl
. De azért összefoglalom, A tefloncsö p1p-n normál helyzetben , ha bedobozold ,karistolja az üveget, ha ráteszed ez az ívben tartót az is beleér az üvegbe, ha a kisebbet teszed rá, szorulni fog a FILAMENT a teflonban.
-
fabula
őstag
Reménykedni mindig lehet
. Én kinyomtattam a V2-őt és semmivel nem lett jobb, sőt, nálam rosszabbul teljesítette, ezért visszaraktam az első verziót, ami rendületlenül működik május óta.
Én ezt az emelőt használom, nekem bevált [link] .
Amúgy a dugulás akkor jött nekem is teljesen zárt háznál, amikor hosszabbat nyomtattam (és nekem nincs ház ventilátorom sem) és elég sok retract is volt. Ha kisebb tárgyakat nyomtatsz kevés retracttal és még házventilátorod is van, akkor működhet a zárt ajtós nyomtatás, de nem véletlen, hogy a zárt X1-hez eleve egy alacsonyabb hőmérsékletű cool plate-t adott a Bambu 35 C fokos ágyhőfok beállítással.
Én textured PEI-t használok leggyakrabban 55-60 C fokos ágyhőmérséklettel PLA-hoz, ami zárt házban jobban felfűti a nyomtató belterét és ezzel együtt a hotend hűtése is romlik, hiszen melegebb levegővel próbál hűteni. -
fabula
őstag
Én a poli27 által a #5952 hsz-ben elsőnek linkelt PTFE Tube Guide-ot használom már régóta ABS-ből nyomtatva és bizony a PTFE cső kezdettől fogva a fej helyzetétől függően ezzel is hozzáért kcsit a P1P-re elkészült Vision ház 5 mm vastag plexi tetejéhez (pedig az nem hajlik és még plusz PTFE-t a lánchoz rögzítő kapcsokat is tettem rá ABS-ből).
Ettől függetlenül tökéletzesen működök május óta, majd hónapok óta az AMS-el is, nekem ezzel nem volt elakadás a fejnél.
Amikor pedig akciósan később megvettem az AMS-t, akkor nekem is rákerült a nyomtató tetejére (ezért volt már előre 5 mm-es plexiből a tető) és én is az ajtót nyitottam ki PLA nyomtatáshoz (egyszer felejtettem becsukva egy hoszabb nyomtatásnál, el is dugult a fúvóka). Az ajtó meg nyitva eléggé útban volt, gyanús volt, hogy előbb-utóbb véletlenül nekimegyek és letörik.
Emiatt kinyomtattam egy egyszerű AMS tartót, amiben a tető feljebb is betehető és így felülről szellőzik PLA nyomtatáskor (ugye a meleg levegő felfelé száll) és azóta csak a tetőt teszem feljebb vagy lejjeb anyagtól függően és semmi sincs útban és a PTFE cső sem ér hozzá.
Ez az én tapasztalatom. -
Mr.Csizmás
titán
-
brumi1024
veterán
Igen. Alapvetően a syncet az eredeti X1+AMS kombóhoz találták ki, ezért ilyen furcsa a működése, hogy két közeli helyen kell ugyanazt állítani, látszólag függetlenül. X1-en berakod a filamentet, a saját kijelzőjén kiválasztottad, hogy mit raktál be, ezt pedig szinkronizáltad a slicerrel. Ez volt az eredeti workflow, ha jól emlékszem 1 éve még nem is volt ez az AMS nézet a Device fülön.
-
brumi1024
veterán
Ahogy poli írja, erre való a Sync gomb.
A Prepare fülön bármilyen filament profilt választhatsz, annak beállításait fogja használni (ott lehet több anyag is mint AMS slot). A Sync összeszinkronizálja a slicert az AMS-ben lévő beállított filamentekkel. Jelen formájában pont úgy működik a Change filament, ahogy kell neki.
-
Scallion
senior tag
Nyomtasd ki Joshi, kicsit több mint 1 kiló filament. 1 nap alatt megvan az egész. A szines részeket én egy hulladék tekercsböl csináltam el is fogyott úgyhogy a fele insert piros pla helyett narancs petg. Venni kell hozzá rudakat 3x35-öseket. Ha kész vagy fotózd be , meg fogjuk dicsérni
és lesz egy fasza dobozod.
-
Scallion
senior tag
Itt én voltam a felbújto. Aki ismer az tudja, hogy annyira ellene vagyok a céltalan nyomtatásnak, hogy még benchit sem nyomtattam soha. Ez a doboz viszont megéri a fáradságot, a boltban kapható dobozok nyomorékok.. Ez olyasmi mint a szerszámgépek system boxa csak kisebb és azok 15 ezer körül indulnak üresen nincs bennük semmi.. Hidd el megéri kinyomtatni. Próbáld ki.
-
fabula
őstag
Tudom, ismerem mindkettőt elég jól
, de ki állít manapság a Bambun szeletelőből Z offsetet? Automatikus a Z offset, vagy rosszul tudom? Nekem még nem volt szükségem soha Z offset állításra a szeletelőkből egyik nyomtatómhoz sem az elmúlt több mint 5 év alatt
. Gondolom nem véletlenül nincs benne a BS-ben, pedig átvehették volna az Orca-ból, de nem sokan kérhették tőlük.
Amúgy én is az Orca-t használom(tam) eddig, de az egyéni filament beállítási lehetőség nagyon hiányzott - legalábbis nekem - az AMS miatt. Remélem az Orca hamarosan átveszi a BS újdonságait, mondjuk az 1.8.2 verziójában.
-
2thletme2day
őstag
Az ABS (sunlu) eddig gond nélkül ment ragasztó nélkül mindenféle vetemedés és felválás nélkül. Az ASA-s próbálkozás után nem csináltam semmit csak újraszeleteltem ABS profillal a tárgyat és hiba nélkül kinyomtatta. Majd ebből 35 db-ot raktam az asztalra és az is hiba nélkül végigment. Az ASA meg egyszerűen nem tapad le rendesen. Pár réteg után felválik. Ragasztót nem szívesen használnék. Semmihez sem szoktam.. De lehet ennél muszáj lesz.
Bambunál, hogy lehet offsetet állítani. Gcode-ban kell mókolni?
Az remek, mert van belőle 4 kiló..
Valahogy pedig el kell használni..
-
Joshi
titán
Most is eljutottunk oda, hogy rövid időn belül utálatos fórumtag legyek, pedig elég lett volna már az első hsz-re linkelnie poli27 topikgazdának egy hotendes linket. De nem, meg kell magyarázni hogy én mi a lófüttyöt keresek itt. Érdekes.
ui.: én hiszem, hogy itt mindenki jóindulatú és segítőkész ember.
-
2thletme2day
őstag
Nem. Azzal, hogy jórészt olyanra kérdezel rá ami már sokszor ki lett tárgyalva vagy esetleg egy egyszerű keresés után fellelhető az interneten és ezzel feszültséget generálsz pár emberben. Szerintem a bambu wikire már fel lett hívva legalább egyszer a figyelmed még azelőtt is, hogy ellinkeltem neked újra. Egy fórumnak nem az a dolga, hogy minden egyes kérdésedre válaszoljanak csak mert valami minimális köze van a témához. A keresőt használni illene és kellene. Sokan szerintem már dacból nem írnak neked. Persze, segítsük egymást de kicsit néha a sültgalambvárás van részedről ahelyett, hogy kis energiát fordítanál a dologba és megkeresnéd magad a választ a kérdésedre amit javarászt internetszerte megtalálhatsz.
Én csupasz hotendet rendeltem. Átszereltem rá a gyári heatert meg NTC-t, vetntit és azóta megy. Vész esetére meg ott van a gyári tartalék amit a nyomtatóhoz adtak.
-
poli27
Topikgazda
Most már kezd elegem lenni a stílusodból, ha nem csak a szád járna, hanem elolvasnád az összefoglalót benne van a link...
Akár tapasztalt szakember, akár lelkes amatőr vagy, vagy csak most lépsz be a 3D nyomtatás világába, szinte minden, amit a Bambu nyomtatódról tudnod kell, itt található: [link]
De erre nem vagy képes, csak másokat hibáztatni, hogy nem linkeltem... jó lenne ha visszafognád magadat, és előtte elolvasnád az összefoglalót! -
2thletme2day
őstag
Az alap hiba megjelenésekor beírtam ide. [link] Senki nem reagált semmit, hát gondoltam akkor majd legközelebb max akkor írok ezzel kapcsolatban ha megoldódott a probléma. Jelenleg ott tartok, hogy kicseréltem az AP boardot ami után ugyanaz a hibajelenség fenn áll továbbra is. Most kiegészült azzal, hogy mostmár a tárgyhűtő sem megy és nem tudom hálózatra csatlakoztatni a nyomtatót amíg a support nem csinál valamit (mondjuk ezt írták is előre). Self testet sem tudok csinálni mert nem csinál semmit. A teszt indításakor felpörög az AUX venti és ennyi... Csak golyózik...
-
Imy
veterán
Nem, a külsőben olyan tekercs van, ami nem megy bele az AMS-be.
És az olyan filament, amivel a prototípusokat nyomtatom, vagy ambiből többet. Kb 10-20 között van a filament tekercseim száma ami nem megy bele. De áttekerni nem akarom, illetve hydrát sem építek, mert a hydrába sem megy bele, mert vagy túl széles (78mm széles a régi hobbykinges, vagy a régi azurefilm aminek az átmérője pedig 210mm) -
TheProb
veterán
Látom nem megy át, hogy ez a részletekben nyomtatós verzió. Ott értelem szerűen külön kell kinyomtatni a talpat, majd utólag összecsavarozni.
#46792thletme2day: Nem tudom, hogy annak mennyire lehet hinni, illetve, hogy milyen threshold-okat használ. Nekem 38%-os humidity-t ír a mijia-s mérő az AMS-ben, míg az általad is mutatott Bambu-s jelző szerint még mindig fasza a levegő.
#4687poli27: Rendelek majd egyet.
#4692ptesza: Nem, ez Sunlu Marble PLA. Tudnátok linkelni vagy képet lőni erről az emlegetett DM-es szappant, mert én nem találom meg a honlapjukon?
#4696Brain75: Nem eszi meg a reszelgetés a PEI lapot idő előtt? Egyébként a videót megnézve nekem nem az jön le, hogy elengedte a bed-et a tárgy, hanem, hogy a nozzle tépte le. Legalábbis egy csettintésre szakad le a sheet-ről.
-
2thletme2day
őstag
-
TheProb
veterán
default-on van minden, szóval 200/300 az outer/inner wall, de ez eddig is így volt. Feladtam a marble PLA-val való nyomtatást a kb 7. fail után...
Az imént tudtam nyomtatni ismét egy majd tökéleteset az említett kék Sunlu PETG-vel, a bevált 0,4-es setting-en, szóval kizárnám, hogy a fila miatt szoptam vele 0,6-on. -
TheProb
veterán
Filament levelen direkt úgy is írja, hogy setting override. Magyarán ha nem adsz meg semmit, akkor a print profile-ban lévő setting-ek élnek. De gondolj bele, valamilyen retraction-nek mindig kell lennie, anélkül elég nehezen nyomtatnál bármit is.
#4665fabula: Fura, nálam fejjel felfele is ment a szabályzás. Aztán lehet, hogy tényleges nyomtatásnál meg megszopatott...
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Hogy érted, hogy retract-ot is alkalmazok-e? Anélkül elég nehezen tudna bárki nyomtatni.
Vagy mire gondolsz konkrétan?
Ventinek nincs baja látszólag, tudom szépen léptetgetni a szinteket, tolja is a levegőt a duct-okon. Annyi, hogy lehet fordítva volt bedugva, bár ránézésre így is azt csinálta, mint kellene. Minden esetre megfordítom a csatit.
Továbbra sem tudom mi a nyűgje. Annyi haladást értem el, hogy 65-ről 55-re vettem a PLA-s bed temp-et, így negyed órával később szakadt le a brim-ről a nyomat...
De ez is olyan, hogy eddig sose volt ilyen, most meg olyan, mint ha a brim nem fogná rendesen a tárgyat. 0,1-es gap van by default. Elvileg az elephant foot compensation ha be van kapcsolva, akkor 0-nál sem lesz teljes a connection. De hát ez eddig is így volt, szintén default értékek. -
Imy
veterán
Igen nem a bambuval, hanem az építettel. De a Bambuval töredék idő alatt meg lett volna. Utoljára jó 1 éve nyomtattam, de már csak idő kellene az összerakás folytatására.
Én eddig a Buggy-t raktam össze, az működik, a Buggster csak ki van nyomtatva, a Landy hardtop meg félig van kész. -
2thletme2day
őstag
Pl a most linkelt orca bétában már benne van, hogy mutatja az időt, hogy mikor fogja nyomtatni az adott réteget. Szóval Z érték helyett ezt tudod majd nézni a "kritikus pontoknál" ha arra szükséged van. Tuti jön majd bambu studioba is.
ptesza
Alul kiválasztod az EU régiót és megmutatja mit lehet pontért beváltani. Jelenleg úgy működik a rendszer, hogy egy rendelésben akárhány kupont felhasználhatsz. Szerintem ezt idővel megszüntetik. Csoda, hogy még most is így megy amúgy. AMS jóárasításra gyúrok amúgy.
-
Mr.Csizmás
titán
my bad
itt bízhatsz a témában, röviden. Nincs kritikus pont, mint a régi asztallengetőknél, 99,5% hogy lemegy végig. Visszagondolva kb. user error volt minden rontott nyomtatásom, nem lemosott plate, coolplate hőmérséklet véletlenül, rosszul orientált tárgy (apró vacak magában).
-
Joshi
titán
Még két negatívum Bambunál. Az egyik, hogy az XYZ tengelyek értékét nem lehet látni semmilyen módon. Se Bambu Studióból, sem pedig a mobil app-ból. Vagy csak én nem tudom mi a módja.
Aztán kinyomtattam PLA-ból az extruderes tefloncső megvezetőt, de ABS nyomtatás közben (zárt házban) annyira meglágyult, hogy ugyan úgy hozzáért a tető plexihez (P1S). Kinyomtattam ABS-ből, eddig jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest