Keresés

Aktív témák

• Sh4rKy

senior tag

válasz kendeee #22961 üzenetére

kókler megoldás alatt mit értesz?
    bga a memória modulok talpai, ugye?

ha kondi hibásodik meg, akkor az miért random jó?
    én inkább a már említett érintkezési hibára tippelek...

• Sh4rKy

senior tag

válasz zdanee #22957 üzenetére

mármint a videókártya memóriamoduljait nem használja? de biosnál már/még igen? :U
    mert ott csíkozza a képet... a post screennél, amikor csak a fujitsu logó jelenik meg, már ott hibás... :F

• Sh4rKy

senior tag

szevasztok
    volna egy olyan problémám, hogy kaptam egy fujitsu siemens amilo xa2528-as notebook-ot, hogy nézzek rá...
    a gép a következőt produkálja. biosban csíkozza a képernyőt (de mindig ugyan ott, nem random módon), meg mikor a windows bootolna... betöltő képernyő után le is fagy az egész ilyenkor, de csökkentett módban gond nélkül indul...
    gondolkoztam, hogy mi lehet a gond, anno videókártyám is csinált egy ilyet, ott a nyák volt megrepedve, amit kiékeltem és működött, de ezt egy laptopnál nem tartom annyira valószínűnek, mert akkor be se kapcsolna, mivel ugye integrált a videókártya... na már most, a gépet szétszedtem, hűtőt levettem, láttam hogy eléggé sz*r a paszta a cuccokon, azt levakartam és szépen újrapasztáztam, aztán összeraktam... kicsit kipucolgattam, stb... bekapcsoltam és csodálatos módon minden elindult... néztem a hőmérsékleti értékeket, amik elég magasak voltak, aztán ahogy néztem azért, mert a hűtőventilátor elég nagy hőfoknál kapcsol csak be... elkezdtem tesztelni a gépet everestel, ami gond nélkül ment, aztán egyszercsak 75 fok körül lekapcsolt a gép és újraindult... ekkor még semmi gond nem volt, rendesen újraindult... utána kikapcsoltam a gépet, majd később megint nem jött be valamiért... na most ezt már párszor eljátszotta, hogy működik, aztán nem... de ha csíkoz a kép, akkor azt nem értem meg, hogy a csökkentett módban miért megy minden gond nélkül...!?
    én arra tippelek, hogy valami túlmelegedhetett és szar az érintkezés, de ugye GPU-t nem lehet cserélni... szerintetek ez a gondja? ha igen, akkor hogy tudok biztosra menni?
    sütő módszert nem szívesen alkalmaznám... =]
    választ előre is köszönöm... :R

Aktív témák