-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz
BigDarkJoy #27690 üzenetére
Ebbe nem fogsz tudni rakni 2 magost, nem támogatja. Ramot érdemes lenne 2GB-ra feltolni, aztán ennyi.
Öreg a chipsetje is sajna..
-
_Berci_
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #27698 üzenetére
nem a frekvencia számít most már, felejtsük el!
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
BigDarkJoy #27694 üzenetére
Miért később nem lehet kivenni belőle az ssd-t? 5-7 körül kapnál apróról 60-80gb-osat
-
Brandynew
őstag
válasz
BigDarkJoy #27694 üzenetére
Én egy ilyen régi gépet nem bővítenék. 2x olyan erős gépet vehetsz Hardverapróról 20 ezer Ft-ért, ami átmeneti megoldásnak, pár hónapra teljesen jó lesz, aztán eladod.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
BigDarkJoy #27692 üzenetére
Proci cserével nem fogsz akkora sebesség növekedést tapasztalni mint ssd-vel!
-
_Berci_
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #27690 üzenetére
Szia
Nem nagyon tudsz bele értelmes procit venni
a laptopsystemnél érdemes körbenézni, ott vannak használt notik jó áron -
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2966 üzenetére
Megértem, ha megkapja nem fog unatkozni az biztos....
Hmm...6M Cache (heaven), azzal a processzorral nem is szabadna, csak a hűtés bírja.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2964 üzenetére
Ahogy mondod az egyre bővülő információkat (elég körülményes elindítani..), annál biztosabb, hogy alaplap problémád van, úgyhogy szerintem ne görcsölj vele, mert 100%...
KillHates 10K-ból megoldja Neked, ha javítható, ennél humánusabb megoldást nem fogsz találni...
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2962 üzenetére
Szívesen! Nem tudtam, hogy ennyire "teleszemelt" BIOS-ban látod az információt.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2960 üzenetére
Köszi a képet! Mindenképpen szerviz, mert ott komoly gond van az alaplapnál (chipset), és lehet, hogy ez az oka a megjelenítési problémáknak is (valószínű).
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2956 üzenetére
Milyen volt az MXM-es modul érintkező felülete, slot-ban is megmozgattad (ki/be)? Akkor akku, merevlemez, optikai meghajtó nélkül, de egy memória modul bent léte alatt történik a leírt jelenség? Amennyiben így van, akkor pont "megéltük", hogy tönkrement a videokártya....
KillHates meg tudja oldani Neked, ráadásul még rá is kellene jobban nézni, mivel BIOS szinten sem detektálta a HDD-ét, ugyanis a GPU hibája ezt nem indokolja.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2952 üzenetére
A szokásos rutin szöveg..... szívesen segítek, de most nem tudok Skype-ra menni, mert Kubuntu rendszeren vagyok és nem telepítenék rá jelenleg, ha nem muszáj.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2949 üzenetére
Háát....egyre jobban alakul, így körbe kellene járni a hiba forrását. Azért a "szokásos" megoldást be kellene még vetni: HDD, ODD, RAM, akku, ki, és úgy megnézni.....
A memória modulokat felváltva egyesével kellene vizsgálni, még slot-onként is. Amennyiben mozgatod a laptopot (bárhol, fedlap, palmrest,stb..), esetleg van változás? Ilyen "feszítéssekkel" elő lehet csalni a BGA problémát a laptopnál. Az reméltem, hogy rávilágítva esetleg látod a BIOS Setup tartalmat a kijelzőn, de közben változott a helyzet.
Majd jelezzél vissza, mert ha nem történik változás, akkor ki kellene venni az MXM-es modult és megtisztítani, hogy kizárjuk az érintkezési probléma lehetőségét.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #2943 üzenetére
Szia,
Mit értesz az alatt, hogy világít, egy homogén képet látsz rajta? Eddig minden rendben volt, majd egyszer csak nem ismeri fel a merevlemezt, ill. nincs megjelenítés a kijelzőn?
MXM-es a videokártya, de nem sok köze van az említett problémákhoz.
-
válasz
BigDarkJoy #1416 üzenetére
Az Aero terheli a GPU-dat és az meg már szervizelés után sír. Meg tudom oldani a problémádat, küldtem egy privátot.
-
oncsi
őstag
válasz
BigDarkJoy #1257 üzenetére
Persze. A Bios-ban beállított sorrendben indul, vagy ha van a gépnek saját indító menüje, akkor onnan.
-
oncsi
őstag
válasz
BigDarkJoy #1252 üzenetére
Ha kell az író is, meg az SSD-is, akkor tedd azt a wincsi helyére, és a meglévő 250-est egy USB rack-be. Arról is tudsz írni, és azon a gépen az SSD nagyon sokat gyorsít. Nincs szükség mindig 250GB-ra. Én a saját gépemben egy 60-as SSD-t használok, aminek a fele Linux, másik fele sima NTFS és azon van egy XP. A DVD helyén meg lakik egy 1 TB-os wincsi. Aminek az elején (50GB) van Win7. De az multiBay-es és akár menet közben is cserélhetem DVD íróra (persze csak Linux alatt
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #1248 üzenetére
Szia,
Hát ezzel nem váltod ki az SSD-t az biztos. Amennyiben utána olvasol egy-két értékelésnek, tesztnek, látni fogod, hogy milyen különbség van közöttük. Amit Te megfogalmazol magad számára, arra a kolléga megadta Neked a választ.
-
Kbali
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #1248 üzenetére
Ha van optikai meghajtód, akkor inkább annak a helyére tedd a jelenlegi HDD-t egy optibay keretbe, egy normális SSD-t meg a HDD helyére.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BigDarkJoy #1015 üzenetére
Szia,
Amennyiben cserélsz, akkor ezt ajánlom: T9300 (6M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest