- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
FireKeeper #9038 üzenetére
Kb semmi esélye sincs annak, hogy otthon megjavítod. Ha a GPU nem megy rendesen, akkor is látja a windows és nem feltétlenül táp probléma.
-
agressiv
addikt
válasz
csevede #9000 üzenetére
Akkor kaksi van a palacsintában, mi a mostani és mi volt a nem mukodó kártya?
joecontra
Ez egy mezei kábelnél nem is követelmény, attól még mennie kell a dolognak. Bár néhány kártya csak akkor ad képet, ha talált egy érvényes EEPROM-ot. De olyan is van, ami ezt nem követeli meg. Kártyája válogatja.
ez azért fontos, mert ez alapján tudja a kártya, hogy mi a max felbontás, frissítési frekvencia stb.
-
agressiv
addikt
válasz
joecontra #8994 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy nem olyan éles a kép például, vagy simán nem is ismeri a kártya monitor tulajdonságait (DDC) és így tovább. Egy jó D-SUB kábellel szemre nincs különbség a DVI-hoz képest, csak normális kábel kell. És sajnos nem úgy működik ez, hogy vagy megy, vagy nem megy, mert sokan a frissítési frekvenciákat sem tudják helyesre beállítani és ne hidd, hogy annak csak CRT-nél van jelentősége.
Hoznak hozzánk gépet ilyen problémával, hogy a monitort nem lehet normálisan beállítani és egy rendes átalakítóval megoldódik a probléma. -
agressiv
addikt
válasz
csevede #8988 üzenetére
Ez beszarás. A windows felismeri a monitort, mármint tudja a típusát stb.
Aida-ban meg lehet nézni a Megjelenítés/képernyó szekcióban vagy a kártya vezérlőpultjában.Joecontra:
Ezt cáfolnám, többen is használtak/használnak ilyet sikerrel.
Vagy nem tudnak róla, hogy baj van vele és lehet, hogy ez magyarázná a pici csíkokat a széleken....
Én 5-ből válogattam ki egyet, ami használható volt, a többivel mind volt valami probléma. Naponta futok bele hibás átalakítókba a melóban.
-
agressiv
addikt
válasz
ro_bert17 #8877 üzenetére
Egy VGA nem igazán renderel, a játék a lényeg és a hűtő. Ha lehetséges érdemes kérni normális minőségű fényképet és, ha a GPU körül a túloldalon megvan barnulva a nyák, akkor felejtős, mert nagy hőmérsékleten ment. A referencia hűtős kártyák az esetek 95%-ában hangosak és túlmlegedve dolgoznak, érdemes más gyártók speckó hűtővel szerelt cuccait keresni és nem érdemes plusz pénzt adni a gyári tuningos kártyákért, mert azt a mértékű tuningot amit gyáruilag belőnek, te is megcsinálhatod magadnak ingyen.
Durván ennyi.
-
agressiv
addikt
válasz
DJ WOKKY #8874 üzenetére
Az a windows frissítések ideiglenes könyvtára, amit nem törölt a gyökér rendszer. XP alatt annó úgy lehetett törölni, hogy csökkentett módban kellett indítani a gépet és akkor jobb gomb tulajdonságok, majd a biztonsági beállításoknál hozzá lehetett adni a felhasználót a jogosultak közé és ekkor lehetett törölni a konyvtárakat.
-
agressiv
addikt
válasz
Hegyirabló #8863 üzenetére
Ez az ATI-k rákfenéje, az iszonyat gyökér monitor kezelés, én nem tudtam vele dűlőre jutni, esetleg Reforce-al rá lehet erőltetni.
-
agressiv
addikt
válasz
Eddie141 #8818 üzenetére
Nem csak NVIDIA-nál és főleg nem a hírtelen megterhelést jelzi. A GPU és minden ilyen mikroprocesszor szaggatottan terheli a tápot és ettől rezegnek a tekercsek, ezt lehet hallani. Rosszabb esetben a kondenzátorok is adhatnak ilyen hangot, de olyankor már egyéb baj is van.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
Panzermeyer #8744 üzenetére
Pillanatpákával nem fogod megjavítani és nem is nagyon érdemes pénzt költeni a jvíttatására.
-
agressiv
addikt
válasz
Joseppe210 #8689 üzenetére
Valószínüleg jobb valamivel a HD, te értelme nem nagyon volt a vásárlásnak.
-
agressiv
addikt
válasz
eclipse006 #8603 üzenetére
Semmi pánik, ki kell cserélni és már menni is fog.
-
agressiv
addikt
válasz
eclipse006 #8600 üzenetére
Simán eldurrannak a kondik. Nézd meg, hogy lett e már cserélve hátha fordítva volt berakva, ha nem, akkor ki kell cserélni és mégegy próba.
-
agressiv
addikt
válasz
Joseppe210 #8593 üzenetére
Nem mindegyiken lehet bekapcsolni, mert nem momdegyiken van a 6600GPU-ja..
-
agressiv
addikt
válasz
Stalker-2572 #8572 üzenetére
Óriási különbség van a kocsi és a VGA között és igen a túl nagy hőingadozás és hőmérséklet gyilkolja a kártyákat, konkrétan a szilicium lapka és a saját hordozója között megy szét a kontakt ezért nem tart sokáig az újragolyózás sem, mert olyankor is csak átmelegszik a lapka és azért javul meg, mert gyakran nem is a golyózással van a gond.
Ha a te kártyád kibírta 100 fokon akkor jó neked, mert kb 10 ből egy bírja sokáig.
cajn: Akkor ott valami más baki van. Az alaplap támogatja egyáltalán a cross fire-t?
-
-
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8440 üzenetére
Nekem volt ati és még a tdr ellenére sem kívánom a hátam közepére sem azt a laggolást amit az ati művel.
-
agressiv
addikt
Ezt TDR hibának hívják a szakik. elvileg olyankor lép működésbe ez a visszaállító mehanizmus, amikor a kártya instabillá válik, de újabban az összes NVIDIA kártya hírtelen instabil lett...
Amióta megemeltem az üresjárati órajeleket és feszültségeket azóta nálam nem fordult elő ez a hiba.Személyes vélemény, hogy szerintem egyszerűen túl alacsony frekvencián mennek a kártyák üresjáratban, amit nem bírnak, mivel ma már a firefox, flash player, windows aero, stb. mindd hardveres gyorsítást használnak, ami instabillá teheti a kártyát. Windows XP alatt nincsenek ilyen hibák és aero sincs, továbbá órajel emelés óta stabil az enyém, ebből következtettem.
-
agressiv
addikt
válasz
rayoliviero #8422 üzenetére
Az új kártya, biztos okosabb és tudja, hogy nagyon aránytalan lenne a kép, vagy túl kicsi a felvontás és nem karja ráerőltetni, nincs ezzel semmi baj.
-
agressiv
addikt
válasz
volvoguy #8367 üzenetére
Lehet, hogy megtelik a ram, de a játék akkor tölti meg a vramot, amikor végzett a pálya betöltésével. Amúgy nálam akkor volt ilyen amikor hibásak voltak a ramjaim még annó az első modern warfare-nél...
Most nézem nálam 1.6GB-ot igényel a wolverines alatt és a 2giga ram játékokhoz kevés win7 mellett az biztos.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
Egy jól beállított CRT nem rontja szemet jobban mint a másik, mivel LCD-nél is ugyanolyan távolságra fókuszál a szemed..
Igen már LCD-t használok, mert sehonnan nem tudtam beszerezni normális monitort, mert midegyik öreg már, vagy a konvergencia vagy a geometria rossz volt rajtuk sajnos. Egy G520-at használtam sokáig, de sajnos megöregedett és ha lehetne kapni újan hibátlan CRT-t azt vettem volna, nem köcsög LCD-t, ami pixel meg minden szar hiba miatt, már 6 hete garanciában van....
Letojom, hogy mennyit fogyaszt, és azt is, hogy mekkora, mert elfér.
Még mindíg a hányinger kerülget az LCD-k bevilágításától, meg undorító szineitől, de nem tudok mit csinálni. -
-
agressiv
addikt
Az órajel bűvölést én BIOS-al oldottam meg és nem árt ha van hozzá az embernek egy kis affinitása, de nem olyan nagy ördöngősség.
Az üresjárati órajelet és feszültséget a low power 3D órajelére vettem vvissza és igaz, hogy így jobban melegszik és többet is fogyaszt üresjáratban, de stabil és ami érdekes, hogy azóta nem akadoznak az ablakok, meg a böngésző amikor görgetek stb...
Gyárilag 50MHz-re veszi vissza az órajeleket, ami eléggé vicces.
-
agressiv
addikt
Bakker nálam van baj, vagy tényleg ilyen randa a Dirt3?
-
agressiv
addikt
Nincs ebben semmi ördöngősség, csak túl alacsonyra engedik az órajeleket és a feszültségeket, mert muszály megspórolni 3W-ot. A 2D órajeleket meg kell emelni és máris elmúlik a TDR betegség, nálam is volt bőven, de amióta megemeltem az órajelét azóta nincs semmi gond vele.
Amúgy éna ref kártyákat azért nem részesítem előnyben, mert általában azokon épphogy elbírják a tápáramkörök a terhelést, az újratervezett kártyákon gyakran több fázist használnak és máris stabilabb lehet a rendszer, de valóban vannak elcseszett szériák is.
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8270 üzenetére
Ahoz képest mégsem döglenek annyira. Használt cuccokkal foglalkozó webshopnál melózok, mindegyikből látok eleget, és az egyetlen általános összefügés az a melegedés, vannak jó hűtővel szerelt G80-asok is és mennek a mai napig.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8263 üzenetére
Akkor mi értelme van ennek az egész vitának? b+
Mi nem egyértelmű..?
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8261 üzenetére
Az egy slotos hűtővel szerelt referencia 4850 üresjáratban 80C°-os, terlehve vagy 110...
Még egy GTX260, vagy 280 is megáll terhelés alatt 80 körül.. -
agressiv
addikt
Dugd rá a kártya másik kimenetére a monitort. Ha több monitorod van,vagy TV-d plusszba, akkor pedig cseréld fel őket. Persze az sem kizárt, hogy az integrált VGA, ha van, indul eelőször, ha ez a helyzet, akkor azt kell letiltani, vagy elsődlegesre kell állítani a PCI-express VGA-t a BIOS-ban.
csucsbicep:
A legújabb kártyákra is érvényes bakker, de közel sem szarnak be olyan gyakran, mint a G80asok. A HDnégyezres széria is hullott mint a légy, mert 110 fokon mentek játékban a referencia hűtősök. Egyfajta összefüggés lehet nem? -
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8245 üzenetére
Dehogynem, bár az igaz, hogy a fűtéstől függ. Areferencia hűtős kártyák amik 90C°-on mennek sokkal hajlamosabbak elhalálozársa, mint az értelmesebb hűtővel szereltek, bár ez mindenre igaz.
BRIKLY
A 4850-ről meg annyit, hogy én próbáltam, meg a 70-et is és iszonyatos csalódás volt, mert alapban magasabb az FPS az igaz, viszont nagyon keveset textúráznak amit olykor beszaggatással jeleznek és én megőrültem ezek miatt tőlük. Ha a 8800GT-re belősz egy szintet ami frankón megy, az akkor végig menni fog és nem fog bellassulni, meg szaggatni stb.A 4870-et GTX260-ra cseréltem ami a tesztek szerint gyengébb, de kb. ég és föld volt a különbség a kettő között játszhatóság szempontjából.
-
agressiv
addikt
Előbb csak egy monitor legyen rádugva, ekkor jöjjön a driver, majd restart. Utána bekapcsolt állapotban dugd rá a másikat és konfigold be ahogy szeretnéd. ATI-nál be lehet kapcsolni a másik kimenetet akkor is, ha nincs rajta monitor indításkor, ezért nem lesz gond vele.
-
agressiv
addikt
válasz
Williamgrant #8157 üzenetére
Sajnos ez igaznak tűnik..
-
agressiv
addikt
válasz
csucsbicep #8092 üzenetére
Az igaz, hogy nem a legjobb, de szerintem menni fog. Általában a régebbi alaplapokkal van a gond és azokban nem hajlandóak elindulni a HD-k.
-
agressiv
addikt
válasz
<cafat> #8042 üzenetére
Azért olyan a tűz, mert a HD fejlettebb árnyalást támogat, és megjegyezném, hogy a 7600Gt- tűze valami iszonyat randa semmiség, és amit a HD csinál azt inkább nevezném tűznek.
Komolyan nem értem mi a bajod a tűzzel és van egy olyan érzésem, hogy azért nem érkezett válasz mástól sem, mert a kérdés egy baromság volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest