- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
Ami a lényeg, hogy a GPU egyezzen, nem tudom mi az a ZL a gagyibájt végén, de tudtommal GTS250 csak egyfajta van, így valószínűleg menni fog. Ha az órejelekben különbség van, nem gond, elvileg mindegyik az alacsonyabb órajelén fog menni gyakorlatban nálam mindegyik a saját órajelén ment, pedig volt már párféle SLI rendszerem.
Az teljesen mindegy melyiket teszed előre, de én azt tenném aminek jobb a hűtője, mert a felsőt eltakarja az alsó kártya és melegedni fog mint a barom. A beállításban semmi extra sincs, csak az nvidia vezérlőpultban SLI-re kell beállítani aminek a menetét nemí rom le, látni fogod.
Szerintem jobban jársz, ha eladod a kártyát és inkább veszel valami erősebbet.
-
agressiv
addikt
válasz
speedydb23 #30868 üzenetére
A memória sávszlességet nem is lenne értelme csökkenteni, meg ilyen nincs is, de az órajelet variálhatják! Olykor megjelennek green edition kártyák is, amik rendszerint csökkentett órajelen üzemelnek.
De talán még komolyabban is moddolhatják, viszont ilyenkor meg kell különböztetni ezeket a termékeket a referenciától.
-
agressiv
addikt
válasz
speedydb23 #30864 üzenetére
A gyártók nem igazán nyúlnak a kártya specifikációjához, maximum csak javíthatnak rajta, ez elég szigorúan elő van írva úgy tudom.
Rosszul tudod. El lehet térni a specifikációktól főleg ami a tápáramkört érinti és sokan ide terveznek "jobb" áramköröket...
-
agressiv
addikt
válasz
Norman M249 #30840 üzenetére
Ha bele is fagyott a játékba, akkor elég gyanús, hogy döglött a VGA. Ezesetben az én korábbi elméletem nem jön szóba. Az alaplaptól ilyen nem lenne, mert van, hogy a GTX200 és HD4000-nél újabbak nem mennek bizonyos öreg chipsetben, de kép akkor is mindíg van, csak driver betöltéskor merevre fagy, de ez mindíg így történne és sosem indulna el.
A játék fagyása lehetett akár mástól is, kezdetnek próbáld meg a kártya másik kimenetére dugni a monitort, és, vagy másik kábelt használni.
régi drivert (másik kariét) leszedted mielött beraktad ugye?
Ezt ne, attól ilyen nincs, gyakori elmélet itt a topikokban, de ez borzalmas ökörség! Ha betöltéskor nem találja driver a hardvert, egyszerűen nem tölt be. Olyan van, hogy régi legacy nvidia driver összeverekszik az új nvidia driverrel, de egyébként hülyeség.
-
agressiv
addikt
válasz
Norman M249 #30836 üzenetére
Meg fognak kövezni, de gigabyte a kártya amivel előfordul az ilyesi. LG a monitorod? Ha jól sejtem nem mindíg ugyanakkor kapcsol le, hanem véletlenszerű?
-
agressiv
addikt
Voltmérő programmal semmit sem fogsz megtudni, mert nem a kártyán méri, ráadásul a feszültség megvan ezeknél a tápoknál is, csak picit zavaros nagy terhelésnél, picit komolyabb műszer kell az ilyesmihez,
Még így is lehet a kártya hibája, de azért a táp elég gyanús.
Amikor kérdezik, hogy elég-e a táp, csak annyit szoktam mondani, hogy igen, elég, de szó szerint.
-
agressiv
addikt
válasz
Csak.TnT #30790 üzenetére
Olykor a vezérlő megy tönkre és például 4 fázisból csak 2 megy, na ekkor szokott a két működő fázis tönkremenni, mert nyílván nem bírják az áramot. Ilyenkor kicserélik a feteket, majd elmehet egy darabig, de attól még továbbra is csak kettő fog dolgozni és megint szét fog menni. Persze az is előfordul, hogy szimplán tönkre ment egy fet és a csere után megy minden tovább rendesen, de ez nagyon ritka.
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #30785 üzenetére
Önmagában az, hogy szektorhibás a vinyó még nem gond, de, ha olvasás hibákat is csinál, az már igen. A HD sentinelben az információk fül alatt legörgetsz és van olyan, hogy rövid önteszt, meg részletes önteszt. Indítsd egy rövid öntesztet, ha már az is kidöglik valamiféle hibával, akkor döglött a vinyó.
Sokan a hibás szektorok alapján mondják, hogy hibás a lemez, de az önmagában semmit sem jelent, lehet egy 300 hibás szektoros lemez is használható, de az sem kizárt, hogy az elvileg hibátlan vinyódnál kidöglik a teszt olvasófej hibával, és hiába nincs rajta hibás szektor, máris használhatatlan!
-
agressiv
addikt
válasz
energy4ever #30760 üzenetére
Az Athlon II sosem megy 4GHz-et, nem, hogy 4.8-at..
-
agressiv
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30747 üzenetére
De kaptál. Nem!
-
agressiv
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30728 üzenetére
Mi történne, ha úgy indulna a gép, hogy le vannak húzva a VGA-ról a PCIe tápok?
Ez semmiképpen sem járható út és mai kártyákat figyelembevéve, nem tulajdonítanék jelentőséget a kártyák idle fogyasztásának..
-
agressiv
addikt
Nekem is simán és hibamentesen teszi a dolgát egy ATI kártya az Inteles gépemben régóta...
Nem mondtam, hogy mindíg, de előfrodul és néhány gyártóra ez különösen érvényes... Te kínlódsz vele ne én. Másik lapban elindul, másik kártyával elindul a lap, ez a te történeted. Eleinte csak nem ment rendesen, majd egyáltalán el sem indul benne, de újkorában jó volt.
-
agressiv
addikt
válasz
Rockland #30529 üzenetére
Akkor az nem jött össze mehet vissza. Amúgy ezt a már a büdös életben sem fogják megbízhatóra megcsinálni. Ha meg is javítják, max néhány hónapot fog menni. Újragolyózás után gyakori, hogy hamar elhal és mégegyszer át kell melegíteni.
Ők kiprbólták, ment is, majd utána kihúlt és megint elszakadt valami, teljesen klasszik jelenség.
-
agressiv
addikt
válasz
Rockland #30527 üzenetére
Írd már le, hogy mi történt az ég szerelmére!Amúgy valószínű, hogy tényleg döglött.Ez érdekes. Amit a külföldről mondtak baromság, a BGA meg valószínűleg eddig tartott. Ugyanazt a lapkát nincs értelme visszagolyózni..
Ez amúgy valami bolt, vagy PH kereskedő? Mármint akitől vetted és a garit intézte.
-
agressiv
addikt
válasz
helkis #30514 üzenetére
Akkor ok.
Amúgy azért lényeges, mert, ha egy fetnek letöröd a tokját, legfeljebb jobban szellőzik, de egy ilyet egy apró kis darabka hiánya is kivégezhet, bár elvileg ezek nem sérültek.
Bandi
Ez szoftveres hiba, driver reinstall stb. A kábeles rész nem neked ment, de már belezavarodtam.
-
agressiv
addikt
válasz
helkis #30511 üzenetére
Úgy, hogy ezek nem fetek, hanem digitális Volterra DC-DC konverter IC-k, amikben benne van a meghajtó fokozat is. Nem lehet ilyesmit csak úgy vásárolni besétálva egy sarki elektró üzletbe.
bandi0000
Valamiért nem megy az AA.
Az meg h felvenni és visszanézni... nos gyanús hogy nem egy "valid" teszt. Ugyanis könnyen lehet hogy valami a digitális-analóg átalakításnál nem stimmel a kártya kimenetén, az pedig nem jelenik meg sztem a felvételen, hiszen az közvetlenül a digitális jelből vesz fel. (nem HDMI-s a monitor)
Amit te látsz, azt a kamera is látja. Milyen kábellel van összekötve, mert nem egészen világos.
-
agressiv
addikt
válasz
tajcsi #30490 üzenetére
Ha egy kis darab letörik belőle jelentősen csökken az induktivitása, ráadásul a törött résznél lévő el is fog így térni a többitől és az már elég, ahhoz, hogy ne induljon rajta a DC-DC konverter. Ha pedig a három kis fényes kockából törött le egynek a sarka, akkor bukó, azzal semmit sem lehet kezdeni.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
hattrickuser #30401 üzenetére
Játsz vele, ha már arra való.
-
agressiv
addikt
válasz
Superhun #30059 üzenetére
Érdekes módon még HDMI melett is óriási különbségek lehetnek, magam sem értem, hogy miért..
Amit eddig felsoroltam, az mind digitális jel mellett értendő, tehát HDMI, vagy DVI használata mellett. D-SUB-al egy laptopnak például iszonyat randa képe van, nagyfelbontásra pedig használhatatlan, még a fehér sem telített mellette..
-
agressiv
addikt
Igaz ez a diszkrét VGA-kra, de az integrált kártyák kimenetei továbbra is ugyanabban a zavaros környezetben vannak és nem képesek olyan éles képet adni, mint egy diszkrét kártya, főleg nagyfelbontáson!
Véleményed szerint ez is ronda képet ad?
Tapasztalatom szerint is randa képet ad egy diszkrét kártyához képest.
Az igaz, hogy az átlag
vakfelhasználóknak az is elég.. -
agressiv
addikt
válasz
msgt.fubar #30034 üzenetére
A kékképernyő hibát jelez nem memóriahibát. Valószínű, hogy a kártya ödglött.
gaborh
Nem ment tönkre.
Akkor mi lett vele?
-
agressiv
addikt
válasz
Putyi bácsi #29942 üzenetére
Ezeknél gyakori, hogy örek korukra nem bírják a meleget, de egy kondenzátorcsere orvosolhatja.
.
-
agressiv
addikt
válasz
Putyi bácsi #29940 üzenetére
Dehogy sok!
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
hegegabi80 #29889 üzenetére
Felesleges bonyolítani, vatta, vagy zsebkendő. A fülpiszkálóval le lehet piszkálni az alkatrészeket is, ha a pálcika vége beleakad!
-
agressiv
addikt
válasz
kalapacsolok #29878 üzenetére
Ahogy ál az a kártya nem is csoda, hogy nem indul, amúgy zötykölődés közben az a passzív borda hajlamos szépen körbesarkazni a lapkát ráadásul az a kártya egy tipikus megbízhatatlanság..
-
agressiv
addikt
Nem csak a GPU fogyaszt egy kártyán..
-
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #28795 üzenetére
Nem olyan biztos az, mekkora felbontáson játszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest