- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Greyfoot #6611 üzenetére
Na hogy mit tettem végül?
1. Szétszedtem a kártyát apró darabokra.
2. Mindenhol áttörölgettem fülpiszkálóval (kb. 30 db ment rá), és porpisztollyal átfújtam az összes alkatrészt.
3. A memóriákat megnéztem nagyítóval, a helyzet az hogy gyárilag volt rajta valami olaj. Telefonálgattam egy kicsit végül szereztem fixáló olajat, amit a nyomtatók fényhengerénél lévő alkatrészek olajozására használnak. (jól bírja a hőt és durván vezeti is azt) Nézegettem egy ideig, végül úgy döntöttem hogy nem használom fel. Újra megjegyzem, valami nagyon hasonló anyag volt rajta GYÁRILAG is, tisztán látszódott hogy melyik memória IC-ről párolgott/égett el.
4. Vadásztam fehér hűtőborda zselét, és az összes textilszerű ragaccsal bevont (főleg a szakadt) alkatrészt fogpiszkálóval szépen vékonyan bemaszatoltam vele. A memóriáknál csak azt a részt kentem be, ahol látszott hogy nem érintkezik a "ragaccsal".
5. Összeillesztettem a bordát a nyákkal, majd rá a fém hátlapot. Kézzel tartottam pár másodpercig, majd újra szétkaptam. Ahol lefolyt a zseléből, ott leszedtem, ahol nem terült szét az alkatrész tetején, oda kentem még egy picit.
6. A GPU szélére lefolyt/csúszott lévő grafitszerű hőleadó zselét visszakentem a magok közepére, és belülről kifelé ujjheggyel szépen elkentem rajta.
7. Újra összeraktam a paneleket, alaposan meghúztam a csavarokat, és visszaraktam a gépbe a vga kártyát.
8. Boot, eltűnt az induláskor látott piros csík, windows simán bootolt, elindítottam egy HL2-t és egy CS1.6-ot, szépen tudtam játszani vele vagy 2 órát. :-)
9. Szélesen vigyorogtam.Amit nem fogadtam meg az itteni tanácsok közül:
- Oda is kentem vékonyan, ahol sérült vagy nagyon kiszáradt volt textil ragacs. (szerintem ez nagyon is fontos volt.) De el nem távolítottam el egyiket sem!
- Nem vágtam ki a kártya hátlapját. Egyszerű az oka, egyik havernak van döglött radeonja, és ugyanaz a kivágás minta rajta mint az X2-n, csak nem két helyet foglal el. Lecsavarozom az eredetit, ráteszem a dölgöttét, és gyakorlatilag így nem lesz panel a kártya bordái előtt. Ha esetleg el kell egyszer adni, így egyszerűbb lesz visszaszerelve. :-)Hálás köszönet illeti GREYFOOT urat, nélküle valszeg vettem volna valami VGA vezérlőt reggel. Így azonban még legalább egy kis ideig talán élvezhetem az X2-met!
Köszi minden hozzászólónak!!!
WG
ui: nem tettem be a sütőbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Greyfoot #6604 üzenetére
lekaptam a hűtést, alatta a gpun található kis smdken állt a por, porcicák. Azokat leszedtem. A belső chipek egy fehér szálas foliaval csatlakoznak a hűtő féméhez. Ott is portalanitok. A gpu amugy sima fém alapú kenőccsel :-) van bekenve. A memóriákon lévő textil szerű anyag sajnos ahogy elvált a hűtés, szétszakadozott itt-ott. Oda is kenni fogok cuccot. :-)
-
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Greyfoot #6593 üzenetére
Szia!
Rendben, szétkapom. :-)
A pasztázás ugyanazzal az anyaggal mehet mint amit a prockók alá nyomunk? Fehér és grafitszínű van belőle.Azt hittem az extrém megoldás valami olyasmi lesz, hogy ismersz egy Szabó Pötyi Béci (vagy hasonló nevű) forrasztó mestert aki egy S3 videókariból átojjoktálja az nvramot az X2-re. :-)
Köszi! WG
-
Reibek
senior tag
válasz
Greyfoot #6535 üzenetére
Kell a 3 monitoros móka
Most néztem hogy 2db 6950 is beleférne.
De ha használtan nézem akkor már 3db GTX 470 isKb 140k-m van a történetre.
Igazából én azt vettem észre ha egy monitoron x videókártya képes FullHD-ba nyomatni a játékot akkor 2db 3 monitoron képes ugyan rá de felzabálja a Vramot a 3 monitor.
Szóval nem a GPU fogy el hanem a Vram -
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6527 üzenetére
Hát nemtudom. én a TV-re is gyanakodnék. Hisz tavaly novemberben szereztem be ezt a használt félkonfigot és közel 1 év eltelt idő alatt ez már a 3.VGA-m és mindet Gariban cserélték. Az első kártyánál elfogadtam hogy a Táp nyírta ki, de azóta tápot cseréltem és a be quiet straight power E7 450W szerintem egy elég megbízható táp, két VGA tépdugóval, mindkettőve lkipróbáltam. Egyébként másik táppal (FSP 400W) is teszteltem és sem működött. Szóval ha tápellátás akkor csak a kártya tápcsatlakozója körül lehet a baj.
Drivert próbáltam a kártyához adott eredeti telepítő CD-ről és a legfrissebb AMD honlapról letöltöttel is. Sőt korábban még a Sapphire honlapjáról letölthető legfrisebb driverrel is próbáltam (bár ha jólemlékszem ez megegyezett az AMD honlapon lévővel, mert ez Sapphire referenciakártya, legalábbis ezt mondták nekem itt a fórumon) Mindegyik drivernél fennállt a probléma.
MA még kipróbálom A másik HDMI kábellel és kiderül abban lehet-e a hiba.
A mikros dolgot csak poénnak szántad ugye?
-
lcee79
addikt
válasz
Greyfoot #6528 üzenetére
Sajnos nem enged biosban túl sok dolgot, köztük ezt sem
Windows alatt sem találtam hogy mi legyen elsődleges
Ha csak simán letiltottam az Intelt akkor ugye elment a kép, újraindítottam és vmi alapértelmezett VgaSave nevű vmi jött vissza 800*600-as felbontással, akkor sem vette alapnak az nvidiát.Szóval semmi beállítást nem találtam erre
Ha valakinek van örülnék neki
Amugy képben vagyok PC/Laptop ügyileg, de új cucc nem sok embernek van még
és i5, i7 procis laptopokat nem szoktam hozzám hozni...Thanx!
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6512 üzenetére
Második fejezet:
Tehát eddig összegezve.VGA-Monitor DVI-DVI + VGA-TV HDMI-HDMI-n rákötve VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI->DSUB-DSUB + VGA-TV HDMI-HDMI-n TV rákötve VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI->DSUB-DSUB + TV NINCS rákötve NINCS VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI-DVI + TV NINCS rákötve NINCS VIBRÁLÁS
VGA-TV DVI->HDMI-HDMI + monitor nincs rákötve NINCS VIBRÁLÁSKonklúzió:
A Monitor hibát ezennel kizárom.újra három lehetőség maradt:
1. Rossz a TV-m
2. Rossz a VGA-m és nem bír el két kijelzőt
3. Rossz a HDMI kábelemMég kipróbálom úgy a Gépem hogy,
VGA-TV DVI->DSUB-DSUB + monitor nincs rákötve
VGA-Monitor DVI-DVI + VGA-TV HDMI-HDMI-n rákötve mert van egy 1,5 méteres HDMI-HDMI kábelem a TV-m és a DVD lejátszóm között, és azzal is kipróbálom. ezzel a 10m-es HDMI hibáját is kizárhatom. (bár laptopot már kötöttem a TV-re ugyanezzel a 10m-es HDMI kábellel, de a laptop kijelzőjén nem tapasztaltam semmi ilyesmit.)
De ezeket már csak holnap mert reggel 7kor meló.Már csak a TV és a VGA hibája marad. A TV hibáját nem nagyon lehet kiszűrni/kizárni, nincs rá bizonyíték, hisz a megjelenítésével nincs gond, mozgatni/utaztatni a TV-t meg elég nehézkes autó nélkül még ha csak egy 32"-os is..
A VGA-t meg el kell vinnem egy olyan emberhez tesztelni akinek van egy HDMI-s TV-je és egy DVI-os monitora..
Egyenlőre ennyit tudtam kinyomozni.
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6512 üzenetére
Feltettem a VGA-hoz adott CD-n levő driver-t. Feltettem a Sapphire Trixx nevű programot. Semmihez nem nyúltam nem állítottam órajeleket, de a kép úgy elkezdett csíkozni hogy gyakorlatilag a Sapphire honlapján lefelé görgetésnél. már szétesett a kép. Ahogy mondtad a frissítést. A Sapphire trixx reste gombját folyamatosan nyomkodva szépen jött lefelé a bevillanó csík úgy ahogy a monitorom frissíti a képet...
Nem tudom már mi ez.. -
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6501 üzenetére
kipróbáltam itthon a FRAPS programot. Sajnos csak videolejátszás és játék és egyb alkalmazásokban lehet felvenni vele.
Az asztalt nem lehet és a webböngészőket is.
Párhuzamban nyitottam két filmet az egyiket a TV-n a másikat a Monitoron. Bekapcsoltam a monitoron a FRAPS felvételt. 60fps-sel. Amikor kinyomom a TV-n a fillejátszást akkor kis késéssel én látok egy villanást a monitoromon, ugyanez a villanás nem jelenik meg a visszajátszott videón amit felvettem a flmről. Így lehet hogy az a jelenség van amit te állapítottál meg. Szóval lehet a monitorom a hibás vagy a frissítési sebesség?Egyéb ötlet?
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6497 üzenetére
Aham. Értem. Én ugy tudnám ezt jellemezni hogy van olyan amikor az figyelhető hogy Google Chrome van teljes képernyőre kirakva a monitoron és a google chrome kék (vagy ilyen átlátszó vagy nem tom milyen ez a design) címsorát folyamatosan nézem úgy hogy nem mozdítom az egeret és így kb 20-30msodpercenként látom mintha bevllanna ez a címsor és környéke.
Ha meg kikapcsolom a filmjátszás után az MPC-HC-t akkor kikapcsolás után azonnal bevillan egy a képernyő alsó 2/3 részét teljesen lefedő bevillanás, csíkozás.ÉS az miért lehetett hogy a korrábbi kártyáknál ez nem jött elő?
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6494 üzenetére
Mit értesz screen tearing alatt? Sajnos nem ismerem ezt a kifejezést. Bocsánat ha tudatlan vagyok. Kifejtenéd nekem hogy megértsem? Hogyan lehet kiküszöbölni ezt a problémát? Köszönöm.
Érdekes mert az előző kártyámmal (Gigabyte Radeon HD 4850 1GB SL) ami egyébként hibás is volt és ezt a Sapphire-t kaptam cserébe, ugyanúgy TV-re és monitorra volt kötve, ugyanezekre az eszközökre és uzgyanúgy néztem filmeket vele és nem tapasztaltam ezt a jelenséget. Enél az új kártyánál meg igen.
Rosszul fogalmaztam, néztem képeket az általad írt jelenségről, nekem nem így csúszik el pixeleket, hanem villódzik. bevillan, nem elcsúszik pár oszlopot.
Nem tudopm kifejezni ezt így írásban olyan szellemfoltos a kép néha. ezért a rögzítővel megpróbálom hátha le tudnám videózni és elküldeni nektek. -
gerzsol
aktív tag
válasz
Greyfoot #6489 üzenetére
Jaj bocs, átszerkesztettem ezt a korábbi hozzászólásomat és ott leírtam, most meg kimaradt.
Konfigom:
Táp: be quiet! Straight Power E7 450W
Alaplap: Intel DP35DP
CPU: Intel Core 2 Duo E8400
Ram: 4Gb (2x2Gb) Geil Value kit DDR2 800MHz
VGA: Sapphire Radeon HD 6750 1Gb DDR5
HDD: 500Gb Seagate SATA2, 320Gb Samsung SATA2, 160Gb Hitachi SATA1
Monitor: Samsung Syncmaster 2232BW
TV: LG 32LG3000Igen, 60Hz-en megy
Új hozzászólás Aktív témák
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest