- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
A lényeg, hogy ne kerámia poros legyen, hanem ezüst és akkor nem lehet gond. Tegnap én is újra pasztáztam az enyémet egy CoolerMaster ezüst por alapú pasztával és azért idle-ben 4-5 fok terhelés alatt 2-3 fokot jelentett és böngészés mellett halkabb a venti. Igaz az én notim már 3 éves.
-
Csapo83
aktív tag
Szerintem semmi gond nincsen vele. Notiknál azt is figyelembe kell venni hogy a gyártók max közepes (többségük inkább gyenge minőségű) pasztával készítik a gépeket és ahhoz igazítják a hűtés többi részét, szóval nem érdemes átesni nagyon a ló túloldalára és nagyon drága pasztát rákenni (ellentétben az asztali gépekkel túlhúzni úgy sem fogod). Én személy szerint a komolyabb gépekhez is Cooler Master E1-et használok mert árban is jó (kb 1000Ft 1,5ml ami bőven elég ha nem vödörrel öntöd rá) és a minősége is bőven megfelelő, ami ennél drágább az már felesleges.
-
Csapo83
aktív tag
Szerintem van értelme a dolognak!
Legalábbis számomra
Nem egyszer hoztak már hozzám gépet javításra önjelölt szerelők olyan gonddal hogy "egyszer csak elromlott", aztán amikor szétszedtem a gépet kiderült hogy mindenfélével (volt aki pillanatragasztóval) ragasztott fel fémlapokat az alartészekre mondván hogy ettől csak jobb lesz a hűtés. A gond ott kezdődött amikor ezek a "rögzítések" elengedtek és külön életre kelt a fémlap a gépházban ( végeredmény egy alaplap csere ) a másik amit ezzel a módszerrel elérhetsz hogy álltalában mérnökök tervezik meg ezeket a gépeket akik ha olyan a kialakítás akkor számításba veszik az alkatrészek hőtermelését, belső légmozgásokat ás még pár dolgot.
Az a lényeg hogy így belepiszkálni nagyon veszélyes és felesleges, csak akkor van értelme ha pl erősebb/jobban melegedő procit teszel a gépbe.
Ha mindenáron javítani akarsz a hűtésen akkor többet érsz ha jó minőségű pasztát vagy lapot használsz, rendszeresen tisztítod a gépet.
Esetleg az még belefér (de ez is csak akkor ha a gép kialakítása lehetővé teszi vagy indokolt) hogy a venti és a felfogatás közé bevágsz egy vékony és puha gumit ezzel is csökkentve az esetleges vibrációt. A másik trükk ami szintén nem létkérdés de vannak gépek ahol érdemes megcsinálni hogy a venti és a lamella illesztését leszigeteled hogy a levegő tuti a lamellákon keresztül menjen és ne a köztük tátongó résen ( mielőtt megköveznének itt a többiek a fenti tanácsok csak nagyon apró finomítások a lényeg a karbantartás! )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest