-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
tserrof77 #31866 üzenetére
Semmi nem megy, pár %-os terhelés, csak egy böngésző, hőfokok is egy hűtőházat idéznek, tehát semmi rendellenes. Ez úgy néz ki, hogy alapból ilyen barom.
A kérdés, hogy mit kéne feltennem, hogy észheztérjen? Nem leltem külön ilyen "asus fan control" meg egyéb drivert ehhez a tipushoz.
Szrk.: Van még egy furaság, de ezt már tényleg nem tudom hova tenni. Teljes képernyős böngészőnél, ha mozgatom az egeret, akkor az ablak(a full screen-be kirakott böngésző ablaka) fel-le ugrál, de csak ilyen tizedmilimétereket, épphogy észrevenni, de elég zavaró. Semmi más nem csinálja, csak a böngésző.(edge is, chrome is)
-
Flowtation
őstag
válasz
tserrof77 #31360 üzenetére
Szia!
Igen valóban kitargyaltuk h fos. Viszont ezt csak netezésnél lehet észrevenni. Más feladatnál, intéző, stb. nem gáz. Mindegy, ha meglesz az SSD, akkor majd beszámolok. Sajnos a laptop csere az nem fér bele most.Csixy:
Semmi ilyesmi nincs fent, vírusirtó is a defender pl. -
wikings2
őstag
válasz
tserrof77 #31295 üzenetére
Igen elnézést, Windows 7- ről van szó. Most utána olvastam és páran a táp nélküli futtatást és használatot próbáltatták ki vele, mondván, hogy az erősebb vga erőforrásigényét már lehet nem képes a táp kiszolgálni, viszont telepről ez nem jelenthet ugye problémát. (nem tudom mennyire lehet releváns az infó, igazából ma este lesz időm foglalkozni a géppel komolyabban) .
Mindenesetre köszi a választ!
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
rabbit87
tag
-
bozont
veterán
válasz
tserrof77 #31171 üzenetére
Kitakarítva nemrég volt, szóval az kilőve. Először azt hittem valami vírus tekeri nagyon a gépet, de most talán sikerült minden kártevőt letakarítani és még terheletlenül, idle sem megy 65 fok alá. Maradt a paszta. Mondomajd neki vigye el valahová szervizbe, én nem nagyon akarom szètszedni ami nem az enyém.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
tserrof77 #31157 üzenetére
Igazából nem tudom mi a probléma, már szinte mindent kipróbáltam. Olyan, mintha a gépen lenne valami gyári védelem, ami megakadályozza, hogy másik Windows-t telepítsek rá.
Amivel próbáltam, az a Microsoft oldaláról leszedett hivatalos Windows 10 telepítő, de most megpróbálok egy úgynevezett "nem hivatalos forrásból" származó W10-et, amit Rufus-al "írok" a pendrve-ra, hátha. Ha ez sem megy, akkor itt megáll a tudományom.
-
HUNNIA1920
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz
tserrof77 #30466 üzenetére
Ok, akkor a takarítást mindenképp megoldom. Utána nézek ennek a ram dolognak is. Egyébként érdekes, amikor nem indult el a 8 gb rammal, és kivettem az egyiket, akkor csak is és kizárólag az egyik modullal volt hajlandó működni. Utána nem sokkal, mondom próba szerencse, beraktam a másik modult is külön, és ment azzal is!!
Tegnap épp ezért megint cseréltem, a samsung modul ment bele, de csak ez egyik slotban indult el, ha jól emlékszem a felsőben, tehát a "bővítő" helyben. A másik kingmax, de a t@köm tudja melyik volt már a gyári, melyik a bővített.
prabhu: akkor most már értem. Azért szétnézek ssd ügyben is, hátha sikerülne kifogni valamit. Ha raknék össze desktopot, akkor arra már odafigyelnék, hogy ne csak valami összehányt cucc legyen.
Olvastam egy régebbi tesztet, ott is szarnak írták, de ssd-vel és win8-al (!) érezhető javulást mutatott. Majd meglátjuk.
Köszi mindkettőtöknek az infot!
-
flash-
veterán
válasz
tserrof77 #30468 üzenetére
ez egy asus 1000hd mini notebook,
dc csatlakozó környékén lehet a gond, nehezen érzékel...sokat mozgatom akkor néha jó de általában nem és ilyenkor ugyebár nem kap áramot.
(most vagy az adapter vége a rossz vagy a dc csatlakozó ezt nem tudom eldönteni)pl. egy dc csatlakozó cseréhez kell forrasztani?
-
pnagy7
aktív tag
válasz
tserrof77 #30328 üzenetére
az egér és bill hibáért is az amd a felelős szerintem. ujratettem a wint pár órája és 1. driver a hivatalos lenovo oldaláról leszedett szériaszám alapján kiadott amd driver volt. azt és csakis azt feltettem és felrakta a synaptics-ot is és azóta szar az egér meg a bill is. és nem tudom beállítani. AMD beállításoknál is semmi. nemértem
-
entoni1989
tag
válasz
tserrof77 #30314 üzenetére
A képernyő kép megvan, el is küldtem nekik és kértem, hogy cseréljék ilyenre, elvégre ez alapján döntöttem a vásárlásba, viszont a vásárlástól meg nem akarok ellni, hiszen elég nagy akcióval jutottam hozzá, viszont már nem az, szóval ha vissza adják a pénzem ilyen gépet már csak lényegesen drágábban kapok, ergo dupla bukta.
-
Dorian
félisten
válasz
tserrof77 #30268 üzenetére
Nna, megnéztem két diskinfo progival, többször is, az SSD-t hibátlannak mondják. Memtest 86 végigfuttatva (vagy 3-4 óra) nincs hiba. Bár azóta meg nem fagyott, nem állt le egyszer sem. Szét még nem szedtem, a csatlakozásokat nem ellenőriztem, ezt ma megteszem. (Melegedés nem hiszem, h gond: a gép idén lett kipucoltatva, újrapasztázva, bár a szerviz szerint eleve nem volt vele ilyen gond)
Viszont: Vmelyik nagyobb Win 10 update-nél a HDD-re is került egy pár "rendszer mappa" vagy mi a tököm (SoftwareDistribution, WindowsApps, WpSystem) Ezeket megpróbáltam törölni, de nem lehetett. Kaptam ilyen tippet, hogy esetleg ez lehet probléma, bár ez a frissítés pár hónapja történt és csak az utóbbi héten kezdődtek a problémák. Egyáltalán mi az, h a Win10 a rendszermeghajtótól különböző diskre is tesz rendszermappákat, amiket nem lehet törölni???
-
w.miki
veterán
válasz
tserrof77 #28392 üzenetére
Ha a BIOSban kikapcsolom a CSM-et, akkor eltűnik minden boot sorrend választó opció (amúgy is csak CD, és HDD van), és restart után a BIOS jön be, nem a telepítés.
Ha visszateszem a BIOSt default állapotba, CDről elindul a w7 (x64) telepítés, de egyből az elején kilép kék halállal.
0x0000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0x0000000000000000, 0xFFFFF880009A8E58, 0xFFFFF880009A86B0) -
Orlin
addikt
válasz
tserrof77 #27283 üzenetére
Csak az sajna nincs az ajánlatba.
Más!
Szerintetek rossz notebookkal lehet kezdeni valamit?!
Ma jött vissza a szervízből a régi notim.Amit nem tudtak megcsinálni.Fel lehet esetleg hardverapróra tenni?!Vagy valami notebook boltot megkeresni hátra tudnak belőle valamit hasznosítani!?Mondjuk még annyit sem csinál mint szervíz elött.Elötte még bekapcsolt,de most már semmi.
-
-
-
maxika2004
őstag
válasz
tserrof77 #21424 üzenetére
.. én is innen, igaz magyarokat....
Jóóóóó... igaz nem tudom mitől....
feltettem minden drivert amit 3 driverkereső progi talált
utána próbáltam ujra az fn- f12-öt ami eddig csak a blututot kapcsolta be,
most bekapcsolta a wifit is !
halleluja !Köszi mindenkinek a segitségét !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest