- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok,
úgy két éve vásároltam egy drágább hordozható számítógépet, és úgy néz ki, hogy hamarosan megválok tőle, mert elutazom, és szeretnék egy kisebbet magammal vinni. Meg tudná esetleg mondani valaki, hogy nagyjából mennyit ér most az alábbi típus, így kétévesen? Alapvetően jó állapotban van, mert összesen csak néhány alkalommal vittem magammal. Azt hiszem, az akkumulátora is rendben van a korához képest, de ezt még le kellene tesztelnem.
HP nc6400:
– Core2 Duo T7200, 2 GHz
– 2 GB DDR2-667
– Seagate 100 GB 7200 RPM, gyorsulásérzékelős védelemmel
– ATI Mobility X1300
– 14,1 hüvelykes WXGA-képernyő (1280x800 képpont)
– DVD+/-RW Multibay II SuperMulti, Double Layer
– 802.11 a/b/g WiFi, Bluetooth 2.0
– Pöcökegér, az érintőtábla mellett
– TPM 1.2 biztonsági lapka és ujjlenyomat-leolvasó
– Eredeti Windows XP Professional
– Beépített intelligenskártya-olvasó és SD-kártyaolvasó
stb. -
Akheron
senior tag
Nektek működik rendesen Word-ben az ASCII-kód alapján történő karakterbevitel?
Például, ha az ALT és az fn billentyűt lenyomva tartva beírjátok a numerikus 0132 számsort, megjelenik egy magyar nyitó idézőjel? Nekem a többi szövegszerkesztőben működik így, de a Word-ben az istennek sem akar.
-
Akheron
senior tag
Köszi, azt a programot mindenképpen megnézem majd. Sokat hallottam már róla.
A gép egyébként még nincs meg - egyelőre csak előre tájékozódom a lehetőségeimről.
Magnat: A gyártói értékeket csak érdekességképp írtam be. Nem tudom, hogy 50 fokhoz közeli hőmérséklet mennyire tehet jót a meghajtók élettartamának. Sajnos ezzel kapcsolatban sincs tapasztalatom. -
Akheron
senior tag
Igen, az automatikus funkciókon túlmenően gondoltam. Például van úgy az emberrel, hogy tudja, sokáig fogja használni a gépet, és egyáltalában nem lesz szüksége nagy teljesítményre - ilyenkor akár a BIOS-ban, akár külön progival át lehetne állítgatni az órajeleket és a feszültségértékeket, még ha ezzel el is veszne a terheléstől függő dinamikus váltás. Esetleg az is érdekelne még, hogy a Core 2 Duo procik alapfeszültségéből mennyit lehet lefaragni az alapórajel megtartásával.
Azt hittem, hogy a notebook-tulajok szoktak kísérletezgetni ilyesmivel.Vagy ennyire nincs haszna az üzemidőre nézve?
-
Akheron
senior tag
Na, máris megvan a gép?
Leírhatnád a tapasztalataidat a HP topicban.
Itt egyébként írnak érdekeseket a merevlemezek optimális hőmérsékletéről: [link]
A legtöbb meghajtóra 5-55 C° működési hőmérséklettartományt ad meg a gyártó, illetve az új Seagate Momentus-nál 0-60-at; ha jól tudom. -
Akheron
senior tag
Sziasztok.
Mennyire lehet vagy érdemes átlagos, irodai felhasználás esetén manuálisan csökkenteni a grafikus vezérlő és a CPU órajelét/órajeleit (Core2Duo T7200 és X1300 esetén)? Mert ugye tudjuk, hogy WinXP alatt egyszerű pötyögésre például egy nagyon szerény konfig is bőven elegendő.Van tehát értelme az órajelek drasztikus csökkentésének, növeli érdemben az akkumulátor üzemidejét?
Szerk.: Az órajel mellett esetleg a feszültségről is beszélhetünk.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Ford topik
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest