- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
nem az enyém a laptop hanem egy ismerős adta ide hogy tegyem újra a windows-t a lányának
aztán egy 1TB-os WD Blue van benne ami a sok parkolástól rotty lett
a laptopra van még 1év garancia a merevlemezre meg most jár le tehát azt külön nem tudom gariztatni WD-vel sajnos.Dell-be ha úgyvan lehet beviszem aztán meglátjuk mi lesz
-
Thomas1
addikt
Szia!
Köszönöm a választ!
Megnéztem a leírást, elvileg ezzel könnyű szétbontani.
Próbálok keresni kijelzőt hozzá, csak meg kéne tudnom a pontos típusát. Azt elvileg csak akkor látom, ha szétkaptam?Mert 14.1, LCD nem LED, és 1280*800.
Vagy Everest kiírja? Külső monitorról megpróbálnám.Üdv.
Thomas -
Winchester95
őstag
Akkor erre mit mondasz? Ez csak 320ezer és nincs órajelcsökkenés....lehűti a notebookot.
300ezerért valakinek olcsó szar......ahhoz csak gratulálni tudok. -
Köszi, találtam is olcsón utángyártottat.
Az eredetinek írt 5x drágább. Amúgy érdekes, hogy a gyári adaptere is 75Wattos, pedig 90W van az adatlapján a Toshibának. Most 90W-s 4,5 A-s, amit veszek hozzá, de nem is bánom, mert már aggasztott, hogy hálózatra dugáskor sistergett egy darabig, most már csak akkor ad le áramot pár mp-ig, ha ütögetem. Azért egész nap nem akarom ütögetni, bár érdekes, hogy ezt át tudja alakítani árammá. -
törölt tag
A probléma nálam kivett akku mellett, töltőtől működtetve is jelentkezett. Az energiagazdálkodásnál beállítottam, hogy a merevlemezt soha ne állítsa le. Nem is állította le, a S.M.A.R.T. mégis tele volt leállításokkal. A HDD hibát kizártam, mert a Win 7-et visszatéve ezek a problémák nem folytatódtak. Csak azt nem tudom, hogy mi köze az op. rendszernek a S.M.A.R.T. adatokhoz, ami elvileg hardveres funkció. Ezért volt nekem is olyan megmagyarázhatatlan dolog ez.
-
tecsu
addikt
Köszönöm a választ, de a Hardver ID-re több hardvert is ír, többféle cégnévvel, illetve több drivert ajánl hozzá.
Számomra abszolút nem egyértelmű, melyik drivert kell letölteni hozzá és volt, hogy letöltöttem drivert a Sony support download oldaláról az adott laptophoz, mégsem tudtam telepíteni azt, pl. a dll nem indult el stb. -
-
törölt tag
régóta nyaggatnak a géppel, de mivel osztrák rokonról van szó, így nem egyszerű a mutatvány.
telefonos segítséggel csináltunk egy recovery-t, de úgy is kékhalálozik a gép. képhibát is emlegettek, ezért gondoltam a dedikált kártyára.
netes videókat nézve mintha az alaplapon lenne a dedikált kártya, így csere nem opció. úgyhogy kizárásos alapon maradna a szoftveres letiltás, csak nem vagyok rutinos igp+dvga-s notikkal kapcsolatban (intel+ati).
ha opció lenne az én verzióm, akkor kapna egy ssd-t is a gép, csak amíg garanciális volt, addig nem szedtem szét.
szóval összegezve:
működhet ez a szoftveres letiltás, és használhatnám az igp-t? -
cinemazealot
addikt
Nem akartam vitát indítani, de hogy mi a minimum, az szerintem a felhasználótól és a felhasználástól függ, nem attól, hogy mi van a CPU-ra/RAM-ra írva.
Sokkal inkább költöttem el most ezt a 3000 Ft-ot, mint 30000-et egy másik gépre, hogy aztán majd a régit (vagy idővel mindkettőt) itthon kerülgethessem és ne tudjak rajta/rajtuk túladni.
-
cinemazealot
addikt
Srácok, srácok... eszemben sincs új képernyőt venni bele 20k-ért (bocs, fentebb rosszul fogalmaztam), de másik gépet sem vennék kétszer annyiért.
Én csak azt szeretném, hogy ez a gép használható legyen. Egyébként találtam már bele való CCFL lámpát is, szerintem ezzel meg is oldódott a problémám. Köszi mindenki hozzászólását.
-
Nem működik sajnos így se.
Egyébként el sem érem a "Vezérlőpultos" kijelzőbeállítások ablakot, hanem állandóan csak ezt a hányás "Gépházas" félét, lehet ez is baj.
Csak mert minden eddig nézett youtube videóban is a témát illetően a "vezérlőpultos" ablakban állítottak felbontást/képernyőfrissítést.
Van vezérlőpultom, félreértés elkerülése végett, csak a megfelelő menü hiányzik belőle. Ugyancsak hiányzik az is, hogy asztalon jobb klikket nyomva nálam nincs Felbontás választás menü a listában.Szívesen várok még ötletet, ha van, de nagyon érik, hogy soha többet ilyen egyedi felbontású monitor.
-
Elakadtam ezzel a CRU-val.
Az megvan, hogy ahogy elindítom a programot, egyből feldobja az aktív ultrawide monitornál a Detailed resolutions sorok között a felbontást, amit szeretnék, de innentől nem tudom, hogy ezt a felbontást hogyan is aktiválhatom be.
Lehet nem is minden világos az angol leírásban, de elvileg szerintem, ha alapból ott van a kívánt felbontás, akkor nem is kell csinálnom semmit sem, hanem nyomok egyet a restart64.exe-re (64bites rendszerem van) és akkor kész.Win10-en asztalon jobb klikk ---> Képernyő-beállítások ---> kiválasztom fent a 2-es képernyőt (ez az ultrawide monitor ---> lentebb görgetve pedig a Felbontás menü teteje továbbra is csak 1920*1080.
Mit kellene másképp csinálnom?
-
iltirisz
csendes tag
-
-
LordAxwell
senior tag
A hp 430 g4 jó lenne mert az ips és pwm mentes teljesen, viszont a 13" az kicsi. a Fuji meg pwm szempontjából nem jó mert a teszt szerint kellemetlenül hat azokra akiknek a szeme érzékeny a vibrálásra, viszont annak meg a mérete lenne pont oké, de akkor nézelődök tovább még.
-
LordAxwell
senior tag
Szia!
Találtam egy ilyen oldalt: pwm rating A zöldek között, ami ips paneles noti, azokból bátran választhatok? -
marquuard
veterán
Azért vagyok egy kicsit szkeptikus mert van most egy Asus X55U-m amit anno vettem 120-ért és egy 10 éves laptop is oda-vissza veri Win 10-zel. Ebben az Asus-ban van egy AMD C-60, 4GB-ra bővítettem a RAM-ot és SSD-t is vettem bele, de a helyzet ugyanolyan gyalázatos, a YT videók 720p/1080p felbontáson szaggatnak és folyamatosan bufferel. Ezt szeretném elkerülni 130e Ft ráfordításával. A filmnézés még úgy ahogy elmegy zökkenőmentesen, úgyhogy ez a továbbiakban is fontos lenne ezzel a HP-val.
Egyébként helyileg meg tudnám venni ezt a típusú laptopot annyi különbséggel, hogy itt a dedikált VGA-val árulják és viszonlyag olcsón hozzájutnék szállítás nélkül. Van rá lehetőségem, hogy globálisan letiltsam a dedikáltat és teljes egészében az IGP legyen használatban? Vagy vegyem webshop-ból drágábbért az integráltat?
-
marquuard
veterán
Tiszta sor, annyira nem vonz a dedikált dolog ebben a keretben. Legfeljebb az elérhető RAM-om lesz kevesebb. De akkor mi az igazság? Nem lesz jó YT-re és filmnézésre ez a spec integrálttal mondjuk? Ez a maximum amire használva lenne, emellett csak Office 2016. Pedig 130e Ft-nál nem szívesen költök többet egy laptopra ami kizárólag egyetemhez és böngészéshez lenne használva. Ha ennyiért nem sikerül ezeket az elvárásokat teljesíteni, akkor nem tudom mennyi az a pénz.
-
marilllyo
veterán
Nekem ez a második Lenovo gépem. Ezt takarta be a 300-as keret. Nekem ezek az 500k-s business csodagépek sajna nem opció.
Szerintem korrekt kis hardver van benne és teljesítményben elegendő. Az elsőt még akkor vettem mikor Lengyelországban volt a szerviz. Azzal nem is volt gond. Ezt küldtem el a TMX-hez zsanérgonddal de két héten belül megjött fóliázva. De ez most csak én vagyok. Nyilván mázlim volt.
De én valahol az "összes ugyanolyan sz*r" állásponton vagyok. Én annyira nem hiszek a Dell jobb mint az ASus vagy fordítva dolgokban. Előtte volt két Sony-m. Mindkettő volt szervizben. Frankfurtban.
Annyi a trükk, hogy rakj be egy szép csajos háttérképet valami hasonló szöveggel. Plusz nyomtasd is ki és így küldd szervizbe.
Seperc alatt megfordul.
Az előző notimban volt SSHD de én nem éreztem előnyét. Nem voltam tőle elájulva. Viszont ha 87-ért lehet már venni SSD-t akkor szerintem ez az opció lesz a nyerő. Kösz a tippet.
-
Dictator^
veterán
Ez a gyári aksija . Este látni fogom, majd megírom, bár érdekes, hogy egy 3xx e Ft-os laptopnál ilyen van.
Amúgy úgy rémlik, hogy amikor kiszedtem az aksit volt throttling, és utána használtam úgy hálózatról, hogy az aksi benne volt és úgy nem volt érezhető semmilyen throttling. Fura ez nekem.. de majd megírom, ha kipróbáltam. -
kromatika
veterán
-
atilla100
tag
Nagyon köszi a segítséget. Ezzel már közel járok a boldogsághoz
12,7 körül lehet az előlap vastagsága ahova a lemez megy az meg olyan 8 körül van. Előlap vastagsága (magassága) a mérvadó? Privátban tudsz ajánlani optibayt? Nem akarok rosszat se venni, de túl drágát sem. Optibay-be kell rakni a kiszerelt ODD-t is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest