- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #2519 üzenetére
Én is több, mint a felét eltoltam.
De másik tekercsből 1 kilót is ugyanazzal a szellőzéssel. Éppen egy kicsit meg volt emelve az üveg eleje. Semmi gond nem volt vele. Aztán jött ez. Most ugyan olyan anyagot nyomtatok, de már másik tekercs. Meg jobb szellőzés. Remélem ezzel már nem lesz gond.Azzal az Y elosztóval azért óvatosan. Én kinyomtattam egyet. Egyrészt nem lett olyan szép, másrészt meg kellett fúrnom, mert nem ment át a fila rajta. Aztán meg úgy volt megtervezve, hogy az egyik oldalon teljesen be tudtam tekerni a "csőfogót" (ha én ennek tudnám a hivatalos nevét, de remélem érthető, hogy mire gondolok), a másik oldalon a kettőt viszont nem. Emiatt az egyik menetét mindjárt el is csesztem. Ettől függetlenül tartott éppen.
Aztán amikor 4. próbálkozásra sem tudta áttolni az AMS a filát, akkor kiszedtem. Korábban is volt, hogy csak 3-ra ment neki át vagy éppen segítenem kellett egy kicsit. Utóbbi hosszútávon nem járható út nálam. Ha már így is, úgy is a gép mögött kell matatnom, akkor nem tart semeddig leszednem a toldót és a befűznöm a filát. A szárító csöve pont olyan vastag, hogy rá tudom tolni a vékonyka csőre. Így szabad levegőn nem megy a fila. AMS-ből meg biztos, hogy nem lesz gond a nyomtatás.
Gondoltam, hogy tervezek valami egyebet, esetleg két félből, nekem nem gond, ha éppen össze kell csavaroznom, de oda még nem jutottam. Annyira nem sürget a dolog. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #2510 üzenetére
Lehet, hogy ott gyengébb volt az anyag.
Én olyat szedtem ki, hogy kétoldalt volt neki egy kis pereme. Mint valami szárnyasbetét, csak a közepe megőrizte a kerek, vastag ívét.
Se ki, se be nem akart menni. Nem is értem.
Pedig ugyanebből az anyagból, ugyanazt a tárgyat már egyszer kinyomtattam ugyanolyan kamrahőmérséklettel. Akkor akartam megválni tőle, de nagyon.
Nyomtattam egy fedő magasítót lezárható lyukakkal. Korábban 42 fokra felment a hőmérséklet, de már egy ideje tartja a 40 fokot.
Azt még nem néztem meg, hogy lezárva milyen hőfokot képes elérni.
Mikor ezeket nyomtattam zárt ajtóknál, ASA-ból, nem ment 52 fok fölé a hőmérséklet több óra után sem. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #2495 üzenetére
Bocs, de
Ezt a filavisszahúzós dolgot már réges rég jeleztem itt.
End g-code-ban biztos ki lehet kapcsolni, de igazán annyira nem zavar, így nem foglalkoztam vele. És, ha kikapcsolnám, tuti akkor akarnék másik filával nyomtatni. Úgyhogy inkább hagyom.
A visszatekerésnél meg nem egészen kompatibilis a tekercs az AMS-sel.
Érdemes lemérni. 70 mm alatt legyen a szélessége. De az a biztos, ha inkább 69 mm alatt van.
A papírtekercseket nem szereti.Rájöttem, hogy az áttekercselés macerás. Szerintem nyomtatok én is egy hidrát hozzá.
-
brumi1024
veterán
válasz
Silent77 #2495 üzenetére
Teljesen felesleges, nem is értem miért így van.
Nem lehet kikapcsolni, de szerintem pont nem felesleges, igy barmikor lehet cserelni barmelyik filamentet unload nelkul (ami P1P-n szerintem tul sok gombnyomast igenyel). A leugras/kuszalas inkabb a tekercs problemaja, nekem a Prusamenttel (ami befer), Sunlu ABS-sel, Bambukkal, Polymakerrel nincs mar problemam, de nem is valtogatom nagyon mit veszek.
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77 #2469 üzenetére
Filanorától rendeltem vagy két hónapja a kilós kiszerelést. Lecseréltem belőle mindenhol a szilikátos macskaalmot. Az sem rossz de egy kicsit porolós, apróbb szemcsékre válik míg a golyós indikátoros verzió sokkal tisztább.
-
brumi1024
veterán
válasz
Silent77 #2466 üzenetére
Elso korben szilika tartot es ha van papirtekercsed akkor ahhoz valami adaptert: egyszerubb, bonyolultabb.
-
válasz
Silent77 #2297 üzenetére
Platsa korpus 60x55x120 cm
Hozzá 2x HJÄLPA polc 903.311.66 és VÄRD vitrinajtó 003.473.17 (meg zsanérok, 2x HJÄLPA elég 3 helyett 003.473.17)
Kell neki a két polc meg a hátlap a merevséghez, de mondjuk amúgy is alul van a printer (lábat direkt nem tettem, így teljes alsó felületre fekszik fel.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Silent77 #1972 üzenetére
Én ennek a másik változatát nyomtattam pont tegnap. Direkt belülre tetettem a varratokat, mert számítottam rá, hogy nem lesz szép. Nem is lett. Bár ilyet azért nem csinált.
Ma nyomtattam hozzá rácsot más színnel. Itt átállítottam, hogy először a külső falat nyomja és utána a belsőt. Mivel fektetve volt, így nem tudom, hogy mennyit számít. Szép lett. Legközelebb kipróbálom mással is így, mert nem az első eset, hogy a varratoknál nagyon nem szép a felület. Torony, PA, Flow kalibráció megvolt. Még a sebességet is visszavettem, bár annyit nem számít. Lehet, hogy oda van írva, hogy külső fal 200, de mikor átállítom 60-ra, akkor sem változik pár percnél többel egy több órás nyomtatás sem.Rendeltem egy ilyen PEO smooth lapot. Gondoltam, hogy a rácsos rész jól fog így kinézni, ma ki is próbáltam. Nem tudom, hogy csak a 4 fal miatt vagy a lap miatt, de pont olyan lett a kinézete, mint, ha high temp vagy cool lapra nyomtattam volna. Pedig tapintásra érdesebb, mint a másik kettő. Ha ezt tudom, akkor texturált felületre nyomtatom inkább. Nektek mi a véleményetek róla? Kínai szemetet vettem vagy csak ennél nem adta ki?
-
poli27
Topikgazda
-
poli27
Topikgazda
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #1567 üzenetére
Neked a PLA, mint mc istinek a 2.5-es pepszikóla
...velem egyetemben
...csak Te legalább nyomtatsz is velük
UI.: melyik az a Bambu kaparó, ami az SD kártyán van? (nincs kedvem filamentet cserélni és ugyebár az PLA-ra van előszeletelve, nekem meg most mr. Tapadós Petdzsí van befűzve... de tuti fent van ugyanaz tingin vagy printablesen is(?))
-
axlfsi
veterán
válasz
Silent77 #1558 üzenetére
...akartalak is már kérdezni; Neked tényleg úgy folyt el 15kg PETG, hogy nem volt gondod az elején lévő vékony csík eltávolításával? (vagy inkább igazából nem is a gyárira nyomtatsz? ...most mintha rémlene is, hogy írtad egyszer; amióta megvan az új "carbon mintás", 99%-ban arra nyomtatsz (?)
Ha így van, ne változtass a szokásaidon, a gyári textured nagyon ragaszkodó... -
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #1441 üzenetére
a 3 as ledhez teszed? Elbírja az alaplap vajon?
DIY LED Bambu Lab P1P - Front/Top Mount by Rob | Download free STL model | Printables.comsztem ez a tartó jobb hozzá
-
brumi1024
veterán
-
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #1176 üzenetére
https://filetransfer.io/data-package/BrLDI0uo#link
Picit módosítottam rajta, kerekítettem, mert nem fért el rendesen. ez jó lesz sztem
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Silent77 #1132 üzenetére
benéztem a nemzetközi unofficial csoportba, valaki berakott egy képet hogy tükörre nyomtat. nem spoilerezek, kiborultam a kommenteken
(a sört megittam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged