- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6614 üzenetére
Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni, ahogyan írtam ez tipikus széria hiba ennél és 3870x2 kártyáknál.
Remélem más is megtalálja a leírásod ha hasonló gondokkal nézne szembe. -
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6610 üzenetére
OK, sok sikert, tudasd velünk, hogy orvosolta e a problémát!!
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6607 üzenetére
Okés, haladsz. Szedd ki és csupaszítsd le a ventit is, tele lesz porral az is. A rézbordákat se kíméld, fújd ki rendesen vagy mosd ki és szárítsd meg rendesen őket. Ettől a takarítástól még egyáltalán nem biztos, hogy megszűnik a probléma, én biztos kivágnám a venti járatát nagyobbra illetve a rácsot is megszüntetném hátul. Látványból veszít, de kit érdekel ha megy?
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6605 üzenetére
Itt egy fényképes leírás, nekem nehéz fejből dolgoznom.
Nézd át a képeket, ne törődj az őrült megoldásával a gyereknek most. Lassan haladj, a hővezető párnákat ne veszítsd el, ne csipkedd le. Azokra a procikra amelyikre párna megy NE tegyél pasztát.
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6601 üzenetére
ÓVATOSAN!! Azokra még szükséged lesz!!! Mentsd meg őket és állj ellen a kísértésnek, hogy lecsippents belőlük!!!
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6599 üzenetére
OK, de saját felelősségre ám!! Gondoltam 3évi használat közben még nem pucoltad meg egyszer sem azért ajánlottam a lenti megoldást.
Amúgy kb 90%, hogy a Vram a ludas és menthető még. -
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6595 üzenetére
nem, nem, volt szerencsém néhány 4870x2, höz meg a kistesójához már.
A pasztára figyelj, hogy ne legyen fémtartalmú ha lehet, kerámia alapú lenne a legjobb. Ha nincs, akkor sem baj, csak légy óvatos és körültekintő kenésnél, ne menjen mellé.
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6592 üzenetére
4870x2-nél nagyon is tipikus a Vram túlmelegedés, a venti a kari végén túl keskeny csatornában és túl hangosan tolja ki a levegőt.
A helyedben én dirib-darabra szedném, kipucolnám, újra-pasztáznám majd tapétavágó késsel+csiszi papírral, nagyobb lyukat vágnék a ventinek első körben.
Második körben mondjuk, lecsippenteném a kari hátán a kis fém rácsokat középen, hogy a levegő jobban menjen kifelé...
Az egy állat kártya, ha megy, kár lenne kukába vágni.
-
Greyfoot
tag
válasz
Williamgrant #6589 üzenetére
Tipikus jelenség a 4870x2-nél, hány fokon fut alapon és terhelve? Általában Vram szokta magát megadni a nem megfelelő hűtés miatt, de a proci is haldokolhat. Van megoldás mindkettőre, bár extrémnek tűnhetnek.
-
Greyfoot
tag
válasz
Peterzilien #6584 üzenetére
Valami gikszer van, mééé állítottad 100% ra előtte?
Szerk: Vágom, gondoltad túlmelegedett a kari ezért feltoltad a ventit 100%-ra...
-
Greyfoot
tag
válasz
Peterzilien #6576 üzenetére
Méééé megy a fan autón 100% Passzív hűtős?? Ahogyan tanácsolták, frissítsd az asztalt, jobb klikk frissít.
-
Greyfoot
tag
válasz
Peterzilien #6575 üzenetére
Te sehogy szvsz, az a sütős megoldás hivatalos módja. Vezető golyók(ezt jól írtam
) cseréje a GPU-n. Persze ha a Vram a hibás akkor nem ér semmit az eljárás.
-
Greyfoot
tag
válasz
Peterzilien #6557 üzenetére
Életre lehet kelteni halott karikat(vagy örökre elaltatni
) ha lecsupaszítod teljesen őket és berakod a sütőbe x fokon x percre. Nézz utána a neten, találsz hozzá útmutatót.
Ezt csak végső esetben csináld ha minden más csődöt mond -
Greyfoot
tag
válasz
Peterzilien #6554 üzenetére
Kuka, vagy ha garis küldd vissza.
Ha bátor vagy mehet be a sütőbe.
-
Greyfoot
tag
-
Greyfoot
tag
válasz
gerzsol #6530 üzenetére
Nem tudom, technikai tudásom véges de szerintem a TV
küld visszafele jelet a karinak. Próbáld ki azért másik kábellal hátha.
Nem, ha olyan bajod van valamivel amit a gyártó az istennek se ismer el vagy tudod, hogy félmunkát végeznének akkor a mikró tuti dolog. Megsüt mindent külsérelmi nyom nélkül ha ésszel csinálja az ember: hdd, ram, vga stb...
-
Greyfoot
tag
válasz
gerzsol #6518 üzenetére
A logika alapján én a TV-t is kizárnám, marad a kártya vagy annak driver-e. Nagyon úgy tűnik, hogy a kártya nem képes kezelni a két csatornát hibátlanul egyszerre, ez nem tudom azért lehet-e mert hibás vagy mert nincs benne elég kakaó(ezt kétlem).
Ha garis a kártya én visszaküldeném a hibajelenség leírásával vagy extrém esetben ahogy egy kedves fórumozó társunk ajánlotta régen-kari mikróba be egy pár mp-re, kész a sült kari mehet vissza garanciába.
-
Greyfoot
tag
Most néztem át, van opció a V-Sync bekapcsolására is ugyanott, alulról a harmadik csúszka. Alapon ez KI van kapcsolva 4 opcióval. Válaszd a 3.at balról, ez átállítja On, unless application specifies-nem tudom magyarul hogy fordítja a CCC
Az OpenGL TB és ez meg kell, hogy oldja a jelenséget, ha nem akkor valami más a bibi.
-
Greyfoot
tag
-
Greyfoot
tag
válasz
gerzsol #6495 üzenetére
A screen tearing az a jelenség amikor a videókártya gyorsabban frissíti a képet mint a monitor képes lenne, ezért amikor a kártya bufferje kiürül a monitor még dolgozik de a kari már tolja neki a következő adagot. Ez majdnem mindig eltolt vagy bevillanó vízszintes csíkként jelenik meg. A V-Sync illetve triple buffering ezt hivatott kiiktatni ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest