- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
válasz
csakany2001 #68529 üzenetére
A RAM-t áttettem egymás mellé(1. és 2. RAM slot-ba, Single Channel-t úgy sem veszem észre dedikált VGA mellett), a CPU hűtő és a rendszerhűtő ventilátor fordulatszámán kicsit emeltem, illetve a VGA-n is beállítottam a fixen 65%-t.
Úgy látom a probléma megoldódott, a P4.50-es BIOS-t tegnap feldobtam lehet ez is segített.
Köszönöm szépen a segítséget! -
csakany2001
senior tag
válasz
Csupingo #68526 üzenetére
ASrock AB350m Pro4.
Van másik, megpróbálom abban is, másik PC nincs amiben meg tudnám nézni.
Esetleg jövő héten egy SS400ET-t tudnék kölcsön kérni.(bár ezt csak akkor teszem meg ha más hibalehetőség nincs,elég macerás a tápcsere)
P3.30 BIOS van, mégse a legújabb.Elvileg ez nem tartalmazza a Spectre elleni védelmet. -
csakany2001
senior tag
válasz
Csupingo #68507 üzenetére
Alaplap BIOS friss, memtest ment 8 órán keresztül és nem talált hibát.
AIDA64-el is átnézem.
Áttetettem másik RAM slot-ba hátha az a baja.(mondjuk elég problémás a RAM AM4 esetén, fölig hogy olyan RAM van ami nem támogatott 100%-ig, ezért is csak 2133MHZ-n stabil)
Írom majd a fejleményeket. -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Van egy probléma amit nem tudok megoldani, pontosan az okát nem tudom.
Van 2 VGA, egy több évig hibátlanul működő GTX660 és egy fél éves 1050Ti.(külön-külön teszteltem)
Mind 2-nél előjön a Display 4101, illetve Display 4109 is, de volt már kék halál is.(0x00000050)
Ez legfőképpen játék közben jött elő de kiszámíthatatlan időközönként, szóval van olyan hogy lazán átmegy a VGA benchmark-on(Furmark,Passmark Perfomance Test,User Bencmark)aztán játék közben egyszer a kép megáll, a hangot még egy ideig hallani majd az egész kilép.
Ha regeditbe beírom a TdrDelay-t, akkor sem oldódik meg, ez esetben csak megáll mint a szög.
Több driver verziót próbáltam mind 2 VGA esetén előjön.
Windows 10-et többször is újratelepítettem de előtte Win 7-nél is előjött.
Táp Masterwatt Lite 400W szóval elvileg elég illetve jó a belseje is.
1050Ti esetén emeltem a feszt ha esetleg az lenne a baj, nem oldotta meg csak ideiglenesen.(2 hétig)
Szóval minden kipróbáltam amit lehetett.
Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm!(fél éve van meg a gép, ez az első ilyen PC-m aminél több ideig keresem a hibát mint amennyit használom is...)
UI:
nVidia és Microsoft fórumokat átnéztem, ott sem találtam megoldást. -
csakany2001
senior tag
válasz
csakany2001 #67939 üzenetére
Igen, a VGA-val volt gond.
A GTX 660 sokkal jobban pörög, szóval azzal valami nem stimmel.Ha minden igaz holnap viszi a futár.
Köszönöm szépen a segítséget! -
csakany2001
senior tag
válasz
papirzsepi93 #67935 üzenetére
Elképzelhető, most teszteltem egy játékkal, hogy mit szól ha átlépem a 3GB VRAM használatot.
Nem telt 5 percbe és a játék kis is dobott.Kérek kölcsön egy VGA-t(660-al el leszek addig) és szerintem küldöm is vissza a 1050Ti-t.Csak kérdés ha náluk esetleg nem jönne elő a hiba akkor mi a teendő?
Mert néztem ilyen Gpumemtest szoftverrel és minden gond nélkül többször is lefutott.
De gyakorlatban már az Aero miatt is képes laggolni úgy 1 óra böngészés után, szóval valami nincs rendjén.(most augusztusi driver van fent semmi nem változott, talán hogy ritkábban kezd el laggolni)
Szóval köszönöm szépen a segítséget, ez volt az utolsó amire gondoltam volna. -
csakany2001
senior tag
válasz
csakany2001 #67900 üzenetére
Erre esetleg valakinek van ötlete?
Annyi jött le hogy ez TDR hibához köthető, de nem tudom mivel lehetne ezt orvosolni.
Mivel annyiféle oka lehet, mivel több driver-t is próbáltam és előjött mennyi esélye annak hogy ez hardveres hiba?
Garancia van rá, esetleg vegyem vissza a frekvenciát?(gyári órajelen működik)
UI:
Táp az új, és minden egyéb sem lépte túl a 3 hónapos kort.(Masterwatt Lite 400W, GTX 1050Ti 2 ventis MSI OC, tápcsati nélküli) -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Eddig szinte mindent kipróbáltam de van egy probléma amit nem tudok megoldani:
https://i.imgfly.me/tkBCF.png
https://i.imgfly.me/tkNWA.png
https://i.imgfly.me/tk8Ov.png
Több driver verziót is kipróbáltam már, réginél és újnál egyaránt előjön a probléma, a furcsa hogy nem játék közben hanem inkább böngészéskor.
https://imgfly.me/i/tkA8P
Hőmérséklet megfelelő(terhelés alatt sem megy nagyon 60 fok fölé).
Windows 7 és Windows 10 alatt egyaránt tapasztalom ezt a hibát.
Szerintetek mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest