- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
KonzolKartel
őstag
Szia!
Először is köszönöm a válaszod.
SSDből mi az a minimum, ami kellhet nékem? 60gb? Ramom jelenleg 2x1gb van bent, amit akkor cserélek 2x2-re, vagy ha az is jó, akkor inkább vennék az egyik mellé egy 4GB-s modult. Úgy nem lesz dual-channel, de a rendszert érinti egyáltalán a dualchannel?
Chipsetről ezt találtam aida-ban:
Intel Cantiga GM45 -
Sheld
senior tag
Majd megmondja, hogy mi jó neki. Minden esetre elképzeltem ezt a beszélgetést szemtől szembe.
Akkor sajnos csak a másik SSD a járható út, VAGY!!!
Nem tudom a virtuális meghajtóra hogyan reagálna az adatbázis kezelő progi. Lehet megérne egy próbát, akkor nem kell darabolni. A virtuális meghajtót meg CSAK a virtuális meghajtóra telepített oprendszer látná, a másik alól csak annyi látszana, hogy van egy file, ami 30gigát foglal. -
Sheld
senior tag
Vicces volt :d megírtam a hozzászólásom, elolvastam a tiéd, válaszoltam a tiédre, mire törölted, majd én is töröltem, most megint módosítottad HEEEH??? Nézemmmivan?
Egy oprendszert lehetetlen használni két különböző környezetben. Két asztali gép között, ha csak a processzor, vagy a memória mérete változik, (tápegység, optikai meghajtó meg maga a ház sem kezelhetetlen változás), akkor megoldható. Ha az alaplap változik csak, akkor már ütközések lesznek, és akkor nem beszéltünk még, ha különböző proci gyártók gépeit szeretnéd közös oprendszerrel használni. Gondolj csak bele. Sata mód... IDE kompatibilisről elég ha átrakod AHCI-re már elszáll a rendszer.
Ez Windows-al kivitelezhetetlen. A másik lehetőség a Linux. Pl.: Ubuntu Live. Az működni fog, de gyors nem lesz, mire a DvD-ről vagy CD-ről bebootol. Az általam leírt megoldás járható út szerintem.szerk.: Ha AMD-s notit vásárolsz sem megoldás, mivel abban is más lesz az alaplap.
-
mr.nagy
tag
Jelenleg a Windows 8.1 van fenn, rendszer:50Gb, adat: 120Gb, egyéb: a maradék. Ebből az egyéb partíciót áldoznám be a Linuxnak, ha látna a telepítő a partíciókat.
Nem rég mikor újra kellet raknom a notit akkor próbáltam a teljesen szűz meghajtónál az előző hsz.-ban leírtakat. Most már nem szívesen törölném a nem rég telepített és belakott Windows-t. Olyan megoldást kellene találni amivel nem sérül a már meglévő rendszer! -
Impressa
őstag
Számít a minőség, de meg nem mondom neked, hogy ezek a tápok milyenek. Bár jóval ritkábban tapasztalok, hallok utángyártott adapterek meghibásodásáról, mint a PC-nél. Asztalinál viszont, ez gyakori jelenség, de ezt te is tapasztalod, olvasod itt a fórumon is. Ennek az is lehet az oka, hogy azokból jóval többet adnak el, mint a notiéból.
Tim82 +1
-
Dell XPS
veterán
Igazad van, ritkán ki lehet fogni nagyon kedvező áron ilyen jellegű gépeket. Viszont ha megnézed, akkor mást is árul, szóval nem biztos, hogy laza, nemigazánérdekel eladóval van dolgod. Az a gép 120k-át tud jelenleg is, ismert, jól eladható széria, szóval kecsegtető ajánlat, hogy egy kártya és már megis vagy.
-
Rivaul
addikt
Az a baj hogy nagy a rizikó. Több tv-t, lapost stbt vettem már amiket könnyen javítva jól tovább lehetett adni, vagy használni. Sajnos volt amikor hamar ugrottam s kiderült hogy épp a pénzemet kaparhatom vissza a gép miatt....
Ha az embernek van rá anyagi lehetősége akkor meg lehet próbálni. Viszont ha így szeretne egy olcsó normális géphez jutni kiszámolt pénzből akkor nagyon sok a veszteni való sztem -
Casanova*
veterán
ez megvan. ez kell még hozzá HID Infrared Remote Receiver csak ilyen szaros fizetős oldalon találni.
-
-
-
360p-n olyan 30-50%, 720p-n 45-60%, de a videó szaggat.
mod: videót váltottam, meg felbontást levettem és van, hogy fel-felugrik majdnem 100-ra is, de csak a chrome megy, meg avast.
(#13122) Tim82: kikapcsoltam.
mod: energiabeállítások teljesítménycentrikusra vannak állítva, win7 legjobb teljesítményre van állítva.
-
Dell XPS
veterán
Egyik legjobb és legcsöndesebb noti, amivel valaha is talákoztam a korszakból. SSD -vel nincs hangja, iszonyú jó hűtés rendszer van benne, jól fejleszthető, DDR3-as memória, kiváló kijelző (1680x1050) , dokkolható, szóval jó masina nagyon.
Szép, megkímélt darabot nehéz kifogni, de nem lehetetlen. BGA-ás nemigen lesz, egyedül a zsanérok kényes pontok, szinte mindegyik lóg, és talán a ventilátor. -
kmisi99
addikt
Hát ja. Szóval szerinted azért nagyából ki tudja váltani a fentebb említett asztali gépemet? Ahogy néztem processzor kb 10% al gyengébb max szóval az nem lesz nagy veszteség a vga azért gyengébb de úgyse panaszkodom a többi hardverelem annyira nem lényeges egy ssd-t kapna aztán annyi.
-
Dell XPS
veterán
Nagyon szívesen!
Szerintem az teljesen bizonytalan, hibázni fog és az látszik a rendszer működésén is. A legtöbb esetben idáig már el sem jutunk, és néhányszor még egy kevés ideig tud működni ilyen kondicióval is (
) - amennyiben precíz az érték.
(#13025) Krisz79 : szia! Természetesen egyező (IDE), de néhány esetben azért meg kell nézni (!), mert az előlap rögzítése nem ugyanaz. Kérj egy számot (S/N, esetleg típus), majd google, és látni fogod!
-
-
Muerte
addikt
Régebbi játékok alapból még nem tartalmazzák a 16:9-es vagy FHD felbontásokat,de van megoldás rá: WideScreenGaming
-
"Azt miként lehet orvosolni, hogy a játélok, amiket elindít, ne legyenek oldalt 1-1 sáv levágva?"
Úgy hogy újabb fejlesztésű játékokat játszik amiket már felkészítettek a szélesvásznú módra..Mesterségesen nem érdemes széthúzni, mert úgy randa kövér pacákok lapos fejjel lennének a képernyőn..
-
szabonagyur
félisten
Nekem ha nem natív felbontáson megy a játék tehát akkorán mint a kijelző felbontása akkor mérettől függően van egy fekete csík oldalt. pl. 800x600 4:3 arányú megjelenítés így nem csoda, hogy 16:9/10 arányon van egy fekete csík a szélén. A videókártya beállításai között tud valahol olyat, hogy széthúzni minden esetben. Asztali gépnél egyszerűbb a dolog, ott a legtöbb monitor tud ilyen, hogy széthúzni mindig a képet teljes képernyőre.
-
Rainman05
tag
-
Ha esetleg elfogyna a memória, akkor kiírja a gép, h "Elfogyott a virtuális memória". Ez esetben be kell zárni azt a programot, ami túl sok memóriát fogyaszt, (pl. böngészők sok-sok füllel) de elvileg ilyen filmnézés, meg netezéshez elég kell legyen a 2GB ram.
Ha netán pont ezt használnád: a Chrome böngésző okozhat még zavart, majd kitapasztalod, most nem akarok belemenni, ha gyakran jelzi a gép, h elfogyott a ram, feladatkezelőben ellenőrizd le, hátha egy-egy becsukott Chrome pl. ott fut még a háttérben.
Egyébként teljesen igazad van, ennél régebbi gépek kevesebb rammal is le tudtak játszani akadás nélkül is filmeket; ettől függetlenül én a régi típusú merevlemezre tippelek, mint hiba okozójára, gondolom a pufferja is csak 2MB, bár ettől függetlenül még nem kellene akadoznia ez tény, esetleg töredezettségmentesítsd a lapozófájlt (mondjuk ez egy jó program erre.HD Sentinel jó program, viszont ha egy merevlemez meg akar állni, olyan hibát is produkálhat egyik napról a másikra, ami nincs a mért SMART értékek közt. De ez miatt ne a HD Sentinelt szapuljuk
az többnyire a lényeget (szektorhiba, működési idő, élettartam alatt maximálisan elért hőmérséklet) jól kijelzi.
-
Dell XPS
veterán
Nyilván kiragadtam egy szélsőségesebb jelenséget (ezt lehet hallani, és értesz is hozzá..) , de arra akartam célozni, hogy merevlemez hiba is állhat a háttérben hangtalanul, hiába lett újratelepítve az OS. 40GB -os HDD gondolom még eredeti..
(#9363) DjDanee87: töröld le teljesen (semmi szükség rá) és alakítsd számodra megfelelő partíciókkal az új rendszert.
-
-
A felsorolt alkalmazások általában 2 magnál nem használnak többet.
Hiába a négy mag, ha azok túl alacsony órajelen mennek.
A Delledben az SP9400-es (gyárilag azzal szerelték őket) kétmagos alkalmazásokban állva hagyná.
Tőlem aztán vehet 4 magos gépet, majd rájön, h felült a szopórollerre ha elkezd mondjuk egy pártíz megás Adobe PDF-et megnyitni.
Legalább turbós lenne az az AMD, de ez pont az a sorozat, ami valahol az Atomokkal, Brazossal van egy szinten.Nem is igazán értem az AMD-t, miben reménykedik, mikor ilyen alacsony órajelre skálázza a processzort, bár ezek ugye főleg az energiatakarékos irányt képviselik, így nem a gyorsaság a fő szempont; viszont azt nem tudjuk, @matthew@-nak mi a fontosabb, a fürge gép, az olcsó gép, a hosszú akkumulátor-üzemidő, vagy egyéb.
Szerintem @matthew@ nézzen körül mit is akar venni, mielőtt beleugrik valamibe, amiről a végén kiderül, h nem is olyan gépet akart venni.Részemről legalábbis megőrülök, mikor netezés közben folyamatosan várni kell a weboldalak betöltődésére, fülek megnyitására, hiába a gyors net (meg a reklámblokkoló), ha a processzor számítási kapacitása nem elég az igényekhez.
Office az más tészta, oda nem kell magas órajel az tény; bár egy prezentáció oldalai közti váltogatás is idegőrlő tud lenni, ha sokáig tart mire észhez tér a gép, egy-egy page up/page down után.De hát majd @matthew@ gondolom rákérdez azért még a milyen notebbokot vegyek topciban is.
-
Köszi a választ!
Igazából egykorúak, kb azonos hardverekkel váltakozva lehet őket kapni, és a felhasználási terület is azonos, szerintem egyikkel se fogna mellé az asszony, ezért kérek inkább ilyen kukacoskodó, azenyémajobb típusú válaszokat
Zár az a szerencsésebb eset, túl sok gondot nem okoz
A két Dell közötti különbséget, a bolt megbízhatóságát, és tapasztalatokat viszont még mindig várokSzerk: Ja és ha esetleg valaki használja a PH scriptet..
-
Tibitabi
tag
Azt még nem, először jó lenne tudni mi okozza. Nagy eséllyel az nem fog segíteni, ha ugyanígy állítom be a tapasztalataim szerint. Csupán szereznék magunknak pár óra kínlódást, hogy végre csatlakozzanak a gépek titkosítással. Mert bizony kényes jószág ez a D-link di-524 ...
-
Ruszki
senior tag
MurdR
Az Ubuntunak van olyan a CD boot menüben,hogy lemez ellenőrzés de még a BIOS sem látja a HDD-t!
CHIPman
Ha elhozod ismét szerintem érdemes lenne szétszedni a gépet és esetleg ott kutakodni ill. nem hiszem hogy egy T cucctól nem látná a HDD-t!
Vagy legrosszabb esetben haldoklik a HDD!
Nekem az asztalainál volt ilyen,hogy szinte csak a 3. újraindítás után látta az egyik HDD-t.
Nekem BIOS update oldotta meg a problémát! -
Dell XPS
veterán
Az AHCI mód lehetővé teszi a SATA busz közvetlen szoftveres elérését, látja a SATA-ás merevlemezt. Ha XP-ét szeretnél telepíteni, akkor pl át kell állítani IDE/ Compatible módba, ha a Sata illesztő nincs integrálva a telepítő médiába.
Felváltva akkor villog (kék-sárga), ha nem megfelelő adaptert használsz a géphez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest