- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
-
sch_a
addikt
Nem is az, csak amúgy se látom sok értelmét, gondoltam akkor már kikapcsolom, ha lehet.
Bár az hogy a Caps Lock visszajelzője is ott van a tapi pad előtt/alatt, az egy kész vicc, normál testtartásban nem is látszanak azok a ledek.
(#4121) Varesz_86
Igazából a terhelés alatti hőfokok lennének érdekesek, engedj rá mondjuk Aida-val egy stress tesztet. -
tigerscorpio
aktív tag
Helló egy olyan gondom lenne, hogy vannak nekem ezek az alkatrészeim.(Clevo M66S)
és eladtam az ivertert egy Albacomp M660s gépbe be lett szerelve
és ezt a hibát produkálja a dolog, a vásárló ezt írta:
"Na kipróbáltam az invertert és kiderült, hogy nem az a hibás... sajna..
Azt produkálja, hogy bekapcsolom a laptopot és piros szín eléggé erősen látszik, majd 2-3 perc múlva elsötétül a kép (háttérvilágítást kikapcsolja) de az asztal még látszik, fényben."nem tudom, hogy előtte mi volt a hibajelenség.
mi lehet még gond?
szalagkábel?
vagy maga a kijelző?előre is köszönöm a segítséget
-
Nixon18
senior tag
2 hetes Win7. Nem hiszem, hogy öreg lenne és még annyi szemét sem lehet rajta. Meleg sem hiszem, hogy probléma. AIDA szerint a proci 40-45 fok körül, HDD 35 körül.
Ráadásul, ha folyamatoknál összeadom a CPU-nál írt értékeket, nem jön ki annyi, mint amennyit a Teljesítmény-görbe mutat FEladatkezelőben, vagy az AIDA stabilitástesztje -
-
Kezdő Balázs
tag
Köszönöm szépen a felvilágosításod,segítséged,megnéztem az oldalt & ott a legolcsóbb 32GB Silicon Power SSD-SATAII-MLC T10 meghajtó 13990ft ezt lehet ,hogy majd meg vesszük .
köszönöm még egyszer a segítséged.
Sokat olvasgatok & tanulok itt ,nagyon hasznos ,király ez az oldal -
Kezdő Balázs
tag
Szia!
Először is köszönöm megtisztelő válaszodat.
Hú ez elég bonyolultnak hangzik,tehát ha tegyük fel,én vásárolnék egy ilyen SSD-t,akkor a Notebookom alján van az a kis fedlap ami alatt ott van Memória Ram nem ott kellene cserélnem?mert azt a fedlapot egy csavar rögzíti & az alatt van ,de ha szét kellene szedni a masinámat akkor én azt nem merném bevállalni.
De lehet,hogy rosszul értelmeztem,mert az-az igazság,hogy ennyire én nem értek hozzá ,biztosan te nagyon világosan & jól elmagyaráztad,de ha ciki ha nem ,én a beszerelését nem értem.
de ha csak annyiba tart a csere ,hogy kicsavarozom & leveszem a fedlapot & csak kicserélem akkor az menni fogMég egy utolsó segítséget szeretnék kérni tőled/tőletek ,hol tudnánk ezt megrendelni ,ha lehet a legolcsóbban.?
előre is köszönöm.
Üdv: -
Terkk
tag
Beolvas minden dvd-t cd-t, csak pl a crysis dvd-t kb 1percig olvassa és közben kattogó hangokat ad ki sűrűn a meghajtó, utána beolvassa rendesen, most nem tudom hogy ez a dvd hibája vagy a meghajtóé, viszont
az asztali pc-m meghajtója gond nélkül beolvassa ugyanazt a dvd-tSzerk., beolvasás és kattogás közben még villog a sárga led a meghajtón
-
piRate_nEx
aktív tag
Ja, hát benne van ez is. Amúgy gondolom nem magyarul kéne ráírni, ha már a Lenovo szerviz sem Magyarországon van.
Az érdekelt csak, hogy valaki sikerrel mutatványozott-e már ilyet.Az a baj, hogy meggyőződni arról, hogy használták-e meg nem fogok tudni, mert ahhoz megint csak szét kéne szedni, aztán repül a gari.
-
-
Hello,bocs nem láttam a gépen mert ugye szaraxik a kijelzője
de most másik gépről vagyok és látom jó a kép...szóval külső monitoron fasza minden de a kijelző brutális rózsaszín stb meg a fehér háttérnél fut a kép mint a régi tévéken..
Szóval a kérdés ha a külső monitoron jó a kép akkor nem vga hiba igaz?? -
Shokkolo
addikt
Van már egy latitude a családban és a cégnél is azok vannak (desktop és notebookok) és elpusztíthatatlanok.
AZért is néztem a vostrot meg az inspiront. csak nem tudom mi a 2 széria közötti eltérés? Azt tudom h. a latidude a dokkolható üzleti szériás erősített házas erőgép, átlagban gyenge VGA-val(ami ideális lenne csak too much az ára
)
-
Shokkolo
addikt
És úgy játszhat ilyet hogy ha "elkapja" bebootol és hibátlanul fut amíg mondjuk ki nem kapcsolom? Ez jelenthet akár fél napot is :S
Nagyon nem jó hír.
Ez egy Acer 5315, szerintem jócskán integrált videóvalNem mai darab de könyvelőgép és persze h. határidők vannak ?! ). Ráadásul integrált videót egyáltalán javítanak / tudnak ?
Update:
Most meg túlegendett azon a részen. Épp formázza a winyót. Egyre kevésbé értem pedig láttam már vagy 2 gépet -
Shokkolo
addikt
Nem,
Most próbáltam Win7-et rakni és végre ott láttam egy kék halálos hibaüzit:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
és a szokásos 0x -es cuccok:
0x0000000A (0x00000000, 0x00000002, 0x00000001, 0x8ACAEDAF)Illetve mostmár az XP installer is kifagy.
Eljut a nyitóképig, ahol választhatoka javítás / folytatás / kilépés között.
Bármit választok "sakktábla" lesz a kép.Le is fotóztam: (nem a legjobb de a lényeg elég "feltünő"
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Szerintem nagyon sokan meg tudják ezt válaszolni Neked, sőt...
A chipset támogatása (GM/PM45): max. 8GB RAM (2*4GB), szóval elméletileg menne, de mindenképpen próbálnod kellene, mert szinte biztos, hogy nem fognak együtt működni. Amennyiben nem szeretnél kettő egyező modult vásárolni (Kit), és elég 4GB-t, akkor maradj szerintem a 2GB-os memória modulnál ( 2048MB-800 MHz DDR2-800 PC2-6400). Természetesen, ha van lehetőséged cserére, akkor megér egy kísérletet.
-
SFAkos
aktív tag
Hütőpadot vettem sajnos nem befolyásolja, nem lehet mit tenni. És a 84 fokot nem fokozatosan éri el hanem szinte azonnal ahogy 2.2ghz-n van és ahogy visszaveszi le is megy. így tovább.. Ettől tartok én is, nemtudom a széria hibára hogy vonatkozik a garancia.. igazábol nem lenne nehéz megoldás, tenni bele egy i3-ast csak hát a 2 hónapos laptopba nem szeretnék procit venni....
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom itt szerencsével járok e, de keresnék egy Lenovo-nál dolgozó munkatársat. Egy lenovo g580ah típusú laptopom van és egy elég "egyéni" problémám van.
Az alap hiba az volt hogy a játékokban folyamatosan pár másodpercenként leesik az FPS. (nem csak játékokban, 3dmark-ban is,cpu stress tesztnél is megmutatkozik a hiba). Utána néztem kicsit a problémánakéis találtam a lenovo forumon hasonló problémával küszködő embereket akiknek sikerült megtalálni a hiba okát. Kipróbáltam, leteszteltem, egyértelmű és nagyon egyszerüen kimutatható a konstrukciós hiba ami a következő:
Amikor a CPU 100%-on pörög (2.2ghz mindkét mag) a hőmérséklet eléri a krikus 84-85 fokot ahol "letilt" a processzor és visszaesik 800mhzre (ekkor van az fps drop) majd újra felmegy 2.2ghz-re megint eléri a 84 fokot leesik és ez így megy a végtelenségig pár másodperces ciklusokban. Mellékelek képet is: Kép 100%. A diagramon látszik hogy hullámzik a hőmérsékle(zöld) és az órajel(zöld).
A fórumon talált megoldás egy ThrottleStop 5.0 nevü programmal "visszafogja" a teljesítményt. A 100-nál egyel kisebb fokozat a 93.75% (~2 ghz) itt már nem jelentkezik a probléma szinte soha bár egy idő után 2.0ghz-ről lemegy 1.9-re de legalább állandó. (az fps drop szinte eltűnik). A legmasabb hőmérséklet amit elér ilyen kb. 78 fok.Kép 93%. 87% a következő szint itt már teljesen stabil 1.9ghz végig, játékban is próbáltam nem produkál hibát. A max hőmérséklet itt is 78 fok. Egyre lejjebb téve stabil marad, a hőmérséklet csökken csak, de ugye a 78 se kritikus.
Ez természetesen csak azoknál a Lenovo G580-asoknál van így amiket ezzel az Intel Pentium B960-as procival szereltek. A többi i3,i5 amikkel szerelik még nem szenvednek ettől a hibától, ha jól értesültem az interneten azoknak az a hőmérséklete ahol "letilt" a proci bőven 100 fok felett van.
Nem tudom mit tudnék tenni, nyilvánvaló, hogy ez konstrukciós hiba, hogy nem lehet a gépet 100%-on használni. A drivereket, windowst minden újratettem már mielőtt megtaláltam ezt a forumot, tehát a szoftveres és esetleges hardveres hibákat (cpu,vga,memory,hdd testek) kizártam, de ez várható is volt lévén 1-2 hónapos a gép.
A fórum linkje egyébként itt van ahol megtaláltam a megoldást: [link].
Elnézést ha néhány helyen nem fogalmaztam túl szakszerűen, de énis csak egy átlagos user vagyok aki véletlenül megtalálta a megoldástA lenovo oldalán sajnos nem találtam magyar elérhetőséget akinek írhatnék, angolul pedig nem tudnám túl jól megfogalmazni :S
-
Loner
tag
Parancsolj remélem lessz ötlet és megoldás is!
-
Pocok256
veterán
Szívesen
A két kábel annyiban tér el, hogy egyik átviszi a hangot is a másik meg nem. Amelyik nem viszi át a hangot az nem jó ezzel a monitorral
De másik monitor és gép kombóval jó
Sőt ugyanezzel a géppel, de másik monitorral is jó
Nekem pont sikerült kifognom a halálos kombinációt
-
-
w.miki
veterán
Megpróbáltam a firssítést a CardReader_Realtek_v.6.0.6000.20076_Vistax86.zip fájlal
De nem lett jó
Elkezd telepedni, aztán kér egy RTSTOR.sys file-t, ami ott van a könyvtárába.
Betallózom neki a saját könyvtárát, hogy ott van ni, rámogyok az OK-re, és megint kéri RTSTOR.sys-t....
A végtelenségig...
A kártyát meg nem olvassa... -
SUPREME7
őstag
Igen, ugyanaz a kábel. De most már erősen gyanakszom, hogy nem a kábellel volt elsőre se gond, mert az is ugyanezt produkálta, hogy a képernyőt felismeri, de nincs kép. Valószínű, hogy csatlakozó vagy más gond van. Mindenesetre felvettem Killhates-el a kapcsolatot, hátha mond valami okosat, vagy tud vele kezdeni valamit.
-
zolee3000
tag
Letöltöttem egy ingyenes progit (MiniTool Partition Wizard Home Edition), azzal sikerült a particionálás.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Mint hozzáértőtől még annyit kérdeznék, hogy a rejtett köteteket ugye véletlenül sem tudom törölni, a rajtuk lévő adatok (az OS) nem fognak elveszni, tehát a teljes rendszer-visszaállítás (a gyári alapállapotra való visszatérés) lehetősége ugye mindig adott lesz (amíg a HDD meg nem hibásodik és teljesen el nem száll)?Dell XPS: Már megcsináltuk a kötet-felosztást, és szerencsére a rendszer is rendesen működik.Azért tényleg jó lenne Recovery disc-et készíteni, de nem tudom, hogy lehetséges-e egyáltalán. A rejtett köteteken több mint 11 GB adat van, szóval nem annyi, hogy kiírom egy DVD-re.
-
törölt tag
Tudom, sokadik laptopom van már, csak igen macerás lenne cserélni a DVD helyén lévő HDD-t. Sajnos ki kell szerelni a billentyűzetet, hogy ki lehessen szedni az ODD egységet. Ezért gondolkodom még picit a dolgon. Viszont a fejlesztéshez 3 oprendszert kell telepítenem az SSD-re és a projectek tárolására más csak hdd-n maradna hely. USB külsőt cipelni macera, ezért viszont jó volna belepakolni.
Lehet belevágok
-
zolee3000
tag
A Számítógép-kezelés/Lemezkezelés menüben megnézve 4 kötet látszik:3 rejtett (betűjel nélküli) - ezekhez Helyreállítási partíció meg EFI-rendszerpartíció van írva az állapotleírásban - meg 1 C: kötet (a rendszerpartíció), ami 919 GB-os, de nem üres - rajta vannak a telepített OS meg a driverek fájljai.
A barátom úgy szeretné, hogy legyen egy kb. 200 GB-os kötet, amire az OS fel van telepítve, meg egy kötet az adatoknak.
Ha jól értem, akkor szerinted egy készre leformázott partíciót, amire már telepítve van egy oprendszer is tovább lehet particionálni? Nekem ez elég valószerűtlennek tűnik. -
StSanya
senior tag
Én azért azt mondom, hogy a jelenlegi laposokban lévő aksiknak nem a folyamatos hálózaton tartás árt, hanem a sok teljes feltöltés ciklus. Tehát a közel minimum szintről a maxra (említett Vista probléma igen is valós).
Ha a laptopból kiveszed az aksit, akkor egyrészt elveszted annak kvázi szünetmentes funkcióját, másrészt az aksi akkor is öregedni fog, ez sajnos egy természetes folyamat.
-
kmarci25
veterán
GIJoe, Rivaul, Victoryus, supreme7 Köszönöm a tanácsokat
, az akksit megveszem, édesanyámnak pedig átadom a használattal kapcsolatos jótanácsokat.
Egyébként egy vicc, hogy itthon 19-20 ezerért árulják az akksit, ebayen meg megrendelem 5500-ért. Van egy tippem, hogy ugyanaz a két termék, csak azért kérdeztem, hogy hátha vannak negatív tapasztalatok, de ezek szerint nincs ilyen.
Mégegyszer köszi! -
Ferdzsoo
addikt
BIll kiszedve kompletten. Alá nemsok ment, viszont a bill. nem tudom szétszedni jobban, csak kiszedni lehetett. Nem válik el az alja a tetejétől, müanyagforrasztással van rárakva...
Szétkaptam már, az alaplapra szerintem minimális mennyiség mehetett csak. Pár cseppfolyás.
Billentyűzet az kapott.... -
-
"Ezek szerint másik vezeték nélkülivel megy a lapos?"
Nem volt lehetőség kipróbálni, így nem tudom. Azzal a kanóccal próbáltam, amit az asztaliba is tömködtem.
Azzal működött, de így ugye nem wireless, és hát azt kéne erőltetni.
"router beállításaiba bemész " Pontosan hol is?
-
-
törölt tag
Értem. Lehet, hogy én vagyok gyáva. Még sosem volt gondom se PC-vel se semmi. A páromnak van egy Samsung R528-a és ugye az nem egy gamer gép, de azért ez-az elfutogat rajta. Én pedig nem vagyok rest használni. És 2,5 éve megy rendületlenül egy hang nélkül. Persze van alatta hűtő, meg ilyenek.
Azt azért megkérdem, hogy szerintetek mit ér egy Sony VPCEB3S1E laptop. Nem bolti új árra vagyok kíváncsi, mert azt már tudom. Ahogy azt is tudom, hogy kb 2 éve álltak le a forgalmazásával. Így a gép nem lehet fiatalabb ennél.
Az én PC-m is 2 éves lett már, de a fontos alkatrészekre még mindig van 1 év gari.
Tehát, akkor magyar forintban kifejezve mit ér egy 2-3éves i5-ös procis Sony Vaio?
-
törölt tag
És az még a kérdés, hogy a híresztelések, miszerint a VAIO kijelző egy rakás, gőzölgő f......s, mennyire igaz?
A másik kérdés, hogy mennyire frissíthető a cucc? Igaz, hogy a sony-nak pénzt kell nyomatni egy-egy frissítésért? A másik még az, hogy javított a hálózati töltője. Kábel-csere volt.
Láttam a gépet, nem kopottak a billentyűk, nem karcos, nincs pixelhiba. Csak a touchpad van megkopva.Ja és nem garis már. Így is jó csere?
-
Rossz hírem van; sajnos kinulláztad ezt a gépet. Csak a TFT panelt kellett volna cserélned, nem a komplett kijelzőt. Valószínű, hogy más a felvezető kábel "fonása" és sikerült valami masszív zárlatot csinálni. Még próbáld meg DellXPS mester tanácsát, de nem sok reményt fűzök hozzá... Ha legalább elindulna a gép, csak képet nem adna, akkor még látnék valami reményt... Esetleg nézz bele a csatlakozóba, hátha csak elgörbítettél pár lábat ami összeérhet. Ha nem jutsz semmire, akkor legfeljebb lesz egy tököli látogatásod, és itt bemérem szkópal, mennyire "él még" az alaplapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Háztartási gépek
- Medence topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5480 (i5 7300u, 8 GB, 256 SSD, FHD) kiárusítás!! AKCIÓÓ!
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Crucial 240GB SSD eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest