- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Aktív témák
-
APC ADAM
tag
-
válasz
forceberg #32633 üzenetére
Valószínű altathatók (C0->Cx power state) a cache különböző részei.
Laptopgyártók energiamegtakarító szoftwerei viszont gondolom csak az órajellel operálnak, az intelnek kéne virítani valamit a témában.
A melegedés miatt ne aggódj - ha tényleg baj (80+fokos CPU hőfok normál körülmények között), akkor gari/pasztázás.
-
bagyusz
őstag
válasz
forceberg #32633 üzenetére
Igazad van, de nem akkora mértékben mint a feldolgozó egységnek. Aida64-ben lelehet tesztelni a komponenseket külön külön, vagy egyben a stessz tesztben, és ott max 2-3fok különbséget lehet mérni a cache terhelésén. Viszont ha már itt tartunk akkor FPU rész szokott a procinak 10fokokat rádobni.
-
bagyusz
őstag
válasz
forceberg #32630 üzenetére
Cache-nek a mérete nincs összefüggéssel a melegedéssel. Órajelet/szorzót szoktak ilyenkor visszavenni, laptopoknál nincs ilyen lehetőség (márkától függően akadnak cél programok).
Win7-ben belehet állítani az energiagazdálkodáson belül, hogy a max proci kihasználtság ne 100% legyen hanem mondjuk 80-70%, ergo nem fog magasabb órajelre kapcsolni gép kevesebbet fűt.... -
kendeee
aktív tag
válasz
forceberg #32514 üzenetére
Az tök jó. Akkor nem érdemes kísérletezni, mivel ha jól tudom 1db cella 2000Ft. Nc szériából annyi alaplap nyűgös van a piacon, hogy érdemesebb venni egy használtat. Volt olyan nx5000-rem, amihez volt 4db akkum(ami elvileg az nc6000 szériával is kompatibilis), mindegyik 2óra felett teljesített 5 évesen. A cellák árából tudsz venni egy jó akkut és persze megkíméled magad a sok görcsöléstől, kudarctól.
-
kendeee
aktív tag
válasz
forceberg #32502 üzenetére
Köszi. És gondolod, hogy az elektronika a hibás? Vagy kifejtenéd bővebben? Mert ugye sok szerviz ajánlgatja a cella cseréket. Akkor ők hogy csinálják? Kap egy új elektronikát is? A tied teljesen halott volt, vagy csak részben? Tehát nem az elektronika volt véletlen totál talicska?
-
kendeee
aktív tag
válasz
forceberg #32467 üzenetére
Érdekes kérdés. Cseréltem már laptop akkuban cellákat. Pl: 1 db totál halott akkuban cseréltem le a teljesen 0-ás cellákat ugyan olyanokra(csak több kraft-tal) és nem jártam sikerrel. Talán azért mert nem csak az akkuban van elektronika, hanem a laptom alaplapján is van (és lehet az volt K.O.). Viszont van egy ipod dokkolóm, amiben 1db laptop akku cella van és azzal sikerrel jártam, holott abban is van elektronika (valaminek tiltani kell a túlcsordulást). Tehát totál 0-ás akkut nem ajánlanék, csak haldoklót e célból. Összejöhet. Az elektronikára én is kíváncsi lennék, mert én gyanítom, hogy van bennük valami turpisság. Ha esetleg nekiugranál és megpróbálkoznál vele, megköszönnénk ha visszatérnél a tapasztalataiddal.
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest