- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
demars
addikt
válasz
Csupingo #68864 üzenetére
Még pontosítani kell, menne rá tv is
Itthon van nekem egy display port - hdmi átalakítóm, laptophoz használom néha. Valahogy összehozzuk.
Egyébként néztem aprón a 750 ti kártyákat, valóban van olcsóbban, garival (igaz sokat jegeltek már). Nem tudom miért szúrtuk ki a legdrágábbat -
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68814 üzenetére
Usb boot stick kész. Igp-re kötve a monitor. Dedikált vga kivéve, biosban az igd opció bekapcsolva. Működik is, betölti a fileokat. (Tehát jó a stick, jó az integrált vga) Minden vinyó lehúz, kivéve az ssd.
Boot mode uefi, nem jön föl a telepítő, ez a kép fogad:Boot mode legacy+uefi:
Működik, bejön a telepítő. A meghajtót törlöm, formázom, majd nem engedi rá telepíteni, mondván arra a meghajtóra nem telepíthető. Aztán 5-6x visszamentem a biosba és állítgattam dolgokat, most telepít. Ha megvan, leírom a beállításokat, amivel sikerült. -
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68808 üzenetére
nincs akkora pendriveom amire ráférne a win7
Viszont azt még1x mondom, hogy a win7 fél éve lett újratelepítve, közvetlenül azután hogy a régi vga meghalt. Így a win7 a mostani dedikált 7500LE-vel a gépben lett föltelepítve. Ha itt lenne a lemez, megpróbálnám föltenni úgy, hogy az integrált vga-ra van kötve a monitor, de ezekhez az uefis beállításokhoz lövésem sincs hogy melyik kell.
Alaplapi biost is frissítettem és vagy 3x le is írtam már...
Csökkentett módot nem próbáltam.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68800 üzenetére
Nem emlékszem milyen módban lett telepítve a win7 fél évvel ezelőtt. Milyen módban kellett volna, ha már itt tartunk?
Mint mondtam, jelenleg se win7 telepítőm, se még 1 csere vga-m nem áll rendelkezésre, csak az a 7500LE amit dedikált képi megjelenítőnek használok.
"Talán neked is csak az eredeti vga-val indulna el, aztán ha mindent kikapcsolnál, akkor kéne kivenni a vga-t és az igp-re kötni a kijelzőt."
Ezt nem értem, mit értesz eredeti vga alatt? Az eredeti tönkrement, már el is lett adva alkatrésznek.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68782 üzenetére
Vga nélkül, az alaplapra kötve a monitort, ssd-t, hdd-t lehúzva, 1 memóriával nem újraindul, hanem ezt írja ki.
Windows telepítőlemezem nincs a városban, és még nem is lesz legalább 1 hónapig.Egyébként próbáltam 1 memóriával és 2-vel, memóriát áttéve a másik slotba, csak az SSD-vel is elindítani, ugyanaz az újraindulgatós hibajelenség.
Ja és persze a bios frissítés is megvolt ismételten.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68780 üzenetére
Nincs csere tápom, win telepítés megvolt még annó, de már nem emlékszem hogy az IGP-re kötve próbáltam vagy anélkül. Komplett gép szétszedés összerakás viszont volt, még a procit is kiszedtem, újrapasztáztam.
Memóriákat nem próbáltam másik portban. Ez még lehet megér egy próbát. Win telepítő lemezem meg vidéken van, azzal most nem tudok játszadozni. -
törölt tag
válasz
Csupingo #68766 üzenetére
Játékok nem lesznek használva biztos. Filmnézős, YT-os, netezős kis gép lesz a TV mellé. A Ryzen 3 teljesítmény igényével nem voltam tisztában. A Chieftec tápegységeket preferálom, nem csalódtam még bennük és ajánlottak is.
Köszi szépen.
Azért futok még egy kört a tápos topikban is, hátha most nem kallódik el a kérdésem. Hátha tudnak valamit a zajosságukról. -
freeknight
őstag
válasz
Csupingo #68747 üzenetére
Nem láttam még digit jelnél átalakítót, jelenleg is hdmi/dvi kábeles monitoron gépelem ezeket a szavakat, semmiféle átalakító nincs.
Persze ez csak 1.4 kábel, 4k-nál nem tudom mi a helyzet, de érzésem szerint oda sem kell átalakító.
De itt erről szó nem volt, egy olyan monitort szeretne összekötni, ami még nem is fullhd.
Szerintem ne bonyolítsuk a dolgot, működni fog neki. -
AlexiStukov
csendes tag
válasz
Csupingo #68700 üzenetére
V-syncet ki/be kapcsoltuk mind a ket esetben csak hogy megnezzuk mit hoz maxba de utanna jatek alatt visszatettuk mert folyt a kep tole ha nem sync-elt. Erdekes h fhd-n megfekteti a gepet valami ha 4k ban meg nem :S passzolom akkor csak rohadt idegesito hogy uyganazt kapom igy mint a gtx 960 nal...talan a kijelzomben van a hiba?
-
AlexiStukov
csendes tag
válasz
Csupingo #68698 üzenetére
na de most vagy en ertelmezem rosszul amit irtok vagy ti amit en nem tudom
de 4k ban azaz magasabb felbontason a gep jobban teljesit mint full hd-n. Ugyanaz a gep. Ez miert van? Proci nem keves mert Fullba tolja 60 fps en a 4kt is nehogy mar a fulllhd hoz keves legyen...4k hoz meg eleg. (fhdn 30-40 fps kozt szenved 4k ba tolt neki 80-100 korulit is)
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Csupingo #68626 üzenetére
Igen, ez volt a kérdés végül is, hogy a fix kábelek zavart tudnak-e okozni, hisz a 2 kábel 2 különböző helyre lesz kötve. Egyszerre a két megjelenítőt nem akarom használni.
Kicsit az zavar, hogy két különböző kimenet lesz, remélem ez sem fog galibát okozni, hogy egyszer vga-n megy ki a jel, majd utána hdmi-n, vagy épp fordítva.A megjelenítők váltásakor ki kell kapcsolni a gépet és az új bekapcsolt megjelenítővel kell ismét indítani, vagy simán érzékeli működés közben, hogy eddig vga volt használva, majd hdmi?
-
kidy
csendes tag
válasz
Csupingo #68620 üzenetére
Sajnos nincs jelen pillanatban módom kipróbálni másik gépben.
Eddig jó volt, elkezdett hülyéskedni a gép, és azóta nem úgy megy, viszont ezt leszámítva hibátlanul teszi a dolgát. Mondjuk így utólag belegondolva volt még egy eset amikor az alaplapcserénél elfelejtettem rádugni a 8as tápcsatit, és úgy indítottam el, elindult egy pillanatra de meg is állt a gép. Bár nem hiszem hogy ez összefüggésben lenne azzal hogy "elfelejtette?" a passzív üzemmódot.
Szerintem akkor nem foglalkozom akkor ezzel, végül is megy így is normálisan. csak +pár decibellel megtolja a gép hangját.
Köszi azért!
Üdv, Zoli
-
-
kidy
csendes tag
válasz
Csupingo #68611 üzenetére
EVGA progi sosem volt fent. MSI Afterburner sem.
VGA drivert nem emlékszem hogy frissítettem-e, de szerintem az feltűnt volna hogy ha utána jelentkezett volna az eset.Friss a rendszer, vírusom nem szokott lenni, ezt is kizárnám.
Játék közben 1417Mhz a GPU Core Clock, asztalon 135MHz. Memory pedig 1752, asztalon pedig 200.
A kártya játék közben maximum 72°C fokos, asztalon max 40. És a ventiket sem láttam 30%-nál jobban pörögni sosem.Viszont vettem egy másik monitort, ami 144Hz-es, de azt nem néztem hogy azóta csinálná-e ezt a félpasszív hiányos üzemmódot.
Akkor jelenleg is félpasszívan üzemel csak a monitor miatt pörgeti folyamat ?
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Csupingo #68495 üzenetére
4x4 memória van a gépben. Mindegy egyesével végigpróbáltram teszteltem memtestel és mindegyik jó volt, viszont mindegyikkel csinálta a hibát.
Utána a Furmarkkal csináltam stress tesztet. 1,5 órát futtattam, de semmi hiba.
Kipróbáltam másik táppal is az sem segitett. Ez is falból csak 300W-ot vesz fel(2 éves FSP 550)
Esetleg lehet Windows probléma?
Mit próbálhatnék még ki?
Köszönöm! -
csibuka85
őstag
válasz
Csupingo #68535 üzenetére
Szia a Monitorom egy G-Synces AOC AGON QG271 165 hz es. A kábelt kicseréltem az sem segített. Drivert újratettem az a 390.77 es driver van fennt. Alaplapi bios frissítés is megvolt. Wib10 reinstall is.Az lehet a rossz ,mert a 388 assal az 1080 as még jó volt. Na ma betettem Barátnőm gépébe is és az AC Originsnél is csínálja meg a Wolfenstein 2 nél is. Aztán viszatettem az ő 1060 as kariját és most már azzal is csínálja. Megfertőzte a 1080Ti a gépét vagy csak a 390.77 forceware rossz ? Visszatérve a gépemre 165 hz a képfrissítés. Kártyán G-Sync van beállítva. A kimeneti színmélység dinamikát megnézem hétfőn csak akkor leszek otthon.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Csupingo #68526 üzenetére
ASrock AB350m Pro4.
Van másik, megpróbálom abban is, másik PC nincs amiben meg tudnám nézni.
Esetleg jövő héten egy SS400ET-t tudnék kölcsön kérni.(bár ezt csak akkor teszem meg ha más hibalehetőség nincs,elég macerás a tápcsere)
P3.30 BIOS van, mégse a legújabb.Elvileg ez nem tartalmazza a Spectre elleni védelmet. -
csakany2001
senior tag
válasz
Csupingo #68507 üzenetére
Alaplap BIOS friss, memtest ment 8 órán keresztül és nem talált hibát.
AIDA64-el is átnézem.
Áttetettem másik RAM slot-ba hátha az a baja.(mondjuk elég problémás a RAM AM4 esetén, fölig hogy olyan RAM van ami nem támogatott 100%-ig, ezért is csak 2133MHZ-n stabil)
Írom majd a fejleményeket. -
Farkassacred
őstag
válasz
Csupingo #68513 üzenetére
Csak a kép hibás. Kattintgatni, internetezni, sőt még vga drivert is tudtam telepíteni...
Most ránéztem a specifikációra a karinál és oylat találtam, hogy: HDMI kimenet: Igen, 1 db (natív) (HDMI 2.0)
A saját kábelemen ilyet nem látok. Sony tévéhez adták, úgy 3-4 éve.Alaplap egy 7-8 éves van, am3-as. Nem hinném, hogy bírná ezt a kártyát. de egy másik videó kártyám az van, régebbi de biztosan menne.
-
kgergo23
tag
válasz
Csupingo #68469 üzenetére
Win 7 alatt vga driver, omlott össze kicsit, de akkor még nagyban telepítgetésben voltam és a nem volt a legfrissebb sem fent, továbbá sok minden hiányzott. Legfrissebb VGA telepítés után nem rémlik hogy gond lett volna, de a Win 7-es részt mostanában nem is használtam.
Bios nem volt frissítve, de a legújabb van fent ami 2016-os.
Win 10 gyári lemezről lett telepítve, a frissítések még jóval a Spectre/Meltdown előtt lettek felrakva aztán Disabled frissítés.(#68501) csakany2001 kommentje is hasonlít az eredeti hibámra, hogy Win 10 alatt a GoW 4-nél a kép befagy, hang még pár másodpercig majd egyszer csak újraindul a gép... A hibás vga-t azért zárnám ki, mert win 7 alatt több játéknál is órákig üzemelt a gép, hiba nélkül. De Win 10-nél is, csak a GoW 4 esetében van ez a gond, így szerintem a tipped nyer hogy felzaabálja a vram-ot vagy a hűtés nem lesz elég egy idő után.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Csupingo #68507 üzenetére
Ramra gyanakodok én is. Asus b350 plust-t használok HyperX 8GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/8 memóriákkal (2x4 giga, a kettes és a négyes memória modulban, mert az elsőben nem fért el a hűtő miatt.
Alaplap bios frissítése tegnap este megvolt, internetről leszedte okosan és hibamentesen fel is rakta a bisoson belül a rendszer.Dvi kábellel tudnám még megnézni, de pont most ilyenem nincs. Lehet, holnap leugrok egyért.
Első gép amit én magam építettem, volt youtube forrás pont ilyen házzal meg alaplappal, a kábelezést meg nagyrészt az asus alaplapom kézikönyve szerint csináltam. Egyedül egy ház ventilátor lehet rossz helyen, bár működik tehát olyan rossz helyen mégse lehet...
-
Erwinke
aktív tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csupingo #68486 üzenetére
Akkor ez elnéztem, köszi. A 2x sebesség nem tűnik rossznak, akkor még a nem is olyan régi játékokhoz is elég lehet az 1030GT? Az 512MB-os 9800GT-vel, igaz csak Medium-Low beállításokon és 720p-ben, de még a 2014/2015-ös Talos Principle-el is tudtam játszani normális fps-ekkel.
-
kgergo23
tag
válasz
Csupingo #68457 üzenetére
Most hogy még mondod a szoftveres gondot... A Win 7-en (ugye Win 10-en volt ez a probléma ami kapcsán beszéltünk) volt 2x olyan, hogy egy pillanatra elsötétült a kép és a vga driver kicsit összeomlott, ki is írta hogy azzal volt a baj, már ezzel a kártyával természetesen. Frissítés már volt, illetve mostanában nem használtam a Win 7-et, de itt pl. windowsban nem dobott ilyen hibát.
Na de egy szónak is száz a vége, majd kitesztelem a használatot és köszi a tippet !
-
kgergo23
tag
válasz
Csupingo #68447 üzenetére
Köszi a választ ! Ezt a progit megnézem, vagy hátha magának a Asus-nak is lenne valami megoldása.
Na még a virtuális memória jó ötlet ! Friss telepítés, nem volt nagyon hozzányúlva. Ha a táp nem bírja, azonnal újraindulna nem ? Mert majdnem egy percig áll a kép, miután megfagyott, csak azért kérdezem. -
-
-
levisboy
tag
válasz
Csupingo #68346 üzenetére
Közben nem tudom a hideg-e vagy az újrapasztázás, de megoldódott a probléma. Eddig a benchmark-al 1 percen belül feladta, most simán teszi a dolgát, felmegy 80 fokra és működik. Akkor, hogy elkerüljem ezt gondolom hűtőt kellene cserélni, a palit ennél a kártyánál nem erőltette túl magát. Mit javasoltok mire cseréljem? Hangja is elég magas ha melegszik.
-
-
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
Csupingo #68086 üzenetére
Csupingo (#68076) Csak a te kedvedért közelebb raktam.
Igen méri..
Ezek a terhelés nélkül
Alaplap 25 °C
CPU 26 °C (79 °F)
CPU Package 34 °C (93 °F)
CPU IA Cores 32 °C (90 °F)
CPU GT Cores 34 °C (93 °F)
1. CPU / 1. mag 30 °C (86 °F)
1. CPU / 2. mag 33 °C (91 °F)
1. CPU / 3. mag 31 °C (88 °F)
1. CPU / 4. mag 29 °C (84 °F)
PCH dióda 43 °C (109 °F)
VRM1 43 °C (109 °F)
VRM2 32 °C (90 °F)
GPU dióda 29 °C (84 °F)
GPU VRM1 26 °C (79 °F)
GPU VRM2 27 °C (81 °F)És terhelés alatt.. 99% load
1 óra FurMark után miközben egy másik ablakban még megy a terheléses teszt.
Alaplap 27 °C (81 °F)
CPU 34 °C (93 °F)
CPU Package 42 °C (108 °F)
CPU IA Cores 45 °C (113 °F)
CPU GT Cores 42 °C (108 °F)
1. CPU / 1. mag 45 °C (113 °F)
1. CPU / 2. mag 46 °C (115 °F)
1. CPU / 3. mag 39 °C (102 °F)
1. CPU / 4. mag 40 °C (104 °F)
PCH dióda 43 °C (109 °F)
VRM1 53 °C (127 °F)
VRM2 50 °C (122 °F)
GPU dióda 57 °C (135 °F)
GPU VRM1 69 °C (156 °F)
GPU VRM2 27 °C (81 °F)Persze ezek állandóan változnak pár fokot de kb ennyi szokott lenni a vége.
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Csupingo #68089 üzenetére
1 hónapja összerakott gép, vegyesen új és használt alkatrészekből. A táp is 1 hónapos (új) Zalman, ha jól emlékszem ZM500-TX 500W.
Induláskor felpörgött minden, csippantott is egyet, ami ha jól tudom azt jelenti, hogy a teszt OK, de onnan sehova. A képernyő nem volt teljesen fekete, hanem bal oldalon volt egy fehér kurzor jel (vonal).
Mindegy, majd akkor izgulok rá, ha megint elkezdi.
-
Philips103
tag
válasz
Csupingo #68068 üzenetére
Most a monitoron van az elsődleges képernyő minden fasza, de ha bármit csinálok, akkor a monitor out of range és tvre vált vissza szal nem tudom külön használni őket. és nem értem miért nem jó alapból ez a szar monitor és miért csak akkor jó ha hozzá van kötve a tv..
Az előző driveres dolog nem hiszem hogy probléma.. -
Philips103
tag
válasz
Csupingo #68063 üzenetére
A tvt mar atallitottam 1440x900ra es a monitort is , es ugy probaltam meg kihuzni a tvt, de elment a szokasos “out of range...” szoveg, de es nem tudom mi mast csinaljak még, mert a kiterjesztest is probaltam hogy az elso legyen ez , a masodik meg amaz, de ha a sima monitort teszem elsonek, akkor meghal a kep es vissza all az eredetire.
De meg mindig nem ertem hogy egy sima atalakitoval miert nem akar sikerulni es mi az a “out of range “ szoveg.
Meg ha veszek ujjat 5kert jo lesz e ? Nem tudom, hogy mekkora garancia van , de hat ipon megbizhato elvileg..
Szal nem tudom mit csinaljak komolyan.. -
Philips103
tag
válasz
Csupingo #68060 üzenetére
Próbálom beállítani a monitort elsődlegesnek és behozza, hogy "out of range 67,5 khz/ 60 hz", aztán vissza áll a tvre..
ÉS nem értem most ezt miért csinálja driver minden pedig napra kész.. és mindent próbálok állítani de a monitor az uj vidi kártyával nem barátságos vagy én nem értem.. -
Philips103
tag
válasz
Csupingo #68058 üzenetére
Az osszes driver fel van telepitve es elvileg nem lehetne baja.
Biosban meg sem probaltam a monitort de rakotom mikozben megy a gep es akkor irja ki hogy 40 hz to 60 hz es nincen kep..
Most hogy a hemivel ra van kotve a tvre , de nekem az nem jo es melle kotottem a regi lgt igy mar van kep.
De nem ertem, hogy eddig miert nem volt..
Szerintem kihuzom a tvt akkor az lg monitor elfog menni... -
Philips103
tag
-
7Sony7
addikt
válasz
Csupingo #68045 üzenetére
Nem néztem még másik gépben. A legújabb frissítést pár napja tettem fel, de csak most csinálta. Érdekes, hogy gép bekapcs után pár perccel ezt eljátszotta 3x is, azóta (kb 1 órája ) meg semmi hiba.
Előző driverrel meg néha (szintén bekapcs után nem sokkal) pillanatra eltűnt a kép, és kiírta, hogy összeomlott a meghajtóprogram, vagy valami ilyesmi.
(Nem vagyok a frissítések híve, ezért a windowsom nem naprakész. Most töltöm az Sp2-t, hátha helyrehozza a dolgot.)
Érdekes, hogy (eddig) csak gép indítás után nem sokkal csinálta. Játék közben terhelve soha...
-
szzimo53
tag
válasz
Csupingo #68034 üzenetére
Miért fontos hogy egyszerre legyen bekapcsolva? Amint te is mondtad 75w-ot tud felvenni a lapfelől max, szóval gép bekapcsnál a kártya csak elindul már az alaplapból felvett áramból, és utána a kártya külön tápját bekapcsolnám (jelen esetben bedugnám a fali konnektorba a külön tápot). Vagy ez annyira nem nyerő hogy már áram alatt levő, müködő rendszer közben akarom azt kapcsolgatni?
Vagy vissza fele se jó dolog hogy a kártya külön tápja mindig áram alatt lenne? (Nem húzza ki az ember a tápot) -
S_Gaming
csendes újonc
válasz
Csupingo #67820 üzenetére
Nem tudom sajnos lemérni a tápot.
Van HDD is a gépben, de iszonyat macerás oda vissza költözni, már a project szempontjából is.
Egy windows telepítés nyilván 1 óra a driverekkel, de rengeteg fejlesztői cuccom van, azokkal együtt egy délután.Január elejéig megpróbálom kihúzni, aztán meg kiveszem az SSD-t... Habár ma már 5X csinálta,
ebből 2X amíg írtam a hozzászólást, szal nem lesz egyszerű.De most is mi lett vele, eddig 2 hétig rendben ment.
Win10 van igen, de win7 lesz ebből, mert a HDD még MBR-es. A projekt után meg atomokra szedem a gépet újra.
Lehet egy alaplap cserével bepróbálkozok akkor ha már úgyis szét kell szedni a gépet, meg win install is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mozilla Firefox
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest